'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Продовження теми \"Добігли домофонщики і до нашого буди...  (Прочитано 1429 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Тетяна Academia

  • Гість

Продовження теми "Добігли домофонщики і до нашого будинку"
Проект

Директору ТОВ Укрбудсвіт Юрченко С.М.
вул. Дмитрівська, 96/98, м. Київ, 01135

Копія: Ініціатор І.Б.
вул. Вулиця, 19, кв.131, м. Київ, 03151, тел. 243-12-97

Особа-1 Т.І., власник квартири № 125 за адресою вул. Вулиця, 19, м. Київ, 03151, 4 під’їзд

_____ _________________ 200__ року

Заява стосовно надання коду доступу

Повідомляю, що починаючи з 19.08.2009 власники квартир,
які не погоджуються з монтажем домофонних систем, неодноразово звертались до ТОВ «Укрбудсвіт» з пропозиціями щодо забезпечення безперешкодного користування їх власністю. Пропозицію надати безоплатно необхідну кількість ключів (5-10 штук на кожну квартиру) ТОВ «Укрбудсвіт» відхилило.

У відповідь на пропозицію надати код доступу для відкриття замку домофону без електронних ключів, 15.09.2009 року близько 15 години в телефонній розмові начальник відділу збуту ТОВ «Укрбудсвіт» Власенко Людмила повідомила, що зазначений код може бути наданий за умови письмового дозволу на це всіх мешканців 4 під’їзду будинку № 19 по вул. Вулиця.

Повідомляю, що домофонна система, що встановлена в 4 під’їзді будинку № 19 по вул. Вулиця, в принципі не може забезпечити захист будинку від доступу сторонніх осіб. Незалежно від наявності чи відсутності у мене коду доступу. Тому я вважаю вимоги ТОВ «Укрбудсвіт» надуманими, надмірними і безпідставними. При цьому я не заперечую проти збору підписів. Сторони, що уклали “Договір № 2 651 на виконання робіт з монтажу домофонних систем”, ТОВ «Укрбудсвіт» та ініціатор монтажу домофону Ініціатор І.Б. можуть проводити збирання цих підписів.

Нагадую, що до забезпечення безперешкодного користування власністю і до підтвердження цього в акті приймання-передавання засобів доступу, продовжує діяти категорична заборона на активацію замка домофонних систем.

Нагадую ще раз, що домофонна система, яка змонтована ТОВ «Укрбудсвіт» в нашому будинку і в інших будинках, не є системою обмеження доступу. За відсутності охоронника або консьєржки в будинку домофонна система не забезпечує ніякої охорони, ніякого захисту будинку від несанкціонованого доступу. Підстави для такого твердження наступні:
1. Фірми-постачальники домофонного обладнання визначають його як аудіо- або відеопереговорні пристрої з функцією дистанційного відкривання замків для будинків, квартир та офісів.
2. За інформацією виробників замків, зусилля відриву металічної пластини від електромагніту замка становить близько 300 кг. Відірвати цю пластину і відкрити замок легко можна за допомогою монтажної лопатки, відомої усім водіям автотранспорту. Для цього не потрібний ні код доступу, ні електронний ключ. Спрацьовує важіль Архімеда.
3. Електронні ключі - "таблетки" безпроблемно копіюються при наявності хоча би одного з оригіналів, вартість послуги -приблизно 20 грн. Послуга копіювання ключів в місті Києві досить поширена. Особливо багато пропозицій надає Радіоринок (вул. Вулиця).
4. В багатоквартирних будинках крім власників у більшості випадків тимчасово мешкають орендарі. Ключі, що отримані орендарями, ніхто не обліковує і після закінчення строку оренди контроль над цими ключами втрачається.
5. Якщо домофонна система доступу не контролюється постійно найманим працівником (вахтером, сторожем, конс\\\'єржем), то через деякий час вона стає здобиччю вандалів. Один лише контроллер доступу має ринкову вартість до 40 доларів США. А, крім того є ще механічний доводчик дверей, який коштує приблизно стільки ж. Електромагнітний замок ще дорожчий. Все це легко демонтується у нічні години без ризику для зловмисників. А потім продається "за бутилку".
6. Будь-які сторонні особи щодня безконтрольно проникають у будинки разом з мешканцями і можуть залишатися там протягом будь-якого часу. Саме ці сторонні особи можуть безперешкодно вкрасти контроллер доступу, електромагнітний замок, підключити зовнішній програматор і взагалі вчиняти з домофонною системою будь-що.
7. Домофонна система не забезпечує абсолютно ніякого захисту контроллера доступу. Будь-який зловмисник безперешкодно в будь-який час може пофарбувати розпилювачем з балончика контактне гніздо, або заліпити його будь-якою клейкою речовиною. Після її загустіння вже жоден електронний ключ не спрацює. Також в одну мить виводить контроллер з ладу потужний електричний розряд.
8. Пошук в Інтернеті за контекстами “Антидомофон”, “FAQ по взлому домофонов”, “универсальный ключ для всех домофонов”, тощо надає достатній обсяг технічної документації на домофонну апаратуру, багато інформації юридичного, технічного, технологічного характеру для безпроблемного відкривання будь-яких домофонних замків (в тому числі вандальними методами).
9. За повідомленнями кримінальних хронік, почастішали “домофонні крадіжки”. Для домушників подзвонювання домофону є зручним засобом перевірити, чи є мешканці в квартирі.

Одночасно слід зазначити, що змонтована домофонна система може називатися імітацією системи захисту і обмеження доступу. Імітація обмеження доступу в цьому випадку дуже подібна до бюджетних рішень в деяких магазинах, де встановлюються непрацездатні камери відеоспостереження (макети), які нікуди не підключені і ні за чим не спостерігають.

Виходячи з усього зазначеного,слід дійти висновку, що ризик пошкодження обладнання або несанкціонованого доступу при наданні мені коду доступу наближається до нуля і не спів мірний з іншими ризиками. Позиція ТОВ «Укрбудсвіт» свідчить про стійке небажання фірми дотримуватись вимог чинного законодавства і продовження нею політики шантажу і вимагання, яка застосовується до власників квартир, які не мають наміру витрачати кошти на “муляж системи захисту”.

Я поважаю право моїх сусідів вірити рекламним лозунгам домофонних фірм про “чистоту, безпеку і обмеження доступу до будинку”. Я поважаю їх право оплачувати комерційну діяльність фірм по монтажу домофонних систем, яка (діяльність) по своїй суті є всього лише засобом для викачування грошей у населення. Я поважаю їх право оплачувати монтаж і обслуговування “муляжів систем обмеження доступу”.

Одночасно я заперечую проти примусової “домофонізації” всіх мешканців під`їзду і не дозволяю:
- застосовувати щодо мене та інших власників квартир незаконну підприємницьку діяльність;
- шантажувати мене та інших власників квартир, перкривши доступ до під`їзду домофонним замком;
- нав\\\'язувати мені та іншим власникам квартир непотрібні платні послуги по купівлі ключів доступу.

Додатково повідомляю, що я маю значні сумніви в спроможності ТОВ «Укрбудсвіт» виконувати свої договірні зобов’язання і належним чином обслуговувати змонтовані домофонні системи.

Перебуваючи в офісі ТОВ «Укрбудсвіт» 14.09.2009 року я стала свідком наступних подій. Зранку в понеділок, о 09:30 в приймальні ТОВ «Укрбудсвіт» чекало троє клієнтів, яким з різних причин потрібно було придбати нові ключі. Їм всім було відмовлено. Чіткої причини відмови співробітник фірми клієнтам не повідомив. Чіткої дати і часу виконання замовлення клієнтам не повідомили. Одна клієнтка приїхала вже вдруге. З п’ятниці до понеділка вона не мала ключа, не могла самостійно відкрити замок домофону, двічі приїздила, витрачала час, кошти, і двічі отримала відповідь: “Приходьте пізніше”.

До аналогічних висновків приводить огляд відгуків про роботу ТОВ «Укрбудсвіт», що публікують мешканці м. Києва на форумах в Інтернеті.

Виходячи з зазначеного, вимагаю:
- невідкладно забезпечити мені і іншим власникам квартир право безперешкодного і безоплатного користування власністю;
- у випадку, якщо ТОВ «Укрбудсвіт» вирішить безоплатно надати заявникам ключі, надати кожному заявнику мінімум 20 ключів. Причиною для висунення цієї вимоги є п.6.2. Договору на технічне обслуговування, згідно якого гарантійний термін дії ключа складає 1 місяць.

Повідомляю, що у випадку протиправного створення перешкод в користуванні власністю, ці перешкоди будуть усуватися за допомогою спеціалізованих фірм по аварійному відкриванню сейфів та бронедверей. Для фіксування протиправних дій ТОВ «Укрбудсвіт» і вжиття заходів щодо відновлення прав громадян України будуть викликатися співробітники міліції. Сплачувати рахунки за надані послуги по усуненню перешкод будуть ТОВ «Укрбудсвіт» і ініціатор монтажу домофонних систем.

Повідомляю, що копія цієї заяви буде надана всім мешканцям 4 під’їзді будинку № 19 по вул. Вулиця.

Заявник Особа-1 Т. І.
Записаний

gro-za

  • Засновник
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 2230
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю
Слід було б ще пригрозити позовом до суду.
« Reply #1 : 16 Вересня 2009, 15:08:36 »

Слід було б ще пригрозити позовом до суду.
А взагалі-то священне право на приватну власність, охоронюване Конституцією, порушують усі, кому не лінь - органи влади продають підвали у багатоквартирних будинках, спритні ділки надбудовують мансарди, домофонщики обмежують доступ, попереджаючи мешканців по Райкіну: "А без ключа доступу ти вже не "жилєц"".
Записаний

Тетяна Academia

  • Гість

Так погроза судовим позовом звучить в кожному зверненні. Мабуть добавлю, що через протиправні дії ТОВ доведеться збільшувати позовні вимоги по відшкодуванню майнових втрат і моральної шкоди.
Записаний

сдг

  • Гість

Шукала інформацію про пані Тетяну Кікоть і була ціково здивована тим, що пані просто завсідник цього форуму. Хотілося би надати альтернативну версію її кампінії "Звіт на тему: "Добігли домофонщики і до нашого будинку" Posted Тетяна Academia - Київ - Україна 2009-08-28 19:13:00." Пані Тетяна чомусь замовчує багато фактів своєї кампанії і мені хотілося б поінформувати читачів про деякі інші аспекти і іншу позицію мешканців.
По-перше, жоден із мешканців будинку не вважає, що домофон (цитую її лист) "забезпечить захист будинку від доступу сторонніх осіб". Бажання мешканців будинку було викликане тим, що 1. На прилеглій території до будинку неповнолітні вільно торгують наркотиками, а діти, в тому числі і мешканців цього будинку, дають їм можливість заходити до дому, ховатися від батьків і вживати наркотики власне в нашому підїзді. 2. Ці ж діти, щоб не бігати додому, приводять своїх друзів в підїзд, які останні використовують як туалет. 3. Також взимку в підїзді ночують бомжі. На думку мешканців, домофонна система хочаб частково допоможе вирішити цю проблему. Щоб сходити в туалет дитині або підлітку тепер потрібно буде зробити трохи більше маніпуляцій, що, зазвичай, спрацьовує в сторону вибору альтернативного місця для туалету. Хоча, всі розуміють, що не завжди. Кірм того, домофон повністю виключає потрапляння в дім бомжів та алкоголіків, що також є досить важливим чинником прихильників домофонної системи.
Пані Тетяна також вимає від фірми сервісний код, проте, надумку мешканців, їй має бути відмовлено у видачі такого коду, адже щирі наміри пані Тетяни викликають деякий сумнів, а отже залишається відкритим питання щодо того, чи в "правєдному" гніві не перешкодить вона доступ меншканцям всього підїзду, або переблокує під себе електронні ключі? Також, на нашу думку, їй бажано відмовити і в видачі 20 примірників електронних ключів, адже наміри пані Тетяни є не зрозумілими, а отже такі ключі можуть бути використані не за призначенням.
Лист-повідомлення пані Тетяни є також не зовсім правомірним, адже вона своїм листом повідомила заздалегідь мешканців про те, як можна підробити, сфальсифікувати і т.і. електронні ключі та домофонний код. Це - просто таки інструкція про те, як відмикати такі двері. Хоча така інформація є відкритою в інтернеті, як зазначає авторка звернення, проте одне діло, коли людина, яка бажає скоїти злочин сама відкрила для себе джерела правопорушення, а інша, коли певна особа прямо повідомляє та заохочує до злочинних намірів. Таку інформацію має надавати фірма-постачальник послуги особам, що досягли 21 віку, і прописувати в договорі як умови сервісного обслуговування.
Так, мешканці,а також квартиранти власників квартир є впершу чергу джерелом сміття в підїзді. Проте декілька із осіб, що підтримують пані Тетяну в підїзді, є самі першим джерелом сміття і їх підтримка сроріше визвана небажанням ані прибирати за собою, ані використовувати наявний в будинку сміттєпровід за призначенням. Крім того, частина із тих, хто підтримує пані Тетяну є орендодавцями, що викликає питання законності такої діяльності, наявності договорів оренди та сплати податків до державної казни, що, своєю чергою, може слугувати підставою для проведення податкового аудиту цих осіб.
Також пані Тетяна на форумі замовчує той факт, що в її оселі вже встановлено відеоспостереження, за яке вона вже сплачує орендну плату, і її протидія бажанню більшості мешканців підїзда мотивована перш за все тим, що вона не хоче платити двічі, а не тими "праведними" посилами борця за правду, про які складається враження, коли читаєш її звіти та звернення. Крім того, сусіди неоднаразово нарікали на те, що хоча пані Тетяна на сьогоднішній день є досить заможною мешканкою будинку, вона має постійний борг по сплаті комунальних послуг, через що страждає цілий будинок.
З матеріалів сайту складається враження, що Кікоть Тетяна Іванівна просто використовує судову систему задля корисних цілей.
Записаний

gro-za

  • Засновник
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 2230
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Коментар до виступу "сдг - Київ - Ukraine 2009-09-18 18:45:43 41 мин назад"
Шановна пані СДГ !
Я, як власник даного сайту і громадський правозахисник, не можу погодитися ні з тональністю, ні зі змістом Ваших претензій. Нічого дивного не буде, якщо і Ви побажаєте стати "завсідником цього форуму". Аби тільки Ваші виступи не суперечили законодавству України.
А в діях (не виступах на Форумі) вже вбачається ряд порушень норм права з боку ТОВ "Укрбудсвіт". Дозвольте Вам нагадати про існування ст.ст. 369, 382 ЦК України. Діяльність Вашої фірми порушує права конкретних співвласників багатоквартирного будинку. І за це можлива відповідальність згідно з рішенням суду.
Не варто аналізувати юридичні недоречності та внутрішні суперечності в тексті Вашого виступу. Єдине, що можу зазначити, це ось що: питання про наявність чи відсутність боргів у тієї чи іншої особи Вас особисто не стосується, тобто Ви не вправі, наприклад, позиватися до суду з цього приводу.
Відносно звернення до суду з боку Т.І. у її власних корисливих інтересах - нічого неправомірного у цьому не має. Завданням цивільного судочинства є захист порушених або оспорюваних прав свобод чи інтересів фізичних осіб, юридичних осіб та/або держави. Інтерес є завжди корисливим. Некорисливою діяльністю умовно може вважатися лише благодійницька, до якої Ви, як представник суб\\\'єкта підприємницької діяльності, метою якого є одержання прибутку, не маєте відношення.
Що я Вам би запропонував на правах власника цього сайту, та як громадський правозахисник, для урегулюваня конфлікту? Укладіть договір з балансоутримувачем будинку на виконання тих робіт, які є предметом Вашого бізнесу. Балансоутримувач зобов\\\'язаний утримувати будинок в належному стані, несе відповідальність перед мешканцями, він вправі вживати ті чи інші заходи для збереження майна в інтересах усіх без виключення співвласників будинку. З цією метою законодавець зобов\\\'язав його укладати Типові договори з власниками квартир. Щодо Вашої діяльності на підставі договору з окремими мешканцями будинку, які діють у власних інтересах, то цей договір у даному випадку є юридично нікчемним, оскільки суперечить нормі ст. 369 ЦК України, порушує права інших співвласників. Майте на увазі, що у даному випадку потрібна 100-відсоткова згода усіх без виключення, а не простої чи кваліфікованої більшості мешканців.
Рекомендую Вам задовольнити вимоги Тетяни Іванівни і не доводити справу до вирішення спору в суді. Обмежувати доступ до об\\\'єктів приватної (квартира) та спільної сумісної власності (будинок) будь-якими технічними засобами Ви не маєте права, навіть якщо комусь це вигідно чи здається доцільним. Якщо надасте необхідну кількість електронних ключів мешканцям для забезпечення вільного доступу їм, їх родичам та знайомим, тоді конфлікт може бути врегульованим. А як вони будуть розпоряджатися ключами - це знову ж таки не Вам вирішувати. Звісно, вони можуть замовити собі необхідну кількість копій ключів на підставі наявного оригіналу, але тоді Вам доведеться відшкодувати ці вимушені витрати недобровільного характеру. Вирішувати Вам.
Записаний
 


Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email