'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Трудовий спір Г.Є.Ільницького з протиправним Інститутом приватного права  (Прочитано 9829 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

gro-za

  • Засновник
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 2230
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Це повчальна історія, яка демонструє методи і прийоми розправи з непокірними найманими працівниками - з одного боку, а іншого - як реагують деякі судді на неодноразові ухвали апеляційного суду.
З огляду на значний обсяг викладених матеріалів вони упаковані в 2 архівних файли, які вкладені в два повідомлення.
Це повідомлення є першим.
Записаний

gro-za

  • Засновник
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 2230
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Це повчальна історія, яка демонструє методи і прийоми розправи з непокірними найманими працівниками - з одного боку, а іншого - як реагують деякі судді на неодноразові ухвали апеляційного суду.
З огляду на значний обсяг викладених матеріалів вони упаковані в 2 архівних файли, які вкладені в два повідомлення.
Це повідомлення є першим.
А це - друге повідомлення з доданим архівом (part 2).
Після розкриття обох архівів файли зображень слід переглядати у лексикографічному порядку їх імен, тобто спочатку 1.tif, потім 2.tif, і так далі до кінця - всього 43 файли.
Зверніть увагу на методику обробки далеко неякісних первісних зображень, отриманих з застосуванням непрофесійної цифрової фотокамери. Обсяг кожного зображення внаслідок обробки стиснутий в середньому в 15 разів, контрастність підвищена до 100%, що й дозволило упакувати матеріали справи у два архіви загальним обсягом (900+771) Кб.
Це я до того, щоб інші дописувачі не лінувались виконати подібну обробку перед розміщенням своїх документів.
Нагадую, для обробки фотознімків документів я використовую два застосунки (прикладні програми), а саме ACDSee (на першому етапі - регулювання експозиції, вирізання зайвого), потім FineReader (перетворення в ч/б зображення, яке зберігається в форматі TIFF - Compressed Group4). Архівні файли створені з використанням WinRAR.
« Останнє редагування: 25 Вересня 2010, 14:11:56 від gro-za »
Записаний

gro-za

  • Засновник
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 2230
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Довелося мені з гуманних міркувань втрутитися у цю справу, хоч з самого початку детективної історії за участю судді Трубнікова А.В. та Апеляційного суду м. Києва не мав  такого наміру. Адже позивач є юристом, міг би вирішити спір без сторонньої допомоги. Однак життя внесло свої корективи. Чому так, дивіться нижче:
================================================

Солом’янський районний суд м. Києва,
вул.  Шутова, 1, м. Київ, 03113.
Суддя Трубніков А.В.      Справа № 2-3277-1/10

Позивач:
Ільницький Георгій Євгенович,
вул. Смоленська, 3, кв. 2, м. Київ, 03057,
тел. 456-06-00

Представник позивача:
Куля Віктор Іванович,
вул. В. Гетьмана, 46-А, кв. 261,  м. Київ, 03058,
тел./факс 457-40-72,
http://gro-za.org , http://gro-za.io.ua
 
Відповідач:
Науково-дослідний інститут приватного права
і підприємництва Академії правових наук України,
вул. Раєвського, 23-А, м. Київ, 01042,
тел. 286-70-98

01 жовтня 2010 р.

Уточнена позовна заява на захист трудових прав
про визнання незаконним наказу про оголошення догани


1.  Зміст позовних вимог:

Визнати незаконним та скасувати наказ директора Науково-дослідного інституту приватного права і підприємництва Академії правових наук України від 06.10.2008 р. про накладення дисциплінарного стягнення на Ільницького Георгія Євгеновича у формі догани за порушення трудової дисципліни.

2. Виклад обставин справи.

Ільницький Георгій Євгенович (далі – позивач) працював на посаді молодшого наукового співробітника Науково-дослідного інституту приватного права і підприємництва Академії правових наук України (далі – НДІ, відповідач) у відділі теорії та історії приватного права з 2003 р.

06.10.2008 р. директор НДІ Крупчан О.Д. в усній формі повідомив позивача про оголошення йому догани за порушення трудової дисципліни та ненадання пояснень на доповідну записку помічника директора з організаційно-кадрової роботи Рибченко С.В. від 05.07.2008 р., однак з наказом не ознайомив, направивши позивача у відділ кадрів.

До зазначеної події у відділі кадрів позивачу раніше повідомили про наявність доповідної записки з додатками, поданої помічником директора з організаційно-кадрової роботи Рибченко С.В. щодо порушень позивачем правил внутрішнього трудового розпорядку НДІ  (далі – ПВТР). Як пояснили позивачу, висновок про порушення ним ПВТР був обґрунтований посиланням на відмітки позивача в журналі відвідування бібліотеки, яка знаходиться за межами НДІ.

Однак, позивачу не була надана доповідна записка для детального ознайомлення, надання пояснень та можливого спростування. Крім того, після наполягання позивача надати йому доповідну записку та додатки для ознайомлення, за вказівкою заступника директора з загальних питань Литвина Л.Г. доступ позивачу до журналу відвідування бібліотеки був заборонений, що фактично позбавило його можливості для проведення наукової роботи по тематиці НДІ. До того ж, позивачу, на відміну від інших співробітників інституту, не був наданий у користування персональний комп’ютер з доступом до мережі Інтернет, що частково компенсувало б відсутність інших джерел наукової інформації, а наявний у відділі комп’ютер був застарілої конструкції і непридатним для роботи в мережі. Позивач був вимушений знаходити шляхи для подолання зазначених перепон, часто залишався в приміщенні відділу в позаробочий час, що викликало невдоволення допоміжних служб інституту і стало підставою для виникнення конфліктних ситуацій. Як не дивно, чиновники від науки насправді не були зацікавлені у створенні належних умов для продуктивної роботи наукових співробітників.

З цього приводу позивач двічі звертався через відділ кадрів з письмовими скаргами на ім’я директора НДІ, остання з яких була датована 15.08.2008 р., однак працівники відділу кадрів відмовлялися їх прийняти та зареєструвати.

З огляду на те, що після двох письмових скарг зазначену доповідну записку використати для можливого накладення дисциплінарного стягнення, яким погрожували працівники відділу кадрів, стало неможливим внаслідок  спливу 30-денного строку від дати нібито виявленого порушення ПВТР, після 15.08.2008 р. позивач більше не наполягав на витребуванні зазначених документів для ознайомлення.

Однак, у подальшому помічник директора НДІ з організаційно-кадрової роботи запропонувала надати розписку  про ознайомлення з наказом, не випускаючи цей документ з рук, причому на ньому не були зазначені ні дата, ні номер наказу. Надати копію наказу помічник директора також відмовилася.

Далі оскаржуваний наказ був використаний керівництвом НДІ для звільнення позивача з роботи за ініціативою роботодавця з 02.04.2009 р. Очевидно, що у разі визнання судом цього наказу протиправним відповідним наслідком повинно бути визнання недійсним і наказу про звільнення.

При вирішенні питання про відкриття провадження у справі за цією позовною заявою також прошу звернути увагу суду на наступні обставини.

1.   Як свідчать матеріали справ № 2-1161-1/09, № 2-3270-1/10 та № 2-3277-1/10, позивач неодноразово звертався до суду з позовом на НДІ про скасування незаконного наказу про догану. Однак, до цього часу отримував ухвали про відмову у відкритті провадження, які потім були оскаржені в апеляційному порядку.
2.   Так, ухвалою судді Солом’янського районного суду від 27 лютого 2009 р. позовну заяву аналогічного змісту визнано неподаною, після чого вона була повернена позивачу. Проте 10 листопада 2009 р. колегія суддів судової палати у цивільних справах Апеляційного суду м. Києва у складі головуючого – судді Закропивного О.В., суддів Лесько А.О., Усика Г.І. апеляційна скарга Ільницького Г.Є. була задоволена, оскільки суд першої інстанції порушив порядок вирішення питання про відкриття провадження у справі. Зазначена ухвала була скасована, питання було передане на новий розгляд  до суду першої інстанції.
3.   Вдруге ухвалою судді Солом’янського районного суду від 18 грудня 2009 р. позовна заява Ільницького Г.Є. до НДІ приватного права та підприємництва визнана такою, що не відповідає вимогам процесуального права, а ухвалою від 27 січня 2010 р. судді цього суду позовна заява знову визнана неподаною та повернута заявнику. Однак, 03 серпня 2010 р. колегія суддів судової палати у цивільних справах Апеляційного суду м. Києва у складі головуючого – судді Касьяна О.П., суддів Шебуєвої В.А. і Волкової Л.О. своєю ухвалою задовольнила апеляційну скаргу позивача, ухвалу судді Солом’янського районного суду від  27 січня 2010 р. скасувала, а справу знову направила на повторний розгляд до цього суду. Колегія суддів мотивувала свою ухвалу зокрема тим, що суд першої інстанції з надуманих підстав визнав позовну заяву такою, що не відповідає вимогам процесуального права, залишив її без руху, надав строк для усунення недоліків, після закінчення якого повернув позивачеві позовну заяву.
4.   Після цього ухвалою судді Солом’янського районного суду від 23 серпня 2010 р. позовна заява Ільницького Г.Є. до НДІ втретє залишена без руху з тих же підстав, і наданий строк для усунення недоліків в три дні з дня отримання позивачем копії ухвали. Однак, незадовго до вказаних дат батьків Ільницького Г.Є. спіткало горе, внаслідок пожежі у садибі, розташованій на відстані 15 км від м. Львова, трагічно загинув його батько, згоріли житловий будинок, майно та документи батьків, а непрацездатна мати літнього віку залишилася без засобів існування. В цей час Ільницький Г.Є. опинився безробітним, також без засобів існування, перебивався випадковими заробітками, оскільки 02.04.2009 р. був звільнений з роботи на підставі оскаржуваного наказу директора НДІ. Незважаючи на судові справи, в яких вирішувалася його подальша доля, Ільницький Г.Є. вимушений був виїхати до м. Львова для надання допомоги старенькій одинокій матері при похованні померлого батька, по відновленню знищеного пожежею садибного будинку та втрачених документів на право власності на садибу. При цьому у нього на руках залишилася неповнолітня хвора дитина, яка також потребує утримання та догляду. З огляду на ці обставини Ільницький Г.Є. не мав можливості своєчасно отримати ухвалу від 23 серпня 2010 р., і лише після ознайомлення його представника з матеріалами справи у помічника суді дізнався по телефону 24.09.2010 р. про зазначену ухвалу. На підставі клопотання представника позивача від 24.09.2010 р. та відповідного змісту телеграми Ільницького Г.Є. ухвалою від 24 вересня 2010 р. позивачу був продовжений строк для усунення недоліків на 3 дні з дня отримання ним копії ухвали. Копія  ухвали вручена 27.09.2010 р. представнику позивача за його зверненням. Отже, строк на усунення недоліків спливає 01.10.2010 р., тобто ухвалу суду в цій частині слід вважати виконаною.

3. Посилання на докази, що підтверджують викладені обставини.

З огляду на те, що викладені обставини знаходять підтвердження в документах, які перебувають виключно у розпорядженні відповідача, представник позивача не може надати їх у якості документальних доказів до даної уточненої позовної заяви та вважає за необхідне звернутися до суду з клопотанням про витребування відповідних доказів з відповідача.

Таким доказами, які знаходяться у відповідача і підлягають витребуванню судом, є наступні документи:

1.   Оскаржуваний наказ директора Науково-дослідного інституту приватного права і підприємництва Академії правових наук України від 06.10.2008 р. про накладення дисциплінарного стягнення на Ільницького Георгія Євгеновича у формі догани за порушення трудової дисципліни.
2.   Доповідна записка з додатками помічника директора НДІ з організаційно-кадрової роботи Рибченко С.В. від 05.07.2008 р. щодо порушень позивачем правил внутрішнього трудового розпорядку.
3.   Скарга Ільницького Г.Є. від 28.04.2008 р. на ім’я директора НДІ (не зареєстрована).
4.   Скарга Ільницького Г.Є. від 18.08.2008 р. на ім’я директора НДІ (вх. №79).
5.   Скарга Ільницького Г.Є. від 20.08.2008 р. на ім’я директора НДІ (не зареєстрована).
6.   Журнал відвідування бібліотеки з записами протягом спірного періоду 2007-2009 років.
7.   Наказ директора НДІ від з 02.04.2009 р. про звільнення позивача з роботи за ініціативою роботодавця

На підставі викладеного вище прошу прийняти цю уточнену позовну заяву до розгляду та постановити ухвалу про відкриття провадження по ній. З урахуванням неможливості для позивача бути присутнім особисто у судових засіданнях протягом тривалого часу до вирішення життєво важливих питань його родини,  прошу усі процесуальні документи по даній справі направляти рекомендованими поштовими відправленнями на адресу представника, який буде брати участь у судових засіданнях з усіма повноваженнями позивача на підставі довіреності.

З огляду на тяжке матеріальне становище позивача прошу звільнити його від сплати судових витрат та витрат на ІТЗ.

Сподіваюся на гуманне ставлення суду до людини і громадянина – позивача Ільницького Г.Є. з урахуванням трагічних для його родичів подій, проявом якого буде відкриття провадження у справі за даним позовом.


Додатки:

1.   Довіреність на представництво  позивача  в суді та інших органах.
2.   Копія цієї уточненої позовної заяви для відповідача.


Представник позивача                                          Куля В.І.
(довіреність № 5-3073 від 01.11.2008 р.)
« Останнє редагування: 03 Жовтня 2010, 17:50:11 від gro-za »
Записаний

gro-za

  • Засновник
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 2230
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Сьогодні, в суботу, в неробочий для суду день отримав телефонограму від моєї любимої Кристини - секретаря судді Трубнікова А.В. про відкриття провадження у цій справі та призначення попереднього судового засідання на 14.10.2010 р. о 09:00.
Дякую, Кристинко, за твою доброзичливість і телефонограму!
Записаний

gro-za

  • Засновник
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 2230
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Отримав заперечення представника НДІ проти позову Ільницького Г.Є. про скасування догани. А також цитовані документи, які спочатку представник не бажав додавати. Боже мій, це ж як треба було попрацювати науковцям, щоб за один день, тільки протягом 02.04.2009 р., зібрати масу компромату проти Ільницького. І це при тому, що директор НДІ Крупчан О. Д. - відома особа, академік, зовсім недавно опублікував опус "Цивільно-правовий статус людини як вищої соціальної цінності". Якщо людина - вища цінність, то виникає питання про винятки. З цього питання Крупчан О.Д. свою позицію не розкриває. А взагалі то їх "наука" виїденого яйця не варта. Так собі, філологічні вправи, навіть не юридичні. 
Компромат у вкладенні.
Пригадується випадок з моєї практики. В одному НДІ, де я працював за часів радянської влади у якості наукового консультанта за сумісництвом, у штаті був один видатний науковець. Правила внутрішнього трудового розпорядку ніколи не порушував. Приходив на роботу точно по дзвінку, виходив на обідню перерву - також, не кажучи вже про кінець робочого дня. Чим займався? Спав на роботі у буквальному значенні цього слова. Вранці сідав за робочий стіл, клав на нього руки хрест-навхрест, на них голову, і мирно засинав. Перед тим опорожнював половину вмісту алюмінієвої фляжки, яка у нього була на поясі. І так до обідньої перерви. Після перерви процес повторювався. В кінці робочого дня прокидався по дзвінку і чимчикував на вихід до прохідної.
За таку продуктивну діяльність щомісяця отримував преміальну надбавку до окладу, а в кінці року - ще й тринадцяту зарплату. Неодноразово визнавався переможцем соціалістичного змагання. І ніколи - порушником трудової дисципліни.
Щось схоже має місце в НДІ приватного права, підозрюю.
Однак, з формальних підстав, справа для Ільницького Г.Є., очевидно, буде програна. Як і попередні. Я включився в неї виключно з міркувань, викладених у науковій публікації "Цивільно-правовий статус людини як вищої соціальної цінності". Вважаю, що найвищу соціальну цінність не слід викидати на вулицю такими брутальними методами. Це ж не слюсар-сантехнік-алкоголік, а все таки науковий співробітник, хоч і молодший. Який практично одноосібно виховує малолітню хвору дитину, у батьків якого під Львовом недавно згоріла хата, та й сам батько загинув у тій пожежі, коли намагався її загасити. Горе невимовне! То пред'явіть непокірному Ільницькому Г.Є. претензії з точки зору наукового доробку, а не з причини надурочної затримки на роботі, чи відсутності на робочому місці протягом 3-х годин. До речі, опус, подібний цитованому, міг написати навіть студент з добре підвішеним язиком., не тільки академік. Не вірите? Спробуйте анонімно замовити подібний твір у виконавців по оголошенню. Думаю, було б не гірше, ніж у академіка. Тільки за замовний твір (проект, статтю, дисертацію) потрібно платити, а грошей у Ільницького Г.Є. не вистачало навіть на біологічне виживання. То якось потрібно було крутитися. На його місці я б зайнявся юридичною правозахисною практикою. Або десь підробляв, як це відбувалося у студентські роки. Яка там фундаментальна наука, коли вижити неможливо?
Хотів би дізнатися про думку інших науковців з цього приводу.
« Останнє редагування: 20 Листопада 2010, 18:57:38 від gro-za »
Записаний

gro-za

  • Засновник
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 2230
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

А тепер викладаються процесуальні документи, які будуть подані через канцелярію суду до чергового судового засідання, призначеного на 22.11.2010 р. З них видно, що довірений представник НДІ приватного права та підприємництва В.М. Короленко, науковий співробітник, як він представився,  вирішив поморочити усім голову та закинути в справу безліч нікчемних документів, які не мають відношення до справи. Бо оформлені вони за межами спірного періоду. Цікаво дізнатися, чи  всі науковці там такі, чи тільки деякі, особливо довірені. І чи не слід В.М. Короленку оголосити догану за неналежне ставлення до вимог суду та норм ЦПК України?
« Останнє редагування: 07 Листопада 2010, 19:02:03 від gro-za »
Записаний

gro-za

  • Засновник
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 2230
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Нова порція процесуальних документів, підготовлених до наступного судового засідання за позовом Г.Є.Ільницького до НДІ приватного права та підприємництва (у вкладених файлах).
Записаний

gro-za

  • Засновник
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 2230
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Нова порція процесуальних документів, підготовлених до наступного судового засідання за позовом Г.Є.Ільницького до НДІ приватного права та підприємництва (у вкладених файлах).
Продовження.
« Останнє редагування: 11 Листопада 2010, 15:19:08 від gro-za »
Записаний

gro-za

  • Засновник
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 2230
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Нова порція процесуальних документів, підготовлених до наступного судового засідання за позовом Г.Є.Ільницького до НДІ приватного права та підприємництва (у вкладених файлах).
Продовження.
Продовження.
У декого може виникнути питання - а для чого підготовлено так багато клопотань?
Звісно, при нормальному провадженні в цивільному процесі було б можливим витребовувати усі докази одним клопотанням. Але ж при нормальному. Слід мати на увазі, що принцип змагальності сторін, закріплений у ЦПК, насправді перетворюється в багатьох випадках у змагання з упередженим суддею. Адже судді не обізнані ні зі специфікою наукової діяльності, яка носить творчий характер, ні з законодавством, що регулює відносини з суб'єктами наукової діяльності. Голе цитування застарілих радянських норм КЗпП недостатньо для правильного вирішення спору між вченим (науковим співробітником) і науковою установою (насправді - її керівником). Уявіть собі вченого, який нічого путнього не робить, але скрупульозно дотримується правил внутрішнього трудового розпорядку - не спізнюється, не покидає робоче місце, не сперечається з особами, які вважають себе керівництвом (працівники відділу кадрів, вахтери тощо). То що, йому аплодувати?
З іншого боку, суддя ніколи не займався науковою діяльністю. То як він може вирішувати спори, які виникають в наукових установах? Керуватися нормами для слюсарів-сантехніків чи прибиральниць? Між іншим, аналогічні питання виникають і щодо інших працівників творчих професій. Скажімо, балерин (Волочкова), оперних співаків, художників, композиторів.
На мою думку, в таких випадках слід залучати експертів.
Крім того, ситуація ускладнюється упередженістю судді. Я б на його місці провалився під землю, отримавши послідовно три ухвали апеляційної інстанції про скасування ухвал суду першої інстанції, останню з яких апеляційний суд визнав надуманою. Або принаймі заявив би самовідвід.
Будучи готовим до наступного незаконного рішення, сподіваючись, що більша частина з оприлюднених у цій темі 13 клопотань будуть суддею відхилені, я готую плацдарм для обґрунтування заперечень проти дій головуючого у порядку ст. 160 ЦПК, потім для відводу судді, можливо також для апеляційної скарги. Втім, якщо підтвердяться побоювання отримати відмовне рішення судді, буду рекомендувати позивачу діяти в напрямку отриманя чергової ухвали про залишення позовної заяви без розгляду. Що дозволить йому краще підготуватися для повторного звернення до суду з аналогічним позовом, але вже при наявності доказової бази, яку відповідач вперто не бажав розкривати.
Але вже зараз існують підстави для звернення до Європейського суду з прав людини. Не впевнеий, чи скористається позивач цією можливістю, бо зараз він перебуває у Львівській області, контакти з ним дуже обмежені. Обіцяв прибути в Київ за кілька днів до судового засідання, призначеного на 22.11.2010 р. Та ще й 2 вихідних припадають на цей період, а йому кожен день на вагу золота. Бо наслідки пожежі у будиночку батьків до цього часу не ліквідовані.
Сподіваюсь, що моя позиція буде зрозумілою учасникам процесу, а також судді та усім, хто перегляне матеріали даної теми. А якщо ні, то прошу звернутися  з запитаннями чи запереченнями.
« Останнє редагування: 18 Листопада 2010, 21:55:04 від gro-za »
Записаний

gro-za

  • Засновник
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 2230
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Сьогодні мав зустріч з Г.Є. Ільницьким, який напередодні приїхав зі Львівської області для участі в судовому засіданні. Однак, справа була знята з розкладу у зв'язку з перебуванням судді Трубнікова А.В. у нарадчій кімнаті. Нова дата судового засідання - 24 грудня 2010 р. о 10:00. Георгій Євгенович мені показав цікаві матеріали - як керівники НДІ, у тому числі директор Крупчан, що так переймалися порушеннями трудового розпорядку з боку свого підлеглого, приймали участь у колективних випивках безпосередньо в інституті, та ще й у робочий час. Як не дивно, фотосесії та відеосюжети були розміщені на сервері інституту, до якого мали доступ усі співробітники через встановлені на робочих місцях ПК, що приєднані до локальної мережі. Він також довів мені, що, незважаючи на створені перепони, йому все-таки вдавалося вести наукову діяльність, про що свідчать виступи на конференціях, а також отриманий патент (!) на промисловий зразок. Залишилося небагато - довести це головуючому судді.
Крім того, в діях керівників підрозділів виявилися ознаки фальшування документальних доказів. Г.Є. стверджує, що його підпис на деяких документах не справжній, а підроблений. Втім, це доводити важко. Бо сучасна почеркознавча експертиза побудована на застарілих методиках і є досить суб'єктивною. А тут якраз стануть в нагоді мої навички. Я вже тривалий час займаюся алгоритмізацією почеркознавчого аналізу рукописних матеріалів методами векторної графіки. Гарна тема для майбутніх молодих науковців. Підключайтеся!

« Останнє редагування: 23 Листопада 2010, 19:44:51 від gro-za »
Записаний

Перо

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 8691
    • Перегляд профілю

Цитувати
Бо сучасна почеркознавча експертиза побудована на застарілих методиках і є досить суб'єктивною.


Сподіваюсь, що цей Наказ Мін'юсту Вам згодиться:
Про затвердження переліків рекомендованої науково-технічної та довідкової літератури, що використовується під час проведення судових експертиз
http://zakon1.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=v1722323-10
Записаний

Перо

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 8691
    • Перегляд профілю

Я вже тривалий час займаюся алгоритмізацією почеркознавчого аналізу рукописних матеріалів методами векторної графіки. Гарна тема для майбутніх молодих науковців. Підключайтеся!

Я хоча і не науковець, але тема дійсно дуже актуальна і цікава. Чи буде опубліковано Вами монографію з цього приводу?
Записаний

gro-za

  • Засновник
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 2230
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Я вже тривалий час займаюся алгоритмізацією почеркознавчого аналізу рукописних матеріалів методами векторної графіки. Гарна тема для майбутніх молодих науковців. Підключайтеся!

Я хоча і не науковець, але тема дійсно дуже актуальна і цікава. Чи буде опубліковано Вами монографію з цього приводу?
Залежить від наслідків моєї діяльності. Ставлю за мету зменшити навантаження по участі в судових процесах та приділити більше уваги зазначеній темі. Попереду дуже копітка робота.
Записаний
 


Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email