'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Прошу поради щодо укладання договору на ПКМУ 529  (Прочитано 8863 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Luko

• *
  • City: Київ
    • Перегляд профілю

Шановні досвідчені відвідувачі! Прошу вашої поради щодо подальших дій. Стан справ на сьогодні такий:

25.12.2006 року мною були укладені типові договори по ПКМУ 560 та 630 з ДП "Екос" ЖУ "Південне" (Голосіївський район, дочірня структура Київміськбуду). Обидва договори були підписані двома сторонами з протоколами розбіжностей (підписи стоять і під договорами після фрази "Підписано з протоколом розбіжностей", і під самими протоколами). В протоколах вказано що:

а) по утриманню будинку - тариф --- грн до моменту надання невідкладної (знаю, що слово неправильне, проте на той час так було в Типовому договорі) частини договору - копії рішення ОМС про затвердження тарифу на моєму будинку
б) по воді та опаленню - тарифи старі (холодне водопостачання 0.52 грн./куб.м, гаряче водопостачання 3.42 грн./куб.м, водовідведення 0.30 грн./куб.м, опалення 0.80 грн. за кв.м/міс)
в) сплачую на прямий рахунок ДП "Екос" ЖУ "Південне"
г) пеня 0 відсотків

Питання:
Планую направити ДП Екос ЖУ Південне нову оферту про підписання додаткової угоди згідно з Типовим договором ПКМУ 529 (див.прикріплені файли). Чи правильні мої дії? Чи будуть якісь зауваження до тексту оферти?

Наперед вдячна за допомогу!
« Останнє редагування: 31 Грудня 2010, 11:31:50 від Luko »
Записаний

Тетяна Academia

• Правонаступник
  • io_ua: Тетяна Academia
    • Перегляд профілю

Пані Людмила! Ваш документ не повинен називатись "оферта"! Подання оферти та її акцептування - це етапи укладання договору. З нуля. З узгодженням всіх суперечок.
Чому два отримувача листа? Якщо у Вас є підписаний сторонами (Ви і виконавець) договір - потрібно стороні договору (виконавцю) надіслати "Заяву про підписання додаткової угоди з метою приведення форми укладеного договору у відповідність до вимог законодавства".
"В зв`язку з скасуванням ПКМУ № 560 та затвердженням ПКМУ № 529 пропоную з ХХ.ХХ.2010року текст договору викласти в наступній редакції". І все!
В Вашому договорі 2006 Ви вже узгодили всі суттєві умови? На Вашу користь? З нульовим тарифом? Тоді не бачу необхідності знов піднімати питання розрахунку тарифу.
Щодо тексту "Додаткова угода до Договору б/н від 25.12.2006 р.". Чому в розділі
Цитувати
3. Розмір щомісячної плати за надані послуги на дату укладення цього договору становить _______________________гривень (прописом).
не записано "нуль гривень"? Наскільки я Вас зрозуміла, ця умова вже була узгоджена з виконавцем і підписана сторонами.
Опублікуйте, будь ласка, підписаний первинний договір і протокол розбіжностей. Тоді легше буде розібратися.
« Останнє редагування: 24 Грудня 2010, 09:38:32 від Тетяна Academia »
Записаний

Luko

• *
    • Перегляд профілю

Пані Тетяно! Дякую, що відгукнулись!
Тобто достатньо тексту як в прикріпленому файлі?

Цитувати
Опублікуйте, будь ласка, підписаний первинний договір і протокол розбіжностей. Тоді легше буде розібратися.
Зараз, нажаль, не маю доступу до сканера, щоб розмістити копії, проте текст протоколу розбіжностей про тариф виглядає таким чином:
Частина договоруРедакція виконавцяРедакція споживача
2Невідкладною частиною договору є копія рішення органу місцевого самоврядування про затвердження тарифів на послуги, що додаються до договору.Невідкладною частиною договору є копія рішення органу місцевого самоврядування про затвердження тарифів на послуги, що додаються до договору. Вищевказаний додаток відсутній на момент укладання договору.
4   Розмір щомісячної плати за надані послуги на момент укладення цього договору становить 0,58 гривень за 1 м2 загальної площі.Розмір щомісячної плати за надані послуги на момент укладення цього договору є невизначеним через відсутність додатку, визначеного пунктом 2 цього договору як невідкладна частина.

Записаний

Тетяна Academia

• Правонаступник
    • Перегляд профілю

І цей протокол підписаний виконавцем? Тоді навіщо знов ворушити питання вартості і щось доказувати?
Якщо виконавець захоче узгоджувати нові умови - нехай він і ініціює процес. А Ви приводите договір у відповідність до НПА - і все.
Якщо помиляюсь - інші учасники форуму виправлять.
Записаний

Luko

• *
    • Перегляд профілю

Тобто взагалі виключити абзац про алгоритм розрахунку? Мені здається, що якщо я включу його, це може слугувати доказом в суді, що я цікавилась цим питанням і що це ЖУ Південне не хоче діяти в правовому полі... Як думаєте?
Записаний

Тетяна Academia

• Правонаступник
    • Перегляд профілю

Пані Людмило, розмова пішла в русло "якщо"... НЕконструктивно і безпередметно.
Опублікуйте підписаний договір і підписаний протокол розбіжностей.
Далі все буде зрозуміло. Чи Вам потрібно щось комусь доказувати, чи Ви просто виконуєте формальну процедуру "приведення тексту договору у відповідність до вимог діючих НПА".

Щодо оферти і акцепту  - ЦК,  статті 638-649.
Підстави змінення і розірвання договорів - ЦК ,статті 651-654. Все досить прозоро.
« Останнє редагування: 24 Грудня 2010, 13:29:36 від Тетяна Academia »
Записаний

Dugf

• Досвідчений дописувач
    • Перегляд профілю

І на мій погляд, ситуація в Вас досить позитивна. Договори в Вас укладені, тарифи Вас влаштовують, от і платіть по ним.
Фіксуйте неякісні, не надані послуги.
Інша річ, якщо Ваше КП направило Вам оферту. Тоді Ви маєте можливість на протязі місяця узгодити істотні умови цієї оферти. Моє застереження щодо складання протоколів розбіжностей - не підписувати договір навіть з приміткою про протокол розбіжностей. На власному досвіді пересвідчився, що несумлінні судді розцінюють такий договір (з протоколом розбіжностей) вже укладеним, а протокол розбіжностей для них це не суттєво (http://gro-za.org/forum/index.php?topic=4696.0.html).
Все це відбувається через відсутність у ЦКУ чітко прописаної процедури щодо узгодження істотних умов. Пізніше в своїй гілці на цю тему, після завершення розгляду апеляційної скарги, викладу результат. 
Записаний

Luko

• *
    • Перегляд профілю

Цитувати
Чи Вам потрібно щось комусь доказувати, чи Ви просто виконуєте формальну процедуру "приведення тексту договору у відповідність до вимог діючих НПА".
Виконую формальну процедуру...

Цитувати
публікуйте підписаний договір і підписаний протокол розбіжностей.
Відскановані копії спробую розмістити наступного тижня

Цитувати
Інша річ, якщо Ваше КП направило Вам оферту.
Оферту мені не направляли, це моя ініціатива про приведення договору у відповідність до діючих НПА
Записаний

Тетяна Academia

• Правонаступник
    • Перегляд профілю

Я думаю, у Вашому випадку зайві оферти розсилати - це собі шкодити... :)
Записаний

Luko

• *
    • Перегляд профілю

Тоді питання - чим загрожує невідповідність тексту договору діючим НПА? Підписаний договір навіть із текстом трохи відмінним до діючого НПА - все рівно діючий договір?
Записаний

Тетяна Academia

• Правонаступник
    • Перегляд профілю

Зустрічне питання: чи висуває Вам балансоутримувач будинку якісь вимоги? Чи надсилає листи-попередження "У Вас борг"? Спам від ГІОЦ КМДА не враховуємо.

Щодо наслідків. Знову ЦК.
Стаття 651. Підстави для зміни або розірвання договору
1. Зміна або розірвання договору допускається лише за згодою сторін, якщо інше не встановлено договором або законом.
2. Договір може бути змінено або розірвано за рішенням суду на вимогу однієї із сторін у разі істотного порушення договору другою стороною та в інших випадках, встановлених договором або законом.
Істотним є таке порушення стороною договору, коли внаслідок завданої цим шкоди друга сторона значною мірою позбавляється того, на що вона розраховувала при укладенні договору.

Стаття 654. Форма зміни або розірвання договору
1. Зміна або розірвання договору вчиняється в такій самій формі, що й договір, що змінюється або розривається, якщо інше не встановлено договором або законом чи не випливає із звичаїв ділового обороту.
Записаний

Luko

• *
    • Перегляд профілю

Цитувати
чи висуває Вам балансоутримувач будинку якісь вимоги?
ні
Цитувати
Чи надсилає листи-попередження "У Вас борг"? Спам від ГІОЦ КМДА не враховуємо.
крім спаму ГІОЦу - нічого
Записаний

Тетяна Academia

• Правонаступник
    • Перегляд профілю

То може не поспішати зі зверненнями? Допоки самій все повністю не стане зрозуміло?
Записаний

Luko

• *
    • Перегляд профілю

От і я те саме собі думаю... "Не буди лихо, поки воно тихо"
Проте В.І. порадив заключити додаткову угоду, а чому - не знаю
Записаний

Валентина

• Активний Дописувач
    • Перегляд профілю
    • Email

Відповідно до п.1 прикінцевих положень ЗУ «Про житлово-комунальні послуги» – «Договори про надання житлово-комунальних послуг, укладені до набрання чинності цим Законом, мають бути приведені у відповідність із ним до 1 січня 2006 року. Договори, що не приведені у відповідність із цим Законом у зазначений строк, втрачають чинність»
Отже це відноситься тільки стосовно договорів, які були укладені до 01.01.2006р. Ваш договір укладений після 1 січня 2006р.тому він залишається чинним. Як на мене, то цілком підтримую Тетяну Іванівну і також вважаю, що Вам не потрібно бути ініціатором додаткової угоди. Хто знає чим це може закінчитись?
« Останнє редагування: 24 Грудня 2010, 21:09:06 від Валентина »
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email