'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Межа балансової належності водогону до будинку садибного типу  (Прочитано 1974 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Юрій Васильович

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 9850
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю

Населення може мешкати як у багатоквартирних будинках, де потрібне використання внутрішньобудинкових систем, так і в індивідуальних, де межа балансової належності встановлюєтся  у місці відгалуження від вуличного водогону.
« Останнє редагування: 24 Грудня 2017, 11:24:40 від Юрій Васильович »
Записаний

Gelo

  • Досвідчений дописувач
  • ***
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 3735
    • Перегляд профілю
    • Email

..... так і в індивідуальних, де межа балансової належності встановлюєтся  у місці відгалуження від вуличного водогону.
Где можно подробнее ознакомиться о границе балансовой принадлежности. Мне кажется есть и другие условия по обозначению границы.
Записаний

Юрій Васильович

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 9850
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю

Дивіться "Типовий договір на надання послуги..." (ПКМУ № 630 http://zakon0.rada.gov.ua/laws/show/630-2005-п/page2 ).  Для будинку садибного типу з  договору буде виключено частину тексту щодо послуг у багатоквартирному будиинку та тих, які або "Водоканалом" (назва - образна, узагальнююча)  не надаватимуться (водовідведення),  або взагалі не є предметом його діяльності (ЦО, ГВП).
Цитувати
Точки розподiлу, в яких здiйснюється передача послуг вiд виконавця споживачевi
22. Точками розподiлу, в яких здiйснюється передача послуг вiд виконавця споживачевi, є:
1) у багатоквартирному будинку послуги з:
централiзованого опалення - вiдгалуження вiд стоякiв у межах квартири;
постачання холодної та гарячої води - пiсля першої водозапiрної арматури на вiдгалуженнi вiд стояка у квартирi споживача;
водовiдведення - зливний отвiр санiтарно-технiчних приладiв;
2) у будинку садибного типу - мiсце пiдключення вiдповiдної iнженерної мережi будинку до мережi виконавця.


"ПРАВИЛА користування системами централізованого комунального водопостачання та водовідведення в населених пунктах України" (Наказ № 190 http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/z0936-08 )
Цитувати
Межа балансової належності - лінія розподілу елементів систем водопостачання  та  водовідведення  і споруд на них між власниками або користувачами.
Цитувати
Водопровідний ввід - трубопровід від розподільчої (внутрішньоквартальної або вуличної) мережі  до  зовнішньої  стіни будинку   або  межі  території  об'єкта  з  колодязем  і  запірною арматурою у місці приєднання до водопровідної мережі.
Цитувати
1.3. Виробник  обслуговує  вуличні,  квартальні  та   дворові мережі водопостачання та водовідведення,  споруди і обладнання,  а також технологічні прилади й пристрої на них,  які  перебувають  у нього   на   балансі   або   на   які  є  відповідний  договір  на обслуговування із споживачем.
Цитувати
  4.1.    Для    приєднання    до    систем    централізованого водопостачання  та водовідведення замовнику таких послуг надаються технічні умови.  Форма технічних умов наведена в додатку 1 до  цих Правил.
     Для одержання    технічних    умов    замовник    послуг    з централізованого   водопостачання   та   водовідведення  подає  до виробника таких послуг:
     заяву;
     опитувальний лист за формою згідно з додатком 2;
     ситуаційний план  з  визначенням місця розташування земельної ділянки на відповідній території.
     Технічні умови мають містити графічний матеріал із нанесенням відповідних інженерних мереж та місць приєднання  до  них  об'єкта будівництва.
     Виробник послуг   з   централізованого   водопостачання    та водовідведення видає  замовнику  технічні  умови згідно з поданою заявою протягом десяти робочих днів з дня  реєстрації  відповідної заяви  з урахуванням потужностей споруд та пропускної спроможності мереж систем централізованого водопостачання та водовідведення, із зазначенням умов для проектування вводу:  місця приєднання,  місця розташування водомірного вузла,  умов для  влаштування  проміжного резервуара і насосів - підвищувачів тиску.
Пункт   4.1   розділу   IV   в  редакції  Наказу  Міністерства регіонального   розвитку,   будівництва   та  житлово-комунального господарства N 541 ( z1895-12 ) від 24.10.2012 }
Цитувати
4.3. Забороняється будь-яке  самовільне  приєднання  об'єктів водоспоживання до діючих систем централізованого водопостачання та водовідведення  (включаючи  приєднання   до   будинкових   вводів, внутрішньобудинкових мереж або до мереж споживачів).
Таким чином вулична система водопостачання перебуває у власності або на балансі "Водоканалу", а водопровідний ввід будинку присадибного типу облаштовуєтся власником будинку, за кошти власника будинку і перебуває у його власності. Власність зобовязує ( ч. 3 ст. 13 Конституції України, ч. 4 ст. 319 ЦКУ).  Обовязок по утриманню (обслуговуванню, ремонту) вводу закон покладає на його власника. Але допускає, що за обопільною згодою, відповідно до укладеного договору, "Водоканал" може здійснювати заходи по утриманню вводу за кошти власника. ЦКУ:
Цитувати
Стаття 322. Тягар утримання майна
1. Власник зобов'язаний утримувати майно, що йому належить, якщо інше не встановлено договором або законом.
Тобто місце встановлення межі балансової належності  у місці відгалуження від вуличного водогону є очевидним і відповідає вимогам чинного законодавства.  Проте місце обладнання вузла обліку (що в загальному випадку повинне співпадати з межею балансової належності ) дозволяєтся облаштовувати як у місці відгалуження від вуличного водогону, так і далі на самому вводі ( у окремому колодязі у дворі, у будинку). Про що окремо зазначається у проекті. 
Цитувати
5.2. Вузли   обліку   повинні   розташовуватись   на   мережі споживача,  як  правило,  на  межі  балансової  належності   мереж виробника  та  споживача,  або  за згодою виробника в приміщеннях, розташованих безпосередньо за зовнішньою стіною  будівлі  в  місці входу водопровідного вводу.
Перенесення вузла обліку з вулиці у двір дозволяють з метою забезпечення його схоронності.
« Останнє редагування: 24 Грудня 2017, 14:18:08 від Юрій Васильович »
Записаний
 

+ Швидка відповідь


Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email