'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Протиправні дії горе-міліціянта в Печерському суді м. Києва при сприянні голови суду.  (Прочитано 2045 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

gro-za

  • Засновник
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 2230
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

 

Протиправні дії горе-міліціянта в Печерському суді м. Києва при сприянні голови суду.

Не пропустив у канцелярію суду журналіста Захарченка Г.О., бо той мав при собі фотокамеру.



Протиправні дії горе-міліціянта в Печерському суді

Сьогодні з кожним може статися, те що сталося зі мною, коли ти не знаєш своїх прав, а тим більше протиставити себе нахабним проявам міліціянтів, та особливо коли, ти не простий пересічний мешканець, а ще й журналіст…
13 лютого близько 11-45, для подачі заяви в канцелярію Печерського суду по вул. Хрещатик, 42-А, я зіткнувся з протиправними діями сержанта міліції Липовим Богданом Олександровичем (посвідчення УКМ №127608).
А події розвивалися наступним чином…
Сержант міліції не став пропускати мене до приміщень суду, стверджуючи на те, що я мушу залишити в камері схову цифрову фотокамеру з об’єктивом загальною вартістю більш як 5 тис. Ум. Од. Незважаючи на це, я все ж таки піднявся до канцелярії та зареєстрував свою заяву. В цей час за викликом Б.Липового, до кімнати канцелярії ввійшла голова суду І.Отрош та дала команду викликати наряд міліції, тому що я порушую громадський порядок (тобто відмовився здати фотокамеру міліціянту)
При виході із приміщення, сержант Липовий Б.О. перегородив мені дорогу, сказав що я затриманий. На мою вимогу показати протокол затримання, від відмовився це зробити, Я йому відповів, що згідно Конституції України, він по-перше порушує мої права, забороняючи вільному пересуванню. По-друге на мої вимоги, згідно ст.5 Закону Україну «Про міліцію» він зобов’язаний представитися, показати своє посвідчення, що він так і не зробив до приїзду викликаного наряду міліції. По-третє, він порушив ст.9, 29 Закону України «Про інформацію», ст.26 Закону України «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні».
На що той сказав, що є якась інструкція від 12.09.2005 року №102/765. Цікаво, що п.п.1.5, 1.6 цієї Інструкції стоять на охороні прав громадян …«Під час здійснення своїх повноважень щодо пропуску громадян у приміщення судів працівники судової міліції керуються чинним законодавством України і цих Правил. Порядок пропуску і підтримки громадського порядку в приміщеннях судів не може поєднуватися з діями, шо наносять фізичні чи моральні страждання громадянам внаслідок фізичного чи психологічного впливу, принижують їх честь і гідність». Крім того, в п.2.7 сказано «Працівники засобів масової інформації пропускаються за пред’явленням документа, що засвідчує особу», що й було зроблено.
Після цього я був доставлений до Шевченківського ГУВД. Черговий по ГУВД вибачився переді мною за протиправні дії горе-міліціянта.
Але, я не зміг потрапити на декілька прес-конференцій. Адже, з 11-45 до 13-20 я примусово був ізольований від своїх професійних обов’язків… Та врешті решт, протиправні дії горе-міліцянта мають бути покарані, адже це може трапитися з кожним. Липовий не тільки зіпсував мені настрій на весь день, а й перешкодив здійсненню моїх професійних обов’язків … А це вже тягне за собою як не адміністративне, то дисциплінарне покарання, до відсторонення його від виконання службових обов’язків.

З повагою, Геннадій Захарченко



2009-02-14
Записаний
 


Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email