'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: ВАСУ: Вищий адміністративний суд України (новини)  (Прочитано 23215 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Перо

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 8691
    • Перегляд профілю

Вчора розформували другу судову палату ВАСУ

Цитувати
З 1 липня 2014 року Вищий адміністративний суді України буде складатися з трьох судових палат, оскільки друга судова палата буде розформована. Судді цієї палати перейдуть до трьох інших судових палат.

Таке рішення вчора було прийнято зборами суддів Вищого адміністративного суду України, повідомляє «ЗіБ» з посиланням на прес-службу ВАСУ.

Нагадаємо, до другої судової палати входять наступні судді:

1. Веденяпін Олександр Андрійович

2.Єрьомін Анатолій Васильович

3. Зайцев Михайло Петрович

4. Кравцов Олег Вікторович

5. Масло Інна Валентинівна

6.  Швед Едуард Юрійович

7. Швець Віктор Володимирович

8. Юрченко Валентина Петрівна

За словами Голови Вищого адміністративного суду Олександра Нечитайла, необхідність прийняття такого рішення зборами суддів ВАСУ обумовлена внесеними Законом України «Про відновлення довіри до судової влади в Україні» змінами до Кодексу адміністративного судочинства, відповідно до яких розподіл справ

щодо оскарження  актів, дій чи бездіяльності Верховної Ради України, Президента України, Вищої ради юстиції, а також рішень, дій чи бездіяльності Вищої кваліфікаційної комісії суддів України здійснюється між суддями Вищого адміністративного суду України без урахування спеціалізації суддів.

«Раніше саме ця категорія справ належала до розгляду суддів другої судової палати ВАСУ, сьогодні ж немає потреби у існуванні окремої палати для вирішення цієї категорії справ», - пояснив О. Нечитайло.

Крім цього, друга судова палата розглядала справи, пов’язані з виборчим процесом. З 1 липня 2014 року і ця категорія справ розподілятиметься між усіма суддями ВАСУ.

У зв’язку з переходом восьми суддів другої судової палати до інших палат, виникла також необхідність у внесенні змін до Персонального складу постійних колегій суддів ВАСУ. З 1 липня 2014 року на офіційному веб-сайті ВАСУ буде розміщено оновлений Персональний склад колегій суддів (рубрика «Суддівське самоврядування», підрубрика «Збори суддів»).

Нагадаємо, вчора також були обрані заступники голови ВАСУ - Михайло Смокович та Дмитро Ліпський.

http://zib.com.ua/ua/90772-vchora_rozformuvali_drugu_sudovu_palatu_vasu.html
Записаний

Перо

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 8691
    • Перегляд профілю

Голова Вищого адмінсуду подав у відставку

Цитувати
Голова Вищого адміністративного суду Олександр Нечитайло написав заяву про складання повноважень.

Про це повідомила прес-служба Вищого адміністративного суду, передають Українські новини.

Заяву Нечитайло написав напередодні.

27 березня у приміщенні Вищого адміністративного суду відбудуться збори суддів цього суду, на якому буде розглянуто заяву Нечитайла.

Як повідомлялося, у червні 2014 року Вищий адміністративний суд обрав своїм головою Олександра Нечитайла.

http://www.pravda.com.ua/news/2015/03/26/7062779/
Записаний

Перо

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 8691
    • Перегляд профілю

Головою Вищого адміністративного суду обраний Олександр Нечитайло

Цитувати
Сьогодні, 30 березня 2015 року, збори суддів Вищого адміністративного суду України під час свого засідання обрали Головою суду Нечитайла Олександра Миколайовича. «За» відповідне рішення проголосувало 69 суддів, ВАСУ із 72-х присутніх на зборах, двоє суддів проголосували «проти», один бюлетень було погашено.

Нагадаємо, відповідно до статті 20 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» голова вищого спеціалізованого суду обирається на посаду шляхом таємного голосування більшістю від кількості суддів, які працюють у відповідному суді. Всього у Вищому адміністративному суді України працює 83 судді, тож кандидат на посаду Голови суду повинен був отримати не менше 43 голосів.

Олександр Нечитайло виявився єдиним кандидатом на посаду Голови суду. Його кандидатуру підтримали судді всіх трьох судових плат Вищого адміністративного суду України.

Висловлюючись на підтримку кандидатури О.Нечитайла заступник Голови ВАСУ Михайло Смокович відзначив, що протягом свого головування він гідно піклувався про адміністративну юстицію та добробут адміністративних судів, попри те, що працювати у сучасних умовах непросто.

Суддя ВАСУ Любов Гончар побажала новому керівникові працювати над збереженням юрисдикції адміністративних судів і координувати свою діяльність у цьому напрямку з Верховним Судом України.

 

Новообраний Голова Вищого адміністративного суду України Олександр Нечитайло висловив суддям ВАСУ щиру подяку за надану йому високу довіру, пообіцяв не зраджувати їхні сподівання і робити все по совісті.

Серед необхідних кроків на посаді Голови Олександр Нечитайло назвав одним з найголовніших роботу над виокремленням системи адміністративних судів із системи судів загальної юрисдикції. «На хвилі конституційної реформи ми повинні довести суспільству необхідність існування в Україні окремої системи адміністративних судів, самостійної і незалежної від інших судів», - сказав він. На думку О.Нечитайла чотирьохланкову систему адмінсудів необхідно змінити триланковою на чолі з Верховним Адміністративним Судом України.

http://www.vasu.gov.ua/123388/
Записаний

nemo

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 293
  • City: Запоріжжя
    • Перегляд профілю

Зверніть увагу! З 29 березня 2015 року заяви про перегляд судових рішень слід подавати безпосередньо до Верховного Суду України.

Цитувати
Законом України від 12.02.2015 року №192-VIII «Про забезпечення права на справедливий суд» внесено зміни до частини першої статті 2391 Кодексу адміністративного судочинства України, які набудуть чинності 29.03.2015 року. Відповідно до внесених змін, заява про перегляд судових рішень подається безпосередньо до Верховного Суду України...
Записаний
 


Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email