'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Що таке державна виконавча служба і з чим її їдять.  (Прочитано 13859 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Тетяна Academia

  • Правонаступник
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 3178
  • City: Київ
  • io_ua: Тетяна Academia
    • Перегляд профілю

При спілкуванні з ВДВС керуємось наступними НПА.

ЗАКОН УКРАЇНИ Про державну виконавчу службу
ЗАКОН УКРАЇНИ Про виконавче провадження
Інструкція про проведення виконавчих дій, затверджена Наказом МЮ України від 15.12.1999 N 74/5, зареєстрована в МЮ України 15.12.1999 за N 865/4158
НАКАЗ МЮ України від 25 грудня 2008 року N 2274/5 "Про затвердження Порядку роботи з документами в органах державної виконавчої служби"

Нещодавно мені потрібно було отримати з ВДВС Солом`янського району м. Києва довідку про відсутність у мене незакритих виконавчих проваджень за адмін. штрафами. Бо ДАІ вважає, що я їм винна штраф з 2009 року (я про існування адмінпротоколу та штрафу вперше дізналась місяць тому).

У відповідності до п.4 ст.21 та п.6 ст.37 ЗУ "Про виконавче провадження" звернулась до ВДВС з запитом: прохання закрити всі виконавчі провадження по адмінштрафам, ящо вони є, та надати довідку про відсутність боргів.
На особистому прийомі держ. виконавець, який обслуговує мій будинок, переглянув Єдиний державний реєстр виконавчих проваджень щодо мене, взагалі жодного провадження по адмінпротоколам (ні відкритого, ні закритого) не знайшов. Пообіцяв додатково перевірити і надати відповідь протягом 10 днів.

Через 11 днів повторно відвідала я ВДВС. Відповіді на звернення мені не надали. Відбулось спілкування з з заступником начальника ВДВС. Мені повідомили:

1. Проблемного виконавчого провадження в Єдиному державному реєстрі виконавчих проваджень немає, в паперових архівах ВДВС теж немає.

2. НЕзважаючи на це вони будуть звертатися до ДАІ - чи відсилали ті до ВДВС постанову (є недобре відчуття, що докази надсилання до ВДВС постанови від 2009 року раптом з`являться). Тому відповідь мені поки що затримується. Постараються підготувати відповідь не затримуючись, але вони вільні тягнути 30 або 45 днів (згідно ЗУ Про звернення громадян).

3. Заст. нач. ВДВС вважає, що якщо вони у себе знайдуть те провадження, то ВДВС має право на сьогоднішній день почати виконувати цю постанову і стягувати з мене кошти. Я проти такого підходу заперечила, оскільки ст.303 КУАПП та п.6 ст. 37 ЗУ "Про виконавче провадження" надають для виконання постанов по адмінпротоколам строк 3 місяці.

Стаття 303 КУАПП. Давність виконання постанов про накладення адміністративних стягнень.
Не підлягає виконанню постанова про накладення адміністративного стягнення, якщо її не було звернуто до виконання протягом трьох місяців з дня винесення. В разі оскарження чи опротестування постанови відповідно до статті 291 цього Кодексу перебіг строку давності зупиняється до розгляду скарги або протесту.
У разі відстрочки виконання постанови відповідно до статті 301 цього Кодексу перебіг строку давності зупиняється до закінчення строку відстрочки.
Законами України може бути встановлено й інші, більш тривалі строки для виконання постанов по справах про окремі види адміністративних правопорушень.

П.6 ст. 37 ЗУ "Про виконавче провадження".
Виконавче провадження підлягає закінченню у випадках:
6) закінчення передбаченого законом строку для даного виду стягнення;

Незважаючи на цитування цих норм, заст. нач. ВДВС повідомив, що у випадку відкриття виконавчого провадження вступають в силу якісь їхні внутрішні строки, які можуть тягнутися більше 3 місяців.

Мені здається, що така точка зору не відповідає законодавству. Прошу більш досвічених форумчан підтвердити або спростувати мою думку.

Прогноз моїх дій.
1. Дочекатися 30 днів.
2. Повтору претензію щодо відсутності відповіді, питання не потребує додаткового вивчення, в державному реєстрі даних про провадження за адмінпротоколами немає.
3. Скарга вищому органу на затримку відповіді.
4. Якщо провадження "знайдуть" і відновлять - відвод виконавцю.

Я розумію, що основна мета ВДВС - стягувати гроші, і побільше. Але ж в межах закону.
Записаний

gro-za

  • Засновник
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 2230
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Ваша позиція щодо строків цілком правомірна. А хто з заступників нач. ВДВС з Вами спілкувався? Невже Віталій Миколайович Чепурний, якого я добре знаю? Взагалі то він доброзичливий та вдумливий. Але з ким не буває?
Записаний

Тетяна Academia

  • Правонаступник
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 3178
  • City: Київ
  • io_ua: Тетяна Academia
    • Перегляд профілю

От не записала... Чоловік середніх років, середнього зросту, худорлявий. Був абсолютно впевнений в своїй правоті "будемо з вас примусово стягувати....". РЕкомендував проконсультуватися у юристів.

В цій ситуації треба бачити документи, а потім щось вирішувати. Чекаємо. Вже недовго.
Записаний

ВАВАНчик

  • Гість

Татьяна, у меня примерна таже проблема.
Вам при обращении нужно было написать запрос (заявление) на счет того "а есть ли открытые исполнительные производсва против меня?" не говоря для чего именно Вам эта справка. (я так и сделал)
Ответ дали через 5 дней.
С этим ответом я явился в ГАИ и написал заявление в котором просил погасить в базе (как она там называется) мои штрафы.
И тут то и началось....  В ответ мне написали: "а вот заплатите штрафы, и немедленно приносите нам квитанции, мы штрафы то и спишем!"
Я им написал (ссылаясь на описаные Вами статьи) "а дули вам, списывайте штрафы!"
Они опять ответили: "мы ВОВРЕМЯ обратились в ВДВС, так шо скорее бегите платите штраф, потом в исполнительную службу, а потом к нам его закрывать"!
А после этого пришло и из ВДВС письмо про открытие исполнительного производства....
Побежал я с жалобой в ВДВС.
Там мне очень четко обьяснили, что "если я не хочу платить штрафы, то я не прав и что они(ГАЙцы, ВДВСники) отличные ребята. И что если я добъюсь закрытия исполнительного производства ШТРАФ мне всеравно прийдется платить, иначе его не снимут из базы ГАИ!
Обратился в суд на с жалобой исполнительную.... Пока шла подготовка к рассмотрению жалобы, исполнительная ЗАКРЫЛА производство (снова таки задним числом) (на основании моей жалобы.) Следовательно суд отказал в удовлетворении моей жалобы (ибо исчез предмет спора).
НО: пока была эта вся волокита, один человек не мог провести некоторые операции с машиной (из-за штрафов), и по собственной инициативе, и за собственные деньги ОПЛАТИЛ МОЙ ШТРАФ (а на самом деле даже 2).
И вот теперь у меня проблема: КАК СБИТЬ С ГОСУДАРСТВА НЕЗАКОННО ОПЛАЧЕНЫЕ деньги, и вернуть их человеку.....

Ну и по датам:
Оштрафовали 12.03.2010 и 22.04.2010.
Обратился в ВДВС - 24.07.2010 (оба штрафа(срок давности) закончились)
ВДВС дало ответ 29.07.2010 (5 дней)
Обратился в ГАИ 29.07.2010 и повторно 14.08.2010, ибо первое заявление они "потеряли" (а я по глупости не сделал его копии ибо понадеялся на порядочность начальника которому и передал заявление, больше такого не допущу, и Вы будьте бдительны!)
ГАИ создало исполнительные документы 14.08.2010 (СУПЕР НЕ ПРАВДА ЛИ?! И сосвсем не пропущен срок как по версии ГАИ, так и по версии ВДВС)
16.08.2010 ГАИ ответило на первое обращение
26.08.2010 ВДВС открыло производство (но по видимому открыло позже, но по документам именно так.)
02.09.2010 я второй раз обратился в ГАИ. (про исполнительное производство в ВДВС я еще не знал)
01.10.2010 ГАИ ответило на второе обращение.
05.10.2010 ВДВС послал копию постановлений про открытие исполнительных производств (нормально так, всего спустя 1,5 месяца не смотря на то, что законом установлен 1 день)
07.10.2010 написал жалобу начальнику ВДВС
11.10.2010 подал дублирующую жалобу в суд.
28.10.2010 посетил ВДВС узнать "а не рассмотрели ли мою жалобу случаем, при том что на рассмотрение дается 10 дней?" Окозалось: "НЕТ, еще не было времени".
В этот же день человек оплатил штрафы..... (дата очень примечательная, счас станет понятно почему)
19.11.2010 вынесли решение в суде, ибо еще 18.10.2010 ВДВС закрыл исполнительные производства, и вернул ГАИ исполнительные листы. (а 28.10.2010 моя жалоба е6ще не была рассмотрена!!!)

Вообщем предложите варианты КАК сбить с государства ДЕНЬГИ?
Я всегда был и есть уверен: заплатить деньги можно ВСЕГДА, а вот получить их назад - очень редко получается :(
« Останнє редагування: 11 Грудня 2010, 19:35:00 від ВАВАНчик »
Записаний

Тетяна Academia

  • Правонаступник
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 3178
  • City: Київ
  • io_ua: Тетяна Academia
    • Перегляд профілю

Отримала письмову відповідь ВДВС (в запиті були зазначені конкретні номери постанов ДАІ) про те, що "виконавчих проваджень щодо мене немає".
Одночасно було дві заяви до рай ДАІ (без відповідей) та одна скарга до прокуратури.
Тепер з копією відповіді ВДВС я пишу вимогу очистити свою базу до рай ДАІ та скаргу на рай ДАІ до Київської ДАІ. І далі адмін. позов.

Вообщем предложите варианты КАК сбить с государства ДЕНЬГИ?
Я всегда был и есть уверен: заплатить деньги можно ВСЕГДА, а вот получить их назад - очень редко получается :(
Я так розумію - тільки адмінпозов до суду. Ну і паралельно - скарги керівництву вищого рівня. Це теоретичні роздуми. Практичного підтвердження немає.
Записаний

ВАВАНчик

  • Гість

Иск - это спор!
Так спотра то НЕТ.
Я ж сам заплатил эти деньги (ну в смысле тот человек за меня).
Вопрос №2: деньги заплачены не на счает ВДВС (наверно по глупости), а на счет казначейства....
То ответчиком по иску должен быть не ВДВС, не ГАИ а.... КАЗНАЧЕЙСТВО.
Есть мысль написать заявление на казначейство с просьбой вернуть деньги, а когда будет ответ ТОГДА И В СУД...
Вообщем пока вопросов больше чем ответов!
Записаний

Тетяна Academia

  • Правонаступник
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 3178
  • City: Київ
  • io_ua: Тетяна Academia
    • Перегляд профілю

Класичне банківське формулювання "В зв`язку з помилковим перерахуванням коштів (копія платіжного документу додається) прошу повернути заявнику суму ___ ". І звичайно, звернення до отримувача коштів.
Записаний

Тетяна Academia

  • Правонаступник
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 3178
  • City: Київ
  • io_ua: Тетяна Academia
    • Перегляд профілю

Закінчила епопею з отриманням талону державного ТО (розпочато 20.08.2010), протягом якої було підготовлено:
- 3 заяви до Солом`янського відділу ДАІ
- 1 заява до ВДВС
- 1 скарга на порушення законодавства про звернення громадян в рай. ДАІ до прокуратури.
Отримана 1 відповідь від ВДВС, викреслені з БД ДАІ 2 незаконних штрафа.
Дата талона - 15.12.2010 року. У випадку невидачі талона була готова до адмінпозову - "зобов`язати виконати дію - видати талон", до заяви про забезпечення позова - "заборонити складати протоколи про відсутність талона".

По судах не бігала, ніякі постанови не шукала. З ДАІшними начальниками не розмовляла. Найбільша складність була - спіймати відповідального працівника і отримати реєстраційний штамп на зверненнях до рай. ДАІ.

Документи будуть викладені пізніше.
Записаний

dimaden

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 109
    • Перегляд профілю
    • Email

Отримана 1 відповідь від ВДВС, викреслені з БД ДАІ 2 незаконних штрафа.


Так звана БД ДАЇ незаконна.
Я зробив для отримання паперового талону ТО наступне: Заява в МРЕО по місцю реєстрації ТЗ.

Цитувати
"Я, ПІБ, на підставі свідоцтва про власність
РСА №ХХХХХХ, виданого МРЕВ-11 11.01.2000р., є власником транспортного засобу "Mercedes-Benz 500", державний номер 322-22КА.

Маю намір в 2010-му році пройти Державний технічний огляд даного автомобіля.

Прошу повідоміти, чи є за мной будь-які заборгованості по штрафам або іншим платежам, або будь-які інші підстави для відмови в проведенні технічного огляду.

Якщо такі підстави є – прошу повідомити дату їх виникнення, підстави для виникнення, джерело таких відомостей, термін дії таких постанов. Також прошу надати їх копії, якщо це неможливо – вказати джерело відомостей про мою заборгованність.

Крім цього, прошу надати інформацію щодо можливості отримання при проходженні Державного технічного огляду паперового (картонного) талону, який коштує значно дешевше пластикового талону. Якщо паперовий (картонний) талон неможливо отримати, прошу вказати номер та дату прийняття Постанови Кабінету Міністрів України, якою це встановлено. "

На цю заяву отримав відповідь, що ніяких штрафів немає, що можу відвідати МРЕО в робочі години, пройти ТО, отримати талон. При цьому, звісно, штрафи були - але ДАЇ ніколи в житті не визнає факт наявності БД...
Записаний

ВАВАНчик

  • Гість

При цьому, звісно, штрафи були - але ДАЇ ніколи в житті не визнає факт наявності БД...
Не согласен!
Записаний

Тетяна Academia

  • Правонаступник
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 3178
  • City: Київ
  • io_ua: Тетяна Academia
    • Перегляд профілю

Шановне панство! Чи пам`ятаєте ви тему про відключення електроенергії за борги по ЖКП? Одна тема, а способів дії у комунальних шахраїв безліч. Так і в цій справі. Одне питання - три різні сценарії розвитку подій.
Викладаю пакет документів та поетапні коментарі.
1. 20.08.2010 зареєстроване звернення до рай. ДАІ
Цитувати
Начальнику відділу в Солом`янському районі УДАI ГУ МВС України в місті Києві
Зарудному М. І.Вул. Народного Ополчення, 10/12, 03151,

Заявник, адреса, телефон.
20 серпня 2010 року
ЗАПИТ на надання інформації На підставі статей 9, 23, 31, 32 Закону України «Про інформацію»

З метою безперешкодного проходження Державного технічного огляду легкового автомобіля ___ номер ___, що належить мені на праві приватної власності, прошу надати мені наступну інформацію:
1. Про наявність чи відсутність у мене заборгованості по штрафам за порушення Правил дорожнього руху (крім постанов про накладення адміністративних стягнень, що не підлягають виконанню відповідно до статті 303 КУпАП) та інших законних підстав, за яких мені може бути відмовлено в проведенні Державного технічного огляду.
2. В разі наявності заборгованості по штрафам, а також інших підстав, за яких мені може бути відмовлено в проведенні Державного технічного огляду – інформацію про дату їх виникнення, джерело виникнення цих відомостей, строк їх дії, копії документів на підтвердження цих відомостей (протоколи, постанови, тощо)
3. Вичерпний перелік передбачених законом платежів (з посиланням на статті закону), необхідних для отримання талону проходження техогляду.
Повідомляю, що відповідно до ст. 8 Закону України "Про захист інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах" з метою захисту інформації, яка є власністю держави, або інформації з обмеженим доступом, вимога щодо захисту якої встановлена законом, повинні використовуватися засоби захисту інформації, які мають сертифікат відповідності або позитивний експертний висновок за результатами державної експертизи у сфері технічного та/або криптографічного захисту інформації. На сьогоднішній день “Автоматизована система реєстрації, обліку та контролю транспортних засобів, їх власників та адміністративних правопорушень у сфері забезпечення дорожнього руху” МВС України не має документального підтвердження своєї відповідності вимогам, встановленим нормативно-правовим актами, тому її дані не можуть вважається легальними.
Додатково повідомляю, що згідно статті 303 КУпАП не підлягає виконанню постанова про накладення адміністративного стягнення, якщо її не було звернуто до виконання протягом трьох місяців з дня винесення.
Відповідь на цей запит у відповідності до статті 20 Закону України “Про звернення громадян” прошу надати невідкладно, але не пізніше п'ятнадцяти днів від дня його отримання, оскільки питання не потребує додаткового вивчення. Відмова, відстрочка задоволення цього запиту, незаконні вимоги сплачувати не передбачені законом платежі будуть оскаржені до органу вищого рівня, до прокуратури та до суду.
Додаток 1. Копія технічного паспорту автомобіля.
Заявник
Відповіді немає.
2. 22.10.2010 рекомендованим поштовим відправленням відіслано повторний запит.
До попереднього тексту доданий блок
Цитувати
Повідомляю, що на мій запит від 20.08.2010 року вх.К-121/1 я не отримала відповіді ні в строки, передбачені Законом України «Про звернення громадян», ні до цього часу. Тим самим відділ в Солом`янському районі УДАI ГУ МВС України в місті Києві створює мені перешкоду в проходженні Державного технічного огляду легкового автомобіля, завдає мені майнових збитків і моральну шкоду, які будуть відшкодовуватись в судовому порядку.
Цей лист рай.ДАІ не забрали на пошті взагалі. Він мені вчора повернувся через закінчення строку.
3. На початку листопада - скарга до прокуратури стандартного змісту зі стандартною вимогою - притягнути до адміністративної відповідальності за порушення ЗУ "Про звернення громадян".
Цитувати
Повідомляю, що на запит від 20.08.2010 року вх.К-121/1 (Додаток 1) до начальника відділу в Солом`янському районі УДАI ГУ МВС України в місті Києві Зарудного М. І. (адреса: вул. Народного Ополчення, 10/12, 03151) я не отримала відповіді ні в строки, передбачені Законом України «Про звернення громадян», ні до цього часу.
До відділу в Солом`янському районі УДАI ГУ МВС України в місті Києві був направлений повторний запит від 22 жовтня 2010 року (Додаток 2).
Час іде, відповідей взагалі немає. Відвідала рай.ДАІ 11.11.10, вручила повторну заяву, отримала штамп канцелярії на своєму екземплярі заяви. Тільки після цього мені роздрукували "пошук по базі штрафів". Знайшли якісь штрафи за 2008 та 2009 роки. І далі - "приносьте довідку з ВДВС, тоді їх закриємо". Розмовами нічого не зробиш. Підготувала запит до ВДВС.

Цитувати
Заява про закінчення виконавчого провадження
Повідомляю, що для проходження Державного технічного огляду легкового автомобіля, який належить мені на праві приватної власності, я звернулась з запитом до начальника відділу в Солом`янському районі УДАI ГУ МВС України в місті Києві Зарудного М. І. (адреса: вул. Народного Ополчення, 10/12, 03151) про наявність чи відсутність у мене заборгованості по штрафам за порушення Правил дорожнього руху (крім постанов про накладення адміністративних стягнень, що не підлягають виконанню відповідно до статті 303 КУпАП) та інших законних підстав, за яких мені може бути відмовлено в проведенні Державного технічного огляду.
Згідно наданої мені 19.11.2010 року у відділі в Солом`янському районі УДАI ГУ МВС України в місті Києві інформації, до цього часу не закінчено виконавче провадження за наступними протоколами про адміністративні порушення (Додаток 1):
1.   № 00189110-1330ТА, АД 198464 від 07.12.2008 року.
2.   № 00370003-1330АО, АД 515882 від 29.03.2009 року.
У відповідності до п.4 статті 21 Закону України «Про виконавче провадження», виконавчі документи за постановами органів (посадових осіб), уповноважених розглядати справи про адміністративні правопорушення, можуть бути пред'явлені до виконання протягом трьох місяців.
У відповідності до п.6 статті 37 Закону України «Про виконавче провадження» виконавче провадження підлягає закінченню у випадку закінчення передбаченого законом строку для даного виду стягнення.
Виходячи з зазначеного, на підставі статей 21 та 37 Закону України «Про виконавче провадження», прошу:
1. Винести постанову про закінчення виконавчого провадження за протоколами про адміністративні порушення № 00189110-1330ТА, АД 198464 від 07.12.2008 року та № 00370003-1330АО, АД 515882 від 29.03.2009 року.
2. Вручити мені копію постанови про закінчення виконавчого провадження особисто або засобами поштового зв’язку.
3. Надати мені довідку про відсутність у мене заборгованості по адміністративним штрафам для пред’явлення її до відділу в Солом`янському районі УДАI ГУ МВС України в місті Києві.
Додаток1. Інформація про не закінчене виконавче провадження за протоколами про адміністративні порушення.
Заявник 
5. Відповідь ВДВС від 10.12.10 містила 1 абзац.
Цитувати
...станом на 07.12.2010 року виконавчі провадження стосовно ХХХ на виконанні у відділу державної виконавчої служби Солом’янського районного управління юстиції у місті Києві не перебувають.
6. З цією відповіддю - останній візит до рай. ДАІ. Реєструю заяву наступного змісту.
Цитувати
Заява щодо створення перешкод в проходженні державного ТО автомобіля
На підставі статей 9, 23, 31, 32 Закону України «Про інформацію», статей 3, 4, 15, 20 Закону України «Про звернення громадян»
Повідомляю що відділ в Солом`янському районі УДАI ГУ МВС України в місті Києві протягом тривалого часу порушує мої права і законні інтереси, створив і не усуває перешкод для здійснення моїх прав, перешкоджає у виконанні моїх обов’язків. Через протиправні дії відділу в Солом`янському районі УДАI ГУ МВС України в місті Києві створюються підстави для незаконного притягнення мене до відповідальності.
На мої звернення вх. №К-121/1 від 20.08.2010 та вх. №К-240 від 19.11.2010 відповідь у встановлений законом термін не була надана. До цього часу я не отримала офіційної відповіді щодо наявності чи відсутності у мене заборгованості по штрафам за порушення Правил дорожнього руху (крім постанов про накладення адміністративних стягнень, що не підлягають виконанню відповідно до статті 303 КУпАП) та інших законних підстав, за яких мені може бути відмовлено в проведенні Державного технічного огляду автомобіля.
Під час відвідування відділу в Солом`янському районі УДАI ГУ МВС України в місті Києві 19.11.2010 року я отримала документ «Результат пошуку виявлених та зареєстрованих порушень за критеріями: ПІБ порушника ХХХХХХХХХХ», в якому містилась інформація щодо наступних протоколів про адміністративні порушення (Додаток 1):
1.   № 00189110-1330ТА, АД 198464 від 07.12.2008 року.
2.   № 00370003-1330АО, АД 515882 від 29.03.2009 року.
Згідно відповіді відділу державної виконавчої служби Солом’янського районного управління юстиції у місті Києві вих.. № 224770 від 10.12.2010 року (Додаток 3) на моє звернення вх. № 15475/02-25 від 19.11.2010 року (Додаток 2),
«станом на 07.12.2010 року виконавчі провадження стосовно ХХХ на виконанні у відділу державної виконавчої служби Солом’янського районного управління юстиції у місті Києві не перебувають»
Згідно статті 303 КУпАП не підлягає виконанню постанова про накладення адміністративного стягнення, якщо її не було звернуто до виконання протягом трьох місяців з дня винесення.
Виходячи з зазначеного слід прийти до висновку щодо відсутності у мене заборгованості по штрафам за порушення Правил дорожнього руху станом на 07.12.2010 року.
З огляду на вищенаведене, з урахуванням дуже обмеженого терміну, який залишився для проходження державного технічного огляду легкового автомобіля, що належить мені на праві приватної власності в 2010 році, я вимагаю:
1. Невідкладно усунути безпідставну перешкоду в проходженні державного ТО мого автомобіля шляхом видалення з «бази штрафів ДАІ за порушення правил дорожнього руху» інформації про протоколи про адміністративні порушення № 00189110-1330ТА, АД 198464 від 07.12.2008 року та № 00370003-1330АО, АД 515882 від 29.03.2009 року як такі, що не підлягають виконанню.
2. Невідкладно надати мені письмову відповідь з підтвердженням відсутності у мене заборгованості по штрафам за порушення Правил дорожнього руху та про відсутність інших законних підстав, за яких мені може бути відмовлено в проведенні Державного технічного огляду.
3. Невідкладно надати мені вичерпний перелік передбачених законом платежів (з посиланням на статті закону), необхідних для отримання талону проходження техогляду.
4. Вжити заходів по припиненню у відділі в Солом`янському районі УДАI ГУ МВС України в місті Києві порушень моїх прав згідно законодавства України про інформацію та про звернення громадян.
Оскільки це зверення не потребує додаткового вивчення, відповідь прошу надати невідкладно, але не пізніше п'ятнадцяти днів від дня його отримання.
Відмова, відстрочка в задоволенні цієї претензії (заяви), незаконні вимоги сплачувати не передбачені законом платежі будуть оскаржені до органу вищого рівня, до прокуратури та до суду.
Додатки:
1. Копія документу «Результат пошуку виявлених та зареєстрованих порушень за критеріями: ПІБ порушника ХХХХХХХХХХ».
2. Копія звернення до ВДВС Солом’янського районного управління юстиції у місті Києві вх. № 15475/02-25 від 19.11.2010 року.
3. Копія відповіді ВДВС Солом’янського районного управління юстиції у місті Києві
вих.. № 224770 від 10.12.2010 року.
Заявник
І на цьому етапі події могли розвиватися за сценарієм Володимира Юрійовича. Мені почали показувати на екрані картинки, довго розказувати: "Бачите - ось Ваш штраф, ось тут не заповнена дата, коли його сплатили". Але двелось проявити наполегливість і повідомити, що є відповідь ВДВС, що мене не цікавлять ні картинки, ні дати, що далі будуть скарги та судові позови. Подіяло.
Можливо, на першому етапі мені слід було звернутись з заявою до МРЕО по місцю реєстрації ТЗ. "Спробуємо наступного разу" :-)
« Останнє редагування: 16 Грудня 2010, 21:09:12 від Тетяна Academia »
Записаний

ВАВАНчик

  • Гість

На цю заяву отримав відповідь, що ніяких штрафів немає, що можу відвідати МРЕО в робочі години, пройти ТО, отримати талон. При цьому, звісно, штрафи були - але ДАЇ ніколи в житті не визнає факт наявності БД...
И еще 1 аргумент: как раз пока тянулась волокита с теми 2мя штрафами, у меня появился 3й :(
НО: по непонятной причине, он не отобразился в полной БД. И после погашения этих двух штрафов я смог без проблем пройти ТО и решить другие вопросы....
Тот человек (который оплатил эти штрафы) , когда приходил в ГАИ , вроде получил намек на то , что есть еще один штраф, но поскольку он светился только в базе самого ГАИ, а в остальных БД его не было, то о нем и забыли... К тому-же на днях и его срок давности истек, :)
Уже подал заяление в ВДВС на справку :)
Возможно это изза того, что этот штраф мне выписали сотрудники того самого ГАИ ;) , и поэтому его не внесли в полную БД (хотя странно но ФАКТ).
« Останнє редагування: 16 Грудня 2010, 21:38:58 від ВАВАНчик »
Записаний

виктор андреевич

  • Активний Дописувач
  • ***
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 419
    • Перегляд профілю
    • Email

Уважаемые,форумчане,попробуйте не сами инициировать исполнительное производство,а подождать пока исполнители начнут процесс принудительного взыскания.Ведь этим "праволюбителям" только того и надо чтобы за ними бегали тогда они видят, что вы психологически повелись. Посчитайте суммы добровольно оплаченных вами штрафов и сумму штрафа в размере 10% от суммы взыскания за отказ от добровольного исполнения решения суда  и сопоставьте где больше выйдет.
И вообще руководствуйтесь правилом:Затяжка времени -выгода должника,и убыток кредитора,хотя бы на инфляции,я уж не говорю о возможном рывке курсов валют.
Записаний

ВАВАНчик

  • Гість

Виктор Андреевич: это шутка, просто подколка, или вы действительно не "в теме"?
Или может скажите кому точно было направлено Ваше сообщение?

ПС: я добровольно не заплатил ни 1й копейки!
Записаний

Тетяна Academia

  • Правонаступник
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 3178
  • City: Київ
  • io_ua: Тетяна Academia
    • Перегляд профілю

Вікторе Андрійовичу, в цьому розділі пройшов обмін думками на тему: "як отримати в ВДВС документ про відсутність боргів, взагалі нічого при цьому не сплачуючи". Обговорювалися борги за адмінштрафами ДАІ. Бо вимоги сплатити  - незаконні. В моїй ситуації походження штрафу взагалі викликає здивування. Я не пам`ятаю взагалі, щоб складався протокол. Кілька разів ДАІшники були зупиняли мене - розмова починалася і закінчувалася.
Можливо, Ви прокоментували частину нашого з Вами телефонного діалогу щодо трошки іншої тематики - вибивання боргів за ЖКП.
« Останнє редагування: 17 Грудня 2010, 15:19:57 від Тетяна Academia »
Записаний
 


Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email