'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Оставлена без рассмотрения "Заява на скасування судового наказу" - что делать?  (Прочитано 18187 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Юлиябел

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 57
    • Перегляд профілю
    • Email

Дуже Вам вдячна, Юрій Васильович!
« Останнє редагування: 27 Травня 2015, 20:03:47 від Юлиябел »
Записаний

Юлиябел

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 57
    • Перегляд профілю
    • Email

 ДОБРОГО ВРЕМЕНИ СУТОК! Вот, написала апелляцию - не много ли? Может что-то лишнее написала? ( с материалами дела еще не знакомилась), в понедельник (наверное, во вторник - понедельник виходной)



                                                                      Апеляційний суд м. Харкова
                                                                                      через
                                                                         Дзержинський суд м. Харкова


                                                       Апелянт:
                                                                         61145, вул. Космічна №23, кв. 916
                                                                       

                                                      Стягувач: Комунальне підприємство „Харкiвськi тепловi мережi.
61037, м._Харкiв, вул._Доброхотова, буд. 11                 
                                                                        Апеляційна скарга подається у відповідності 
                                                                          до ч.3 ст.70 ЦПК України – «Якщо закінчення 
                                                                          строку припадає на вихідний,  святковий чи                   
                                                                          інший  неробочий день, останнім днем строку
                                                                           є перший після нього робочий день».                                                                                   
                                                                           
                                                                           
                                                Апеляційна скарга
                          на Ухвалу   Дзержинського районного суду м. Харкова
                                   від 2.05.2015р. у справі № 638/1062/15-ц

      Судовим наказом від  08 жовтня  2015р. вих. № 2-Н-638/5113/14 визначено стягнути з нас, на користь  Комунального підприємства  „Харкiвськi тепловi мережi. м._Харкова заборгованості в розмірі 1933 гривень 46 копійок, та судового збору 121 гривня 80 копійок на користь держави, за послуги централізованого теплопостачання та гарячого водопостачання за період з 01. 09. 2012р. по 31. 08. 2014р. (цивільна справа № 2-Н/638/5113/14  від 08.10. 2014р.)
   Оскільки, між мною та Комунальним підприємством  „Харкiвськi тепловi мережі виникла конфліктна ситуація  - ми вже стикалися з неправильними нарахуваннями з боку Комунального підприємства  „Харківські теплові мережі" м. Харкова, тому що квартира №_916_ у буд.__23_по вул. Космiчнiй в м. Харкові, у якій ми мешкаємо, є готельного типу, в якій теплові носії розташовані не тільки у нашiй  кімнаті, а також в кухні загального користування, в одному з коридорiв, та у підсобному приміщенні, що є комунальним теплом, (період, вказаний починаючи з 01. 09. 2012р. по 31. 08. 2014р.), однак у 2009 році теплоносії на спільної площі були демонтовані, про що Жилкомсервіс  та Харкiвськi тепловi мережi повинні були скласти акти, ми неодноразово зверталися до них, звернення прикладаємо (додатки).
З отриманого нами судового наказу не зрозуміло, звідки взялася ця сума за цей період – до судового наказу не докладено ніяких розрахунків, звірок, ніяких пояснень з цього приводу, також не можна зрозуміти, яка сума боргу є за комунальне тепло, а яка наша особиста - тобто існує спір про право.
Ми звернулися у встановлений ЦПК України строки із заявою про скасування судового наказу і пояснили суду, що маємо намір вирішити спір у позовному провадженні.
Але Дзержинський районний суд залишив заяву без розгляду, посилаючись на те, що ми, заявники, зазначили, що отримали судовий наказ 22.01.2015 року, однак доказів в обґрунтування зазначеного факту, суду не надано. Але лист, який ми дійсно отримали 22.01.2015 року був з повідомленням, при отриманні цього листа ми дізнавалися у відділенні зв'язку, що повідомлення, заповнене одержувачем, є підзвітним документом і в обов'язковому порядку відправляється назад, до суду. Які ще потрібно було подавати докази, якщо ми, як одержувачі розписалися за нього у відділенні зв'язку 22. 01. 2015 року при отриманні та надали свої паспортні дані?
Також, згідно зі статтею 105, ЦПК України (форма і зміст заяви про скасування судового наказу та строки її подання) ми ми виконали всі пункти для того, щоб заява була розглянута, в ній не вказано, що потрібно підтверджувати
дату отримання судового наказу з повідомленням ще якимись доказами.

Стаття 105. Форма і зміст заяви про скасування судового наказу та строки її подання
1. Боржник має право протягом десяти днів з дня отримання копії судового наказу та доданих до неї документів подати заяву про його скасування. Заява про скасування судового наказу може також бути подана органами та особами, яким законом надано право захищати права, свободи та інтереси інших осіб.
2. Заява про скасування судового наказу подається в суд у письмовій формі.
3. У заяві про скасування судового наказу має бути зазначено:
1) найменування суду, в який подається заява;
2) ім'я (найменування) стягувача та боржника, а також ім'я (найменування) представника боржника, якщо заява подається представником, їхнє місце проживання або місцезнаходження;
3) наказ, що оспорюється;
4) посилання на обставини, які свідчать про повну або часткову необґрунтованість вимог стягувача;
5) посилання на докази, якими боржник обґрунтовує свої заперечення проти вимог стягувача;
6) перелік документів, що додаються до заяви.
4. Заява підписується боржником або його представником і подається з її копією та копіями доданих до неї документів для надання стягувачеві.
5. До заяви, яка подається представником боржника, має бути додано документ, що підтверджує його повноваження.
6. До неналежно оформленої заяви про скасування судового наказу застосовуються норми статті 121 цього Кодексу.

Але незважаючи на той факт, що не надано доказів на підтвердження тієї обставини, що ми отримали судовий наказ не 22.01.2015, як ми вказали, а якоюсь іншою датою, або що до суду не повернулося повідомлення про отримання нами судового наказу з пошти, що  теж не доведено доказами,  Дзержинський районний суд виніс  рішення(ухвалу) про залишення без розгляду заяви про скасування судового наказу.
Вважаю прийняте судове рішення незаконним та необґрунтованим тому, що воно прийняте з порушенням норм матеріального та процесуального права.
 
Ще раз наголошую, що  в мотивувальний частині ухвали Дзержинського районного суду, справа № 638/1062/15-ц, всупереч ч.3 ст.210 ЦПК не зазначено мотивів, згідно з якими суд дійшов висновків чому саме моя заява про скасування судового наказу не підлягає розгляданню, не зібрані та не оцінені докази по справі , у т.ч. в підтвердження досліджуваних обставин, які Дзержинський суд не досліджував - саме як, яким чином, суддя встановив, що заява, не відповідає нормам чинного законодавства і залишив її без розгляду.

Зауважую , що всупереч ст. 309 ЦПК України помітна недоведеність обставин справи , які суд першої інстанціі вважав встановленими, а саме - не перелічено і не додано жодного доказу , на підставі яких можна щось стверджувати, що я вважаю підставою для скасування рішення суду першої інстанції і ухвалення нового рішення або зміни рішення.
   Отже суд перш ніж прийняти рішення повинен був повно з’ясувати обставини, на які він посилається, але не  зробив цього в порушення ст. 213 ЦПК України.  Суд першої інстанції не утруднював себе з’ясуванням обставини (якого числа, якого місяця ), коли ж дійсно мені був відправлений саме цим, Дзержинським районним судом Судовий наказ № 2-Н/638/5113/14 від 08. 10. 2014р.., а згідно з копією відстеження місцезнаходження та стану поштового відправлення штрихкодовий ідентифікатор: 6115841726735, що розшукується з Українського державного підприємства поштового зв’язку «Укрпошта», він тільки відправлений був 20.01.2015 року. А також, коли він був мені вручений (лист було з повідомленням).
   Таким чином, судом першої інстанції в порушення ст.309-1 ЦПК  України прийняв неправомірне рішення і відмовив у розгляді моєї заяви про скасування судового наказу.
      Враховуючи вищевикладене та керуючись ст. 19 Конституції  України,
ст. 13, 14, 256 ,257,ч.3ст.267 ЦК України, ч.3 ст.61 ,100,105, 210,213, 309, 309-1
                ЦПК України

                                                                                                                                                                   Прошу :

1. Ухвалу Дзержинського районного суду по справі № 638/1062/15-ц, провадження № 2-с/638/100/15 від 30 січня 2015р. - скасувати.

 2. Винести нове рішення по справі № 638/1062/15-ц, яким задовольнити мою заяву про скасування  судового  наказу за наявних підстав та скасувати судовий наказ № 2-Н/638/5113/14 від 08. 10. 2014р по справі № 2-Н/638/5113/14 від 08. 10. 2014р
Додатки:
      1.  Квитанція оплати судового збору
         2 . Копія Ухвали Дзержинського районного суду, яка оскаржується
3. Копія відстеження місцезнаходження та стану поштового відправлення штрихкодовий ідентифікатор: 6115841726735, що розшукується у будь-який зручний для Вас час з Українського державного підприємства поштового зв’язку «Укрпошта» на двох аркушах.
      4.  Копія заяви в центральне поштове відділення про підтвердження дати отримання листа з повідомленням, штрихкодовий ідентифікатор: 6115841726735,
 яка підтверджує дату отримання мною судового наказу  № 2-Н/638/5113/14 від 08. 10. 2014р.
      5.  Копія копія конверта, який ми отримали 22. 01. 2015р.
6. Копія апеляційної скарги з додатками для стягувача.


«» червня 2015 р.                                                                         
                                 






Записаний

Юлиябел

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 57
    • Перегляд профілю
    • Email

УХВАЛа
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

30.01.2015                                             м.Харків

Суддя Дзержинського районного суду м. Харкова Хайкін В.М. розглянувши заяву ОСОБА_1, ОСОБА_2 , про скасування судового наказу,-

ВСТАНОВИВ:

    29.01.2015 року заявники звернулися до суду з заявою про скасування судового наказу, виданого Дзержинським районним судом м.Харкова 08.10.2014 року за заявою КП «Харківські теплові мережі» про стягнення з заявника заборгованості.

    Згідно частини 1 статті 105 ЦПК України, боржник має право протягом десяти днів з дня отримання копії судового наказу та доданих до неї документів подати заяву про його скасування. Заява про скасування судового наказу може також бути подана органами та особами, яким законом надано право захищати права, свободи та інтереси інших осіб.

Заявники зазначають, що отримали судовий наказ 22.01.2015 року, однак доказів в обґрунтування зазначеного факту, суду не надано.

Згідно частини 2 статті 105-1 ЦПК України, заява боржника про скасування судового наказу, подана після закінчення строку, встановленого частиною 1 статті 105 ЦПК України, залишається без розгляду, якщо суд за заявою особи, яка її подала, не знайде підстав для поновлення строку для подання цієї заяви .

Суддя, встановивши, що заява, не відповідає нормам чинного законодавства, залишає її без розгляду.

    На підставі вищевикладеного, керуючись ст.105-1 ЦПК України суд,-

УХВАЛИВ:

    Заяву ОСОБА_1, ОСОБА_2 про скасування судового наказу виданого Дзержинським районним судом м.Харкова 08.10.2014 року за заявою КП «Харківські теплові мережі» про стягнення заборгованості - залишити без розгляду.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Апеляційного суду Харківської області через Дзержинський районний суд м. Харкова шляхом подачі апеляційної скарги протягом п'яти днів з дня її проголошення. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

   

Суддя:       





                                                                      Апеляційний суд м. Харкова
                                                                                      через
                                                                         Дзержинський суд м. Харкова


                                                       Апелянт:
                                                                         61145, вул. Космічна №23, кв. 916
                                                                       

                                                      Стягувач: Комунальне підприємство „Харкiвськi тепловi мережi.
61037, м._Харкiв, вул._Доброхотова, буд. 11                 
                                                                        Апеляційна скарга подається у відповідності
                                                                          до ч.3 ст.70 ЦПК України – «Якщо закінчення
                                                                          строку припадає на вихідний,  святковий чи                   
                                                                          інший  неробочий день, останнім днем строку
                                                                           є перший після нього робочий день».                                                                                   
                                                                           
                                                                           
                                                Апеляційна скарга
                          на Ухвалу   Дзержинського районного суду м. Харкова
                                   від 2.05.2015р. у справі № 638/1062/15-ц

      Судовим наказом від  08 жовтня  2015р. вих. № 2-Н-638/5113/14 визначено стягнути з нас, на користь  Комунального підприємства  „Харкiвськi тепловi мережi. м._Харкова заборгованості в розмірі 1933 гривень 46 копійок, та судового збору 121 гривня 80 копійок на користь держави, за послуги централізованого теплопостачання та гарячого водопостачання за період з 01. 09. 2012р. по 31. 08. 2014р. (цивільна справа № 2-Н/638/5113/14  від 08.10. 2014р.)
   Оскільки, між мною та Комунальним підприємством  „Харкiвськi тепловi мережі виникла конфліктна ситуація  - ми вже стикалися з неправильними нарахуваннями з боку Комунального підприємства  „Харківські теплові мережі" м. Харкова, тому що квартира №_916_ у буд.__23_по вул. Космiчнiй в м. Харкові, у якій ми мешкаємо, є готельного типу, в якій теплові носії розташовані не тільки у нашiй  кімнаті, а також в кухні загального користування, в одному з коридорiв, та у підсобному приміщенні, що є комунальним теплом, (період, вказаний починаючи з 01. 09. 2012р. по 31. 08. 2014р.), однак у 2009 році теплоносії на спільної площі були демонтовані, про що Жилкомсервіс  та Харкiвськi тепловi мережi повинні були скласти акти, ми неодноразово зверталися до них, звернення прикладаємо (додатки).
З отриманого нами судового наказу не зрозуміло, звідки взялася ця сума за цей період – до судового наказу не докладено ніяких розрахунків, звірок, ніяких пояснень з цього приводу, також не можна зрозуміти, яка сума боргу є за комунальне тепло, а яка наша особиста - тобто існує спір про право.
Ми звернулися у встановлений ЦПК України строки із заявою про скасування судового наказу і пояснили суду, що маємо намір вирішити спір у позовному провадженні.
Але Дзержинський районний суд залишив заяву без розгляду, посилаючись на те, що ми, заявники, зазначили, що отримали судовий наказ 22.01.2015 року, однак доказів в обґрунтування зазначеного факту, суду не надано. Але лист, який ми дійсно отримали 22.01.2015 року був з повідомленням, при отриманні цього листа ми дізнавалися у відділенні зв'язку, що повідомлення, заповнене одержувачем, є підзвітним документом і в обов'язковому порядку відправляється назад, до суду. Які ще потрібно було подавати докази, якщо ми, як одержувачі розписалися за нього у відділенні зв'язку 22. 01. 2015 року при отриманні та надали свої паспортні дані?
Також, згідно зі статтею 105, ЦПК України (форма і зміст заяви про скасування судового наказу та строки її подання) ми ми виконали всі пункти для того, щоб заява була розглянута, в ній не вказано, що потрібно підтверджувати
дату отримання судового наказу з повідомленням ще якимись доказами.

Стаття 105. Форма і зміст заяви про скасування судового наказу та строки її подання
1. Боржник має право протягом десяти днів з дня отримання копії судового наказу та доданих до неї документів подати заяву про його скасування. Заява про скасування судового наказу може також бути подана органами та особами, яким законом надано право захищати права, свободи та інтереси інших осіб.
2. Заява про скасування судового наказу подається в суд у письмовій формі.
3. У заяві про скасування судового наказу має бути зазначено:
1) найменування суду, в який подається заява;
2) ім'я (найменування) стягувача та боржника, а також ім'я (найменування) представника боржника, якщо заява подається представником, їхнє місце проживання або місцезнаходження;
3) наказ, що оспорюється;
4) посилання на обставини, які свідчать про повну або часткову необґрунтованість вимог стягувача;
5) посилання на докази, якими боржник обґрунтовує свої заперечення проти вимог стягувача;
6) перелік документів, що додаються до заяви.
4. Заява підписується боржником або його представником і подається з її копією та копіями доданих до неї документів для надання стягувачеві.
5. До заяви, яка подається представником боржника, має бути додано документ, що підтверджує його повноваження.
6. До неналежно оформленої заяви про скасування судового наказу застосовуються норми статті 121 цього Кодексу.

Але незважаючи на той факт, що не надано доказів на підтвердження тієї обставини, що ми отримали судовий наказ не 22.01.2015, як ми вказали, а якоюсь іншою датою, або що до суду не повернулося повідомлення про отримання нами судового наказу з пошти, що  теж не доведено доказами,  Дзержинський районний суд виніс  рішення(ухвалу) про залишення без розгляду заяви про скасування судового наказу.
Вважаю прийняте судове рішення незаконним та необґрунтованим тому, що воно прийняте з порушенням норм матеріального та процесуального права.
 
Ще раз наголошую, що  в мотивувальний частині ухвали Дзержинського районного суду, справа № 638/1062/15-ц, всупереч ч.3 ст.210 ЦПК не зазначено мотивів, згідно з якими суд дійшов висновків чому саме моя заява про скасування судового наказу не підлягає розгляданню, не зібрані та не оцінені докази по справі , у т.ч. в підтвердження досліджуваних обставин, які Дзержинський суд не досліджував - саме як, яким чином, суддя встановив, що заява, не відповідає нормам чинного законодавства і залишив її без розгляду.

Зауважую , що всупереч ст. 309 ЦПК України помітна недоведеність обставин справи , які суд першої інстанціі вважав встановленими, а саме - не перелічено і не додано жодного доказу , на підставі яких можна щось стверджувати, що я вважаю підставою для скасування рішення суду першої інстанції і ухвалення нового рішення або зміни рішення.
   Отже суд перш ніж прийняти рішення повинен був повно з’ясувати обставини, на які він посилається, але не  зробив цього в порушення ст. 213 ЦПК України.  Суд першої інстанції не утруднював себе з’ясуванням обставини (якого числа, якого місяця ), коли ж дійсно мені був відправлений саме цим, Дзержинським районним судом Судовий наказ № 2-Н/638/5113/14 від 08. 10. 2014р.., а згідно з копією відстеження місцезнаходження та стану поштового відправлення штрихкодовий ідентифікатор: 6115841726735, що розшукується з Українського державного підприємства поштового зв’язку «Укрпошта», він тільки відправлений був 20.01.2015 року. А також, коли він був мені вручений (лист було з повідомленням).
   Таким чином, судом першої інстанції в порушення ст.309-1 ЦПК  України прийняв неправомірне рішення і відмовив у розгляді моєї заяви про скасування судового наказу.
      Враховуючи вищевикладене та керуючись ст. 19 Конституції  України,
ст. 13, 14, 256 ,257,ч.3ст.267 ЦК України, ч.3 ст.61 ,100,105, 210,213, 309, 309-1
                ЦПК України

                                                                                                                                                                   Прошу :

1. Ухвалу Дзержинського районного суду по справі № 638/1062/15-ц, провадження № 2-с/638/100/15 від 30 січня 2015р. - скасувати.

 2. Винести нове рішення по справі № 638/1062/15-ц, яким задовольнити мою заяву про скасування  судового  наказу за наявних підстав та скасувати судовий наказ № 2-Н/638/5113/14 від 08. 10. 2014р по справі № 2-Н/638/5113/14 від 08. 10. 2014р
Додатки:
      1.  Квитанція оплати судового збору
         2 . Копія Ухвали Дзержинського районного суду, яка оскаржується
3. Копія відстеження місцезнаходження та стану поштового відправлення штрихкодовий ідентифікатор: 6115841726735, що розшукується у будь-який зручний для Вас час з Українського державного підприємства поштового зв’язку «Укрпошта» на двох аркушах.
      4.  Копія заяви в центральне поштове відділення про підтвердження дати отримання листа з повідомленням, штрихкодовий ідентифікатор: 6115841726735,
 яка підтверджує дату отримання мною судового наказу  № 2-Н/638/5113/14 від 08. 10. 2014р.
      5.  Копія копія конверта, який ми отримали 22. 01. 2015р.
6. Копія апеляційної скарги з додатками для стягувача.


«» червня 2015 р.
Записаний

Юрій Васильович

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 9850
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю

Вимога: "Скасувати Ухвалу  Дзержинського районного суду м. Харкова по справі № 638/1062/15-ц, провадження № 2-с/638/100/15 від 30 січня 2015р.  та направити справу для продовження розгляду до суду першої інстанції" ( ст. 311 ЦПК).
Скасовувати СН буде Дзержинський  районний суд.
Загалом непогано... Уточните після ознайомлення і справою. До речі, понеділок 01.06. - вихідний день.
"теплові носії" - Ви мабуть мали на увазі прилади опалення, ( теплоносій, то вода).
Цитувати
Вважаю прийняте судове рішення незаконним та необґрунтованим тому, що воно прийняте з порушенням норм матеріального та процесуального права.
процесуального.
Використайте:
Цитувати
На підтвердження зазначених обставин суду були надані докази, перелік яких в кінці заяви про скасування судового наказу зазначений, та посилання на докази. Відповідно до припису п. 4, п. 5 ч. 3 ст. 105 ЦПК України, у заяві про скасування судового наказу достатньо лише надати посилання на обставини та докази : «- 4) посилання  на  обставини,  які  свідчать  про  повну   або часткову необґрунтованість вимог стягувача;
    - 5) посилання   на  докази,  якими  боржник  обґрунтовує  свої заперечення проти вимог стягувача;»
                                                                 3
Відповідно до п. 19 ППВССУ від  23.12.2011  № 14 « Про практику розгляду судами заяв у порядку наказного провадження:  «…Самі докази можуть бути  подані  суду  при розгляді заяви про скасування судового наказу.». Тобто посилання суду у мотивувальній частині Ухвали про ненадання «Боржниками»  як доказу копії повідомлення суду № 30872,  як на підставу для залишення заяви про скасування судового наказу без розгляду не відповідає нормам процесуального права, а саме ч. 3 ст. 105 ЦПК України. Заявники не могли знати наперед про те, що копія повідомлення суду № 30872 в супереч нормам діловодства працівниками суду не буде долучена до матеріалів справи.
Постановивши Ухвалу про залишення заяви без розгляду суд  позбавив нас права на судовий захист від протиправних зазіхань Стягувача на наше майно (грошові кошти). Що є порушенням норм 
-   ч. 1 ст. 6 «Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод» : «Кожен має право на справедливий і публічний  розгляд  його справи  упродовж розумного строку незалежним і безстороннім судом, встановленим  законом,  який  вирішить  спір  щодо  його  прав  та обов'язків  цивільного  Характеру…» та ч. 1 ст. 1 Протоколу № 1 до «Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод»: «Кожна фізична  або  юридична  особа  має право мирно володіти своїм майном.  Ніхто не  може  бути  позбавлений  своєї  власності інакше  як  в  інтересах  суспільства  і  на умовах,  передбачених законом і загальними принципами міжнародного права.»;
-   ст. ст. 8, 19, 55 Конституції України:
«Стаття 8. В Україні визнається і діє принцип верховенства права.
 Конституція України має найвищу юридичну силу. Закони та інші нормативно-правові акти приймаються на основі Конституції України і повинні відповідати їй.
 Норми Конституції України є нормами прямої дії. Звернення до суду для захисту конституційних прав і свобод людини і громадянина безпосередньо на підставі Конституції України гарантується».
 «Стаття 19
.       Правовий порядок в Україні ґрунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством.
 Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України»
«Стаття 55. Права і свободи людини і громадянина захищаються судом.
 Кожному гарантується право на оскарження в суді рішень, дій чи бездіяльності органів державної влади, органів місцевого самоврядування, посадових і службових осіб.»;
-  ст.ст. 15, 16  ЦК України: «Стаття 15. Право на захист цивільних прав та інтересів
     1. Кожна  особа  має право на захист свого цивільного права у разі його порушення, невизнання або оспорювання.
     2. Кожна особа має право на захист свого  інтересу,  який  не суперечить загальним засадам цивільного законодавства.
     Стаття 16. Захист цивільних прав та інтересів судом
     1. Кожна особа має право звернутися до суду за захистом свого особистого немайнового або майнового права та інтересу….»
Зазначене стало можливим через порушення судом норм процесуального права:
Записаний

Юлиябел

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 57
    • Перегляд профілю
    • Email

Перевариваю! Большое Вам СПАСИБО, Юрий Васильевич !
Записаний

Юлиябел

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 57
    • Перегляд профілю
    • Email

Добрый день! С праздниками! Хочу спросить - мне завтра, по идее, удастся ознакомиться с материалами дела. А как с ними знакомиться, что с ними делать, что нужно фотографировать? А если там только Судебный Приказ и Ухвала, что фотографировать-то?! Как потом эти фото использовать?
Не знаю, с какой стороны подойти к этому вопросу...
Записаний

Юрій Васильович

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 9850
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю

Перелистати, переглянути, перечитати, виписати номери аркушів тих документів, на які будете посилатися в скарзі, перевірити відповідність опису реальним підшитим документам. Сфотографувати бажано все... Обов'язковово: опис, копію супровідного листа суду про направлення Вам СН, поштове повідомлення про вручення Вам листа суду з СН.
Для довідки: відповідно до ч. 1 ст. 27 ЦПКУ
Цитувати
Стаття 27. Права та обов'язки осіб, які беруть участь у справі

1. Особи, які беруть участь у справі, мають право знайомитися з матеріалами справи, робити з них витяги, знімати копії з документів, долучених до справи, одержувати копії рішень, ухвал, брати участь у судових засіданнях, подавати докази, брати участь у дослідженні доказів, задавати питання іншим особам, які беруть участь у справі, а також свідкам, експертам, спеціалістам, заявляти клопотання та відводи, давати усні та письмові пояснення судові, подавати свої доводи, міркування щодо питань, які виникають під час судового розгляду, і заперечення проти клопотань, доводів і міркувань інших осіб, користуватися правовою допомогою, знайомитися з журналом судового засідання, знімати з нього копії та подавати письмові зауваження з приводу його неправильності чи неповноти, прослуховувати запис фіксування судового засідання технічними засобами, робити з нього копії, подавати письмові зауваження з приводу його неправильності чи неповноти, оскаржувати рішення і ухвали суду, користуватися іншими процесуальними правами, встановленими законом.
Записаний

Юлиябел

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 57
    • Перегляд профілю
    • Email

Большое спасибо! День добрый! Такой вот возник вопрос - саму апелляцию куда нести подавать? В канцелярию районного суда или прямо в апелляционный (у нас они далеко друг от друга). У меня этот вопрос возник после образцов апелляций, мной прочитанных - там пишут в Апелляционный через районный... Это правильно?
Записаний

Юлиябел

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 57
    • Перегляд профілю
    • Email

Я вот тут еще хочу задать глупый вопрос - удостовериться...
Вот из этого списка - http://hra.court.gov.ua/sud2090/tax/ мой судебный сбор, это пункт №12, апелляционная жалоба на судебный приказ?
Там просто ничего более подходящего нет, а я вроде бы обжалую не приказ уже, а ухвалу первой инстанции...
Заранее СПАСИБО!
Записаний

Юлиябел

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 57
    • Перегляд профілю
    • Email

Или это может быть пункт №14 - апелляционные жалобы на "Ухвалу" суда?
Записаний

Юрій Васильович

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 9850
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю

Цитувати
там пишут в Апелляционный через районный... Это правильно?
Так.  Подавати в канцелярію районного.
Пункт 14.
Записаний

Юлиябел

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 57
    • Перегляд профілю
    • Email
Записаний

Юлиябел

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 57
    • Перегляд профілю
    • Email

Вечер добрый! Ознакомилась таки с делом! Сегодня!
Записаний

Юлиябел

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 57
    • Перегляд профілю
    • Email

В деле абсолютно ничего нет... Только наша "заява" с додатками и ухвала, а в конце - это "супроводний лист" называется? (Кстати они так ухвалу и не отправили мне, почему эта информация нигде не отражается - когда должны отправить?)...
Записаний

Юлиябел

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 57
    • Перегляд профілю
    • Email

В деле всего 12 страниц, из них 10 - наша заява про скасування СН с додатками, сама ухвала и этот самый "супроводный лист"(я могу ошибиться в этом названии). Привожу их все по порядку -
« Останнє редагування: 09 Червня 2015, 00:27:52 від Юлиябел »
Записаний
 

+ Швидка відповідь


Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email