'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Відключення газу в помешканні з малолітніми дітьми  (Прочитано 4006 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Лідія

  • Гість

У квітні 2015 року з невідомих причин після березневих відвідин контролера УЕГГ на лічильнику газу з’явився показник занадто великого об’єму використаного газу. Я звернулась в УЕГГ з заявою провести повірку лічильника та перевірку газового трубопроводу на предмет витоку газу. Одночасно звернулась в органи соцзабезпечення з заявою про надання субсидії на житлово-комунальні послуги.
Працівники газового господарства, що прийшли на моє звернення. заявили, що в мене заборгованість за використаний газ, перевірки не провели, демонтували газопровід. В квартирі проживає троє малолітніх дітей, серед яких один інвалід з дитинства. Запевнення про те що подано документи на призначення субсидії не бралися до уваги, попередження про відключення газу не надавалось.
До суду з газової контори подали ксерокопію акту про відключення газу без підпису споживача. При відсутності попередження про відключення газу суд визнав дії УЕГГ правомірними, в позові мені було відмовлено. Апеляційна інстанція залишила рішення міського суду в силі.
В зв’язку з тим, що в квартирі проживає людей менше, ніж зареєстровано органи соцзабезпечення «не можуть вирішити питання про надання субсидії». Незважаючи на те, що Постановою кабміну затверджено порядок формування комісії для визначення кількості фактично проживаючих у помешканні людей, міський суд відмовив у позові про видачу акту обстеження житлових умов для визначення кількості фактично проживаючих людей, що користуються комунальними послугами. Апеляційний суд залишив рішення міського суду без змін.
На сьогоднішній день готую позов в касаційну інстанцію. Скоро рік як питання про субсидію відкрите. Тим часом через відсутність газу квартира знаходиться в непридатному для проживання стані. Лічильник води розірвало зимовими заморозками, змішувачі та газову колонку теж. Пральна машина потребує ремонту через те, що з’явилися протікання води. Ми з дітьми мандруємо від знайомих до знайомих. Успішність в школі погіршилась, діти хворіють, іграшки розгубились, раціон та розпорядок дня учнів не дотримується.
Випробувано все що можна було: скарги в міськвиконком, міський суд, апеляційний суд. Немає субсидії, немає газу. Що порадите?
Записаний

Юрій Васильович

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 9850
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю

Цитувати
У квітні 2015 року з невідомих причин після березневих відвідин контролера УЕГГ на лічильнику газу з’явився показник занадто великого об’єму використаного газу.
Це як? Контролер Вам показники "накрутив"? Чи Ви не слідкували за об'ємами споживання і для Вас ці  показники виявилися несподіванкою?
Цитувати
Працівники газового господарства, що прийшли на моє звернення. заявили, що в мене заборгованість за використаний газ, перевірки не провели,
Вони не проводять перевірку. У разі сумнівів в нормальній роботі лічильника потрібно робити позачергову повірку. Повірку робить підрозділ ДП «Укрметртестстандарту».
Цитувати
В зв’язку з тим, що в квартирі проживає людей менше, ніж зареєстровано органи соцзабезпечення «не можуть вирішити питання про надання субсидії».
З жовтня 2015р. можуть:
Цитувати
У  разі  коли кількість фактично проживаючих зареєстрованих у житловому  приміщенні  (будинку)  осіб  є  меншою,  ніж  кількість зареєстрованих   у  такому  приміщенні  (будинку)  осіб, субсидія розраховується  виходячи  з  кількості  зареєстрованих у житловому
приміщенні  (будинку)  осіб,  які  фактично у ньому проживають, на підставі  рішення  районної,  районної  у  мм. Києві і Севастополі держадміністрації  та виконавчого органу міської, районної у місті
(у  разі  її  утворення)  ради або утвореної ними комісії. Під час прийняття   рішень   у   таких   випадках  враховується  наявність документів,  що  підтверджують  тимчасову відсутність осіб з числа зареєстрованих (довідки, що підтверджують місце перебування особи на   території   іншої  адміністративно-територіальної  одиниці  у зв’язку    з   роботою,   лікуванням,   навчанням,   довготривалим відрядженням,    відбуванням   покарання,   довідки   про   оплату житлово-комунальних   послуг   в   іншому   житловому   приміщенні (будинку),     акти    обстеження    матеріально-побутових    умов домогосподарства   селищної,  сільської  або  міської  ради,  акти житлово-експлуатаційних організацій про фактично проживаючих осіб, договори   оренди  житла  в  іншому  місці).  У  разі  відсутності документів,  що  підтверджують  тимчасову відсутність осіб з числа зареєстрованих,  рішення  приймається на підставі актів обстеження матеріально-побутових  умов  домогосподарства. { Пункт 7  в  редакції Постанови КМ N 752 ( 752-2015-п ) від 23.09.2015 }

Цитувати
Незважаючи на те, що Постановою кабміну затверджено порядок формування комісії для визначення кількості фактично проживаючих у помешканні людей, міський суд відмовив у позові про видачу акту обстеження житлових умов для визначення кількості фактично проживаючих людей, що користуються комунальними послугами. Апеляційний суд залишив рішення міського суду без змін.
Позов був до кого і про що? Акт про непроживання Вам повинен був надати ЖЕК (ОСББ,  ЖБК).
Цитувати
Тим часом через відсутність газу квартира знаходиться в непридатному для проживання стані. Лічильник води розірвало зимовими заморозками, змішувачі та газову колонку теж. Пральна машина потребує ремонту через те, що з’явилися протікання води.
Якщо у Вас не ЦО, а автономне опалення, то Ви повинні були самі передбачити  можливість "розмороження" побутової техніки і вжити необхідних заходів.
Цитувати
На сьогоднішній день готую позов в касаційну інстанцію.  Що порадите?
Дотриматися вимог п. 3 Правил форуму http://gro-za.org/forum/index.php?topic=5758.msg20996.html#msg20996
Записаний

Лідія

  • Гість

Комісіям при місцевих органах виконавчої влади надано право визначати кількість осіб для розрахунку субсидії у випадках коли окремі особи з числа зареєстрованих, фактично не проживають у житловому приміщенні і споживання комунальних послуг обчислюється засобами обліку. Ви стверджуєте що цим займається ЖЕК а не місцеві органи виконавчої влади. Він і зайнявся. На вимогу керівника відділу соцзабезпечення виготовив довідку про кількість зареєстрованих осіб. Незважаючи на те, що відсутні особи отримують субсидію за іншою адресою в тому ж місті.
Газ було відключено в період, коли вже відбулось звернення за отриманням субсидії. Цього Ви теж не помітили. Поза Вашою увагою залишилось і те що я звернулась в УЕГГ з проханням провести повірку лічильника і наявність витоку газу, чого вони не зробили, замість цього демонтували газопровід.
В мене з’явилось переконання в тому, що Ваші поради мені не допоможуть. Очевидно, в нашій державі доведений до відчаю громадянин захисту не знайде. Вибачте, що потурбувала.
Записаний

Юрій Васильович

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 9850
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю

Цитувати
Комісіям при місцевих органах виконавчої влади надано право визначати кількість осіб для розрахунку субсидії у випадках коли окремі особи з числа зареєстрованих, фактично не проживають у житловому приміщенні і споживання комунальних послуг обчислюється засобами обліку.
Не обов'язково тільки засобами обліку. Комісіям надано право виключити з переліку осіб, доходи яких повинні враховуватися під час призначення субсидії, що є зареєстрованими, але фактично не проживають. Я навів Вам цитату з відповідної постанови КМУ "Про спрощення порядку надання населенню субсидій  для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого  та рідкого пічного побутового палива" http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/848-95-%D0%BF/page?text=%E2%B3%E4%F1%F3%F2
Цитувати
Ви стверджуєте що цим займається ЖЕК а не місцеві органи виконавчої влади. Він і зайнявся. На вимогу керівника відділу соцзабезпечення виготовив довідку про кількість зареєстрованих осіб.
Я не так стверджував. Я, на підставі цитованої норми ПКМУ ( що перевірено на своїй практиці), стверджував, що ЖЕК повинен на Вашу вимогу скласти і надати Вам (або напряму в УПСЗН) Акт про непроживання.  Довідка, про яку Ви згадуєте, то інше. Та довідка ( Ф.  246) надається на запит УТСЗН ЖЕКом з зазначенням всіх зареєстрованих осіб. А Акт надається додатково, щоб комісія ОМС мала підстави дозволити УПСЗН виключити зареєстрованих але фактично непроживаючих осіб.
Цитувати
Газ було відключено в період, коли вже відбулось звернення за отриманням субсидії. Цього Ви теж не помітили.
Я помітив. Тільки звернення за отриманням субсидії не перешкоджає УЕГГ відключити абонента, що має борг (ПКМУ № 2246). Це Ви не відповіли про причини виникнення боргу.
Цитувати
Поза Вашою увагою залишилось і те що я звернулась в УЕГГ з проханням провести повірку лічильника і наявність витоку газу, чого вони не зробили, замість цього демонтували газопровід.
Не лишилось. Але Ви не виклали ні своє звернення, ні фактів, що стали підставою для такого звернення.
Цитувати
В мене з’явилось переконання в тому, що Ваші поради мені не допоможуть. Очевидно, в нашій державі доведений до відчаю громадянин захисту не знайде. Вибачте, що потурбувала.
А в мене виникли сумніви в тому, що Ви бажали отримати ті поради... Щоб надавати поради, потрібно мати інформацію  про обставини справи. Гадати на кавовій гущі є контрпродуктивним.
Бажаєте отримувати поради, дотримуйтесь вимог Правил  форуму, відповідайте на супутні запитання. В іншому випадку- вибачте, ми цінуємо свій час.
Записаний

Лідія

  • Гість

Ні, дякую. Витрачати час на сканування талмутів, що виросли за рік до розмірів мемуарів, для того, щоб віддати людині, яка, як і наші суди, витягує з тексту тільки ті аргументи, згідно яких можна відмовити позивачеві, а на важливі не звертає уваги - щонайменше нелогічно. Адже заборгованість виникла за квітень місяць – період різкого підвищення цін, та спрощення процедури надання субсидій, а Ви пропонуєте застосовувати норми, що в цей момент ще не існували. Ще раз вибачте, що забрала Ваш дорогоцінний час. Дякую, що приділили увагу моєму питанню.
Записаний

Юрій Васильович

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 9850
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю

Цитувати
Ні, дякую. Витрачати час на сканування талмутів, що виросли за рік до розмірів мемуарів, для того, щоб віддати людині, яка, як і наші суди, витягує з тексту тільки ті аргументи, згідно яких можна відмовити позивачеві, а на важливі не звертає уваги - щонайменше нелогічно.
Нема питань. То Ваш вибір. Ми нікому своїх послуг не нав'язуємо.
Слід тільки зауважити, що ще ніхто і нічого не "витягував" з однієї причини,  не було звідки. Вам було лише вказано на ті Ваші  помилки, які вже було видно із Вами викладеного.
Ви тільки підтвердили справедливість вимоги спочатку викласти всі обставини справи і матеріали ( принаймні основні (рішення судів можно посиланням на  ЄДРСР))! Бо за різних обставин, можливі різні варіанти порад.
Ви спочатку заявляли про проблему з  об'ємами  споживання (показами лічильника):
У квітні 2015 року з невідомих причин після березневих відвідин контролера УЕГГ на лічильнику газу з’явився показник занадто великого об’єму використаного газу.
Тепер Ви повідомляєте, що проблема виникла через зміну тарифу:
Адже заборгованість виникла за квітень місяць – період різкого підвищення цін,
Так проблема в лічильнику чи в тарифі? Ви  пропонуєте читати Ваші  думки на відстані?
Цитувати
а Ви пропонуєте застосовувати норми, що в цей момент ще не існували.
Не перекручуйте. Ви заявили:
... Одночасно звернулась в органи соцзабезпечення з заявою про надання субсидії на житлово-комунальні послуги. ...
... В зв’язку з тим, що в квартирі проживає людей менше, ніж зареєстровано органи соцзабезпечення «не можуть вирішити питання про надання субсидії». ... ... Скоро рік як питання про субсидію відкрите.
Я Вам підказав:
З жовтня 2015р. можуть:
Цитувати
У  разі  коли кількість фактично проживаючих зареєстрованих у житловому  приміщенні  (будинку)  осіб  є  меншою,  ніж  кількість зареєстрованих   у  такому  приміщенні  (будинку) осіб, субсидія розраховується  виходячи  з  кількості  зареєстрованих у житловому приміщенні  (будинку)  осіб,  які  фактично у ньому проживають, на підставі  рішення  районної,  районної  у  мм. Києві і Севастополі держадміністрації  та виконавчого органу міської, районної у місті (у  разі  її  утворення)  ради або утвореної ними комісії. Під час прийняття   рішень   у   таких   випадках  враховується  наявність документів,  що  підтверджують  тимчасову відсутність осіб з числа зареєстрованих (довідки, що підтверджують місце перебування особи на   території   іншої  адміністративно-територіальної  одиниці  у зв’язку    з   роботою,   лікуванням,   навчанням,   довготривалим відрядженням,    відбуванням   покарання,   довідки   про   оплату житлово-комунальних   послуг   в   іншому   житловому   приміщенні (будинку),     акти    обстеження    матеріально-побутових    умов домогосподарства   селищної,  сільської  або  міської  ради,  акти житлово-експлуатаційних організацій про фактично проживаючих осіб, договори   оренди  житла  в  іншому  місці).  У  разі  відсутності документів,  що  підтверджують  тимчасову відсутність осіб з числа зареєстрованих,  рішення  приймається на підставі актів обстеження матеріально-побутових  умов  домогосподарства. { Пункт 7  в  редакції Постанови КМ N 752 ( 752-2015-п ) від 23.09.2015 }
Тобто з жовтня 2015р. Ви вже могли отримати субсидію. Позов  за квітень окремо, а субсидія з  жовтня окремо.
Ви написали:
суд визнав дії УЕГГ правомірними, в позові мені було відмовлено. Апеляційна інстанція залишила рішення міського суду в силі. ...   ... міський суд відмовив у позові про видачу акту обстеження житлових умов для визначення кількості фактично проживаючих людей, що користуються комунальними послугами. Апеляційний суд залишив рішення міського суду без змін.
Тобто позовів два? Я запитав стосовно другого
Позов був до кого і про що?
Відповіді нема. Дата подання позову не зазначена. То хто винен?
Записаний

Лідія

  • Гість

Не смішіть. Завищена кількість кубів виникла в квітні. Одночасно газ подорожчав. Подано звернення на субсидію. Відключення відбулось при наявності звернення. Ви пропонуєте мати субсидію з жовтня, тоді коли є право з квітня.
Що ще пояснювати, коли Ви не знаєте, що обстеження матеріально-побутових умов можуть проводити не з жовтня а з травня 2015р і не домогосподарствами а комісіями при органах міської ради. Було подано відповідну заяву, яку проігноровано посадовими особами.
Позовів більше. Ми загнані в глухий кут. Дальше тільки могила. Сім’я, що складається з пенсіонера, трьох дітей і їхньої матері, що доглядає дитину інваліда, залишилась без газопостачання. Газ – для нас першочергова проблема. Ваші відписки дуже нагадують ті, що приходять з кабінетів і судів про те, що нам не належить допомога малозабезпеченій сім’ї, допомога одинокій матері, субсидія.
Більше не обтяжуйте себе відповідями. Не ображусь і не здивуюсь, якщо для збереження іміджу сайту цю переписку видалять з форуму. Ваша компетентність викликає сумнів. Вважаю, що Ви не зможете дати мені цінної поради, тому детальної інформації не надам. Всього Вам найкращого.
Записаний

Юрій Васильович

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 9850
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю

Що і потрібно було довести... Звичайнісінький тролінг. Не Ви перша, не Ви остання. Не здивуюсь, якщо ніяких відключень, скарг, судів взагалі не було...

Що ще пояснювати, коли Ви не знаєте, що обстеження матеріально-побутових умов можуть проводити не з жовтня а з травня 2015р і не домогосподарствами а комісіями при органах міської ради.
Та ЩО ВИ КАЖЕТЕ? А Вам пояснювати, що не з травня 2015р.,  а ще з липня 2011р.?
Цитувати
У  разі  коли  обсяг  споживання  води,  газу, електроенергії вимірюється    індивідуальними    засобами    обліку,     субсидія розраховується  виходячи  з  кількості  зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) осіб,  які фактично у  ньому  проживають,  за наявності документів,  що підтверджують тимчасову відсутність осіб з  числа  зареєстрованих,  або   на   підставі   акта   обстеження матеріально-побутових   умов   сім'ї.   До  зазначених  документів належать,  зокрема,  довідки, що підтверджують перебування особи в іншому   місці   у   зв'язку  з  роботою,  лікуванням,  навчанням, довготривалим відрядженням, відбуванням покарання.
{  Пункт  7  доповнено  абзацом  згідно  з  Постановою  КМ  N  774 ( 774-2011-п ) від 06.07.2011 }
А з деяких інших питань навіть з лютого 2000р.
Цитувати
5-1.   Виходячи   з  конкретних  обставин,  що  склалися,  на підставі  рішень  районних,  районних у містах Києві і Севастополі державних адміністрацій та виконавчих органів міських  і  районних
рад або утворених ними комісій органи праці та соціального захисту населення можуть призначати субсидії, як виняток, у разі наявності умов,   зазначених   у  пункті  5  цього  Положення.  Рішення  про призначення  (непризначення) субсидії в таких випадках приймається на  підставі  акта  обстеження  матеріально-побутових умов сім'ї. Форма акта   обстеження   матеріально-побутових   умов   сім'ї затверджується Мінсоцполітики.
(  Положення  доповнено  пунктом  5-1 згідно з Постановою КМ N 211 ( 211-2000-п ) від 02.02.2000 )
Тепер щодо конкретної комісії. Відповідно до норм  "ПОЛОЖЕННЯ про  порядок  призначення  та  надання  населенню субсидій...":
Цитувати
Положення про комісії затверджують органи, які їх утворили.
Це означає,  що в різних містах України є окремі відмінності у цих положеннях (хай навіть  незначні). Тому вести предметно мову про комісію у Вашому місті можна лише отримавши відповідну інформацію. Вам же позов потрібно підтримувати, а не вести говорильню  про "злочинну владу"!
Цитувати
Ми загнані в глухий кут. Дальше тільки могила. Сім’я, що складається з пенсіонера, трьох дітей і їхньої матері, що доглядає дитину інваліда, залишилась без газопостачання. Газ – для нас першочергова проблема. Ваші відписки дуже нагадують ті, що приходять з кабінетів і судів про те, що нам не належить допомога малозабезпеченій сім’ї, допомога одинокій матері, субсидія.
Це емоці, "крик душі". Вони зрозумілі. На підставі цього Вам можна висловити співчуття ( якщо то все є в дійсності,  а не засіб тролінгу), але нема можливості надати пораду.  Ви не перша, що звертаєтесь з "криком душі" за порадою, але люди адекватні розуміють, що питання ми ставимо не заради зайвої цікавості.
Щасти!
« Останнє редагування: 26 Квітня 2016, 19:45:37 від Юрій Васильович »
Записаний

Лідія

  • Гість

Чую нотки недовіри. Як можна допомагати людям, яким не довіряєте? Чому пропонуєте субсидію як виняток, коли в нас є на неї законне право? Як можу такій людині довірити долю своєї сім’ї розголосивши всі рішення? http://helpus555.blogspot.com/
Записаний

Gelo

  • Досвідчений дописувач
  • ***
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 3735
    • Перегляд профілю
    • Email

Складывается впечатление, что для Лідія самое важное это высказаться.
Дают советы, не реагирует и не рассматривает их. Просит помощи по суду, а решения судов нет и не показывает их форуме.
Хочется показать как в стране плохо? Не теряйте свое время на такие глупости.
Записаний

Лідія

  • Гість

Gelo: Прочитав повнимательней первый пост Вы поймете, что мне не нужна помощь по суду. Было бы абсурдно раскрывать все свои «козыри» постороннему человеку, да еще без обязательств сохранять конфиденциальность. Мне нужен взгляд со стороны, и на его основании совет, что еще можно предпринять в данной ситуации. Ведь, если я правильно поняла, здесь форум, а не юридическая консультация. Однако и здесь, видимо, умеют лишь оскорблять, прикрывая этим свою несостоятельность. Незаконные отключения газоснабжения и подложные счета сейчас массовое явление, как и отказы в социальной помощи. Однако сытый голодного, как всегда, не понимает. Через несколько лет, если вы еще буде существовать, я снова навещу Вас чтобы рассказать, чем все закончилось. Может быть свежий взгляд сократил бы судебно-бюрократическую волокиту... Ан нет. И здесь амбиции, подозрения, упреки. Удачи Вам всем в Вашей бесполезной деятельности.
Записаний

Юрій Васильович

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 9850
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю

Складывается впечатление, что для Лідія самое важное это высказаться.
Саме так... Дописувачка сама визнає:
Gelo: Прочитав повнимательней первый пост Вы поймете, что мне не нужна помощь по суду.

Людина зайшла на форум, вирішила, що тут є гарний майданчик для того, щоб "излить" все,  що вона думає про "злочинну владу". (Бо у її блозі з 10 січня жодного коменту!) "Правил..." не дочитала
Цитувати
2. Форум організований не для вільного спілкування на довільні теми.
http://gro-za.org/forum/index.php?topic=5758.msg20996.html#msg20996 Не реєструвалася, щоб не читати і не дотримуватися "Реєстраційної угоди":
Цитувати
Прошу звернути увагу на цільовий характер даного ресурсу. Він створений виключно з метою сприяння захисту прав людини і громадянина юридичними методами. На Форумі забороняється відхилення від цього основоположного принципу. Форум організований не для вільного спілкування на довільну тему, і не для полеміки з Засновником чи Модератором.
http://gro-za.org/index.php  Починаючи з другого свого посту, застосовує елементи тролінгу - провокації
Цитувати
Тро́лінг (від англ. trolling) — розміщення в Інтернеті (на форумах, у групах новин Usenet, у вікі-проектах та ін.) провокаційних повідомлень з метою викликати флейм, конфлікти між учасниками, образи, війну редагувань, марнослів'я тощо.
а саме: 
В мене з’явилось переконання в тому, що Ваші поради мені не допоможуть. Очевидно, в нашій державі доведений до відчаю громадянин захисту не знайде.
Ні, дякую. Витрачати час на сканування талмутів, що виросли за рік до розмірів мемуарів, для того, щоб віддати людині, яка, як і наші суди, витягує з тексту тільки ті аргументи, згідно яких можна відмовити позивачеві, а на важливі не звертає уваги - щонайменше нелогічно.
Не смішіть. ...
Що ще пояснювати, коли Ви не знаєте, ...
Більше не обтяжуйте себе відповідями. Не ображусь і не здивуюсь, якщо для збереження іміджу сайту цю переписку видалять з форуму. Ваша компетентність викликає сумнів. Вважаю, що Ви не зможете дати мені цінної поради, тому детальної інформації не надам.
Чую нотки недовіри. Як можна допомагати людям, яким не довіряєте? Чому пропонуєте субсидію як виняток, коли в нас є на неї законне право? Як можу такій людині довірити долю своєї сім’ї розголосивши всі рішення? http://helpus555.blogspot.com/
Однако и здесь, видимо, умеют лишь оскорблять, прикрывая этим свою несостоятельность.
... Однако сытый голодного, как всегда, не понимает.
... Ан нет. И здесь амбиции, подозрения, упреки. Удачи Вам всем в Вашей бесполезной деятельности.
Очевидно дописувачка "полезной деятельностью" вважає БОЛТОЛОГІЮ, а не ПРАКТИЧНУ ДОПОМОГУ тим, хто її потребує. Особливо пересічним громадянам,  що не знайомі з юриспруденцією і відчувають себе безпорадними у ЖЕКах, судах,  різних органах.
Слід зауважити, що дописувачку ніхто не "оскорблял". На відміну від неї самої...

Ведь, если я правильно поняла, здесь форум, а не юридическая консультация.
Тут надають практичні поради. У реальних справах,  а не у пустій говорильні.
да еще без обязательств сохранять конфиденциальность.
Читали б "Правила...".  Конфіденційність забезпечується видаленням своїх особистих даних  самим дописувачем,  за бажанням. 
мне не нужна помощь по суду. 
Дійсно... Програвши купу справ...
Через несколько лет, если вы еще буде существовать, я снова навещу Вас чтобы рассказать, чем все закончилось.
А воно нам потрібно?
Записаний

Юрій Васильович

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 9850
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю

Прочитав повнимательней первый пост Вы поймете, что мне не нужна помощь по суду.
Добре... ЩАСТИ...

ТЕМА ЗАКРИТА.
Записаний
 


Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email