'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: ЄСПЛ розгляне справу незаконного засекречення вироку суду щодо грошей Януковича  (Прочитано 1192 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

stepan

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 2196
  • City: kiev
    • Перегляд профілю
    • Email


21 листопада 2018
Європейський суд з прав людини прийняв до розгляду заяву Центру протидії корупції щодо засекречення вироку Краматорського суду, яким сумнівно конфіскували 1,5 млрд доларів Януковича.

У жовтні 2017 Центр протидії корупції подав у суд на генпрокурора Юрія Луценка та прокурора сил АТО Костянтина Кулика, які засекретили своїми рішеннями відомий вирок Краматорського суду.
Ми вважаємо незаконними засекречення всього тексту вироку суду, та вимагаємо ці рішення скасувати, а сам вирок оприлюднити у Єдиному реєстрі судових рішень як того вимагає закон.
Ми переконані, що вирок незаконно засекретили, щоб приховати, як вкрали ці 1,5 млрд доларів за часів Януковича і хто з нинішніх та екс-високопосадовців був співучасником цього злочину.
Від вимог до генпрокурора Луценка ЦПК був змушений відмовитися. Вимогу до прокурора Кулика суди навіть відмовилися розглядати по суті.
Не дивно, адже вирок дуже скандальний – незаконно засекречений і приховує причетність соратників Президента Порошенка до схеми.
Суд відмовив ЦПК навіть у відкритті провадження щодо оскарження постанови прокурора Костянтина Кулика, якою вирок засекретили вперше.
Рішення залишили в силі й вищі інстанції, які мотивували це тим, що ЦПК не є стороною у кримінальному провадженні та не має підстав оскаржити рішення в адміністративному суді.
Не погодившись із такими висновками українських судів, ми звернулися до Європейського суду з прав людини.
Конфіскацію 1,5 млрд доларів "грошей Януковича" генпрокурор Луценко вважає одним з основних результатів своєї роботи на посаді Генпрокурора.
Про повернення в бюджет Луценком грошей, вкрадених організованим злочинним угрупованням Януковича, у Луценка навіть зняли "соціальну" рекламу, яку розмістили на національному телебаченні та радіо.
Проте сам текст судового рішення, яким конфіскували гроші, залишився за "сімома замками".
Ми сподіваємось, що розгляд справи у Європейському суді з прав людини дозволить розкрити таємницю про те, хто з угруповання Януковича організував та здійснив крадіжку 1,5 млрд доларів, конфіскованих Луценком.
https://blogs.pravda.com.ua/authors/kalenuik/5bf502021e96e/?fbclid=IwAR2iHMWT4pVrJ0CoKt4y_q6LgYxqosNlpA3nLy7qCHcpPk2yAMkjiAwEA0I
« Останнє редагування: 21 Листопада 2018, 10:38:10 від stepan »
Записаний

Перо

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 8691
    • Перегляд профілю

Вирок суду є в мережі -для тих, хто цікавиться. Взято звідси:
http://nashigroshi.org/2018/01/11/vyroky-po-hrupi-kurchenka/
« Останнє редагування: 21 Листопада 2018, 12:24:21 від Перо »
Записаний
 


Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email