'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Форум => Запитання по ЖКП => Договори => Тема розпочата: Олександр Григорович від 03 Січня 2013, 22:59:55

Назва: Питання погодження договору з ЖЕП
Відправлено: Олександр Григорович від 03 Січня 2013, 22:59:55
Добрий день, шановні правознавці!

Будьте ласкаві, порадьте, чи має зиск звернутися до міського управління внутрішніх справ з заявою про порушення карної справи за п.2 ст.189 КК України проти керівника житлово-експлуатаційного підприємства за вимагання сплатити безпідставно створену "заборгованість" по квартплаті за ніби-то надані послуги з утримання будинку та прибудинкової території за відсутності відповідного договору між надавачем та споживачем послуг. Про те, що ЖЕП не виконує закони України в сфері ЖКГ, а тому не надає відповідні послуги є АКТ та припис інспекції державного архітектурно-будівельного контролю. За півтора роки тричі змінено керівника ЖЕПа, заарештовано всі банківські рахунки ЖЕПа. Фактично підприємство є банкрутом. Місцева влада лише пропонує мешканцям створити ОСББ. Власники квартир відмовляються укладати будь-який договір з таким недієздатним підприємством до його реорганізації.
І як призвати місцевих чиновників до відповідальності за бездіяльність та службову недбалість ?
 
Дякую за відповідь, з повагою Олександр Григорович!
Назва: Re: Питання погодження договору з ЖЕП
Відправлено: Перо від 06 Січня 2013, 00:31:10
Місцева влада лише пропонує мешканцям створити ОСББ. Власники квартир відмовляються укладати будь-який договір з таким недієздатним підприємством до його реорганізації.
Укладайте з іншим підприємством. За мешканців це ніхто не вирішить.

Цитувати
І як призвати місцевих чиновників до відповідальності за бездіяльність та службову недбалість ?
Щодо недбалості (ст. 367 КК) -підготувати і подати заяву про злочин до найближчого відділення міліції. В межах кримінального провадження можна заявляти цивільні позови.
Назва: Re: Питання погодження договору з ЖЕП
Відправлено: Олександр Григорович від 08 Січня 2013, 22:58:50
Добрий день, шановні форумчани!
Я  звернувся до міського управління МВС  з заявою про порушення кримінальної справи  за ч.2 ст.189 «Вимагання», вчинене службовою особою з використанням свого службового становища (проти директор ЖЕПа, яка за відсутності договору про надання послуг з обслуговування будинку та території вимагає сплатити ніби-то борг по квартплаті), та за ст.367 «Службова   недбалість» відповідальних осіб за житлово-комунальне господарство міста, тобто  невиконання  або  неналежне виконання  ними  своїх  службових  обов'язків через несумлінне   ставлення   до   них,   що   завдало  істотної  шкоди охоронюваним  законом  правам,  свободам  та   інтересам   окремих громадян, державним чи громадським інтересам. Спонукала до такої заяви  дворічна безрезультатна переписка з різними гілками міської влади про недієздатність міського коммунального житлово-експлуатаційного підприємства (МК ЖЕП) виконувати свої статутні обов’язки згідно чинного законодавства України з утримання закріпленого за ним житлового фонду, на що місцева влада не звертає увагу, фабрикуючи відписки. В підтвердження цього було надано копію АКТа Інспекції Державного архітектурно-будівельного контролю в області,   яким засвідчено невиконання  МК ЖЕП  чинного законодавства України по ЖКГ, ( в основному мова йде про невиконання ЖЕПом ЗУ « Про ЖКП», та цілого ряду положень Правил утримання будинків, затвержених наказом Держжитлокомунгоспу України  №76 від 17.05.2005р).
Міське управління передало мою заяву до районного відділу, хоча заявлено на структуру міського підпорядкування. У відповіді начальника відділу  про кримінальну справу нічого не сказано, а відзначено, що наші з ЖЕПом стосунки відносяться до сфери цивільних, а тому повинні врегульовуватись ЦК України. Як наслідок – матеріал списано до робочої справи (як це розуміти?)
Я повторно звернувся з заявою до міського управління з метою отримати конкретну відповідь на своє питання, так як вважаю, що в даній ситуації безпідставне вимагання коштів директором ЖЕПа, та бездіяльність місцевої влади в питанні реорганізації МК ЖЕП щоб воно, підприємство, було здатне працювати в правовому полі, є ознаки злочина, визначених вказаними статями КК України, а інакше для чого ці статті написані?
І знову, приймаючи мою заяву, оперативний працівник висловив сумнів, що такий орган, як МВС,  зможе мені допомогти. Якщо на вулиці окрема особа буде в мене вимагати ті ж самі кошти – то це справа міліції, а коли вимаганням займається службова особа – то це вже не є справою міліції.  Радять звертатися до суду, до якого немає довіри ! 
Прошу відповісти – де тут істина???
З повагою Олександр Григорович.                                                             
Назва: Re: Питання погодження договору з ЖЕП
Відправлено: Перо від 09 Січня 2013, 18:34:07
Прошу відповісти – де тут істина???


Переписка з ЖЕО (КП ЖЕП) не має відношення до звернення до управління МВС. Якщо повідомлення про злочин було подано після 20.11.2012 р. (при новому КПК) -слід оскаржувати бездіяльність слідчого МВС:
http://gro-za.org/forum/index.php/board,70.0.html (http://gro-za.org/forum/index.php/board,70.0.html)
Для порад потрібно бачити конкретні документи.

Назва: Re: Питання погодження договору з ЖЕП
Відправлено: Олександр Григорович від 22 Січня 2013, 22:45:43
                 Добрий день, шановні форумчани!
Змушений звертатися до вас через нове запитання на стару тему, до якої  я не зміг  увійти.
Перо
•   Супермодератор
•        
•    Offline
•   Повідомлень: 4553
•   
o    Re: Кримінальна справа проти ЖЕПа за вимагання
« Reply #3 : 09 Січня 2013, 18:34:07 »________________________________________Цитата: Олександр Григорович від 08 Січня 2013, 22:58:50
Прошу відповісти – де тут істина???
Переписка з ЖЕО (КП ЖЕП) не має відношення до звернення до управління МВС. Якщо повідомлення про злочин було подано після 20.11.2012 р. (при новому КПК) -слід оскаржувати бездіяльність слідчого МВС:
http://gro-za.org/forum/index.php/board,70.0.html (http://gro-za.org/forum/index.php/board,70.0.html)
Для порад потрібно бачити конкретні документи.



                  Прошу розглянути такі документи. Це Акт Інспекції ДАБК про перевірку МКЖЕП «Експрес».
Звертаю вашу увагу на такий факт, зазначений в акті, що до цього підприємства віднесли житлові будинки, розташовані в семи районах міста, і як наслідок, це підприємство не може  утримувати споруди на такій території, воно не має аварійної служби, і як наслідок, далі по тексту зазначена вся його бездіяльність та недієздатність. Як з таким підприємством можна  укладати якісь угоди, а тим більше чути про якісь борги перед ним. Це воно має борги переб мешканцями!!!. Але його директор безсоромно заявляє, що ми, мешканці, зобов’язані  платити лише за те, що вино, ЖЕП, просто існує. Як це називається?
            І другий представлений документ – це відповідь керівника РВ УМВС, з якого випливає такий же висновок – є ЖЕП і воно вже має законні підстави вимагати кошти, бо воно створене. А наявність  договора, чи послуги  чи й їх відсутність при цьому не мають  ніякого значення. При цьому не приминув звернути мою увагу, з посиланням на Закон України «Про ЖКП»,  на  застосування договірних відносин в сфері таких послуг. Це як називається?.  До речі, в усих відповідях різних чиновників присутнє таке посилання. І ні слова про незаконність вимагання коштів за відсутності договорів!?!?
Назва: Re: Питання погодження договору з ЖЕП
Відправлено: Олександр Григорович від 22 Січня 2013, 22:54:24
Вибачте, будь ласка. Чайник!
Початок друку надійшов, а фотокопії документів щось не приймаються.
Назва: Re: Питання погодження договору з ЖЕП
Відправлено: Юрій Васильович від 22 Січня 2013, 23:36:03
Можливо у них завеликий розмір?
Назва: Re: Питання погодження договору з ЖЕП
Відправлено: Олександр Григорович від 23 Січня 2013, 11:38:22
Через півроку, коли все, як кажуть, устаканилось, і ЖЕП зрозуміло, що воно «в танку, і ніким не пробиваємо», після позачергової заміни директора ( от тут я трошки не правий, що влада не реагує на мої звернення – вже в-третє змінено директора),  система пішла в атаку, особливо після таких заяв від мешканців до директора МКЖЕП «Експрес»:
 
З А Я В Л Е Н И Е
         На протяжение  2011-2012 годов к Вам неоднократно обращались с заявлениями по поводу неисполнения Вашим предприятием действующего законодательства Украины в вопросе оказания услуг по содержанию нашего дома и придомовой территории. На протяжении этого времени Вами полностью       игнорируются распоряжения руководства городского управления ЖКХ и Кабинета министров Украины о  том, что наши с вами отношения должны основываться посредством соответствующего договора, составленного вами на основании установленного типового договора. Начисления квартплаты необходимо производить ежемесячно по фактам выполненных работ на основании соответствующих актов. Вами не были приняты никакие меры ни по каким требованиям Акта-претензии от 20.08.2011 года. Вами были проигнорированы предписания Инспекции государственного архитектурно-строительного контроля в Днепропетровской области ( Акт №07/02/П  от 08.02.2012 г.) Причём, этим актом не только подтверждены нарушения,   указанные в Акте-претензии, но даже дополнен перечнем других нарушений действующего законодательства.
        На основании изложенного я отказываюсь от какого-либо предложения с вашей стороны о сотрудничестве  и от заключения договора на оказание услуг по содержанию дома и придомовой территории, так как считаю, что ваше предприятие не способно ни оказывать соответствующие услуги, ни производить по ним соответствующие законам финансовые расчёты.
       Ваши предупреждения о необходимости погасить какие-то долги до 01.12.2012 года по квартплате являются безосновательны и ничем не подтверждённые, а посему, как незаконные, не могут  быть мною  приняты. Это вымагательство с вашей стороны,  которое  пресекается  законом!
   Однако,  как совладелец дома, сознавая свою ответственность за обеспечение его сохранности в соответствии с действующим законодательством, я оставляю за собой право на финансовые расходы и обязуюсь возместить свою часть ваших расходов по моему дому, которые будут соответствующим образом заактированы вами  и  доведены в соответствии с законодательством.
                 
               «______»_____________________ 2012 г.                                 
Почався процесс вимагання грошей з мешканців, навіть з судовими позовами. Хоча поки – що невдало. Райсуд повернув ЖЕПу його звернення, бо щось там не виправив. Але крапка не поставлена.
Назва: Re: Питання погодження договору з ЖЕП
Відправлено: Олександр Григорович від 23 Січня 2013, 11:45:03
І нарешті міліцейська відповідь
Назва: Re: Питання погодження договору з ЖЕП
Відправлено: focus від 23 Січня 2013, 16:24:40
Останній листок, передостанній абзац є типовим не тільки для жеків а і судів.
не зазначено доказів на підтвердження викладених обставин, а тому то є брехня
Назва: Re: Питання погодження договору з ЖЕП
Відправлено: Олександр Григорович від 23 Січня 2013, 19:18:41
Останній листок, передостанній абзац є типовим не тільки для жеків а і судів.
не зазначено доказів на підтвердження викладених обставин, а тому то є брехня

 Не зрозумів, поясніть, будь ласка, це про що ?
Назва: Re: Питання погодження договору з ЖЕП
Відправлено: Тетяна Academia від 24 Січня 2013, 11:12:45
                 Добрий день, шановні форумчани!
Змушений звертатися до вас через нове запитання на стару тему, до якої  я не зміг  увійти.

Щоб продовжити спілкування у відповідній темі у відповідному розділі, Вам слід зареєструватись.
Назва: Re: Питання погодження договору з ЖЕП
Відправлено: focus від 24 Січня 2013, 11:24:32
Все просто. –вам сказали-у вас є правовідносини з жеком, але не надали доказів на підтвердження викладених обставин. (остання сторінка передостанні два-три абцази) .  отже, де правовідносини? і що це за правовідносини?
Назва: Re: Питання погодження договору з ЖЕП
Відправлено: Олександр Григорович від 24 Січня 2013, 20:59:26
Будь ласка, порадьте, що мені робити з недієвими ЖЕПом та міліцією, а по великому рахунку і з місцевою владою, яка не бажає ЖЕП реорганізовувати.
Назва: Re: Питання погодження договору з ЖЕП
Відправлено: Тетяна Academia від 25 Січня 2013, 15:31:54
Будь ласка, порадьте, що мені робити з недієвими ЖЕПом та міліцією, а по великому рахунку і з місцевою владою, яка не бажає ЖЕП реорганізовувати.
Питання "вселенського масштабу"...
Версія сантехніка з давнього радянського анекдота ("тут всю систему менять надо") не є предметом роботи нашого форуму.
Конкретні успішні і не успішні дії громадян по самозахисту своїх прав в реаліях сьогоднішньої України описані на форумі.
Вивчайте, використовуйте. Для цього й збиралась "база знань" на форумі. Реальний практичний досвід Засновника і учасників форуму.
Назва: Re: Питання погодження договору з ЖЕП
Відправлено: Олександр Григорович від 26 Січня 2013, 18:38:20

Питання "вселенського масштабу"...
Версія сантехніка з давнього радянського анекдота ("тут всю систему менять надо") не є предметом роботи нашого форуму.
Щиро дякую, не скажу, що тепло прийняли. Ну що ж, на своє питання "вселенського
масштаба" я отримав і відповідь " аналогічного масштаба". Все правильно - відомо хто рятівник потопаючого. Хотя по великому рахунку, як на мене, такі форуми і створюють і обєднують собі подібних як раз ті особи-фахівці своєї справи, котрі хочуть і можуть "змінити систему".
    Шановний ПЕРО !  На Ваше прохання я надав коії, як на мене, головного документа офіційної контролюючої організації - Акт перевірки, та демонстрація позиції подвійних стандартів у відповіді начальника РВ УМВС. В якому напрямку рухатись далі? Дякую

Редагування. Виправлено межі цитування.
Назва: Re: Питання погодження договору з ЖЕП
Відправлено: Юрій Васильович від 26 Січня 2013, 20:10:49
Стосовно відсутності договору перегляньте:
http://gro-za.org/forum/index.php?topic=7940.0.html (http://gro-za.org/forum/index.php?topic=7940.0.html)
Назва: Re: Питання погодження договору з ЖЕП
Відправлено: Юрій Васильович від 26 Січня 2013, 21:04:42
Акт  можна використати для подання скарги до АМКУ.   Потім і Акт і рішення АМКУ можно буде використати в суді.
Назва: Re: Питання погодження договору з ЖЕП
Відправлено: Олександр Григорович від 27 Січня 2013, 01:21:50
В  Постанові  ВСУ  № 6-110 цс 12   від  10.10.2012
Зокрема  зазначається, що  «… судове рішення не містить висновків щодо відповідності запропонованого ОСОБА_1 договору  на надання житлово-комунальних послуг типовому договору, у той час як установлення цього факту є реалізацією зазначених матеріальних норм права.»
Поясніть, будь ласка, хто і в який спосіб має навести висновки щодо відповідності запропонованого договору на надання ж-к послуг типовому договору?
    В  постанові  ВСУ  часто  посилається  на  ст..20 ЗУ «Про ЖКП»:
Стаття 20. Права та обов'язки споживача
     3. Споживач зобов'язаний:

1) укласти договір  на  надання  житлово-комунальних  послуг,
підготовлений виконавцем на основі типового договору;

Підкреслюю: мова  йде  про  необхідність  укладення  договору не просто  типового, на основі типового.     ЖЕКи  ж  примушують споживачів   підписувати   точну  копію типового  договору з  ПКМУ №529.   Чи  відповідає   цей  факт  ст.20? 
В   ЗУ «Про ЖКП»   є  ще  важлива  ст.26:
     
              Стаття 26. Істотні  умови  договору  між  виконавцем/виробником
                та споживачем

5) порядок  перерахунків  розміру плати за житлово-комунальні
послуги в разі їх ненадання  або  надання  не  в  повному  обсязі,
зниження їх якості;


Яку ЖЕКи вперто  не  бажають  розкривати,  мотивуючи  це   тим,  за  їх  словами,  що  тоді   договір   не  буде відповідати   типовиму,   що  в свою  чергу  буде  порушенням   закону.  Додають,  що   питання  якості  послуг  взагалі  ще  не  зформовані   Кабміном,  тому  про  якість  послуг   в  договорі   мова  йти  не  може!? 
            А  прибудинкова  територія  хіба  може  утримуватися  за  рахунок  мешканців  без  відповідного  АКТА ?  В  типовому  договорі  про  це  немає  ні  слова.
           Як  всі  ці  питання   поєднати   в      договорі,  запропонованому  для  підписання  на  основі  типового?
І ,  на  сам  кінець,  чи  зобов’яже  суд  споживача  підписати  такий  сирий  невизначений  договір,

            Є  відповіді  на  ці  питання,  чи  потрібно  звертатися за  тлумаченнями   до  того  ж  ВСУ  чи  КСУ?

 
P.S.  Дякую!  А яке питання по Акту зформулювати перед АМКУ?
Назва: Re: Питання погодження договору з ЖЕП
Відправлено: focus від 27 Січня 2013, 08:10:21
Цитувати
Підкреслюю: мова  йде  про  необхідність  укладення  договору не просто  типового, на основі типового.     ЖЕКи  ж  примушують споживачів   підписувати   точну  копію типового  договору з  ПКМУ №529.   Чи  відповідає   цей  факт  ст.20? 


У вас,як власника квартри є право або обовязок укладати договори про надання житлово-комунальних послуг в залежності від обставин справи. Обставини справи на яку ви посилаєтеся можуть відрізнятися від вашої справи.

все це залежить від того які правовідносини склалися між вами і жеком, і  чи в силу закону вони можуть скластися чи ні. і чи визнаєте ви ці правовідносини

я вам теж можу запропонувати або надавати послуги, наприклад з утримання будинку, але ви мене маєте право цілком правильно послати. головне не визнавати мене виконавцем

на десерт прочитайте
http://reyestr.court.gov.ua/Review/24550580 (http://reyestr.court.gov.ua/Review/24550580)

Назва: Re: Питання погодження договору з ЖЕП
Відправлено: Юрій Васильович від 27 Січня 2013, 15:20:51
Автор: Олександр Григорович:
Цитувати
А яке питання по Акту зформулювати перед АМКУ?

Питання не по Акту. Питання по нарахуванню плати за послугу яка не надається або надається не в повному обсязі підприємством, що займає монопольне становище на ринку послуг і від послуг якого Ви не можете відмовитись і що призвело (або може призвести  до  ущемлення  інтересів споживачів, які  були  б  неможливими за умов існування значної конкуренції на ринку.  Що можна вважати порушенням ч. 1 ст. 13, п. 2 ст. 50 ЗУ "Про захист економічної конкуренції!" http://zakon1.rada.gov.ua/laws/show/2210-14/page (http://zakon1.rada.gov.ua/laws/show/2210-14/page)  Акт може бути додано до скарги (заяви) у якості доказу не виконання робіт з утримання будинку, що передбачені Наказами ДЕРЖАВНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ  ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО ГОСПОДАРСТВА № 76 від 17.05.2005р. http://zakon1.rada.gov.ua/laws/show/z0927-05 (http://zakon1.rada.gov.ua/laws/show/z0927-05) та № 150 від 10.08.2004р. http://zakon1.rada.gov.ua/laws/show/z1046-04 (http://zakon1.rada.gov.ua/laws/show/z1046-04)
Автор: Олександр Григорович:
Цитувати
Поясніть, будь ласка, хто і в який спосіб має навести висновки щодо відповідності запропонованого договору на надання ж-к послуг типовому договору?
Мова йде про Постанову  ВСУ  № 6-110 цс 12   від  10.10.2012р. Суди першої та апеляційної (коли перший помилився) мали дослідити та встановити відповідність чи невідповідність договору, а ВССУ повинен був перевірити чи дослідили, чи встановили.
Автор: Олександр Григорович:
Цитувати
ЖЕКи  ж  примушують споживачів   підписувати   точну  копію типового  договору з  ПКМУ №529.   Чи  відповідає   цей  факт  ст.20?

Укладення договору, що 100% співпадає з типовим, не суперечить чинному законодавству.
Можна "розширити" типовий, але це за погодженням обох сторін: ЦК
Цитувати
Стаття 628. Зміст договору
     1. Зміст  договору  становлять  умови (пункти),  визначені на розсуд сторін і погоджені ними,  та  умови,  які  є  обов'язковими відповідно до актів цивільного законодавства.

Щоб уникнути узгодження умов договору які виходять за рамки типового, комунальники часто застосовують спосіб описаний у наведеній focus Ухвалі ВССУ. Затверджують текст договору рішенням ОМС. Звісно це суперечить нормам чинного законодавства. А біда в тім, що споживачі не слідкують за тим, що там приймає ОМС і не оскаржують  такі рішення. Потім отримують у судах:
Цитувати
На підставі ст. 7 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», ст. 28 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет Маріупольської міської Ради рішенням № 351 від 20 грудня 2006 року затвердив форму договору «Про надання послуг по утриманню будинків, споруд та при будинкової території», який був розроблений на підставі Типового договору, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України № 560 від 12 червня 2005 року.
Це рішення ОСОБА_3 не оскаржував і позовних вимог про вирішення розбіжностей при укладенні договору не заявляв.
Очевидно що це речення було взято з тексту(тів) відповідача (ЖКП № 4). Але ні ст. 7 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», ні ст. 28 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» не наділяє ОМС правом затверджувати ні Типові, ні "розширені" договори з надання жкп. Чому ВССУ це "прогавив" - питання риторичне. Чому в Маріуполі не знайшлося кому оскаржити рішення ОМС в частині затвердження договору, невідомо. Я в своєму місті домігся скасування такого рішення ( про це в першому пості теми http://gro-za.org/forum/index.php?topic=4839.0.html (http://gro-za.org/forum/index.php?topic=4839.0.html)  ).
Автор: focus:
Цитувати
У вас,як власника квартри є право або обовязок укладати договори про надання житлово-комунальних послуг в залежності від обставин справи.
І право, і обов'язок.
Автор: focus:
Цитувати
головне не визнавати мене виконавцем
Невизнання Вами свого "ЖЕКу" виконавцем ніяк не вплине на рішення суду про стягнення з  Вас боргу, якщо "ЖЕК" визначений виконавцем за рішенням ОМС.
Назва: Re: Питання погодження договору з ЖЕП
Відправлено: focus від 27 Січня 2013, 17:48:08
Цитувати
Невизнання Вами свого "ЖЕКу" виконавцем ніяк не вплине на рішення суду про стягнення з  Вас боргу, якщо "ЖЕК" визначений виконавцем за рішенням ОМС.

Юрій Васильович! уточніть, виконавіцем послуг для власника квартири чи для  балансоутримувача чи його уповноваженої особи? між ким в даному випадку виникають правовідносини?
Назва: Re: Питання погодження договору з ЖЕП
Відправлено: focus від 27 Січня 2013, 18:02:25
да...і ще...
 
Цитувати
І право, і обов'язок.

то чого ж тоді не зобовязали відповідача укласти договір з позивачем???? якщо ви кажете що є  обовязок. -справа про переглдяд у всу 6-110 цс
Назва: Re: Питання погодження договору з ЖЕП
Відправлено: Юрій Васильович від 27 Січня 2013, 20:51:38
да...і ще...
 
Цитувати
І право, і обов'язок.
то чого ж тоді не зобовязали відповідача укласти договір з позивачем???? якщо ви кажете що є  обовязок. -справа про переглдяд у всу 6-110 цс
Я не відповідав  Вам, а відпоів Олександру Григоровичу про ст. 20
Право
Цитувати
1. Споживач має право:
     1) одержувати вчасно та відповідної якості житлово-комунальні послуги  згідно  із  законодавством та умовами договору на надання житлово-комунальних послуг;
Обов'язок
Цитувати
3. Споживач зобов'язаний:
     1) укласти договір  на  надання  житлово-комунальних  послуг, підготовлений виконавцем на основі типового договору;
Стосовно питання: не зобов'язали тому, що
Цитувати
Разом з тим судове рішення не містить висновків щодо відповідності запропонованого ОСОБА_1 договору  на надання житлово-комунальних послуг типовому договору, у той час як установлення цього факту є реалізацією зазначених матеріальних норм права.
Назва: Re: Питання погодження договору з ЖЕП
Відправлено: focus від 27 Січня 2013, 21:13:15
http://reyestr.court.gov.ua/Review/27901027 (http://reyestr.court.gov.ua/Review/27901027)

Цитувати
У липні 2011 року товариство з обмеженою відповідальністю «Ковальська-Житлосервіс» звернувся до суду з позовом, у якому просило зобов'язати відповідача укласти з ним договір про надання послуг за утримання будинку та прибудинкової території.     

Позов мотивований тим, що  позивач є виконавцем житлово-комунальних послуг будинку АДРЕСА_1 у якому є відповідач. Остання ухиляється від укладання договору про надання послуг по утриманню будинків і споруд та прибудинкової території, чим порушує вимоги ст. 20 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» та права позивача, як експлуатуючої організації.


Юрій Васильович! То які прововідносини виникли між «Ковальська-Житлосервіс» і особа6? і чи могли вони виникнути. на якій підставі?
Назва: Re: Питання погодження договору з ЖЕП
Відправлено: Олександр Григорович від 27 Січня 2013, 21:33:09
Дивна  ситуація,   ОМС  приймають  незаконні  рішення,  а  споживачі  їх  не  оскаржують.  Виходить , що ОМС  з їх рішеннями  крім  споживачів  немає  кому  контролювати? Це більше,  ніж  дивно!?
 Чому ВССУ це "прогавив" - питання риторичне.  А  може  це  і  є  вибіркове  правосуддя?  Це  помітили,  а  це  прогавимо. І  нічого за  це  нам  не  буде .  Класссс !
Навіщо  ж  тоді  в  законах  прописують  такі  поняття,  як  істотні  умови  договору, необхідність  дійти  згоди  з  усих  пунктів  запропонованого  договору, і  таке  інше. Виходить  директор  ЖЕКу правий,  запевняючи  мешканців,  щоб  вони  платили  навіть  зе  те,  що  це  підприємство  існує.  Навіщо  ламати  голови  над  текстом  договору,  коли  його  спокійно  можна  зкопіювати з  постанови  КМ -  ось  вам  і  100% відповідність типовому! І  любий  суд  зобовяже нас  укласти  такий  договір?
Назва: Re: Питання погодження договору з ЖЕП
Відправлено: focus від 27 Січня 2013, 21:52:11
http://reyestr.court.gov.ua/Review/24550580 (http://reyestr.court.gov.ua/Review/24550580)

Цитувати
розглянувши в судовому засіданні справу за позовом ОСОБА_3 до ЖКП № 4 Приморського району м. Маріуполя про зобов'язання укласти типовий договір про надання послуг з централізованого опалення та постачання гарячої води та договір про надання послуг з утримання будинку та прибудинкової території; за зустрічним позовом ЖКП № 4 Приморського району м. Маріуполя до ОСОБА_3 про зобов'язання укласти договір з надання послуг з утримання будинку та прибудинкової території, за касаційною скаргою ОСОБА_3 на рішення апеляційного суду Донецької області від 22 грудня 2009 року,


Хотілося б почути думку Юрія Васильовича. Чи в даному випадку може бути подано зустрічний позов . і чому?
Назва: Re: Питання погодження договору з ЖЕП
Відправлено: Олександр Григорович від 29 Січня 2013, 22:47:30
Невизнання Вами свого "ЖЕКу" виконавцем ніяк не вплине на рішення суду про стягнення з  Вас боргу, якщо "ЖЕК" визначений виконавцем за рішенням ОМС.

Гіперід і карго-культи, або ж Комунальне рабство
Автор: Тетяна Монтян

за виграну мною в Апеляційному господарському суді міста Києва та Вищому Господарському суді України справу № 2/297, згідно яких ЖЕК, який не має консенсусного, тобто одноголосного рішення співвласників будинку про те, що саме цей ЖЕК має обслуговувати будинок - вважається таким, що обслуговує будинок без належних правових підстав.
Науково-практичний коментар до Цивільного кодексу України за ред. Є.О. Харитонова 2007р. (ст.1 - ст.690) » Глава 53 Укладення, зміна і розірвання договору (ст.638 - ст.654)
Стаття 649. Вирішення переддоговірних спорів
Розбіжності, що виникли між сторонами при укладенні договору на підставі правового акта органу державної влади, органу влади Автономної Республіки Крим, органу місцевого самоврядування та в інших випадках, встановлених законом, вирі-шуються судом.
Розбіжності, що виникли між сторонами при укладенні договору не на підставі правового акта органу державної влади, органу влади Автономної Республіки Крим, органу місцевого самоврядування, можуть бути вирішені судом у випадках, встанов-лених за домовленістю сторін або законом.
1. При укладенні договору між сторонами можуть виникати спори щодо обов'язку контрагента укласти договір на пропозицію однієї із сторін, щодо умов майбутнього дого-вору тощо. Якщо учасниками договору або хоча б одним із них є фізичні особи (не підпри¬ємці), розбіжності між ними, за загальним правилом, не можуть бути предметом судового розгляду, і отже, жодна із сторін не може бути примушена до укладення договору.

Як неодноразово нагадує юрист, Народний депутат України, Бережна І.Г., що скільки юристів, стільки ж і тлумачень законів. 
А в народі це називається просто - закон -дишло, куди повернеш, туди і вийшло!

Назва: Re: Питання погодження договору з ЖЕП
Відправлено: Юрій Васильович від 30 Січня 2013, 01:03:37
Автор: Олександр Григорович:
Цитувати
Шановний ПЕРО !  На Ваше прохання я надав коії, як на мене, головного документа офіційної контролюючої організації - Акт перевірки, та демонстрація позиції подвійних стандартів у відповіді начальника РВ УМВС. В якому напрямку рухатись далі?
Ви не надали документа від ЖЕКу, який би підтвердив саме ВИМАГАННЯ та свою заяву до РВ.   
Назва: Re: Питання погодження договору з ЖЕП
Відправлено: Юрій Васильович від 30 Січня 2013, 02:25:32
Невизнання Вами свого "ЖЕКу" виконавцем ніяк не вплине на рішення суду про стягнення з  Вас боргу, якщо "ЖЕК" визначений виконавцем за рішенням ОМС.

Гіперід і карго-культи, або ж Комунальне рабство
Автор: Тетяна Монтян

за виграну мною в Апеляційному господарському суді міста Києва та Вищому Господарському суді України справу № 2/297, згідно яких ЖЕК, який не має консенсусного, тобто одноголосного рішення співвласників будинку про те, що саме цей ЖЕК має обслуговувати будинок - вважається таким, що обслуговує будинок без належних правових підстав.
Науково-практичний коментар до Цивільного кодексу України за ред. Є.О. Харитонова 2007р. (ст.1 - ст.690) » Глава 53 Укладення, зміна і розірвання договору (ст.638 - ст.654)
Стаття 649. Вирішення переддоговірних спорів
Розбіжності, що виникли між сторонами при укладенні договору на підставі правового акта органу державної влади, органу влади Автономної Республіки Крим, органу місцевого самоврядування та в інших випадках, встановлених законом, вирі-шуються судом.
Розбіжності, що виникли між сторонами при укладенні договору не на підставі правового акта органу державної влади, органу влади Автономної Республіки Крим, органу місцевого самоврядування, можуть бути вирішені судом у випадках, встанов-лених за домовленістю сторін або законом.
1. При укладенні договору між сторонами можуть виникати спори щодо обов'язку контрагента укласти договір на пропозицію однієї із сторін, щодо умов майбутнього дого-вору тощо. Якщо учасниками договору або хоча б одним із них є фізичні особи (не підпри¬ємці), розбіжності між ними, за загальним правилом, не можуть бути предметом судового розгляду, і отже, жодна із сторін не може бути примушена до укладення договору.

Як неодноразово нагадує юрист, Народний депутат України, Бережна І.Г., що скільки юристів, стільки ж і тлумачень законів. 
А в народі це називається просто - закон -дишло, куди повернеш, туди і вийшло!
Тетяна трохи перефразувала рішення, мова про балансоутримувача, а не про того хто обслуговує (виконавця).
Цитувати
Враховуючи викладене, ані держава, ані територіальна громада, ані ЖЕКи не можуть бути «балансоутримувачами», якщо вони не є одноосібними власниками та/або не мають договору з іншими співвласниками та/або колективного рішення всіх співвласників багатоквартирного будинку щодо укладення договору про утримання будинку «на балансі».
Таким чином, за виключенням ОСББ легітимних «балансоутримувачів» багатоквартирних житлових будинків, які підпадали б під визначення пункту 1 статті 1 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» фактично бути не може.
Виконавця, якщо власники його не визначили (а крім ОСББ і будинкового комітету (що дуже велика рідкість) це практично не можливо) визначає ОМС.

Ст. 649 ЦК:  в даному випадку споживача жкп стосується частина 1.
Цитувати
1. Розбіжності,  що  виникли  між  сторонами  при   укладенні договору на підставі правового акта органу державної влади, органу влади Автономної Республіки Крим,  органу місцевого самоврядування та в інших випадках, встановлених законом, вирішуються судом.
бо договір на жкп уладається саме "на підставі правового акта органу державної влади".
Назва: Re: Питання погодження договору з ЖЕП
Відправлено: focus від 30 Січня 2013, 07:33:54
Цитувати
бо договір на жкп уладається саме "на підставі правового акта органу державної влади".

у мене виконком у 05 році зобовязав укладати договори про надання жк послуг приватний ТОВ з мешканцями. То ви маєте на увазі що на підставі рішення омс і в мене виник обовязок укладати договір на жкп з цим приватним ТОВ?

Цитувати
Виконавця, якщо власники його не визначили (а крім ОСББ і будинкового комітету (що дуже велика рідкість) це практично не можливо) визначає ОМС.

виконавця для кого? будинку чи до мене як власника квартири? якщо для будинку, то я можу розпорядждатися всім будинком і чи маю право?
Назва: Re: Питання погодження договору з ЖЕП
Відправлено: Олександр Григорович від 04 Лютого 2013, 01:24:38
              Прикро, але я поки-що лишаюся  НЕ  ПОЧУТИМ !!!  Шановні юристи, не мені вам розповідати про значення навіть коми чи літери закону у формулюванні речень .  Чому ж у питанні змісту договорів така  загальність  та  відсутність  прискіпливості  до  змісту  та   тексту  закона.
            Візьмемо, наприклад, статтю 20. «Права та обов'язки споживача»  ЗУ «Про ЖКП», якою наголошено, що споживач зобов'язаний укласти договір  на  надання  житлово-комунальних  послуг, підготовлений виконавцем на основі типового договору. Підкреслюю, споживач  зобов'язаний укласти не просто типовий договір, а підготовлений виконавцем послуг договор на основі типового. Про що це свідчить?  Як на мене, Типовий договір – це  шаблон , своєрідний дороговказ,  яким засвідчені основні вимоги до самого  змісту  договору, його  положень,  що  мають  бути обов’язково  відображені  у договорі. А в законі «Про ЖКП» мова йде про договор НА АСНОВІ    Типового  !!!
                 Давайте  проаналізуємо    деякі з основних положень тексту  Типового  договору   у  відповідності  зі  статтею  26   ЗУ     «Про ЖКП» Істотні умови договору між виконавцем/виробником та   споживачем                                                                                                                                                                                       

     1. Істотними умовами договору на надання  житлово-комунальних
послуг є:

     1) найменування сторін;

                  Всім відомо, що законом передбачена вимога розробки конкретного договора на надання послуг з обслуговування конкретного окремого будинку. Як відбувається «зустріч» надавача послуг та споживача?
     
Фрагмент Типового договору, який один-в-один пропонується для укладання:

__________________________________________________________________
          (прізвище, ім'я та по батькові фізичної особи
_________________________________________________________________,
                або найменування юридичної особи)

що є   власником   житлового   будинку   (гуртожитку),   власником
(наймачем) квартири (житлового приміщення в гуртожитку), власником
нежитлового приміщення у житловому будинку  (гуртожитку)  (далі  -
споживач), з іншої сторони, уклали цей договір про таке:

              ЖЕК не вважає за потрібне навіть підкреслити необхідну формуліровку мого статусу, з ким він пропонує укласти договір – чи з власником будинку, чи наймачем приміщення в гуртожитку – я розцінюю таке звернення як особисту образу, бо відчуваю, що мене не сприймають як особистість, звертаючись на «ей ти! Як там тебе? Ану мерщій підписуй цю нікому не потрібну формальність!»

Як мені реагувати на таке звернення?
                Звісно ж я буду вимагати в тексті зазначення конкретного свого статусу – власник квартири І не потрібні мені в договорі зайві «Як там тебе» ні наймачі, ні гуртожитки і таке інше!
ЖЕК зі свого боку теж стає « в позу»,крутить пальцем біля скроні, бо в нього ж роздрукований  текст Типового договору, взятий з постанови КМУ,  і він не бажає  щось там  змінювати!?

Наступний пункт Типового договору!
   
 9. У  разі  ненадання  послуг  або  надання  їх  не в повному
обсязі,  відхилення  їх  кількісних  і  якісних   показників   від
нормативних виконавець проводить перерахунок розміру плати.

           Цей пункт тісно переплітається з темою  ПРОЗОРОСТІ ТАРИФІВ, про що ,як кажуть, зламано багато списів! ЖЕКи тему тарифних розрахунків тримають у секреті, що породило стійку впевненість у нас, споживачів, про встановлення тарифів «ЗІ СТЕЛІ!», бо ми не можемо процес тарифоутворення проконтролювати.
            І тут виникає наступна непереборна гілка суперечки.
 
              Відповідно до ст.26 ЗУ «Про ЖКП»,наступними істотними умовами договору на наданн житлово-комунальних послуг, є:

5) порядок  перерахунків  розміру плати за житлово-комунальні
послуги в разі їх ненадання  або  надання  не  в  повному  обсязі,
зниження їх якості;
 
               Звертаю увагу на законотворчу гру слів, чому гру, тому, що вся ця гра залишається на папері, і ніяк не на ділі:  дійсно, п.9 Типового договору передбачено здійснення перерахуноку розміру плати,і ЖЕК запевняє що цього достатньо, мовляв, не морочте нам голову. Але ж істотними умовами має бути зазначенно в договорі порядк  перерахунків.
               ЖЕКу не вигідно доводити до споживача ПОРЯДОК перерахунків, бо він тримає в секреті сам порядок нарахування, не кажучи вже про перерахунки!  А це гра в одні ворота, як кажуть у футболі. Моя квартира обладнана індивідуальним опаленням, то чому я змушений платити за обслуговування будинкових мереж ЦО?   Порушення прав споживачів. Хіба можна з таким становищем погодитись. Звісно ж ні!!!
              І не допоможе тут протокол розбіжностей, який споживач повинен надати ЖЕКу. Що в такому протоколі споживач має зазначати??? Тут від ЖЕКа залежить прозорість. Як в такому випадку можна через суд примусити споживача укласти з ЖЕКом договір, як нам довести свою правоту??? Ось скільки знаків питання!
            Далі, питання  ненадання  послуг  або  надання  їх  не в повному обсязі.Як в договорі повинно бути зазначено поняття повного чи неповного обсягу послуг?
              А  питання  якості послуг, за твердженням ЖЕКа, взагалі ще не розроблене Кабміном, тому про якість послуг в договорі не може бути й мови . Як це розуміти, чому споживач має бути заручником такого безладу?
               Я ще не сказав про вимагання плати за прибирання  прибудинкової території за відсутності  державного  АКТа  на  цю  територію.  Про оформлення прибудинкової території в Типовому договорі взагалі не йдеться.
               В типових формах договорів взагалі відсутній механізм переговорного владнання розбіжностей між сторонами.  Вірніше, думкою споживача ніхто не переймається. Від нас вимагають одні тільки гроші!. Одна відповідь :   не подобається – йди до суду .   
             Несказанно обурює   судове  примушування  до  укладання  договір  в  таких  нерівних  умовах.
                     
            Питання залишається відкритим: як все-таки повинен виглядати текст договору на надання послуг з обслуговування будинків та прибудинкових територій, розроблений надавачем послуг на ОСНОВІ типового договору?
Чи   знає  хоч хто-небудь  зразок  такого  договору  на  основі  типового?

     
Назва: Re: Питання погодження договору з ЖЕП
Відправлено: Перо від 04 Лютого 2013, 17:10:59
Тему перейменовано і перенесено, т. к. вона не має відношення до кримінального судочинства.
Назва: Re: Кримінальна справа проти ЖЕПа за вимагання
Відправлено: Юрій Васильович від 04 Лютого 2013, 17:22:06
Автор: Олександр Григорович:
Цитувати
Прикро, але я поки-що лишаюся  НЕ  ПОЧУТИМ !!!

А мені здається,  що не чуєте Ви.
1. Стосовно питання про відмову у відкритті кримінальної справи:
Цитувати
Перо: « Reply #3 : 09 Січня 2013, 18:34:07 »
Цитувати
Для порад потрібно бачити конкретні документи.

Цитувати
Ю.В. « Reply #28 : 30 Січня 2013, 01:03:37 »
Цитувати
Автор: Олександр Григорович:
 
Цитувати
Шановний ПЕРО !  На Ваше прохання я надав коії, як на мене, головного документа офіційної контролюючої організації - Акт перевірки, та демонстрація позиції подвійних стандартів у відповіді начальника РВ УМВС. В якому напрямку рухатись далі?

Ви не надали документа від ЖЕКу, який би підтвердив саме ВИМАГАННЯ та свою заяву до РВ. 
Чи було взагалі ВИМАГАННЯ ?  Чи розумієте Ви взагалі різницю  між ВИМОГОЮ ЖЕКу сплатити борг і ВИМАГАННЯМ, як злочином, що передбачений ст. 189  КК ? З, наданого Вами, Акту... слідує, що МКЖЕП "Експрес" визначений рішенням сесії міськради як виконавець послуги з утримання будинків. Тобто він зобов'язаний надавати таку послугу у будинках (перелік будинків треба шукати у рішенні чи додатках до рішення) та має право нараховувати платню за надану послугу, звертатись до споживачів з вимогою  про погашення боргу по сплаті за надану послугу, звертатись до суду про стягнення боргу. Чи звернення МКЖЕП до Вас супроводжувалось  погрозою  насильства над Вами чи Вашими близькими родичами,  обмеження Ваших і тих осіб прав, свобод або законних інтересів ,  пошкодження чи знищення Вашого та  тих осіб майна  або майна,  що перебуває в Вашому чи їхньому віданні чи під охороною, або розголошення відомостей, які Ви чи Ваші близькі родичі бажають зберегти в таємниці?  Якщо ні, то Вам правильно відповів начальник РВ про відсутність складу злочину.
2. Стосовно
Цитувати
Олександр Григорович: « Reply #13 : 24 Січня 2013, 20:59:26 »
Цитувати
Будь ласка, порадьте, що мені робити з недієвими ЖЕПом та міліцією, а по великому рахунку і з місцевою владою, яка не бажає ЖЕП реорганізовувати.
Вам відповіла Тетяна Academia
Цитувати
Тетяна Academia: « Reply #14 : 25 Січня 2013, 15:31:54 »
Цитувати
Питання "вселенського масштабу"...
Версія сантехніка з давнього радянського анекдота ("тут всю систему менять надо") не є предметом роботи нашого форуму.
Конкретні успішні і не успішні дії громадян по самозахисту своїх прав в реаліях сьогоднішньої України описані на форумі.
Вивчайте, використовуйте. Для цього й збиралась "база знань" на форумі. Реальний практичний досвід Засновника і учасників форуму.

Додам, вести теоретичні дискусії не є завданням форуму. Викладаєте конкретне практичне питання - отримаєте консультацію,  пораду як діяти. Викладаєте проект Вашого документу ( заяви, скарги ....) на рецензію - отримаєте рецензію. "Питання "вселенського масштабу"..."  залиште для майдану. Зрозуміло, що для того, щоб мати змогу скласти щось  самому, потрібно вивчати "матчасть". Нема бажання заглиблюватися у норми законодавства - звертайтесь до адвокатів. Тут Ви можете розраховувати на допомогу, але не варто розраховувати, що тут хтось за Вас щось робитиме в повному обсязі  - така робота потребує багато часу і не є безкоштовною.

Дещо з практичних порад:
1. Стосовно "будинки знаходяться у різних районах міста". Формально дислокація будинків по різним районам міста Вас, як споживачів, ніяк не стосується. ( В моєму місті у останньому конкурсі примала участь фірма з Києва. Де Київ, а де моє місто?) Вас стосується не отримання послуги у повному обсязі. Це потрібно фіксувати і ставити питання перед ОМС про заміну виконавця через  систематичне не виконання  МКЖЕП "Експрес"  своїх обов'язків.
2. Стосовно "найменування сторін... ЖЕК не вважає за потрібне навіть підкреслити необхідну формуліровку мого статусу": Так, типовий договір це шаблон. Проте замовляти різні бланки для власників та квартронаймачів не є раціональним, тому перерахування у одному бланку всіх можливих варіантів не є протиправним. До того ж виправдано економічно. Під час заповнення бланку проблема вирішується підкресленням потрібного чи закресленням непотрібного. Не думаю, що "ЖЕК буде крутити пальцем" у разі Вашого наполягання щось підкреслити чи  викреслити.
3. Стосовно "ми не можемо процес тарифоутворення проконтролювати": А Ви спробуйте. Зверніться з запитом про надання інформації про розрахунок тарифу з посиланням на ЗУ: "Про інформацію", "Про доступ до публічної інформації", "Про ЖКП"; ПКМУ № 869 - 2011р. , Наказ Мінрегіонбуду № 390 -2012р.
Тільки для того щоб хоч трішечки розібратися в розрахунку понадобиться допомога економіста та додатково знання наказів Держжитлокомунгоспу № 76 -2005р.,  № 150 - 2004р., № 59 -1997р. ( http://zakon.nau.ua/doc/?uid=1041.4614.0 (http://zakon.nau.ua/doc/?uid=1041.4614.0)  ).
4. Стосовно "ЖЕКу не вигідно доводити до споживача ПОРЯДОК перерахунків". А Ви в ОМС питали? Наприклад в моєму місті ОМС під час затвердження тарифу затверджує і "Порядок перерахунку" і ще дещо. Приклад рішення про тариф від 2011р. під спойлером
(click to show/hide)
Або на сайті http://artemrada.gov.ua/ (http://artemrada.gov.ua/)   , тексти додатків (крім тарифу) у вкладенні.
Зробіть запит до ОМС, можливо і у Вас є "Порядок...", а Ви й не знаєте.
5. Стосовно "питання  якості послуг": Якість послуги, це виконані чи не виконані роботи, прописані у Наказі № 150 (якщо вони входять в тариф). Як виконані, то чи відповідають вони нормам відповідних ДБН, СНіП, СанПІН і т.д.    Прописати все це в договорі нереально,  тай не потрібно.
6. Стосовно "Про оформлення прибудинкової території в Типовому договорі взагалі не йдеться." В договорі про це й не повинно писатись. Оформлення Акту передбачено Земельним кодексом, Наказом № 76.  Розмір прибудинкової території входить до розрахунку тарифу, тариф затверджено рішенням ОМС. Як Акту нема, то потрібно оскаржувати рішення ОМС про затвердження тариифу.
7. Стосовно " В типових формах договорів взагалі відсутній механізм переговорного владнання розбіжностей між сторонами.": Яких розбіжностей? По тексту договору? Так розбіжності узгоджуються ще  до підписання договору, а після підписання договору це вже не розбіжності, а можливість внесення змін, тобто  "перегляд".
Спори стосовно дотримання умов договору це п. 18, механізм - переговори, або в суд.  Це усталена практика розв'язання спорів по договорам.
8. Стосовно "Моя квартира обладнана індивідуальним опаленням, то чому я змушений платити за обслуговування будинкових мереж ЦО?" Тому що "свого статусу – власник квартири". Вам, як власнику квартири в будинку, належать на праві спільної сумісної власності інженерні мережі будинку. А,  як співвласник цих мереж, свою власність Ви повинні утримувати (див. ЦКУ ст. 382 ч. 2 та ст. 322 ч. 1).
9. Стосовно "Чи   знає  хоч хто-небудь  зразок  такого  договору  на  основі  типового?" Скористайтесь функцією "Пошук". На форумі є такі приклади, тільки що Вам вони дадуть? Договори від "ЖЕКи" майже завжди мають "новації", що непринятні споживачу. А інколи нагадують "смесь бульдога с носорогом" коли об'єднують у один договір два, або типові різних часів.
Назва: Re: Питання погодження договору з ЖЕП
Відправлено: Юрій Васильович від 05 Лютого 2013, 12:43:50
Цитувати
бо договір на жкп уладається саме "на підставі правового акта органу державної влади".


у мене виконком у 05 році зобовязав укладати договори про надання жк послуг приватний ТОВ з мешканцями. То ви маєте на увазі що на підставі рішення омс і в мене виник обовязок укладати договір на жкп з цим приватним ТОВ?

Цитувати
Виконавця, якщо власники його не визначили (а крім ОСББ і будинкового комітету (що дуже велика рідкість) це практично не можливо) визначає ОМС.


виконавця для кого? будинку чи до мене як власника квартири? якщо для будинку, то я можу розпорядждатися всім будинком і чи маю право?

1. Обов'язок укласти договір у Вас виник на підставі ст. 19, 20 ЗУ "Про ЖКП". З ким укласти - регулює ст. 29 цього ж закону.  Чи є "приватне ТОВ" виконавцем (управителем,  балансоутримувачем) та чи уповноважене воно на укладання договорів зі споживачами можете взнати, зробиивши відповідний запит до ОМС.
Як здійснюється визначення виконавця дивіться  тут: http://gro-za.org/forum/index.php?topic=8138.0.html (http://gro-za.org/forum/index.php?topic=8138.0.html)
(Прим. Приватне ТОВ, чи не приватне, ТОВ чи взагалі не ТОВ, а КП,  не має ніякого значення).
Типовий договір затверджений "правовим актом органу державної влади", Пост. КМУ.
2. Послуга не може  надаватися будинку, чи сараю. Бо то єє  будівлі. Послуга надається споживачу(споживачам). Будівля не є і не може бути споживачем.
Цитувати
споживач - фізична чи юридична особа,  яка  отримує  або  має намір отримати житлово-комунальну послугу;
Послуга надається у будинку особам,  що є власниками (наймачами) житлових приміщень (квартир) та  власниками чи орендарями  нежитлових приміщень у будинку.
Назва: Re: Питання погодження договору з ЖЕП
Відправлено: Олександр Григорович від 08 Лютого 2013, 01:07:04
         З, наданого Вами, Акту... слідує, що МКЖЕП "Експрес" визначений рішенням сесії міськради як виконавець послуги з утримання будинків. Тобто він зобов'язаний надавати таку послугу у будинках (перелік будинків треба шукати у рішенні чи додатках до рішення) та має право нараховувати платню за надану послугу, звертатись до споживачів з вимогою  про погашення боргу по сплаті за надану послугу, звертатись до суду про стягнення боргу.

                 Мабуть  необхідно  знову  пояснювати,  що  я  не  розумію?
Я  не  розумію,  хіба лише одним рішенням сесії міськради про виконавеця  послуг з утримання будинків   надається право МКЖЕП "Експрес"  нараховувати платню, звертатись до споживачів з вимогою  про погашення якогось боргу , звертатись до суду про стягнення якогось боргу?. Виходить, що директор  «Експресу»  має рацію, запевняючи, що мешканці ЗОБОВ’ЯЗАНІ платити навіть лише за те, що МКЖЕП «Експрес» існує завдяки рішенню сесії міськради?!?!
           
Викладаєте конкретне практичне питання - отримаєте консультацію,  пораду як діяти. Викладаєте проект Вашого документу ( заяви, скарги ....) на рецензію - отримаєте рецензію.

Споживачі намагаються владі відкрити очі на те, що ЖЕП, крім того, що воно створене, виявляється, ще ж і зобов’язане  надавати  послуги. Актом же затверджено, що ці зобов’язання «Експресом» не виконуються. Де ж рецензія усього Акту, а не лише його першої сторінки?
   Чи Акт Інспекції Державного Архітектурно-Будівельного Контролю України - це не документ?
        Читаймо далі Акт. 81% договорів не укладено зовсім, а укладені 9% не відповідають Типовому договору! Підприємство мало б розпочати свою діяльність з укладання відповідних договорів, і якщо потрібно б було, то через суди доводити свою правоту. З договорів мають починатися всі стосунки, мають виникати взаємні зобов’язання!  Без договору не може йти мова ні про які борги!!.  А у нас виходить все до гори ногами.   Так, чи ні?   В якій країні ми живемо????

Чи було взагалі ВИМАГАННЯ ?  Чи розумієте Ви взагалі різницю  між ВИМОГОЮ ЖЕКу сплатити борг і ВИМАГАННЯМ, як злочином, що передбачений ст. 189  КК ?

Як кажуть: «Дожилися!»
Невиконання законів – не є злочином !?
Назва: Re: Питання погодження договору з ЖЕП
Відправлено: focus від 08 Лютого 2013, 10:06:53
Для вас виконавець- є балансоутримувач будинку або управитель- з ним у вас є обовязок укладання договрів
а решта-жеки, реу, суби, жкп і тд- для вас ніхто., якщо ви звичайно не уклали з ними договри про надання послуг,тобто  у даному випадку ма маєте право на укладання договрів, а не обовязок

Це гадання focusА на кавовій гущі, бо:
МКЖЕП "Експрес" є балансоутримувачем, принаймні на час складення Акту у інспектора цей факт сумніву не викликав.
Також у Акті зазначено, що МКЖЕП "Експрес"  визначене виконавцем послуги.
А управлінські функції балансоутримувач може виконувати і самостійно.
Назва: Re: Питання погодження договору з ЖЕП
Відправлено: Юрій Васильович від 10 Лютого 2013, 14:54:45
Автор: Олександр Григорович:
Цитувати
Де ж рецензія усього Акту, а не лише його першої сторінки?
   Чи Акт Інспекції Державного Архітектурно-Будівельного Контролю України - це не документ?
Я вже Вам відповідав:
Акт  можна використати для подання скарги до АМКУ.   Потім і Акт і рішення АМКУ можно буде використати в суді.
Повідомлялось про подання Актів-претензій і відсутність реагування на них. Можете звертатись до суду вже зараз з позовом на захист прав споживача. Акт Інспекції Держархбудконтролю можете використати як доказ.
Автор: Олександр Григорович:
Цитувати
Споживачі намагаються владі відкрити очі на те, що ЖЕП, крім того, що воно створене, виявляється, ще ж і зобов’язане  надавати  послуги. Актом же затверджено, що ці зобов’язання «Експресом» не виконуються.
Влада намисно "закриватиме очі", бо тож міське комунальне підприємство. Влада зацікавлена щоб МКП отримувало якомога більше платежів.
Назва: Re: Питання погодження договору з ЖЕП
Відправлено: Юрій Васильович від 10 Лютого 2013, 15:54:06
       
Цитувати
Чи було взагалі ВИМАГАННЯ ?  Чи розумієте Ви взагалі різницю  між ВИМОГОЮ ЖЕКу сплатити борг і ВИМАГАННЯМ, як злочином, що передбачений ст. 189  КК ?
Як кажуть: «Дожилися!»
Невиконання законів – не є злочином !?
Пропоную Вам зробити Ваш внесок в підвищення правової освідченості відвідувачів форуму. Розкрийте Ваше розуміння поняття злочину, суб'єкту злочину, об'єкту злочіну, предмету злочину, суб'єктивної сторони злочину, об'єктивної сторони злочину.....

Не завжди Невиконання законів –  є злочином.
Чи завжди пішоходи дотримуються правил дорожнього руху, наприклад? Чи всі переходять вулиці тільки на зелене світло та виключно по переходам або на перехрестях по лініях тротуарів або узбіч? Ні. Так що ті, що порушують правила, є злочінцями? То що? А вони ж не виконують закон "Про дорожній рух".
А Ви не виконали ЗУ "Про ЖКП" - відмовились укласти договір, підготовлений виконавцем. То і Ви вчинили злочін?
Поняття злочину дивіться в КК:
Цитувати
Стаття 11. Поняття злочину

     1. Злочином  є  передбачене цим Кодексом суспільно небезпечне винне діяння (дія або бездіяльність), вчинене суб'єктом злочину.

     2. Не є злочином дія або бездіяльність,  яка хоча формально і містить ознаки будь-якого діяння,  передбаченого цим Кодексом, але через малозначність не становить суспільної  небезпеки,  тобто  не заподіяла   і  не  могла  заподіяти  істотної  шкоди  фізичній  чи юридичній особі, суспільству або державі.
Назва: Re: Питання погодження договору з ЖЕП
Відправлено: focus від 10 Лютого 2013, 16:19:17
Цитувати
А Ви не виконали ЗУ "Про ЖКП" - відмовились укласти договір, підготовлений виконавцем. То і Ви вчинили злочін?

але ж то не виконавець у сенсі закону україни про ЖКП! цей "виконавець" є ніхто.
Назва: Re: Питання погодження договору з ЖЕП
Відправлено: Юрій Васильович від 10 Лютого 2013, 18:08:39
Цитувати
А Ви не виконали ЗУ "Про ЖКП" - відмовились укласти договір, підготовлений виконавцем. То і Ви вчинили злочін?


але ж то не виконавець у сенсі закону україни про ЖКП! цей "виконавець" є ніхто.

Я не  перестаю  дивуватися Вашій здібності переводити одне питання в інше. Особливо в чужих темах.
По-перше в, цитованому Вами, пості мова йшла про те, чи кожне порушення закону є злочином. З Вашого коментарю слідує, що за умови визначення виконавця у  законний спосіб, відмова від укладення, запропонованого ним, договору таки є злочином  :o  Але це не так.
По-друге стосовно "ніхто". То це є Ваші домисли, принаймні покищо Ви не навели обгрунтування свого "висновку".
МКЖЕП "Експрес" є і виконавцем і балансоутримувачем, принаймні на час складення Акту ( Пам'ятаєте фразу О.Г. : "Чи Акт Інспекції Державного Архітектурно-Будівельного Контролю України - це не документ?") у інспектора ці факти сумніву не викликали.  Інших документів у темі автором не викладено.
Порядок затвердження виконавців я викладав http://gro-za.org/forum/index.php?topic=8138.0.html (http://gro-za.org/forum/index.php?topic=8138.0.html)
Назва: Re: Питання погодження договору з ЖЕП
Відправлено: focus від 10 Лютого 2013, 18:54:06
Цитувати
По-друге стосовно "ніхто". То це є Ваші домисли, принаймні покищо Ви не навели обгрунтування свого "висновку".


Щодо виконавців.  http://zakon1.rada.gov.ua/laws/show/z0541-05 (http://zakon1.rada.gov.ua/laws/show/z0541-05) то не слід викидувати власника, балансоутримувача та управителя

Виконавець   житлово-комунальних   послуг   визначається органами  місцевого  самоврядування,  крім  випадків  коли власник
(власники) житлових будинків бажає (бажають)  визначити  виконавця житлово-комунальних послуг самостійно.

 Визначення виконавця послуг з управління             будинком, спорудою або групою будинків

     2.1. Виконавцем  послуг  з управління будинком,  спорудою або  групою будинків може бути  визначений  суб'єкт  господарювання,  з  яким  досягнуто  згоди про надання таких послуг та який відповідає  вимогам пункту 1.3 Порядку.

     2.2. З виконавцем послуг з управління будинком,  спорудою або  групою будинків укладається договір на надання послуг з управління  будинком,  спорудою або групою будинків згідно з  вимогами  статей
21,  23,  24,  25,  26,  28 Закону України "Про житлово-комунальні  послуги" ( 1875-15 ).

     Протягом 30  календарних  днів  після  укладення  зазначеного
договору виконавець послуг з  управління  будинком,  спорудою  або
групою будинків укладає зі споживачами, які є власниками квартир,
орендарями  чи  квартиронаймачами  у  багатоквартирному   будинку,
договори  на  надання  житлово-комунальних  послуг,  визначених  у
пункті 1.1 Порядку.


тому хто для кого є виконавець-питання риторичне


Назва: Re: Питання погодження договору з ЖЕП
Відправлено: Юрій Васильович від 10 Лютого 2013, 22:05:27
Цитувати
По-друге стосовно "ніхто". То це є Ваші домисли, принаймні покищо Ви не навели обгрунтування свого "висновку".


Щодо виконавців.  [url]http://zakon1.rada.gov.ua/laws/show/z0541-05[/url] ([url]http://zakon1.rada.gov.ua/laws/show/z0541-05[/url]) то не слід викидувати власника, балансоутримувача та управителя

Виконавець   житлово-комунальних   послуг   визначається органами  місцевого  самоврядування,  крім  випадків  коли власник
(власники) житлових будинків бажає (бажають)  визначити  виконавця житлово-комунальних послуг самостійно.

 Визначення виконавця послуг з управління             будинком, спорудою або групою будинків

     2.1. Виконавцем  послуг  з управління будинком,  спорудою або  групою будинків може бути  визначений  суб'єкт  господарювання,  з  яким  досягнуто  згоди про надання таких послуг та який відповідає  вимогам пункту 1.3 Порядку.

     2.2. З виконавцем послуг з управління будинком,  спорудою або  групою будинків укладається договір на надання послуг з управління  будинком,  спорудою або групою будинків згідно з  вимогами  статей
21,  23,  24,  25,  26,  28 Закону України "Про житлово-комунальні  послуги" ( 1875-15 ).

     Протягом 30  календарних  днів  після  укладення  зазначеного
договору виконавець послуг з  управління  будинком,  спорудою  або
групою будинків укладає зі споживачами, які є власниками квартир,
орендарями  чи  квартиронаймачами  у  багатоквартирному   будинку,
договори  на  надання  житлово-комунальних  послуг,  визначених  у
пункті 1.1 Порядку.


тому хто для кого є виконавець-питання риторичне

Питання не риторичне.
Законодавство треба застосовувати системно, а не "вихоплюючи" окремі статті  та пункти на свій вибір.
Ще раз зауважую, що Ви не маєте, чи не надали документів  по МКЖЕП "Експрес" м. Дніпропетровська. Автор теми теж не надав. Всі Ваші висновки, через відсутність  першоджерел,  є гаданням на кавовій гущі.
Вам відомо, що ЗУ має вищу юридичну силу від Наказу. Закон дозволяє балансоутримувачу виконувати функції управителя самостійно:
Цитувати
Стаття 24. Права та обов'язки балансоутримувача

     1. Балансоутримувач має право:

     1) здійснювати функції утримання на балансі  переданого  йому за  договором  з  власником майна та управляти їм чи передавати за договором повністю або частково функції управління управителю;

Наказ дозволяє визначати і не всіх виконавців:
Цитувати
1.5. Органи  місцевого  самоврядування  чи власник (власники)
житлових будинків може  (можуть)  визначати  виконавців  всіх  або окремих житлово-комунальних послуг.
Відповідно до ЗУ "Про ЖКП" виконавців можуть визначати за конкурсом. І навіть  для  об'єкта  приватної форми   власності :
Цитувати
Стаття 27. Застосування конкурсних засад при наданні    житлово-комунальних послуг та укладанні договорів

     1. Укладання  договорів на надання житлово-комунальних послуг згідно  з  установленим  переліком  для  об'єктів  державної   або комунальної власності здійснюється за результатами конкурсу.

     2. Перелік  житлово-комунальних  послуг,  право на здійснення яких виборюється на конкурсних засадах,  визначає орган  місцевого самоврядування.
Цитувати
  Стаття 28. 5. У разі якщо конкурс  організовано  для  об'єкта  приватної форми   власності,   організатор   конкурсу   має  проводити  його відповідно до цього Закону.
А Наказ, для послуг включених до конкурсу, теж передбачає визначення виконавців за конкурсом:
Цитувати
1.6. Якщо органом місцевого самоврядування житлово-комунальні послуги,  визначені у пункті 1.1  Порядку,  включено  до  переліку послуг,   право  на  здійснення  яких  виборюється  на  конкурсних засадах,  виконавці  таких  послуг   визначаються   за   конкурсом відповідно до статей 27, 28 Закону України "Про житлово-комунальні послуги"


Стосовно
Цитувати
Протягом 30  календарних  днів  після  укладення  зазначеного договору виконавець послуг з  управління  будинком,  спорудою  або групою будинків укладає зі споживачами,  які є власниками квартир,
орендарями  чи  квартиронаймачами  у  багатоквартирному   будинку, договори  на  надання  житлово-комунальних  послуг,  визначених  у пункті 1.1 Порядку.

Слід мати на увазі дату видання Наказу. Це 2005р. В той час і Постанова КМУ 560 передбачала укладення договору з "власником, балансоутримувачем або уповноваженою ним особою". Але Постанова КМУ 529 -2009р. передбачає уже укладення договору з "суб'єктом господарювання, предметом діяльності якого є надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій", тобто з виконавцем послуги з утримання будинку...
( По ПКМУ 630 -2005р. ще в першій редакції було з" виконавцем послуги"). Вам відомо,  що Постанова КМУ має вищу юридичну силу від Наказу міністерства. Тому процитована Вами норма могла як діяти так і не діяти, в залежності від конкретних обставин.  Вам конкретні обставини по Дніпропетровську не відомі.
"Правила управління будинком...." з'явились лише 2009р. (Наказ Мінжкп). "Типовий про надання послуг з управління будинком..." теж затверджений в 2009р (ПКМУ). По договору управитель  зобов'язаний "укладати  договори про надання житлово-комунальних послуг мешканцям  об'єкта   в   установленому   законодавством   порядку", не з мешканцями, а мешканцям. Та має право "укладати  договори з мешканцями". Різницю між "зобов'язаний" та "має право" Ви ж знаєте.
Одним з предметів діяльності МКЖЕП "Експрес" є "управління нерухомим майном".  МКЖЕП "Експрес" є балансоутримувачем ( рішення 2003, 2005 років ), Відповідно МКЖЕП "Експрес" може виконувати функції управителя самостійно.

Досить давати сумнівні поради та засмічувати чужі теми. Хочете щось обговорювати - створіть тему зі своїми питаннями.
Назва: Re: Питання погодження договору з ЖЕП
Відправлено: Юрій Васильович від 11 Лютого 2013, 11:44:13
Наступний пост focusА відокремлено і перенесено до "Полеміки", як такий, що не стосується суті конкретного питання дописувача Олександра Григоровича, а є спробою полемізувати тему.
Назва: Re: Питання погодження договору з ЖЕП
Відправлено: Олександр Григорович від 12 Лютого 2013, 00:44:36
А якщо проаналізувати ситуацію у відповідності з науково-практичним коментарем ККУ, то виходить все-таки злочин є?




Стаття11.Поняттязлочину

     1. Злочином  є  передбачене цим Кодексом суспільно небезпечне винне діяння (дія або бездіяльність), вчинене суб'єктом злочину.

     2. Не є злочином дія або бездіяльність,  яка хоча формально і містить ознаки будь-якого діяння,  передбаченого цим Кодексом, але через малозначність не становить суспільної  небезпеки,  тобто  не заподіяла   і  не  могла  заподіяти  істотної  шкоди  фізичній  чи юридичній особі, суспільству або державі.

1. Наведене у ч. 1 ст. 11 поняття злочину містить вказівку на такі обов'язкові ознаки злочину: 1) злочином е лише діяння (дія або бездіяльність); 2) це діяння має бути вчинене суб'єктом злочину; 3) воно має бути винним; 4) вказане діяння має бути суспільне небезпечним; 5) відповідне діяння повинно бути передбачене чинним КК. Останнє, крім того, має на увазі, що обов'язковою ознакою злочину є також 6) кримінальна караність. Відсутність хоча б однієї із цих ознак вказує на відсутність злочину.
2. Діяння у кримінально-правовому розумінні, застосованому у ст. 11 - це вольова усвідомлена поведінка (вчинок) особи, безпосередньо спрямована на спричинення певних негативних наслідків.

---  Поведінка директора вольова усвідомлена - відповідає цьому фактору !

3. Поняття суб'єкта злочину розкривається у ст. 18. Його застосування у законодавчому визначенні поняття злочину означає, що злочином є діяння, вчинене фізичною осудною особою, яка на момент його вчинення досягла віку, з якого настає кримінальна відповідальність.

---  Директор – фізична осудна особа – без сумніву !

4. Винність діяння означає, що воно вчинене умисно або з необережності.

---  Звісно, що діяння директором вчинено умисно !

5. Оскільки винність у ч. 1 ст. 11 названа як окрема ознака злочину, то, на відміну від становища, яке існувало за чинності КК 1960 p., суспільна небезпека як ознака злочину не включає суб'єктивну шкідливість діяння й означає лише об'єктивну шкідливість його.
Створення реальної загрози заподіяння істотної шкоди у випадках, коли йдеться про матеріальну шкоду, визначається за тими самими критеріями, за якими визначається сама матеріальна шкода. Щодо ж створення реальної загрози заподіяння нематеріальної шкоди, то у багатьох випадках така загроза сама по собі є істотною шкодою - моральною, психологічною, політичною, організаційною тощо.

---  Реальна загроза заподіяння мені істотної як матеріальної, так і нематеріальної шкоди !

6. Вимога ст. 11 про те, що відповідне діяння повинно бути передбачене чинним КК, відображає кримінальну протиправність злочину.

---  Вимагання, вчинене службовою особою, передбачене ККУ !

7. Застосування кримінального покарання без злочину суперечить праву і є злочином. Але і діяння не є злочином, якщо його вчинення не передбачає можливості кримінального покарання Проте кримінальну караність як обов'язкову ознаку злочину слід розуміти не як реальне застосування покарання, а як загрозу, можливість його застосування у разі вчинення забороненого КК діяння. Той факт, що особа, яка вчинила злочин, відповідно до КК може бути звільнена не тільки від покарання, а й від кримінальної відповідальності, не суперечить вимозі кримінальної караності. Адже посткримінальна поведінка особи і посткримінальна оцінка судом її особистості і вчиненого нею діяння не перетворюють фактично вчинений злочин у незлочин. Інший підхід до цього питання створив би підстави для усвідомлення можливої безкарності певних діянь.

---  Намагання приховати протиправні дії директора створить підстави для усвідомлення можливої  безкарності !
Назва: Re: Питання погодження договору з ЖЕП
Відправлено: Перо від 12 Лютого 2013, 21:45:59
А якщо проаналізувати ситуацію у відповідності з науково-практичним коментарем ККУ, то виходить все-таки злочин є?

Якщо, на Вашу думку, є злочин -подавайте заяву про його скоєння. З наведенням Ваших міркувань і наявних доказів. Вам вже було запропоновано подати текст такої заяви з метою отримання можливих порад. Проте, цей Форум не призначений для вільних дискусій і розвитку теорій.
Назва: Re: Питання погодження договору з ЖЕП
Відправлено: Юрій Васильович від 12 Лютого 2013, 21:53:55
Автор: Олександр Григорович:
Цитувати
6. Вимога ст. 11 про те, що відповідне діяння повинно бути передбачене чинним КК, відображає кримінальну протиправність злочину.

---  Вимагання, вчинене службовою особою, передбачене ККУ !
Так то ВИМАГАННЯ!  Чи було стосовно Вас взагалі ВИМАГАННЯ ?  Ви не відповіли на питання: "Чи звернення МКЖЕП до Вас супроводжувалось  погрозою  насильства над Вами чи Вашими близькими родичами,  обмеження Ваших і тих осіб прав, свобод або законних інтересів ,  пошкодження чи знищення Вашого та  тих осіб майна  або майна,  що перебуває в Вашому чи їхньому віданні чи під охороною, або розголошення відомостей, які Ви чи Ваші близькі родичі бажають зберегти в таємниці?
 Науково-практичний коментар до Кримінального Кодексу України:
Цитувати
3. З об'єктивної сторони вимагання характеризується двома взаємопов'язаними діями: 1) пред'явленням майнової вимоги; 2) погрозою застосування насильства, знищення або пошкодження майна, заподіяння Іншої шкоди.
 Вимога як ознака вимагання означає викладену в рішучій формі пропозицію винного до потерпілого (власника, особи, у віданні чи під охороною яких перебуває майно) про передачу майна, права на майно або вчинення останнім інших дій майнового характеру. Пред'явлена суб'єктом майнова вимога утворює ознаку об'єктивної сторони цього злочину тільки за умови, що вона є завідомо протиправною. При вимаганні винна особа прагне заволодіти не належним їй майном чи правом на таке майно або бажає вчинення на її користь дій майнового характеру. Вимога задовольнити законні майнові претензії не утворює складу вимагання, як не утворює його вимога вчинити інші, крім передбачених у ст. 189, дії.
...
Смисл погрози при вимаганні полягає у залякуванні особи, до якої пред'явлена вимога, з метою забезпечити вигідну для винного поведінку.
 Погроза при вимаганні повинна бути дійсною і реальною.
...
Погроза при вимаганні може стосуватися як самого потерпілого, так і близьких його родичів.
...
Ст. 189 називає чотири види погроз; 1) погроза насильством;
 2) погроза обмеження прав, свобод або законних інтересів; 3) погроза знищенням чи пошкодженням майна; 4) погроза розголошенння відомостей, які потерпілий чи його близькі бажають зберегти в таємниці.

Так яку погрозу висловлювали щодо Вас чи Ваших близьких?

Автор: Олександр Григорович:
Цитувати
Будь ласка, порадьте, що мені робити з недієвими ЖЕПом
Аналізуючи інформацію, що є у Акті, можу припустити що у Вас мабуть  невеликий та дуже старий будинок.
Такі будинки зазвичай ніхто не бажає брати на обслуговування. Влада "вішає" їх усі ( хоч вони й розкидані по всьому місту) на якесь одне комунальне підприємство не переймаючись, чи воно їх "потяне" (таке підприємство потім банкрутує, а будинки занепадають).
Створювати ОСББ в таких будинках нерентабельно (хіба що голова й бухгалтер працюватимуть задарма).
Можно створити будинковий комітет. В голови та секретаря комітету менше роботи ніж в правління ОСББ і їх дійсно можливо утримувати майже на "общественных началах" ( це може бути хтось з мешканців). Комітет може не займатись збором платежів за послуги, платити мешканцям можна як і раніше напряму ЖЕКу. Але комітет як юридична особа має право контролювати надання послуг і "вести діалог" з ЖЕКом шляхом складання і підписання Актів виконаних робіт. Не виконані роботи - комітетом акт не підписано - мешканці не платять.
( Унас таким шляхом пішли мешканці 12-ти квартирного будинку. який обслуговував "ЖЕК- ледар").
 
Назва: Re: Питання погодження договору з ЖЕП
Відправлено: Олександр Григорович від 13 Лютого 2013, 21:59:27
Будь ласка, надаю копію  претензії- вимагання директора ЖЕПа.   
Останню відповідь начальника РВ МВС надано раніше, на яку я подав 30 січня третю свою заяву, де вкотре наголосив, що між мною і ЖЕПом «Експрес» не існує ніяких договірних зобов’язань. Нехтувати цим фактом, на мою думку , протиправно, а тому вкотре прошу захисту. Відповіді поки-що немає.

Назва: Re: Питання погодження договору з ЖЕП
Відправлено: Олександр Григорович від 14 Лютого 2013, 22:41:43
Отримав сьогодні відповідь начальника РВ на своє останнє звернення, де вказується, що мої попередні звернення вирішені по суті, тому подальше спілкування зайве.
Як на мене, представник правоохоронного органу мені відмовив в захисту моїх прав?
Виходить, що і закони існують самі по собі, і підприємства також існують самі по собі і ніхто ні на кого не впливає ?   
Назва: Re: Питання погодження договору з ЖЕП
Відправлено: Олександр Григорович від 16 Лютого 2013, 13:31:00
         
Надаю текст першої заяви про порушення кримінальної справи за вимагання та службової недбалості.
                                                                                                                                                                                               Начальнику
                                 МУ ГУ МВC України  в   Дніпропетровській області
                                                                                 
                                                                                       Мешканця  ж/м  Таромське
                                                                              Овчаренка  Олександра  Григоровича
                                                                                  Вул. Привокзальна, буд.12, кв.20
                                                                                        м.Дніпропетровськ.  49020
                                                                                             

                                                    З А Я В А
про порушення кримінальної справи за ч.2 ст.189 та ст. 367  Кримінального кодексу  України

               Я, громадянин України Овчаренко Олександр Григорович, 1952 року народження, повідомляю наступне:
               Після мого  неодноразового звернення,  Інспекція Державного архітектурно-будівельного контролю у Дніпропетровській  області у лютому місяці 2012 року здійснила планову перевірку суб’єкта господарювання - Дніпропетровського міського комунального житлово-експлуатаційного підприємства «Експрес»  (далі - МК ЖЕП «Експрес») щодо дотримання ним чинного законодавства України, стандартів, нормативів, норм, порядків і правил у сфері житлово-комунального господарства з питань надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій.
За результатом перевірки  було складено АКТ № 07/02/П від 08 лютого 2012 року ( копія акту надається), в якому чітко зазначено, що МК ЖЕП «Експрес»  від часу заснування, тобто з 2004 року, не надавало, не надає  і не може надавати в майбутньому ніякі послуги з утримання закріпленого за ним житлового фонду з наступних  причин:  Як зазначено в АКТІ, житлові будинки дислоковані в таких віддалених районах міста, як Ленінський, АНД, Красногвардійський, Жовтневий, Самарський, Бабушкінський, Кіровський ( загалом у СЕМИ районах міста Дніпропетровська), тоді як офіс знаходиться в Ленінському районі, що унеможливлює належним чином утримувати та обслуговувати їх відповідно до Правил утримання житлових будинків та прибудинкових територій, затверджених наказом Держжитлокомунгоспу України № 76 від  17.05.2005 року.  З часу заснування в ЖЕП не було створено аварійної служби.  У підприємства відсутні матеріальні, людські та фінансові ресурси – наразі заарештовані усі банківські рахунки. Фактично МК ЖЕП «Експрес» на сьогодні є банкрутом. Створення такого недієздатного підприємства є помилковим, воно існує лише на папері. До такого  плачевного стану  справ МК ЖЕП «Експрес» призвела  службова   недбалість відповідальних осіб за житлово-комунальне господарство міста,  тобто  невиконання  або  неналежне виконання  ними  своїх  службових  обов'язків через несумлінне   ставлення   до   них,   що   завдало  істотної  шкоди охоронюваним  законом  правам,  свободам  та   інтересам   окремих громадян, державним чи громадським інтересам, як зазначено ст.367 Кримінального кодексу України. До такого висновку спонукає  вся історія переписки на протязі 2011-2012 років з відповідальними за ЖКГ державними службовцями міста Дніпропетровська. А це Дніпропетровська міська рада, Управління житлового господарства, Департамент ЖКГ та капітального будівництва. Небажання розібратися в першопричинах  конфліктних ситуацій між мешканцями Таромського та керівнийтвом МК ЖЕП «Експрес», перекладання відповідальності ( тричі за останні півтора роки заміна директора «Експресу»), окозамилювання, невтручання, підміна понять є основними методами їхнього керування. Відповідальні  керівники не звертають увагу на відкриті звернення та публікації у ЗМІ, залишився по за їх увагою репортаж восени 2011 року на  34 телеканалі про невиконання  «Експресом» своїх обов’язків по утриманню багатоповерхівок у Таромському. Навіть звернення до Кабінету Міністрів та Президента України через вибори до ВР України залишились непочутими. Одне, чим повчає міська влада – так це те, що стосунки між ЖЕПом, як надавачем послуг, та мешканцями, власниками квартир, як споживачами таких послуг повинні базуватися на підставі укладання відповідного договору про утримання будинків, споруд та прибудинкових територій.  А нарахування квартплати повинно здійснюватись за фактом виконаних робіт та наданих послуг, оформлених відповідними актами.  Але нічого цього керівництво «Експресу» не робить з причин, зазначених вище. Мешканці, хто самотужки, а коли і в складщину, підтримують технічний та санітарний стан своїх будинків самостійно без участі МК ЖЕП «Експрес», що засвідчено  відповідними актами. За таких умов мешканці відмовляються від оплати в ЖЕП так званої «квартплати», бо за вісім років переконались, що ці кошти використовуються не за призначенням.  На обслуговування наших будинків не витрачено ні копійки! Більше того, на тлі останніх подій, коли представники влади не чують своїх ГРОМАДЯН, мешканці взагалі відмовляються від будь-якої пропозиції з боку керівництва МК ЖЕП «Експрес»  на співпрацю та укладання яких-небудь договорів, бо переконались, що це, так зване «підприємство» в лапках,  не здатне ні надавати будь-які послуги з обслуговування будинків та прибудинкових територій, ні вести по них фінансові розрахунки, а тому не має права на існування в такому стані, та меє бути ліквідоване, як збанкрутіле. Усі повноважні особи, які тривалий час безвідповідально допустили протиправне існування недієздатного підприємства-банкрута повинні понести відповідальність за свою службову недбалість згідно з законодавством  України.
              Ще одним доказом того, що керівництво МК ЖЕП «Експрес» намагається існувати по за законом , є отримана нами «Претензия об оплате долга», копія якого додається. За відсутності  договірних взаємних зобов’язань, з таких незаконних погрозливих повідомлень нова виконуюча обов’язки директора МК ЖЕП «Експрес»  С.А.Тютюннік розпочала свою керівну діяльність. Вважаю таке  вимагання, вчинене службовою особою з використанням свого службового становища, також повинно кваліфікуватись як протиправне, відповідно до п.2 ст189 Кримінального кодексу України, така  особа повинна  понести  за  це  відповідальність.
           
               Враховуючи викладене, на підставі п. 1 ч. 1 ст. 94, ст,ст. 95, 97 КПК України,
ПРОШУ Дніпропетровське МУ ГУ МВС Дніпропетровській області  розглянути заяву та порушити кримінальну справу за вказаними ознаками, які мають склад злочину, передбаченого ч. 2 ст. 189, та  ст.367 Кримінального кодексу  України.                                                           
             
              Зі статтями 383 : “Завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину”, 384 : “Завідомо неправдиве  показання”  Кримінального   кодексу  України,  ознайомлений.






Додатки:     

- АКТ № 07/02/П   «Про результати перевірки»  від  08 лютого 2012 року;

- «Претензия по оплате долга по квартплате»   вих № 553 від 27.11.2012 року.





   

          «12»  грудня  2012 р.                                     підпис / ОвчаренкоО.Г./                         
Назва: Re: Питання погодження договору з ЖЕП
Відправлено: focus від 16 Лютого 2013, 16:52:34
у кожного своя думка. ви думаєте, що то вимагання, а зворотня сторона по іншому- що між вами склалися цивільно-правові відносини. а чи склалися? це вже інше питання.
Назва: Re: Питання погодження договору з ЖЕП
Відправлено: Олександр Григорович від 16 Лютого 2013, 19:25:09
Що ви маєте на увазі, про які ц-п відносини йде мова?
Назва: Re: Питання погодження договору з ЖЕП
Відправлено: focus від 16 Лютого 2013, 20:54:14
Цитувати
Що ви маєте на увазі, про які ц-п відносини йде мова?

Ну звідки я знаю,  чим ваш жек буде обгрунтовувати свої вимоги щодо стягення заборгованості за надані послуги.

можливо ви ухилилися від укладання договору про надання жкп, можливо невиконання договірних відносин. тобто різна природа павовідносин.

Якщо є правовідносини- значить вам надають послуги, ви не оплачуєте, виник борг.

інше діло чи є ці "правовідносини" і які докази про це свідачать.
Назва: Re: Питання погодження договору з ЖЕП
Відправлено: focus від 16 Лютого 2013, 21:43:15
http://reyestr.court.gov.ua/Review/29250976 (http://reyestr.court.gov.ua/Review/29250976)
Назва: Re: Питання погодження договору з ЖЕП
Відправлено: Олександр Григорович від 17 Лютого 2013, 12:21:29
Я неодноразово наголошував, що стосовно утримання будинку і території і нас з ЖЕПом немає ніяких  ц-п  відносин.
Не буду заперечувати, була пропозиція про укладення як самого типового договору з обслуговування, так і пропонували реструктурувати борги. Але ж я не визнаю ніяких недоведених боргів. Про мою відмову укласти договір ЖЕП склало акт, і тепер цим актом розмахує направо і наліво. То хіба цей акт засвідчує  цивільно- правові відносини, на які можна посилатися і вимагати кошти? Я погоджуюся домовлятися, але «з чистого аркуша» і на законодавчому рівні! Звісно ж протилежна сторона проти цього. Вже третій суддя повертає ЖЕПу його заяви про видачу судового наказу, а воно, невгомонне, пробує зайти з іншого боку – через колективну забудову гаражів, начеб-то незаконно збудованих на прибудинковій території, розпалюють ворожнечу між нами, непокірними мешканцями ( див. нову тему «Колективна забудова гаражів», де я також прошу допомоги!) Бойові дії загострюються! А все після того, на мою думку, як відійшла ві процесу прокуратура, чим  надала  команду «ФАС»!
Як тут не втратити рівновагу?

Назва: Re: Питання погодження договору з ЖЕП
Відправлено: Юрій Васильович від 17 Лютого 2013, 15:51:57
Автор: Юрій Васильович:
Цитувати
Аналізуючи інформацію, що є у Акті, можу припустити що у Вас мабуть  невеликий та дуже старий будинок.
Такі будинки зазвичай ніхто не бажає брати на обслуговування. Влада "вішає" їх усі ( хоч вони й розкидані по всьому місту) на якесь одне комунальне підприємство не переймаючись, чи воно їх "потяне" (таке підприємство потім банкрутує, а будинки занепадають).

Припущення було помилковим. Це були будинки залізниці. Потім, як залізниця вирішила, що утримувати житловий фонд то є зайвий клопіт, будинки були передані у комунальну власність:
Цитувати
На підставі рішення виконкому Дніпропетровської міської ради №3565 від 20 листопада 2003 року їх будинок [стосовно будинку О.Г. може бути інше рішення]було передано з балансу ДП «Придніпровська залізниця» до складу комунальної власності територіальної громади міста на баланс МКЖЕП «Експрес».
Тому будинки й розкидано по декіькох районах міста. Тому й назва "Експрес". Безперечно це помилка влади. Можливо так вирішилм проблему працевлаштування працівників колишнього "залізничного ЖЕКу". Вірогілність банкрутства "Експресу" дуже висока, реєстр завалено СН про стягнення боргів по зарплаті з "Експресу" за заявами прокурора.
Олександре Григоровичу, мешканцям потрібно ставити питання перед владою про передачу будинків на баланс різних ( по районах міста) ЖЕКів.
Автор: Олександр Григорович:
Цитувати
Я неодноразово наголошував, що стосовно утримання будинку і території і нас з ЖЕПом немає ніяких  ц-п  відносин.
Суд може визнати, що вони таки є.  Як неодноразово підкреслювалось на цьому форумі, відсутність договору не є обставиною, що Вас 100% захищає. Загляньте в реєстр (  26497408  Постанова 10.10.2012  Цивільне  6-110цс12  Верховний Суд України):
Цитувати
Разом з тим виходячи із загальних засад цивільного законодавства та судочинства, права особи на захист у суді порушених або невизнаних прав, меж здійснення особою цивільних прав і виконання цивільних обов'язків (ст. ст. 3, 6, 12 - 15, 20 ЦК України, ст. ст. 3-5 ЦПК України) можна дійти висновку про те, що в разі невизнання споживачем права виробника, (виконавця) послуг на укладення договору про надання житлово-комунальних послуг, який відповідає вимогам типового договору, таке право підлягає захисту судом на підставі п. 1      ч. 2 ст. 16 ЦК України шляхом визнання договору укладеним на умовах, передбачених нормативним актом обов'язкової дії.

Автор: Олександр Григорович:
Цитувати
Не буду заперечувати, була пропозиція про укладення як самого типового договору з обслуговування, так і пропонували реструктурувати борги. Але ж я не визнаю ніяких недоведених боргів. Про мою відмову укласти договір ЖЕП склало акт, і тепер цим актом розмахує направо і наліво. То хіба цей акт засвідчує  цивільно- правові відносини, на які можна посилатися і вимагати кошти?
Це залежатиме від того, яким чином складений Акт,  та від відповідності тексту пропонованого договору Постанові КМУ 529.
Автор: Олександр Григорович:
Цитувати
Вже третій суддя повертає ЖЕПу його заяви про видачу судового наказу, а воно, невгомонне,
Повернення заяви необов'язково свідчить про безпідставність вимог. Повернення може свідчити про те, що суд вбачає наявність "спору про право", який потрібно вирішувати в позовному, а не в наказному, провадженні. Також повернення заяви може бути викликане не усуненням ( або невчасним усуненням) недоліків заяви, на які вказав суд. З огляду на реєстр, у "Експресу" або взагалі нема юриста, або в них юристом працює ( чи вони користуються послугами) якийсь недоумок.
http://reyestr.court.gov.ua/Review/28361972 (http://reyestr.court.gov.ua/Review/28361972)
Цитувати
  Але вказана позовна заява не відповідає вимогам п. 6 ч. 2 ст. 119, ч. 1 ст. 120 ЦПК України:
·          позивачу необхідно надати докази, які підтверджують його звернення до суду з заявою про видачу судового наказу, а також докази того, що виданий судовий наказ було скасовано або було відмовлено в прийнятті заяви про скасування судового наказу;
·          позивачу потрібно надати копії документів, які додаються до позову, для відповідача. 

http://reyestr.court.gov.ua/Review/28362334 (http://reyestr.court.gov.ua/Review/28362334)
Цитувати
Представник позивача Міського комунального житлово-експлуатаційного підприємства «Експрес»Ганжа М.Г. отримав копію ухвали суду 21 грудня 2012 року, про що свідчить розписка про отримання копії ухвали суду. Так як строк на усунення недоліків надається не більше ніж п'ять днів з дня отримання ухвали, то позивач мав усунути недоліки до 27 грудня 2012 року. Тим паче, позивач недоліки у наданий термін не усунув.

http://reyestr.court.gov.ua/Review/24616193 (http://reyestr.court.gov.ua/Review/24616193)  , http://reyestr.court.gov.ua/Review/24616195 (http://reyestr.court.gov.ua/Review/24616195)
Цитувати
При вирішенні питання про відкриття наказного провадження, суддею було встановлено, що зазначену заяву подано особою, яка не має повноважень на ведення справи (до заяви не додано відповідної довіреності чи іншого документа, що підтверджує повноваження представника заявника  на ведення даної справи).

http://reyestr.court.gov.ua/Review/29139414 (http://reyestr.court.gov.ua/Review/29139414)
Цитувати
Але вказана заява не відповідає вимогам п. 3 ч. 2, ч. ч. 3, 5 ст. 98 ЦПК України:
·          заявнику потрібно зазначити в заяві ідентифікаційні номери кожного з боржників;
·          заявнику слід надати детальний розрахунок заборгованості боржників за період з 01.01.2010 по 01.12.2012;
·          заявнику необхідно надати копії виправленої заяви та копії нових документів, які додаються до неї, відповідно до кількості боржників, а саме: у трьох екземплярах, а також копії усіх документів, які були додані до заяви, у двох екземплярах;
·          заявнику слід сплатити судовий збір у розмірі 114 грн. 70 коп. відповідно до п.п. 4 п. 1 ч. 2 ст. 4 Закону України «Про судовий збір»від 08.07.2011,
Так що радійте, покищо... Як казав один відомий персонаж: " Пока живут на свете дураки...".
Назва: Re: Питання погодження договору з ЖЕП
Відправлено: focus від 17 Лютого 2013, 17:50:19
Цитувати
Суд може визнати, що вони таки є.  Як неодноразово підкреслювалось на цьому форумі, відсутність договору не є обставиною, що Вас 100% захищає.

Юрій Васильович!от  таке питання! ви кажете, що суд може визнати що є таки правовідносини. а які докази можуть це на вашу думку засвідчувати. що, наприклад між мною і жеком є правовідносини?.  що то повинні бути за докази? як перевірить в такому  випадку, які ж послуги мені надавалися , на яку суму, якість послуг, періодичність і тд. ну іншими словами- як будемо рахувати борг, тіки не тариф- а "борг", чим підтвержують борг