'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Про перебіг справ у Деснянському райсуді м. Києва за позовом ЖК Шовкоткацький  (Прочитано 13362 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

gro-za

  • Засновник
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 2230
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Шановний,Віктор Іванович, на подібне клопотання про витребування протоколу зборів про обрання голови та підтвердження членства в кооперативі ,суддя Антіпова Деснянського суду відповіла що ій для підтвердження повноважень голови ЖБК досить довідок з статуправління та довідки з податкової адміністрації де зазначені П.І.Б.  на що я ій заявив відвід...
Ну й дурепа та суддя! І яким чином вона ще тримається на своїй посаді? Закон про кооперацію їй явно не по душі.
Записаний

виктор андреевич

  • Активний Дописувач
  • ***
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 419
    • Перегляд профілю
    • Email

 Шановний, Віктор Іванович, я ії вже рік не бачив мабуть вже на пенсії, але розуму вистачило загальмувати розляд справи до завершення іншої справи причому ухвалу про це оголосила та видала мені через секретаря ... Мабуть не бажала мене бачити, образилась напевне...
Записаний

gro-za

  • Засновник
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 2230
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Бігла-бігла ця справа у Деснянському райсуді м. Києва за позовом ЖК "Шовкоткацький" та й добігла до проміжного фінішу. Суддя О.Б. Саламон задовольнила своєю ухвалою від 18 листопада 2010 р. у справі № 2-268/10 моє клопотання від 29 жовтня 2010 р. про залишення первісного позову без розгляду. Текст клопотання цитую, а світлокопія ухвали прикріплена у вкладенні.
Цитувати
Деснянський районний суд м. Києва,
просп. Маяковського, 5-В, м. Київ, 02225

Суддя О.Б. Саламон       Cправа № 2-268/10

Позивач –  ЖК «Шовкоткацький»,
вул. Шолома Алейхема, 8, м. Київ, 02156

Відповідач –
Скоробогатова Віра Анатоліївна,
вул. Шолома Алейхема, 8, кв. 45, м. Київ, 02156

Представник   відповідача –
Куля Віктор Іванович,
адреса для листування: вул. В. Гетьмана, 46-А, кв. 261, тел. 457-40-72, http://gro-za.io.ua

29 жовтня 2010  р.
 
КЛОПОТАННЯ
про залишення первісної позовної заяви без розгляду


Підставою для звернення до суду з цим клопотанням є норма п. 2 ч. 1 ст. 207 ЦПК України, відповідно до якої суд зобов’язаний постановити ухвалу про залишення заяви без розгляду, якщо вона від імені заінтересованої особи подана особою, яка не має повноважень на ведення справи.
Ухвалою від 13 серпня 2009 р. судді Деснянського  районного суду м. Києва  Саламон  О.Б. відкрито провадження у справі № 2-4430/09, змінений номер справи 2-268/10,  за позовом Житлового кооперативу (ЖК) «Шовкоткацький» до Скоробогатової  Віри Анатоліївни про стягнення заборгованості за комунальні послуги, послуги з утримання будинків та прибудинкових територій на суму 7162,73 грн. за період з квітня 2002 р. по липень 2009 р. У подальшому розмір позовних вимог позивачем збільшений до суми 11 891,60 грн.
У позовній заяві зокрема пред’явлені вимоги про стягнення заборгованості за період, що виходить за межі трирічного строку позовної давності, встановленого ст. 257 Цивільного кодексу (ЦК) України.
З іншого боку, позовна заява подана за підписом представника  ЖК «Шовкоткацький»р – голови правління Коваля М.В., який, незважаючи на вимогу суду, не надав документів у підтвердження своїх  повноважень діяти від імені юридичної особи, у тому числі представляти інтереси кооперативу при вирішенні спорів у суді, видавати довіреності на представництво іншим особам тощо.
 Відповідно до ст. 16 ЗУ «Про кооперацію»  виконавчим органом  кооперативу  є  правління,   яке   очолює голова,  повноваження  якого  визначаються  статутом  кооперативу. Виконавчий орган підзвітний вищому органу управління кооперативу і несе   перед   ним   відповідальність за  ефективність   роботи кооперативу. Члени правління та голова кооперативу обираються загальними зборами членів кооперативу на строк, визначений статутом, але не більш, ніж на п’ять років. Відповідно до ст. 41 цього Закону, що набрав чинності з дати його опублікування (перша публікація в «Урядовому кур’єрі» від 27.08.2003 р. № 158), кооперативи, утворені до набрання чинності цим Законом, зобов’язані протягом року, тобто у даному випадку – до 28.08.2004 р., привести свої статути у відповідність із цим Законом. В іншому випадку кооперативи керуються положеннями діючих статутів у частині, що не суперечить цьому Закону.
Діючим статутом (п. 9.8.2) до виключної компетенції загальних зборів віднесено обрання членів правління, що не суперечить ЗУ «Про кооперацію», а голову правління відповідно до п. 9.16 діючого статуту обирає правління, що суперечить цьому Закону. Представник позивача не надав доказів у підтвердження повноважень голови правління кооперативу, який звернувся до суду з первісним позовом, про те, що він обраний загальними зборами членів кооперативу на певний строк. Незаконними є також довіреності, видані іншим представникам кооперативу не уповноваженою особою від імені ЖК «Шовкоткацький».
На підставі викладеного вище, керуючись п. 2 ч. 1 ст. 1 ЦПК України,

прошу:

1.   Приєднати до матеріалів справи № 2-268/10 цю заяву і врахувати її при вирішенні спору.
2.   Постановити ухвалу про залишення без розгляду позовної заяви ЖК «Шовкоткацький» про стягнення заборгованості зі Скоробогатової В.А.

Представник  Скоробогатової В.А.  –                       Куля В.І.

Враховуючи цю ухвалу, я подав клопотання про залишення зустрічного позову також без розгляду (див. третє вкладення), оскільки як обставини, так і позовні вимоги ґрунтуються на одних і тих же правовідносинах, а зустрічний позов недоцільно розглядати без первісного.
Я не вбачаю підстав для ЖК "Шовкоткацький" оскаржувати цю ухвалу за умови, якщо не буде легітимізований голова ЖБК Коваль В.М.
Не можу утриматися ще раз від оприлюднення свого враження від дій судді Саламон О.Б. Більш толерантного та виваженого судді мені не доводилося зустрічати в численних судових процесах з моєю участю. Жаль, що наш закон не передбачає можливостей винесення подяки судді хоч би з боку Вищої Ради Юстиції. А вона цього дійсно заслуговує. Ну хоча б звернули увагу на такий рідкісний випадок у нашому судочинстві та позачергово призначили Ольгу Броніславівну суддею апеляційної чи касаційної інстанції. Судочинство в Україні від цього б тільки виграло.
Не впевнений, що мені доведеться ще раз приймати участь у судовому процесі під головуванням судді О.Б. Саламон. Все таки Деснянський райсуд територіально віддалений від мого місця проживання, і діставатися міським транспортом до нього у моєму віці вже нелегко. Скоріш за все доведеться відмовлятися від участі в інших справах у даному суді, навіть якщо такі прохання будуть надходити від моїх шановних киян. Але приємні спогади від участі у даній справі залишаться на все життя.
« Останнє редагування: 18 Листопада 2010, 21:49:45 від gro-za »
Записаний

gro-za

  • Засновник
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 2230
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Шановний,Віктор Іванович, на подібне клопотання про витребування протоколу зборів про обрання голови та підтвердження членства в кооперативі ,суддя Антіпова Деснянського суду відповіла що ій для підтвердження повноважень голови ЖБК досить довідок з статуправління та довідки з податкової адміністрації де зазначені П.І.Б.  на що я ій заявив відвід...
А тепер порівняйте позиції суддів Антіпової та Саламон О.Б. Результат явно не на користь першої. Заяви про відвід мало для неї. Звільнити за профнепридатністю було б достатньо. Хоч я особисто ніколи не зустрічався з суддею Антіповою. Буду сподіватися, що й не доведеться.
Записаний
 


Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email