'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Перегляд Повідомлень

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - alexalex

Сторінок: [1] 2 3 ... 8
1
ЖЕК вимагає доступу до квартири для заміни стояка води, погрожує відключити воду, згідно оголошення на вході.
Для доступу  до шахти  треба руйнувати стіну у півцегли з боку квартири або з боку сходової клітини. Проводити роботи зовні ЖЕК відмовляється, бажае руйнувати ремонти у туалетах квартир. Стояк не протікає, хоча старий, заяв мешканців не було. Жодних документів згідно  Наказу про порядок обслуговування внутрішньобудинкових мереж №219 від 15.08.2018 не оформлено.
Ситуація виникла після продажу ЖЕКом приміщення магазину на першому поверсі. Новий власник вимагає заміну стояка.Що порадите у ситуації?
Схема акт-претензія, заява, позовна заява на захист прав споживачів дуже довга по часу.

2
Цитувати
         В рішенні суду йдеться, що обов’язковою умовою надання правового захисту судом є наявність реального порушення прав особи на момент звернення до суду. Оголошення будь-яким суб’єктом владних повноважень про свої наміри на вчинення будь-яких дій на майбутнє не може бути розцінене судом як дія, яка порушує право позивача.       


http://oask.gov.ua/node/4644

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/199109_sud-rozglyanuv-spravu-shchodo-opituvannya-na-viborchikh-dlnitsyakh-25-zhovtnya

3
Цитувати
  За даними слідства, Вовк за попередньою змовою з групою інших осіб розробили та у 2016 році прийняли необґрунтований регуляторний акт, так звану "формулу Роттердам+".

Цим документом вони створили умови для штучного зростання ціни продажу електричної енергії на Оптовий ринок електроенергії, чим завдали державі збитків на 18,9 мільярда гривень.

НАБУ не знайшло документального підтвердження того, що вугілля в Україну за формулою "Роттердам+" потрапляло морем з Роттердама в заявлених обсягах.                                     

https://www.epravda.com.ua/news/2020/08/6/663764/

4
      13.07.2020 відправлено на повторне друге читання.
Цитувати
     виглядає так, що за допомогою законопроекту 2458 планують “відкотити” назад більшість реформ у сфері надання житлово-комунальних послуг, реалізованих в останні роки. Про це свідчать результати публічних обговорень законопроекту та зміст поправок, які самі ж співавтори законопроекту подають до нього, в тому числі в порушення ст. 116 Регламенту Верховної Ради України (включаються зміни до норм, які не були предметом розгляду в першому читанні). Після засідання профільного комітету 25 червня, трансляцію якого всі бажаючі могли дивитися онлайн, в цьому вже не лишається сумнівів.

Планується зруйнувати чинну систему договорів про надання комунальних послуг, передбачену чинним законом “Про житлово-комунальні послуги”.

Планується покласти за замовчанням на самих споживачів відповідальність за технічне обслуговування (ТО) будинкових газових мереж.

Планується знову заховати у “братській могилі” тарифу на послугу всі ті складові, які згідно з чинними Законами України “Про житлово-комунальні послуги” та “Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання” виділені як самостійні платежі та розраховуються індивідуально для кожного будинку.                                             

https://proosbb.info/node/598

5
Цитувати
            Теперь предприятия теплоэнергетики смогут при расчете тарифов использовать среднюю цену газа за предыдущий отопительный сезон. В текущем году она составила 4048 грн/1000 м3.
 
По расчетам Кабмина, новый подход не приведет к повышению тарифов, поскольку сегодня в тарифах большинства предприятий теплоэнерго учтена цена газа 6235 грн/1000 м3.                                 

https://korrespondent.net/ukraine/4239049-kabmyn-yzmenyl-raschet-taryfov-zhkkh

6
Цитувати
        График повышения тарифов следующий:

С 1 июля этого года повышается цена на газ. Население будет платить по тарифам как для промышленности, а это плюс 70%.
С 1 октября 2020 года отменят льготный тариф на электроэнергию (90 копеек за первый 100 киловатт). Среднее подорожание — 30%.

С 15 октября 2020 года, то есть с начала нового отопительного сезона, начнут действовать новые тарифы на отопление, утвержденные еще в марте. В среднем подорожание — на 10-15%.

С 1 января 2021 года— планируется повышение тарифов на воду и водоотвод на 17-20%.

Будут и другие нововведения. Через пять месяцев после окончания карантина в платежках появится абонплата за сети. Плюс увеличат обязательный платеж получателям субсидии.                                                   

https://strana.ua/articles/analysis/269261-pochemu-v-ukraine-snova-dorozhaet-kommunalka-i-za-chto-pridetsja-pereplachivat.html

7
Цитувати
      Суд повернув назад до розгляду заяву позивача про перегляд за нововиявленими обставинами рішення, яким відмовили у визнанні незаконною формули "Роттердам плюс".

Таке рішення ще 10 березня ухвалив Шостий апеляційний адміністративний суд, повідомляє "Слово і діло".                                         

https://www.epravda.com.ua/news/2020/04/17/659535/

8
Цитувати
        Будь-які заходи, які обмежують конституційні права, у тому числі свободу пересування, не можуть вводитися без запровадження надзвичайного стану. Тому вони є незаконними, – каже член Асоціації правників України Артем Крикун-Труш                                     

https://fakty.com.ua/ua/ukraine/20200403-obmezhennya-vyhodu-na-vulytsyu-lyudyam-za-60-yak-diyaty-yakshho-zatrymala-politsiya/

9
Цитувати
      предложение изложено в поданном в Верховную Раду законопроекте №3088 "О внесении изменений в некоторые законы Украины относительно особенностей оплаты банковских услуг по приему и перечислению средств за жилищно-коммунальные услуги".                             

https://vesti.ua/kommunalka/v-ukraine-hotyat-otmenit-dvojnuyu-komissiyu-pri-oplate-kommunalnyh-uslug

11
Новини / про судебные сборы.
« : 09 Січня 2020, 22:01:02 »
В Украине под МВФ резко повысили судебные сборы. Сколько теперь заплатим за иск?

[Видалено]

12
КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА
від 26 червня 2019 р. № 560
Цитувати
     З метою захисту прав споживачів житлово-комунальних послуг та відповідно до статті 13 Закону України “Про ціни і ціноутворення” Кабінет Міністрів України постановляє:

1. Установити на опалювальний сезон 2019/20 року такі граничні ціни/тарифи на послуги для населення міст обласного значення та м. Києва:

з постачання теплової енергії: у разі оснащення приладами обліку - 1400 гривень за 1 Гкал (з урахуванням податку на додану вартість); у разі відсутності приладів обліку - 35,21 гривні за 1 кв. метр (з урахуванням податку на додану вартість);                       
https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/560-2019-%D0%BF

Що робити з чисельними порушеннями постанови з боку виконкомів міських рад обласних центрів?

наприклад "Тернопільміськтеплокомуненерго"/м.Тернопіль 100% власність виконкому,   42,24   грн./ кв.м. 1 746,82   грн./Гкал   Рішення виконкому Тернопільської міської ради від 05.11.2018 №827 https://krmisto.gov.ua/ua/tarifs/bycapital/warm.html

13
Цитувати
        Позов подав вінничанин Сергій Щетинін. Він вважає, що Конституційний суд, визнаючи указ президента про розпуск Верховної Ради та проведення виборів, «керувався неофіційною версією Конституції, яка є у вільному доступі на сайті zakon.rada.gov.ua, проте так і не була вчасно опублікована в офіційних виданнях («Офіційний вісник України», «Голос України», «Урядовий кур’єр» і «Відомості Верховної Ради України»), як того вимагають норми самої Конституції». Отже, на думку позивача, чинним зараз є лише варіант Конституції від 28 червня 1996 року.                         
https://thebabel.com.ua/news/34329-verhovniy-sud-vidkriv-provadzhennya-cherez-pozov-pro-nezakonnist-viboriv-radi

14
https://strana.ua/articles/analysis/207641-kak-i-zachem-zelenskij-otmenil-hosposhlinu-s-prodazhi-nedvizhimosti-i-kto-na-etom-zarabotaet.html


Цитувати
        По данным Нотариальной палаты, сейчас нотариусы руководствуются в своей практике действующим Порядком, утвержденным Минюстом в 2012 году. Согласно ему, стоимость оформления сделок не может быть ниже ставок государственной пошлины (то есть, 1%). То есть, фактически эта ставка остается действующей и после отмены указа президента.Как будет решена эта правовая коллизия - пока неясно                     

15
Цитувати
    всем известны перекосы, когда люди со стажем по 50 лет получают пенсии не намного выше минимальных.     Мы с вами, работая всю жизнь, породили какого-то монстра, который хочет только обжираться, не брезгуя пенсионерами. На выплату пенсий собранных денег фонда не хватает, но их хватает на содержание тысяч циничных бюрократов, ведущих суды с пенсионерами, на оплату работы исполнительной службы, заставляющей пенсионный фонд исполнять решения судов.

Вот такая жизнь "по-новому". Почти шесть лет беспрерывных судов пенсионного фонда с журналистом!                 
https://zn.ua/social_secutity/strannye-servisy-pensionnogo-fonda-309128_.html

Сторінок: [1] 2 3 ... 8

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email