Форум > Новини

Минсоцполитики надеется запустить новую систему субсидий

(1/14) > >>

Перо:
Минсоцполитики надеется запустить новую систему субсидий до того, как украинцы начнут получать платежки с обновленными тарифами


--- Цитувати ---Министерство социальной политики прогнозирует начало работы новой системы предоставления жилищных субсидий до середины мая. Новые льготы на оплату ЖКХ будут зависеть исключительно от дохода семьи.

Министерство социальной политики считает, что новая система субсидий заработает к маю, когда начнут приходить платежки с повышенными тарифами на газ и отопление. Об этом журналистам в Кабмине заявил министр Павел Розенко, передает Цензор.НЕТ со ссылкой на lb.ua.

"Новые чеки на жилищно-коммунальные услуги люди получат до 10 мая. К этому времени система субсидий, я надеюсь, заработает в полном объеме", - сказал он. По его словам, главная проблема - это научить оформлять эти субсидии чиновников на местах.

Читайте также на "Цензор.НЕТ": В Украине 17 млн человек ежегодно получают более 200 млрд грн соцвыплат, - Розенко

По его словам, решение о введении усовершенствованной системы предоставления жилищных субсидий будет принято правительством до 28 февраля.

В частности новая система предоставления субсидий имеет своей целью предоставление равных условий гражданам для получения жилищных субсидий, а также облегчает саму процедуру.

Минсоцполитики намерено ввести возможность автоматического продления субсидий на основе данных о материальном положении граждан, исходя из декларируемых ими доходов и данных, которые предоставляются Пенсионным фондом.

По его словам, на субсидии смогут претендовать все семьи без исключения. "Будет один критерий - доход семьи, всё. На каждый доход вам рассчитают, сколько вы должны заплатить жилищно-коммунальных услуг", - добавил Розенко.

Раньше министр говорил, что оформление субсидий будет происходить по почте.

Читайте также на "Цензор.НЕТ": Цена газа для населения вырастет до 3,6 тыс. грн за тысячу кубов: при превышении лимита придется платить по 7,1 тыс. грн

Ранее сообщалось, что с 1 марта в Украине должны повысить тарифы на электроэнергию для населения, с 1 апреля - на газ и отопление.

Напомним, сегодня Кабмин утвердил бюджет Пенсионного фонда на 2015 год. Источник: http://censor.net.ua/n326247
--- End quote ---

Источник: http://censor.net.ua/n326247

Перо:
Яценюк: На субсидії виділять додаткові 12,5 мільярдів


--- Цитувати ---Нова система надання субсидій для оплати комунальних послуг базуватиметься на довірі між громадянами та державою.

Про це заявив глава Мінсоцполітики Павло Розенко, представляючи нову систему на засіданні уряду  28 лютого.

За його словами, громадяни будуть отримувати поштою  невеличку анкету з 15 запитань та форму податкової декларації, після заповнення яких мають надіслати ці документи до соцслужб.

У свою чергу соцслужби автоматично починають нараховувати громадянам субсидії і лише після цього починають перевірку правдивості наданої інформації.

У разі, якщо надана інформація буде неправдивою, на громадянина очікують штрафні санкції.

За словами Розенка, нова система надання субсидій для населення запрацює до 1 травня поточного року.

"Перші платіжки людям будуть надходити з 10 по 15 травня. Тобто, до того моменту у нас система повинна запрацювати", - заявив міністр. За його словами, до 15 квітня усі домогосподарства отримають бланки заяв і декларацій.

"Сама система запрацює до 1 травня", - заявив глава Мінсоцполітики.

У свою чергу прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що у змінах до Держбюджету-2015, який планується проголосувати наступного тижня, уряд додатково виділяє на покриття субсидій 12,5 млрд  гривень.

"24 мільярди загалом є у бюджеті, 12,5 ми додаємо зараз при внесенні змін, якщо треба буде  більше – знайдемо більше", - додав він.

"Вам нікуди не треба йти, ви повинні самі заповнити дуже просту  форму і  в нас повинна бути довіра один до одного", - заявив Яценюк.

"Тут (в анкеті) написано, що людина несе відповідальність за правдивість даних. Тобто ми дуже просимо усіх, щоб це був чесний підхід, де той, хто повинен отримати субсидію, її швидко отримав, а той, хто не має права на субсидію, щоб не забирав в інших це право", - зазначив Яценюк.

"Тобто наша філософія базується на трьох аспектах -   спрощена система, безконтактність і довіра", - додав глава уряду.

Українська правда
--- End quote ---

http://www.pravda.com.ua/news/2015/02/28/7060038/

Юрій Васильович:
 На сайті КМУ

--- Цитувати ---Кабінет Міністрів України
Постанова  від 28.02.2015  № 106
Індекс: 21
Про удосконалення порядку надання житлових субсидій
--- End quote ---
текст у вкладенні

Олександр_2015:
Питання по постанові Кабінету Міністрів України
від 28 лютого 2015 р. № 106:

1)
--- Цитувати ---7) у пункті 7:
абзац перший після слів “житловому приміщенні (будинку) осіб” доповнити словами “(осіб, які фактично проживають)”;

--- End quote ---
- якщо людина зареєстрована, але не проживає - її буде враховано при розрахунку субсидії?
З "ЗАЯВИ про призначення житлової субсидії" та "ДЕКЛАРАЦІЇ про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії" я вбачаю, що ТАК, таку людину буде враховано (фраза у дужках "(осіб, які фактично проживають)" - відноситься тільки до арендарів).
Чи я помиляюсь?

2) А як розуміти це:

--- Цитувати ---абзаци другий і третій пункту 7 викласти у такій редакції:
“Кількість зазначених осіб та їх соціальний статус визначається на початок місяця, в якому надійшло звернення за призначенням субсидії, а у разі повторного призначення субсидії на наступний період — на початок місяця, з якого призначається субсидія.
У разі коли обсяг споживання води, газу, електроенергії вимірюється індивідуальними засобами обліку, субсидія розраховується виходячи з кількості зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) осіб, які фактично в ньому проживають, на підставі рішень районних, районних у містах Києві і Севастополі держадміністрацій та виконавчих органів міських, районних у містах (у разі їх створення) рад або утворених ними комісій та актів обстеження матеріально-побутових умов сім’ї. Під час прийняття рішень у таких випадках враховується наявність документів, що підтверджують тимчасову відсутність осіб з числа зареєстрованих, зокрема, довідок, що підтверджують місце перебування особи в іншій адміністративно-територіальній одиниці у зв’язку з роботою, лікуванням, навчанням, довготривалим відрядженням, відбуванням покарання, довідок про оплату житлово-комунальних послуг в іншому житловому приміщенні (будинку).”;

--- End quote ---
? Якщо перелічених довідок не існує в природі, а людина зареєструвалась у приміщенні перед подачою "заяви про призначення житлової субсидії" та "декларації про доходи і витрати", а перед цим вона не проживала у приміщенні (і про це ЖЕД-ом було складено !"акт непроживання№), то таку людину будуть враховувати при призначенні субсидії?

3) Фраза "без урахування податку з доходів фізичних осіб" означає "без вирахувань податків"?

4) Якщо людина у попередньому календарному році сдавала на 1 тиждень комнату у оренду, але взяла за це плату виключно у розмірі відповідної долі суми сплати за ЖКП (тобто арендодавець не отримував додаткового прибутку, бо плата орендаря тільки компенсувала його середню долю  витрат на ЖКП: конкретно - 40 грн. у 2014 році). Податок (6 грн) при цьому не було сплачено, але цей договір оренди було зафіксовано у адміністративному суді як доказ у справі по тарифам. Чи треба ці 40 грн вважати за дохід і вказувати у декларації? Якщо не вказувати, чи може це стати у майбутньому підставою для скасування призначеної субсидії?

Юрій Васильович:
Постанова вже на сайті ВР http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/106-2015-п
Але в  П О С Т А Н О В А   від 21 жовтня 1995 р. N 848 зміни ще не враховані.
Почекайте трохи. Співставляти два текста нема бажання.
І не потрібно дублювати питання, будь ласка.

Навігація

[0] Сторінка Повідомлень

[#] Наступна сторінка

Go to full version