'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Який розмір авансу треба зараз вносити за послуги адвоката для відповідача?  (Прочитано 1744 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Олександр_2015

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 2030
    • Перегляд профілю

Якщо людина звернулась з позовом про визнання особи такою, що втратила право на користування житловим приміщенням (наприклад, колишня дружина хоча й з'їхала, але не хоче самостійно зніматись з реєстрації), то чи треба буде в такому разі вносити аванс за послуги адвоката для відповідача? Якщо треба, то приблизно який розмір цього авансу може бути?  ???
Записаний

Перо

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 8691
    • Перегляд профілю

Тож до адвоката і звертайтеся. Можна через Центри безоплатної провової допомоги:
https://minjust.gov.ua/news/info/adresi-tsentriv-z-nadannya-bezoplatnoi-pravovoi-dopomogi
Записаний

Олександр_2015

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 2030
    • Перегляд профілю

Дякую.
Стаття 135 ЦПК:
Цитувати
4. Як захід забезпечення судових витрат суд з урахуванням конкретних обставин справи має право, за клопотанням відповідача, зобов’язати позивача внести на депозитний рахунок суду грошову суму для забезпечення можливого відшкодування майбутніх витрат відповідача на професійну правничу допомогу та інших витрат, які має понести відповідач у зв’язку із розглядом справи (забезпечення витрат на професійну правничу допомогу).
Таке забезпечення судових витрат застосовується, якщо:
1) позов має ознаки завідомо безпідставного або інші ознаки зловживання правом на позов; або
2) позивач не має зареєстрованого в установленому законом порядку місця проживання (перебування) чи місцезнаходження на території України та майна, що знаходиться на території України, в розмірі, достатньому для відшкодування судових витрат відповідача у випадку відмови у позові.
Таке забезпечення судових витрат також може бути застосоване, якщо суду надані докази того, що майновий стан позивача або його дії щодо відчуження майна чи інші дії можуть ускладнити або зробити неможливим виконання рішення суду про відшкодування судових витрат відповідача у випадку відмови у позові.
5. Сума забезпечення витрат на професійну правничу допомогу визначається судом з урахуванням приписів частини четвертої
статті 137, частини сьомої статті 139 та частини третьої статті 141 цього Кодексу, а також їх документального обґрунтування.

Цитувати
Ситуація 2. Особа, яку власник житла бажає позбавити права на користування житловим приміщенням, не є членом його сім’ї.
В такому разі власник житлового приміщення в будь-який час може звернутись до суду з позовом про визнання особи такою, що втратила право на користування житловим приміщенням та зняття з реєстрації.
Таку правило висловлено у правовій позиції Судової палати у цивільних справах Верховного суду України у справі №6-709цс16. Зазначена позиція Верховного суду України сформувалась внаслідок розгляду заяви власника квартири про неоднакове застосування судами норм матеріального права.
Власник будинку звернувся до суду з позовом про визнання особи такою, що втратила право на користування житловим приміщенням, однак, всі три судові інстанції відмовили у задоволенні позову, мотивуючу свою відмову тим, що особа, яку власник будинку бажає зняти з реєстрації, була відсутня в будинку за місцем своєї реєстрації понад 1 рік з поважних причин, припинення сімейних відносин з власником будинку не позбавляє її права користування цим будинком, і тому немає підстав для визнання її такою, що втратила право користування житловим приміщенням.
Однак, власник квартири, не погоджуючись з рішеннями судів, звернувся до Верховного Суду України. Постановою ВСУ від 16 листопада 2016 року у справі №6-709цс16 позов було задоволено та визнано особу такою, що втратила право користування житловим приміщенням. Водночас, у Постанові ВСУ викладено правову позицію, відповідно до якої, власник має право вимагати від осіб, які не є членами його сім'ї, а також не відносяться до кола осіб, які постійно проживають разом з ним і ведуть з ним спільне господарство, усунення порушень свого права власності у будь-який час. (Висновок Верховного Суду України щодо застосування норми права, викладений у його постанові, є обов’язковим для всіх суб’єктів владних повноважень, які застосовують у своїй діяльності нормативно-правовий акт, що містить відповідну норму права. Крім того, даний висновок має враховуватися іншими судами загальної юрисдикції при застосуванні таких норм права).
Після набрання судового рішення законної сили, власнику житлового приміщення необхідно звернутись з рішенням суду та заявою про зняття з реєстрації місця проживання особи до органів реєстрації: до виконавчого органу сільської, селищної або міської ради, за місцезнаходженням житлового приміщення, або до центру надання адміністративних послуг за місцезнаходженням житлового приміщення, в якому зареєстрована особа.
http://protokol.com.ua/ru/pozasudoviy_ta_sudovi_shlyahi_znyattya_osobi_z_reestratsii_mistsya_progivannya/
Записаний

Олександр_2015

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 2030
    • Перегляд профілю

Закон України "Про безоплатну правову допомогу":
Цитувати
Стаття 14. Суб'єкти права на безоплатну вторинну правову допомогу

1. Право на безоплатну вторинну правову допомогу згідно з цим Законом та іншими законами України мають такі категорії осіб:

1) особи, які перебувають під юрисдикцією України, якщо їхній середньомісячний дохід не перевищує двох розмірів прожиткового мінімуму, розрахованого та затвердженого відповідно до закону для осіб, які належать до основних соціальних і демографічних груп населення
Тобто, якщо відповідач має дохід 3200 грн., то вносити аванс за послуги адвоката для відповідача суд позивачу не присудить...
Записаний
 


Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email