'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: допоможіть порадою як діяти  (Прочитано 1198 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

valia

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 2
    • Перегляд профілю
    • Email

Шановні, доброго дня.
Моє ім”я Валентина. Я шукаю допомогу, пораду.                                                                                                                                              Ситуація така. Я – пенсіонерка, інвалід 2 групи. Пенсія -1174 грн. Живу в багатоповерхівці, чешці, 8 поверх. Над моєю квартирою на 9-му купили квартиру. Власники почали ремонт з демонтажу всього, що можна зняти і розбити. Зняли радіатори, труби ЦО, еркер, вікна, вибивали цементну стяжку ломами, зруйнували газовий стояк. Зайшла банда хлопців, які ламали все. У мене пошкодили газовий стояк, труїли газом. При підключенні опалення кип’ятком залили квартиру,бо не було радіаторів. Зробили діри в стелі, затікали дощі від того, що був знятий еркер і зруйнована підлога. Спинити це руйнування міг ЖЕК разом з поліцією і прокуратурою. Вони нічого не робили. Три місяці я писала скарги на всі інстанції від  ЖЕКу  до Уповноваженного Президента в справах людей з інвалідністю, міністрів і прокурорів.  Мої безперервні скарги в усі інстанції якось вплинули на ЖЕК і РДА.                                                                                                                                                                                                                                        Тепер мені дали такі-сякі акти, пообіцяли прислати кошторис відновлювальних робіт, який склала Солом”янська РДА.                                                                   Власниця квартири, яка мене вбиває, не хоче нічого приймати до уваги. Це наглі,  багаті «донецькі», вони залишили в Донецьку цілими 2 квартири. Знімають квартиру в Києві, в купленій  роблять ремонт на сотні тисяч доларів. Дах над квартирою перекрили, нові вікна, балкони, еркер поставили за останній місяць. Я не  знаю їх прізвища, телефона.  Все втаємничено.  ЖЕКу, мабуть, вони платять щоб мовчали.                                                                                                                                 Мені призначили адвоката від центру безоплатної правової допомоги. Вона нічого не робить. Відмовилась робити адвокатські запити. Сказала принести кошторис майнової шкоди і вартості відновлювальних робіт. Також  необхідна психологічна експертиза. Я не сплю 3 місяці, почала забувати слова. Можливо, потрібен психіатр. На це не маю коштів, бо пенсії не вистачає на ліки та їжу. Експертизи дорогі– від 3 до 5 тисяч гривеь.  Безкоштовна адвокатка  навіть не відповідає на телефон. Відомо, що суди тягнуться по 5-6 років.І можуть закінчитись нічим.
Якщо я залишусь в цій квартирі, то «донецькі» мене доб”ють. Продати квартиру в тому стані, в якому вона зараз - то віддати задарма. Як примусити тих наглих власників дати гроші? Вони кажуть, що  будівельники мені зроблять ремонт в майбутньому. Думаю, це брехня, для зволікання часу. Вони закінчать свій ремонт і зникнуть. Тоді васниця буде брехати, що я відмовилась. Вони дуже хитрі,і скупі і наглі.
Порадьте, будьласка, як Ви бачите рішення цієї проблеми. Що робити далі? Хто може допомогти безгрошівній пенсіонерці? Знаю, що ніхто, але вирішила боротись . Краще гинути в боротьбі, ніж чекати коли тебе знищать.Мій маіл 100bee@mail.ru
З повагою і надією Д.В.Т.
Записаний

Перо

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 8691
    • Перегляд профілю
Re: допоможіть порадою як діяти
« Reply #1 : 30 Грудня 2015, 20:02:43 »

Доброго дня,

щодо дій чи бездіяльності адвоката Вам потрібно звертатися до відповідної кваліфікаційної комісії адвокатів. Адресу дізнайтеся тут:
http://vkdka.org/
Також можете звернутися із скаргою до Мін'юсту:
https://minjust.gov.ua/ua
Крім того, зараз приймаються електронні звернення громадян, тобто можете зі свого мейлу відправляти заяви та скарги.
Щодо дій сусідів зверху потрібно збирати доказову базу (Ваші звернення, відсутність відповідей чи відписок на них тощо). Також потрібно зробити незалежну оцінку завданої Вашому майну матеріальної шкоди. Для цього пошукайте в інтернеті "незалежна оцінка збитків" і звертайтесь до оцінювача. Так саме можете пошукати "психологічна експертиза", якщо вважаєте, що Вам завдано моральну шкоду Або в суді, після відкриття проавадження у справі, можете просити клопотанням призначити судову експертизу завданої матеріальної і моральної шкоди.
Для звернення із цивільним позовом до сусідів потрібно вказати прізвища "проблемних" власників квартири. Знайти прізвища власників можна після реєстрації отриманням відповідного витягу з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, якщо квартиру придбано після 01.01.2013 р. (коштуватиме близько 20 грн.):
https://kap.minjust.gov.ua/
При зверненні до суду, суд, враховуючи Ваш майновий стан, може звільнити Вас від судового збору на підставі ст. 82 ЦПК. Для цього, разом із позовом, потрібно надати докази Вашого майнового становища (довідку про розмір пенсії, копію пенсійного посвідчення), які є неспіврозмірними із ставками судового збору, що запроваджені з 01.09.2015 р.
Записаний

valia

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 2
    • Перегляд профілю
    • Email
ЖЕД 903, судова експертиза
« Reply #2 : 13 Січня 2016, 21:38:01 »

Будьласка,допоможіть!!!!Я маю лиш пенсію 1174 грн., інвалідність 2 група. Всі гроші ідуть на ліки, їжу. Мою квартиру знищують нові власники з квартири вище поверхом. Пробивають діри ломами, заливають всіма способами. То з системи централізованого опалення, бо відрізали радіатори і забули потавити нові, то з кранів, то зняли еркер,  ідуть дощі та до мене затікають. Поламали газовий стояк і таке інше. Те, що роблять ці люди, нормальному і тверезому уявити неможливо. Вони мають гроші і, мабуть, дають хабарі. ЖЕД 903 Солом”янського району дав мені два акти. Але щодня і щотижня додавались руйнування, нові залиття. Я писала нові заяви. Подала до ДЕЖ 10 заяв. Вони відмовляються писати про всі залиття і руйнування,  або пишуть маячню.Я сварилась, сиділа зранку до вечора у приймальні дні впродовж  трьох місяців, зверталась до начальниці, до головного інженера.  З усіма пересварилась. Можливо, вони чекають хабаря, але мені б хто дав на ліки.                                                                                                                                               Забула коли спала.Будівельники тамі ночують.На бетонній стяжці без підлоги і ліжка.Приводять жінок і розважаються. Дошки під ними гримлять пів ночі, регочуть, бЇються. Поліція не реагує. Зверталась до головного управління МВС .Після цього трошки тихіше. Я божеволію. Власниця не вважає за потрібне приймати мене до уваги. ЖЕД знущається. Грошей на судову експертизу я не маю. Можливо, як потепліє, то буду просити допомогу з плакатом на вулицях Києва. ДОПОМОЖІТЬ!!! ДАЙТЕ ПОРАДУ!. Звернулась до безоплатної правової допомоги, як інвалід, малозабезпечена.Та адвокатка, телефон якої мені дали, також ігнорує бідних інвалідів.Сказала, коли будуть зібрані всі документи – дзвоніть.Порад не дає. Чи ходити далі до ЖЕД 903, чи скаржитись до прокуратури? Чи може безгошівна інвалідка добитись справедливого суду, якщо опоненти з грішми дають хабарі?? Як діяти? Дякую за пораду наперед. Чекаю порад, допомоги.
Валентина
Записаний

Перо

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 8691
    • Перегляд профілю
Re: допоможіть порадою як діяти
« Reply #3 : 25 Січня 2016, 10:42:14 »

Цитувати
інвалідність 2 група.

Додатково див. ст. 5 Закону України "Про судовий збір" щодо пільг.
Записаний
 

+ Швидка відповідь


Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email