Форум > Запитання

Незаконне перепланування квартири

(1/1)

Ірина:
Помогите, пожалуйста, подскажите, куда можно пожаловаться на  мои соседей сверху. Они сделали незаконную перепланировку – я сама это видела у них во время ремонта.Был перенос в ванной труб, возможно даже и на территорию коридора – не помню.
Сейчас у нас из-за них проблемы с отоплением – в ЖЭКе говорят, что возможно они тоже что то поменяли в системе отопления.
Сантехник ЖЭКа не мог несколько дней к ним попасть домой, весь стояк был с холодными батареями.
В квартиру к себе не пускают.
Я знаю, что проблеммы у них будут с БТИ, когда захотят продать/подарить квартиру... но а к этому времени что я могу сделать, возможно через суд что бы защитить свою квартиру, от вот таких нежелательных последствий.
Или хотя бы как то их прижать.

gro-za:
На жаль, вирішення питання залежить від райдержадміністрації. Вона може направити матеріали в адмінкомісію для накладення стягнення на правопорушників. Правда, сума штрафу не вражає - від 17 до 51 грн. Але потім та ж РДА може звернутися до суду щоб отримати більш вагоме рішення, яке навіть після набрання ним законної сили винуватець виконувати не буде. Та й РДА через деякий час втратить інтерес до цієї малозначної події. Може ознайомитися з матеріалами справи за позовом до мадам Корецької. Вони викладені на моїх сайтах. Використайте функцію ПОШУК з відповідною пошуковою фразою. Слово "мадам" можна опустити.
А Вам суд може відмовити у задоволенні позовних вимог. Хоч можна спробувати.
Відносно незадовільного ЦО у Вашій квартирі - це окрема пісня. Складайте акти-претензії, вимагайте проведення перерахунків. Вимагайте укладення Типового договору. Встановіть прилади обліку тепла радіаторні. Подібних рекомендацій у цьому Форумі маса. І судових рішень також.

Навігація

[0] Сторінка Повідомлень

Відповідь

Go to full version