'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Київтеплоенерго прокоментувало платіжку за опалення на 53 тисячі гривень  (Прочитано 955 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Олександр_2015

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 2030
    • Перегляд профілю

Цитувати
Мешканка Києва у фейсбуці опублікувала фотографію незвичайної платіжки, згідно з якою їй необхідно заплатити 53 тис. гривень за опалення квартири в січні.

Вона попросила своїх друзів поділитися порадами щодо того, куди звертатися з цією проблемою. За її словами, за перший місяць 2020 року їй нарахували в 26 разів більше газу, ніж вона спожила.

“Хтось стикався з вартістю опалення 355 грн за м2? Квартира 4-кімнатна спожила, за підрахунками КТЕ, в січні 39 Гкал! Лічильник є, але поки не опломбований. Реальне споживання 1,5 Гкал! До оплати майже 53 тис. грн. Поділіться досвідом, що з цим робити?”, — запитала киянка.

КП “Київтеплоенерго” незабаром відреагувало на запитання.

“Це фейк? Ні, на жаль, мусимо підтвердити, що ця інформація не фейкова і мешканка будинку за адресою: вул. Є. Сверстюка, 52-В дійсно отримала платіжку за опалення 4-кімнатної квартири з опалювальною площею 127,3 кв.м у січні 52 932,18 грн”, — повідомила прес-служба КП “Київтеплоенерго”.

опалення без лічильника

“Це не помилка і не технічний збій. Справа в тому, що в 23-поверховому будинку на вулиці Є. Сверстюка, 52-В із 177 квартир на початку опалювального сезону лише 5 квартир лишались без квартирних лічильників опалення. А до початку лютого в будинку залишилась лише одна квартира без взятого на комерційний облік приладу обліку теплоенергії”, — пояснили у повідомленні.

Мешканці квартир з лічильниками опалення оплачують лише спожите тепло за показаннями своїх лічильників та опалення місць загального користування. А різниця, що утворюється між показаннями загальнобудинкового лічильника та сумарними показаннями усіх індивідуальних, нараховується мешканцям без індивідуального лічильника.

Нарахування за опалення в будинках, де є технічна можливість встановити квартирні лічильники опалення, здійснюються за методикою, затвердженою Законом України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» № 2119–VIII від 22.06.2017 та Постановою КМУ «Про затвердження Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення та типового договору про надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення» № 630 від 21.07.2005

“З точки зору закону нарахування за опалення в будинку на вул. Сверстюка, 52-В правильне, однак з огляду на реалії — суперечить логіці справедливих нарахувань для клієнтів. Одна квартира не повинна й не може оплачувати різницю між будинковим і квартирними лічильниками. І це проблема не лише Київтеплоенерго і його клієнтів, така ж ситуація і в інших містах. Причина полягає у недосконалості нормативної бази, зокрема Постанови КМУ № 630, вимог якої дотримуються теплопостачальники”, — пояснюють у Київтеплоенерго.

Також у повідомленні зазначили, що Методика спричиняє колізію, коли фінансове навантаження за різницю між показниками загальнобудинкового лічильника та індивідуальними приладами обліку й МЗК (місця загального користування) покладається на споживачів без індивідуальних лічильників. Коли у будинку без індивідуальних лічильників лишається 2-4 квартири, суми нарахувань стають шокуючими.

«Існуюча методика працює, коли 50-70% квартир обладнані індивідуальними лічильниками. Коли оснащення індивідуальними приладами обліку в будинку перевищує 70%, але не досягає 100%, такий алгоритм дає збій», — зазначив директор СП «Енергозбут» КП «Київтеплоенерго» Костянтин Лопатін на зустрічі із журналістами.

На його думку, для таких випадків потрібна методика, яка давала б змогу врегульовувати ці питання в інтересах споживача. Розуміючи абсурдність ситуації, яка виникла, ми будемо звертатися до уряду і профільного міністерства з ініціативою створення альтернативної методики проведення нарахувань для будинків, де більше ніж 70% квартир обладнані індивідуальними приладами обліку.

У відповідь на питання чи буде здійснено перерахунок клієнтці, яка отримала платіжку за опалення майже 53 тис.грн, підприємство відповіло, що усвідомлює соціальне значення послуг, які надає компанія. Тому перерозподіл спожитого тепла будинком буде переглянуто і перерахунок буде здійснено.

https://spilka.pro/kyyivteploenergo-prokomentuvalo-platizhku-za-opalennya-na-53-tysyachi-gryven/?fbclid=IwAR2fnGmLqgJX01WzY-wLXh3JqgpmGIeC2J-4HhpQuE5bAQJzeKAW3a1WWj8

https://scontent.fiev25-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/87456345_488468375160427_1584163081850716160_n.jpg?_nc_cat=100&_nc_sid=a61e81&_nc_ohc=thT5LoQFR1MAX_5gc0F&_nc_ht=scontent.fiev25-1.fna&oh=156e63b8daf1c78f1ef971de531e6ede&oe=5EF598D7
Записаний
 


Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email