'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Перегляд Повідомлень

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Игорь Сан

Сторінок: [1] 2
1
Питання неправильного, на моє переконання, застосування інституту позовної давності в цій категорії справ буде скоріше за все вирішуватися вже новим Верховним Судом.
Матеріали справи будуть викладені пізніше.
Мені дуже цікаво дізнатися Вашу точку зору, чому Ви вважаєте неправильним застосування інституту позовної давності в цій категорії справ?

2
ВСЕМ ОГРОМНОЕ СПАСИБО!!!!
Будем действовать!

3
Якщо власника (не члена ЖБК) не влаштовує те, що робиться у ЖБК -нехай подає заяву про вступ до ЖБК, скликає загальні збори і вирішує проблему. На даний час -це внутрішня діяльність самого ЖБК, яка не стосується особи, що не є членом ЖБК. Щодо позову ЖБК до власника -без документів це безпредметні розмови. Щодо позову власника до ЖБК -то яке відношення має не член ЖБК до того, що відбувається у цьому кооперативі? Яким чином премії у цьому ЖБК (або сусідньому магазині, або на заводі "Арсенал") стосуються власника квартири?

P. S. Знайдіть на Форумі теми стосовно діяльності ЖБК. І проаналізуйте -що саме стосується власника квартири, який не є членом ЖБК, а що до цього власника ніякого відношення немає.
Яким чином тоді власник квартири може оскаржити рішення ЖБК про встановлення тарифів на обслуговування прибуд. теріторії, коли власник сам не має права голосу при прийнятті таких рішень?
Якщо голова ЖБК (який обраний нелегітимно і ніякого відношення до ЖБК не має) подає позов від імені ЖБК - це приедставництво в суді легітимне? І на яких підставах?

4
Сформулюйте -які саме права та інтереси особи (власника квартири в ЖБК) порушені? Хто і як обирався в ЖБК, хто і з ким укладає договори, кому виписує премії -все це другорядне і стосується внутрішньої діяльності ЖБК. Якщо подано позов до такого власника з боку ЖБК -це не порушення, а право ЖБК. Викладайте такий позов, допоможемо із запереченнями, щоб у позові було відмовлено.

Керівництво ЖБК обрано неправомірно (голова і правління не мають жодного  відношення до ЖБК - вони не є членами ЖБК і не є власниками квартир в будинку).
Головою укладаються Договори типа з робітниками і цим робітникам виплачуються преміальні за наказом голови (перевищення повноважень...порушення статуту ЖБК), головою укладаються Договори (з відкатом) на прибирання (утримання) прибудинкової теріторії, без відповідної квоти (є докази) були проведені загальні збори(громадськи слухання) і прийнято завищені тарифи на послуги з утримання будинку та прибуд. теріторії.
Всі рішення приймалися без повідомлення власника квартири (не члена ЖБК).
Наразі, ЖБК (в особі неправомірнообраного голови і правління) подав позов на особу яка є власником кваритири в ЖБК і НЕ Є членом ЖБК і вимагає сплату боргу і підписання нових Договорів.
Ми вважаємо, що незаконно обраний голова ЖБК не має права представляти інтереси ЖБК в суді (сам підписав собі доручення).
Чи буде вірно наступне: Чи можливо подати позов про скасування рішень правління ЖБК та Загальних зборів щодо вибору  голови правління і правління ЖБК (як незаконнообраних), а також і скасування рішень які ухвалювались незаконнообраним правлінням щодо тарифів на утримання будинку та виплату премій "робітникам".
Всі ці виплати ідуть з кишені власника квартири. Ну і можливо переобрати правління ЖБК (обрати з членів ЖБК).

Дякую.

5
Особа є власником квартири в ЖБК, але не є членом ЖБК. Які законні підстави оскарження рішень правління ЖБК, які прямо впливають на права та обовязки власника квартири?
Наприклад: незаконнообраний (є докази) голова правління від імені ЖБК ухвалює  з організаціями Договори, за якими проводиться оплата за утримання будинку і прибудинкової теріторії, не збирая загальних зборів і не даючи права голосу на засіданнях правління ЖБК власнику квартири в ЖБК, нелегітимне керівництво ухвалює ріщення щодо приміювання робітників в ЖБК, голова правління який не має жодного відношення до ЖБК подає в суд на власника квартири в ЖБК про стягнення боргу  і т.д....

6
Розрахунок НЕ заборгованості(всього 7 стор.), тому вирішив викласти в архіві (вірусів немає! у мене стоїть Касперський ліцензія), а також два файли розрахунку заборгованості від позивача.
Особливо треба звернкути увагу на нарахування (різниця в сумах) за періоди: липень, серпень, вересень 2010 року, січень, лютий, травень, серпень, листопад 2011 року, ну і відносно січня 2012 року. Відповісти на питання в апеляції, чому така розбіжність в нарахуванні - пояснити не змогли...

7
Автор: Игорь Сан:
Цитувати
Я не знаю як викласти скан розрахунку і пояснення щодо заборгованності....
У "вікні" для відповіді є кнопка "Додаткові опції...", потім користуйтесь опцією "Вкладення" - для перщого вкладення кнопка "Обзор". Для наступних вкладень ( максимум 4) - кнопки "(Вкладення)" та знову "Обзор".

Дуже дякую, зроблю скани і викладу…

Питання_1: як розуміти це
Стаття 19 ЗУ «Про ЖКП». Учасники договірних відносин у сфері житлово-комунальних послуг
6. Особливими учасниками відносин у сфері житлово-комунальних послуг є балансоутримувач та управитель, які залежно від цивільно-правових угод можуть бути споживачем, виконавцем або виробником.
Відповідно до цього, в разі якщо ЖБК(який не  є  субєктом господарювання ) уклав договори з виробниками послуг може бути виконавцем або виробником послуг?

Птання_2: Площа балкону входить в площу опалення?

8
думка Мінрегіону- це святе. Навіть ВССУ  обгрунтовує свої рішення листами Мінрегіону, можливо навіть і "скасованими"
Ну так то ж Луспеник! Особа відома.
ВССУ теж інколи помиляється... Тому-то й довелось  вигадувати перегляд у ВСУ з приводу неоднакового застосування норм матеріального права.
Посилання на листи міністерств в судовому рішенні взагалі ноненс. Посилатися потрібно на НПА. Листи міністерств до них не відносяться. Отака кваліфікація...

Повністтю з Вами згоден!

9
Автор: focus:
Цитувати
Скажіть.. а у відповідача заборгованість є? Якщо є то чому, а якщо немає то теж чому?

Щодо Житлово-будівельного кооперативу, то опрацюйте  Закон про житлово-комунальні послуги, поняття виконавця послуг  і  ознайомтеся з http://minregion.gov.ua/zhkh/ekspluataczija-zhitla/shhodo-zhitlovo-budivelnih-kooperativiv/

житлово-будівельний кооператив не  є  субєктом господарювання, тобто виконавцем послуг,  а тому застосування судами у вашому випадку  ст 20 Закону про житлово-комунальні послуги є незаконним і  необгрунтованим


ДЯКУЮ ВСІМ за підказку...
За моїми розрахунками заборгованості у відповідача немає, т.як тарифи "узаконили" неправомірним правлінням, без відповідних Зборів членів ЖБК. Голова ЖБК не має відповідних повноважень (чому - писав вище) і підробила підписи членів ЖБК. При цьому при нарахуванні боргу використовували тарифи, які не пройшли реєстрацію в управлінні юстиції, чи які були в подальшому скасовані відповідними рішеннями судів.
Я не знаю як викласти скан розрахунку і пояснення щодо заборгованності....

10
Щось ніхто не надає ніякої поради.... СУМНО :-[

11
Шановні учасники Форуму, я і мої клієнти дуже ВСІМ ВАМ вдячні за поради, які ми отримали на цьому форумі, що надало нам можливість хоч трошки побороти цей комунальний безпредєл.

Розуміючи завантаженість Вас всіх в таких не легких спорах з комунальниками и т.д…. не хотілось особо турбувати Вас всіх. Кожен йде своїм шляхом….

Втім, хотів би зараз поділитися з Вами, тим що було, що є і …. ЩО БУДЕ.

Тут викладені справи в яких я був представником відповідачів.
Я взявся за цю справу тільки з-за того, що сам не плачу за комунальні послуги які мені  просто не надаються, чи надаються не якісно  :(, а тому чекаю на СВІЙ ЧАС і готуюсь  :).

Відповідачі по справі - чоловік і дружина(з донькою) які мешкають в одному будинку і мають свої квартири. Будинок підпорядкований ЖБК «Верстат-2».

Як на мене - моє «тренування» вдале і має певні перспективи як на мою думку.

Рішення суду 1 інстанція (суддя Декаленко В.С.) http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/27128507
Рішення суду 1 інстанція  (суддя Васильченко О.В.) http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/31840872
Рішення суду апеляційна інстанція (суддя в перший інстанції Декаленко В.С.) http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/30327872
Рішення суду апеляційна інстанція (суддя в перший інстанції суддя Васильченко О.В.) http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/37345082
Потім щ ей виправили помилку на нашу користь: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/37600427
Рішення суду касаційна інстанція (суддя в перший інстанції Декаленко В.С.) http://reyestr.court.gov.ua/Review/35309457

На жаль, в зв’язку з моєю хворобою не встигли подати касаційну скаргу на рішення апеляції (суддя в перший інстанції суддя Васильченко О.В.)

АЛЕ, в рішенні касаційної інстанції встановлено «Також судами при визначенні розміру заборгованості не було перевірено чинності тарифів, за якими вона була нарахована, з урахуванням доводів та заперечень сторін з цього приводу»... з відповідними наслідками….

Ось така була боротьба….

Пізніше з’ясувалося те, що голова ЖБК жодним чином до цього ЖБК не відноситься і не може бути обрана ні в правління ЖБК, а ні бути головою кооперативу. Всі протоколи і іншу документацію голова підробила і видає за дійсність. Тому ми подали судді Трегубенко заяву про забезпечення майбутнього позову про визнання недійсними рішення загальних зборів та рішень правління житлово-будівельного кооперативу «Верстат-2»,  визнання неправомірними дії голови правління житлово-будівельного кооперативу «Верстат-2», та зобов’язання вчинити певні дії з вимогою визнати те, що голова кооператив обрана не легітимним правлінням і не може бути головою кооперативу, а відтак скасувати всі розпорядження голови і правління з відповідними наслідками.

Позов ми ще не подали, так як у нас немає документів, які б свідчили про те, що правління кооперативу не легітимне, а тому 16.12.2013 року!!! подали заяву про забезпечення доказів. Заява на розгляді у судді Трегубенко і по цій заяві досі не прийнято рішення. Так як до судді попала справа з касації, то вона сказала, що прийме рішення по цій заяві в день засідання. Засідання призначено на 02.09.2014.   

Таким чином наразі одна справа на перегляді в перший інстанції у судді Трегубенко, а ось по другий пізніше (за результатом рішення судді Трегубенко щодо перевірки НПА) мабуть буду подавати про перегляд за ново виявленими обставинами по другій справі (суддя Васильченко), так як маю рішення суду касаційної інстанції за тим же предметом, підставами позову і правовідносинами, в якому зазначено про перевірку НПА …

При цьому буду застосовувати в обох випадках ЗОЛОТЕ рішення Шевченківського р/с Києва, а/с № 2а-118/11 !!!

Хочу попросити пораду - як діяти на перегляді справи у Трегубенко?

Може заявити клопотання про залишення позовної заяви ЖБК без розгляду керуючись п. 2 ч. 1 ст. 207 ЦПК України, та ч.2 ст. 237 ЦК України ?

Чи все ж таки просити перевірити НПА ???, чи якось інакше… з прицілом, щоб потім подати по другій справі за ново виявленими обставинами ?


Якщо комусь цікаво – можу поділитися матеріалами справи які вже є.

12
Шановні учасники Форуму, я і мої клієнти дуже ВСІМ ВАМ вдячні за поради, які ми отримали на цьому форумі, що надало нам можливість хоч трошки побороти цей комунальний безпредєл.

Розуміючи завантаженість Вас всіх в таких не легких спорах з комунальниками и т.д…. не хотілось особо турбувати Вас всіх. Кожен йде своїм шляхом….

Втім, хотів би зараз поділитися з Вами, тим що було, що є і …. ЩО БУДЕ.

Тут викладені справи в яких я був представником відповідачів.
Я взявся за цю справу тільки з-за того, що сам не плачу за комунальні послуги які мені  просто не надаються, чи надаються не якісно  :(, а тому чекаю на СВІЙ ЧАС і готуюсь  :).

Відповідачі по справі - чоловік і дружина(з донькою) які мешкають в одному будинку і мають свої квартири. Будинок підпорядкований ЖБК «Верстат-2».

Як на мене - моє «тренування» вдале і має певні перспективи як на мою думку.

Рішення суду 1 інстанція (суддя Декаленко В.С.) http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/27128507
Рішення суду 1 інстанція  (суддя Васильченко О.В.) http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/31840872
Рішення суду апеляційна інстанція (суддя в перший інстанції Декаленко В.С.) http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/30327872
Рішення суду апеляційна інстанція (суддя в перший інстанції суддя Васильченко О.В.) http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/37345082
Потім щ ей виправили помилку на нашу користь: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/37600427
Рішення суду касаційна інстанція (суддя в перший інстанції Декаленко В.С.) http://reyestr.court.gov.ua/Review/35309457

На жаль, в зв’язку з моєю хворобою не встигли подати касаційну скаргу на рішення апеляції (суддя в перший інстанції суддя Васильченко О.В.)

АЛЕ, в рішенні касаційної інстанції встановлено «Також судами при визначенні розміру заборгованості не було перевірено чинності тарифів, за якими вона була нарахована, з урахуванням доводів та заперечень сторін з цього приводу»... з відповідними наслідками….

Ось така була боротьба….

Пізніше з’ясувалося те, що голова ЖБК жодним чином до цього ЖБК не відноситься і не може бути обрана ні в правління ЖБК, а ні бути головою кооперативу. Всі протоколи і іншу документацію голова підробила і видає за дійсність. Тому ми подали судді Трегубенко заяву про забезпечення майбутнього позову про визнання недійсними рішення загальних зборів та рішень правління житлово-будівельного кооперативу «Верстат-2»,  визнання неправомірними дії голови правління житлово-будівельного кооперативу «Верстат-2», та зобов’язання вчинити певні дії з вимогою визнати те, що голова кооператив обрана не легітимним правлінням і не може бути головою кооперативу, а відтак скасувати всі розпорядження голови і правління з відповідними наслідками.

Позов ми ще не подали, так як у нас немає документів, які б свідчили про те, що правління кооперативу не легітимне, а тому 16.12.2013 року!!! подали заяву про забезпечення доказів. Заява на розгляді у судді Трегубенко і по цій заяві досі не прийнято рішення. Так як до судді попала справа з касації, то вона сказала, що прийме рішення по цій заяві в день засідання. Засідання призначено на 02.09.2014.   

Таким чином наразі одна справа на перегляді в перший інстанції у судді Трегубенко, а ось по другий пізніше (за результатом рішення судді Трегубенко щодо перевірки НПА) мабуть буду подавати про перегляд за ново виявленими обставинами по другій справі (суддя Васильченко), так як маю рішення суду касаційної інстанції за тим же предметом, підставами позову і правовідносинами, в якому зазначено про перевірку НПА …

При цьому буду застосовувати в обох випадках ЗОЛОТЕ рішення Шевченківського р/с Києва, а/с № 2а-118/11 !!!

Хочу попросити пораду - як діяти на перегляді справи у Трегубенко?

Може заявити клопотання про залишення позовної заяви ЖБК без розгляду керуючись п. 2 ч. 1 ст. 207 ЦПК України, та ч.2 ст. 237 ЦК України ?

Чи все ж таки просити перевірити НПА ???, чи якось інакше… з прицілом, щоб потім подати по другій справі за ново виявленими обставинами ?

Якщо комусь цікаво – можу поділитися матеріалами справи які вже є.

13
Тарифи / Re: тарифы в Киеве
« : 01 Жовтня 2013, 12:20:49 »


Цитувати
Підкажіть, чи було скасовано розпорядження КМДА № 1334 від 30.11.2009 року ? Незрозуміло чи підлягають обовязковії  реєстрації в МЮ розпорядження КМДА щодо погодження тарифів? Прошу надати відповідь і посилання на рішення (якщо такі є).
Можливо, ця відповідь з Департаменту економіки та інвестицій на мій запит про законність застосування розпорядження № 1221 від 29 грудня 2010 року по моєму будинку, допоможе Вам щось зрозуміти.
" Оскільки , зазначене розпорядження видано в межах повноважень ОМС, воно не підлягало державній реєстрації в органах юстиції.Державна реєстрація нормативно-правових актів виконавчого органу Київської міської ради ( КМДА) стала обов язковою після набрання чинності постанови КМУ від 01 серпня 2011р. № 833, тобто з 11 серпня 2011р., якою встановлено, що нормативно-правові акти КМДА підлягають державній реєстрації незалежно від функцій на виконання яких вони видаються".  Підпис: М.Поворозник.
Дякую. Дуже допомогли. На запити просто немає часу.

14
Тарифи / Re: тарифы в Киеве
« : 30 Вересня 2013, 14:33:09 »
Підкажіть, чи було скасовано розпорядження КМДА № 1334 від 30.11.2009 року ? Незрозуміло чи підлягають обовязковії  реєстрації в МЮ розпорядження КМДА щодо погодження тарифів? Прошу надати відповідь і посилання на рішення (якщо такі є).

15
Пояснить будь ласка чи скасовані наступні Розпорядження КМДА від 31.08.2009 р. N 978,979 і де знайти рішення ?

Сторінок: [1] 2

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email