'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Цікаве питання по водопостачанню  (Прочитано 3601 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Ra:)

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 4
    • Перегляд профілю
Цікаве питання по водопостачанню
« : 06 Червня 2013, 22:17:34 »

Доброго дня, шановні форумчани!
Прохання допомогти з пошуком шляху вирішення моєї проблеми з КП (водопостачання).
Усі спроби знайти подібний випадок в Мережі були безрезультатними.

Тож ситуація така. Є будинок у невеличкому селищі у якому ще за радянських часів було проведено водогін. Десь у середині 90-х водопостачання було припинене (КП, яке відповідало за водогін, звісно, нічого не ремонтувало). Влітку 2007-го року було створено нове КП, яке (за окремі гроші, які ніде не обліковувались, та за допомогою наших матеріалів) відремонтувало водогін (нова труба, був придбаний лічильник та встановлений в приміщенні). Ніяких документів стосовно відремонтованого водогону КП не надавало окрім розрахункової книжки, лічильник не було опломбовано. Деякий час усе працювало як треба (за винятком тиску - добре, якщо вода просто текла). Через пару років і це КП збанкротувало, подача води була припинена, ніхто на той час у будинку не проживав. У свій останній приїзд мені "пощастило" познайомитися з новим, УВАГА!!!, ХАЗЯЇНОМ КП, водогону, бо усю власність було сільською радою йому продано (на момент приїзду водопостачання не було). Новий власник ультимативно заявив, що у права власності він вступив за пару місяців до нашої зустрічі і тепер я йому винен за воду нібито стільки скільки теоретично може пройти через мій водогін при тиску, який він фіксує у себе на насосній станції. Ба більше - я повинен надати проектну документацію на водогін, повинен сам придбати та встановити промисловий (металевий) лічильник у спеціальному приямку, який сам повинен збудувати поза своєю територією; причому КП за лічильник відповідальності не несе і якщо його хтось зніме - мені нарахують борг як і у випадку моєї відсутності. А до того моменту, як я підпишу договір КП нараховуватиме борг по максимуму. Договір було підписано (типовий, з постанови №630 кабміну з останніми доповненнями, але з приміткою, що вода не відповідає санітарним нормам). До договору було додано заяву, у якій є вимога відключити будинок від водопостачання (опломбувати водогін до розв'язання ситуації), цього виконано не було, водою ніхто не користувався (є свердловина).

На сьогоднішній день стоять такі питання:

1. Чи має право нове повністю приватне КП вимагати оплати за період, коли я був не в курсі змін (придбання водогону цим КП) ДО підписання договору?
2. Взагалі чи мала право сільрада продати те, що належить громаді і частково мені (останній ремонт водогону за мій рахунок).
3. Чи має право КП вимагати проектну документацію на відремонтований попередньою організацією водогін?
4. Чи має право КП ультимативно вимагати встановити лічильник промислового зразка поза моєю територією у приямку за мій кошт (у мене вже є лічильник у будинку!)?
5. Які кроки я повинен зробити перш за все, щоб владнати ситуацію?

P.S. З постановою 630 ознайомився - підтверджень вимог не знайшов.

Завчас дякую!
Записаний

Перо

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 8691
    • Перегляд профілю
Re: Цікаве питання по водопостачанню
« Reply #1 : 11 Червня 2013, 21:33:00 »

1. Незрозуміло -у чому полягає проблема чи спір. Вимагає -ну нехай собі вимагає. Якщо звернеться до суду з позовом -тоді предметно можна обговорювати це питання.
2. Не видно документів -хто, кому і що продав і хто є (був) власником "проданого".
3. Див. п. 1.
4. Див. п. 1.
5. Див. п. 1 (останнє речення).
Записаний

Юрій Васильович

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 9850
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю
Re: Цікаве питання по водопостачанню
« Reply #2 : 12 Червня 2013, 12:03:21 »

Додатково:
1).
Цитувати
Є будинок у невеличкому селищі у якому ще за радянських часів було проведено водогін.
І за радянських часів приєднання будинку до водогону ( до магістралі) потребувало спочатку виконання проекту. Можливо він десь і є, а можливо Ви його просто не зберегли.
2).
Цитувати
Ніяких документів стосовно відремонтованого водогону КП не надавало окрім розрахункової книжки, лічильник не було опломбовано.
На виконання ремонтних робіт ( в межах вже існувавшого Вашого водогону) документація не потрібна. На встановлення лічильника ( для індивідуальних будинків) потрібен проект. В проекті зазначається місце встановлення лічильника. По нормативам-  це місце відгалуження Вашого водогону від загального ( від магістралі). Для монтажу лічильника і наступного його обслуговування Вами ( або за Ваші кошти) в цьому місці будується водопровідний колодязь ( по-Вашому "приямок"). Виконавець послуги може дозволити ( за певних обставин, наприклад для захисту від крадіжок) встановити лічильник в межах земельної ділянки будинку (тоді потрібно 2 колодязі: 1-й - на магістралі для забезпечення доступу до  запірної арматури та її обслуговування; 2-й у Вашому дворі - для лічильника), або (якщо відсутня дворова водорозбірна колонка) в самому будинку ( один колодязь - на магістралі).
Встановлений лічильник приймається в експлуатацію після опломбування та складення відповідного акту. Без такого акту покази лічильника не враховуються. Раз на 3 чи 4 роки ( дивіться паспорт лічильника ) лічильник повинен проходити повірку. Якщо Ваш лічильник встановлено ще в 2007 році, то без повірки його вже ніхто не допустить до експлуатації і не опломбує. А раз у Вас нема проекту, то вирішувати питання встановлення лічильника Вам з новим виконавцем послуги потрібно з самого початку ( звісно, якщо Ви маєте наміри користуватися водопроводом).
3).
Цитувати
Чи має право КП ультимативно вимагати встановити лічильник промислового зразка
Не зрозуміло що мається на увазі під виразом "промислового зразка". Лічильники поділяються на "квартирні" та "колодязні". Якщо не досягнете згоди на встановлення лічильника в будинку, то в колодязі доведеться встановлювати лічильник відповідно "колодязьного" типу. (Без варіантів). Ще лічильники різняться за пропускною способністю ( за діаметром ). Це Вам вкажуть у проекті, в залезності від діаметру Вашого трубопроводу.
4).
Цитувати
і тепер я йому винен за воду нібито стільки скільки теоретично може пройти через мій водогін при тиску, який він фіксує у себе на насосній станції.
Маячня. За відсутності лічильника нараховується "норма споживання". Якщо ніхто не "прописаний", але подача води не припинена ( кран не опломбовано ) нараховують як на одну особу.
5).
Цитувати
промисловий (металевий) лічильник
? Вони всі металеві: чавунні, латунні, зі сплавів алюмінію, ..... і т.д.
6).
Цитувати
До договору було додано заяву, у якій є вимога відключити будинок від водопостачання (опломбувати водогін до розв'язання ситуації), цього виконано не було,
Як це "До договору"? Якщо заяву було подано і зареєстровано офіційно і у Вас є другий примірник заяви з відміткою про її прийняття, то у Вас є шанс "відбитися" віз претензій водопостачальника, заявлених ним у  судовому позові.
Записаний

Ra:)

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 4
    • Перегляд профілю
Re: Цікаве питання по водопостачанню
« Reply #3 : 12 Червня 2013, 12:55:05 »

Юрій Васильович, Дякую за відповідь!

Виходячи з того, що я зрозумів потрібно:

1. Сплатити кошти за той час, коли було створено нове КП до моменту підписання договору та заяви на опломбування з розрахунку на норму споживання 1 людини (прописано 1 людину) навіть якщо на той момент ніхто не проживав та інформації про КП не було.
2. Робити проект водогону та встановлення лічильника, доречі, хто цим займається (наприклад, у нашому місті Артемівську)?
3. Ставити лічильник і водою не користуватись (або не ставити і не користуватись).
4. Замість п. 2. та 3. - не робити нічого (ні проекту ні лічильник не ставити, бо є заява про припинення послуги) - які наслідки можуть бути?

Але саме цікаве ось що - наприклад у мою відсутність лічильник вкрадено/навмисно пошкоджено/розірвався після перемерзання), вода витікає (аварійна ситуація) - логічно, що якщо я не заявив про це у то же день постачальнику чи у міліцію - усі витрати мої, а така ситуація, нажаль, більш ніж можлива тому що часто будинок стоїть порожній, а постачальник на відріз відмовляється ставити лічильник у будинку...
Записаний

Ra:)

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 4
    • Перегляд профілю
Re: Цікаве питання по водопостачанню
« Reply #4 : 12 Червня 2013, 13:19:55 »

І ще додам - постачальник відмовився підписати та прийняти заяву про опломбування, а також прийняти заяву про те, що ніхто у будинку не проживає. Тобто у них це не зафіксовано, окрім того, що заяву взяли (без свого підпису) є помітка на нашій частині договору...
Вважаю, ситуація зайшла у глухий кут - тепер тільки суд зможе вирішити проблему (керівник КП - м'яко кажучи не контактна людина, проблеми мають багацько людей).
Записаний

Юрій Васильович

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 9850
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю
Re: Цікаве питання по водопостачанню
« Reply #5 : 12 Червня 2013, 13:28:34 »

Для початку запросіть роздруківку особового рахунку ( просіть вказати за період з початку роботи нового КП, помісячно, нарахування, підстави для нарахувань).
Стосовно проекту, якщо Артемівськ Донецької обл, то розробити проект може "Бахмут-вода". Якщо це приміська зона, що обслуговується "Вода Донбасу", то може і "Вода Донбасу". Теоретично може і "Гипроцмо", але точно відомостей не маю ( для них це дрібниці). Але місте розташування лічильника не на "врізці" в будь-якому разі потрібно узгоджувати з Виконавцем послуги.
З заявою про відключення Ви "пролітаєте", заяви потрібно реєструвати в приймальній КП ( а Ви, мабуть спілкувались з контролером?).

Про інше трохи пізніше.

Записаний

Ra:)

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 4
    • Перегляд профілю
Re: Цікаве питання по водопостачанню
« Reply #6 : 12 Червня 2013, 13:43:31 »

Спілкувався з бухгалтером з приводу заяви та з директором КП.
Де в них знаходиться приймальня - це велика таємниця для мене (скоріш за все просто реєстрація на приватну адресу та офісу немає) а взагалі проблема в тому, що відмовляються приймати... Та й штат у них повністю змінився - бухггалтер вже інший.
Взагалі вважаю, що відмовляються прийняти тому, що у мене є документи, які підтверджують, що у будинку ніхто не проживає (з моменту створення КП по цей час!).
Ще раз дякую!
Записаний

Юрій Васильович

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 9850
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю
Re: Цікаве питання по водопостачанню
« Reply #7 : 12 Червня 2013, 13:49:43 »

Цитувати
відмовляються приймати...
Посилайте рекомендованим листом з повідомленням про вручення.
Записаний
 


Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email