'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Перегляд Повідомлень

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Nastya

Сторінок: [1] 2 3
1
Горгаз и Электросети давно ввели затраты по поверке наших счетчиков в свою затратную часть, в накладные расходы предприятия. С нас "не берут" деньги за поверку и мы довольные, а Они тихо берут сколько им позволят и больше.
Почему с водомерными счетчиками по другому? Сколько об этом еще будет обсуждений.
Послуги газо- та електропостачання давно були виокремлені в окрему групу, так як повязані з підвищеною небезпекою, потребують спеціалістів зі спеціальними знаннями та допусками. А от вода, стоки, тепло, утримання будинку і території - це все для колишніх ЖЕКів просто.  Наразі правонаступників  ЖЕКів нагинають, щоб ті брали на себе функції ї цих виконавців,  але останні  чинять спротив.
Мені жаль, що ніхто, окрім Юрія Васильовича  та Фокуса не зрозумів, те  про що я писала. Як каже  прислів я - сліпому  не  покажеш,  глухому не розкажеш... Кожен народ достоїн тії участі , яку має.

2

Ви спочатку до кінця дочитайте те, на що посилаєтесь,  та спробуйте зрозуміти про що там пишуть.

Цитувати
Шановний Юрій Васильович! Не варто так... Я прекрасно все розумію.  Біда в тому, що не розуміють багато інших.  З Вами тяжко вести дискусію. Ви завжди берете верх, хоча не завжди праві.  Як не по Вашому - тиснете  кнопку
   

Я ж казала. Якщо Вам нічим правду крити - тиснете кнопку. Полеміка? Хто не має розум  - розбереться. 

3
Цитувати
Ви спочатку до кінця дочитайте те, на що посилаєтесь,  та спробуйте зрозуміти про що там пишуть.

Дочитала і не тільки відповідь на це питання. Розумію правильно. Збити не вдасця.
 Посилання мною наведене  для  думаючих.
 В даній статті готового, розжованого висновку  немає, але є аналіз  Закону України «Про житлово-комунальні послуги», Порядку визначення виконавця житлово-комунальних послуг у житловому фонді, затвердженого наказом № 60 Держжитлокомунгоспу України від 25.04.2005 року, Типового договору про надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України № 630 від 21.07.2005 року.
http://jkg-portal.com.ua/ua/question/t/zhitlove-gospodarstvo/skolko-ispolnitelej-odnoj-otdelnoj--kommunalnoj-uslugi-mozhet-byt-opredeleno-v--odnom-otdelnom--dome-rnimejet-li-pravo-organ-mestnoj-vlasti-v-sootvetstvii-s-porjadkom-httpzakonnauuadocuid10925410--na-delegirovanije-chasti-funkcij--ispolnitelja-zhilishhnym/?page=2
Зокрема, раджу звернути увагу на наступні висновки:
Цитувати
...виконавець повинен надавати послуги безпосередньо споживачеві відповідно до умов укладеного договору, при цьому виконавець повинен мати на своєму балансі та обслуговувати внутрішньобудинкові інженерні мережі, адже  відповідно до п. 22 Типового договору про надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення , затвердженого постановою Кабінету Міністрів України № 630 від 21.07.2005 року, точкою  розподілу,  в  яких здійснюється передача послуги з   постачання холодної   та   гарячої   води  від виконавця споживачеві, є  точка після  першої водозапірної  арматури  на  відгалуженні  від  стояка  у  квартирі споживача послуг у багатоквартирному будинку; а водовідведення - зливний отвір санітарно-технічних приладів.
Окрім цього, Порядком визначення виконавця житлово-комунальних послуг у житловому фонді, затвердженого наказом № 60 Держжитлокомунгоспу України від 25.04.2005 року не передбачено можливість делегування функцій виконавця іншим особам за рішенням органу місцевого самоврядування. Передача функцій виконавця субпідрядникам та іншим особам відповідно до п. 4.4. цього Порядку здійснюється виключно на договірних засадах, при цьому виконавець залишається відповідальним за якість наданих послуг.

Пропоную кожному  відповісти на питання: якщо виконавцями є, наприклад,  міськводоканал, теплокомуненерго, міськенерго, ітп, то чому точки розподілу, в  яких здійснюється передача послуг  від таких  "виконавців" ОСОБИСТО ВАМ,  знаходяться ДАЛЕКО НЕ ТАМ, де мають бути, поза межами не тільки квартир, а й будинку в цілому?
У наведених судових рішеннях суд відмовляє позивачам, тому, що відповідачі не є виконавцями, не обслуговують внутрішньобудинкові мережі, не утримують на балансі ні будинок ані  лічильники, а тому не мають обов язку  їх демонтувати, транспортувати,   повіряти і монтувати на  місце  за свій рахунок.   Але, далеко не кожен може зрозуміти те,  що написано між рядками таких судових рішень.

4
??? ...  Є ж імперативна норма, ч. 3 ст. 28 закону України "Про метрологію та метрологічну діяльність": Періодична повірка, обслуговування та ремонт (у тому числі демонтаж, транспортування та монтаж) зазначених засобів вимірювальної техніки здійснюються за рахунок підприємств і організацій, які надають послуги з електро-, тепло-, газо- і водопостачання. Нею, а не підзаконними ПКМУ повинен керуватися справжній суд.
  Про ст. 28.  повноваження КМУ ( надані йому цим же законом) та рішення ВАСУ дивіться у відповіді ФОКУСУ ( попередній пост).
У згаданих Вами постановах КМУ колізії немає:
До появи ПКМУ 529 ( ПКМУ 560 не мала норми про включення витрат на повірку до тарифу на утримання будинку)  ПКМУ 560 не суперечила п. 9 "правил..." ПКМУ 630.
ПКМУ 529 і 869 суперечать п. 9 "правил..." ПКМУ 630.
Цитата: Nastya від 31 Травня 2014, 21:31:46
   
Цитувати
 
Цитувати
Адже, згідно чинного законодавства, виконавцем  ЖКП у будинку може бути лише одна юридична особа, та у якої  документи на будинок, і відповідно, лічильники та все інше майно на балансі (докладніше тут  ...
Ви спочатку до кінця дочитайте те, на що посилаєтесь,  та спробуйте зрозуміти про що там пишуть.

Шановний Юрій Васильович! Не варто так... Я прекрасно все розумію.  Біда в тому, що не розуміють багато інших.  З Вами тяжко вести дискусію. Ви завжди берете верх, хоча не завжди праві.  Як не по Вашому - тиснете  кнопку.   
Оригіналів документів (обовязкового зберігання) на будинок та про його власників  ОДИН КОМПЛЕКТ.  А у  кожного виконавця ЖКП він повинен бути. Дана  інформація є конфіденційною. Незаконне заволодіння нею та персональними даними власників карається Законом. 
Якщо юридичних осіб- виконавців ЖКП у будинку може бути кілька,  то поясніть, будь ласка, де беруть достовірну інформацію про будинок, прибудинкову територію та його власників, так звані виконавці (при-(ви)значені рішеннями ОМС). При тому, прошу не забувати, що дана інформація має бути отримана ЗАКОННИМ ШЛЯХОМ, а комунальних багатоквартирних будинків ( якими має право розпоряджатися ОМС)  в Україні лічені одиниці (тобто - майже відсутні).   

5
Автор: focus:
Цитувати
суд встановивши вище перелічені обставини безпідставно не застосував норми п.9 Правил надання послуг з централізованого опалення , постачання холодної та гарячої води і водовідведення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.07.2005 року №630
Суд правомірно застосував ПКМУ № 869 від 01.06.2011р. відповідно до якої послуга з повірки квартирних приладів обліку входить до послуги з утримання будинку:
Цитувати
ПЕРЕЛІК послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій
...
Періодична повірка, обслуговування і ремонт квартирних засобів обліку води та теплової енергії, у тому числі їх демонтаж, транспортування та монтаж після повірки
Колізія вирішується за датою.

??? ...  Є ж імперативна норма, ч. 3 ст. 28 закону України "Про метрологію та метрологічну діяльність": Періодична повірка, обслуговування та ремонт (у тому числі демонтаж, транспортування та монтаж) зазначених засобів вимірювальної техніки здійснюються за рахунок підприємств і організацій, які надають послуги з електро-, тепло-, газо- і водопостачання. Нею, а не підзаконними ПКМУ повинен керуватися справжній суд.  У згаданих Вами постановах КМУ колізії немає:
Цитувати
витрати на періодичну повірку, опломбування, обслуговування та ремонт (включаючи демонтаж, транспортування і монтаж) засобів обліку теплової енергії, які є власністю ліцензіата.

Цитувати
витрати на періодичну повірку, опломбування, обслуговування та ремонт (включаючи демонтаж, транспортування і монтаж) засобів обліку води, які є власністю ліцензіата.

Цитувати
24. Витрати з проведення періодичної повірки, обслуговування і ремонту квартирних засобів обліку води та теплової енергії, у тому числі їх демонтажу, транспортування та монтажу після повірки, визначаються відповідно до укладених договорів між виконавцем та субпідрядником, який виконує зазначені послуги, з розрахунку на один квартирний засіб обліку води та теплової енергії і нараховуються щомісяця споживачеві у складі послуги залежно від кількості таких засобів обліку шляхом додавання плати за проведення періодичної повірки, обслуговування і ремонту квартирних засобів обліку води та теплової енергії, у тому числі їх демонтажу, транспортування та монтажу після повірки, до загальної вартості послуг.

 Згідно чинного законодавства, виконавцем  ЖКП у багатоквартирному будинку може бути лише одна юридична особа, та у якої  документи на будинок і, відповідно, лічильники та все інше майно на балансі (докладніше тут   http://jkg-portal.com.ua/ua/question/t/zhitlove-gospodarstvo/skolko-ispolnitelej-odnoj-otdelnoj--kommunalnoj-uslugi-mozhet-byt-opredeleno-v--odnom-otdelnom--dome-rnimejet-li-pravo-organ-mestnoj-vlasti-v-sootvetstvii-s-porjadkom-httpzakonnauuadocuid10925410--na-delegirovanije-chasti-funkcij--ispolnitelja-zhilishhnym/?page=2 ).

6
Якщо ви маєте однодумців з вашого парадного, то просто зробіть і підпишить протокол зборів власників, яким легалізуйте рішення: 1) про неправомірні дії невідомих осіб щодо перешкоджання вам у користуванні вашою власністю шляхом встановлення технічних звсобів, що обмежують вам доступ до під"їзду; 2) про повернення до первинного стану шляхом демонтажу/виключення технічних засобів, що обмежують вам доступ до під"їзду. Далі власними силами можете виконувати це рішення. Демонтуйте замок. Це не є юридично чистим шляхом для вирішення ситуації, але в ситуації, яка склалася дозволить вам певним чином легалізувати свої дії. Супротивна сторона в разі заперечень повинна буде надати документи (рішення всіх власників) щодо встановлення замка.
Дякую за підтримку. Але ж, це знову конфлікт.  Демонтувати його спокійно не вдасться, буде бійка: стінка на стінку. До того ж ми в меншості.

7
Текст повідомлення ВИДАЛЕНО
Підстава п. 8 "Правил форуму"
Цитувати
Відповіді, поради, консультації, які містять фактичні або юридичні помилки, дописи з граматичними помилками, які утруднюють розуміння викладеного, можуть бути видалені.

8
Доповідаю про ситуацію з замком. Жоден з державних органів не відреагував на заяви, згідно з законом. Проігнорувала повідомлення про злочин міліція,  не відреагувала належним чином на заяву про приховування злочину прокуратура. Податкова взагалі не дає відповіді, навіть після особистого візиту.
Незадоволених діями О. М. виявилося майже 40 осіб. Будемо боротися разом. 

9

ЗУ "Про захист прав споживачів" більше спрямований на регулювання відносин в галузі торгівельниз та побутових послуг. В галузі ЖКП ЗУ "Про ЖКП" відносно ЗУ "Про захист прав споживачів" є спеціальним.
Але я не спорила з даного приводу. Норми ЦК і ЗУ "Про захист прав споживачів", які в даному випадку є загальними ніхто не відміняв і вони діють.
 
Цитувати
Як бачите споживачі ( як власники ) можуть визначити виконавця. Проблема в тому, що в багатоквартирному будинку купа співвласників. Тому за інертності наших співвласників доводиться (вимушено!) "співпрацювати" з Виконавцями від ОМС 
  Що значить вимушено, тобто поза рамками закону?
Стосовно "послуги, від якої споживач не може відмовитися":... Я теж з Вами не погоджуюсь. Немає таких послуг, від яких законом заборонено відмовитись. Можна відмовитись від усіх.  Інша справа, якщо Ви не хочете, а отримати в іншого виконавця немає можливості...
Цитувати
Тому порада: вивчайте законодавство а лозунги залиште для мітінгів.
Дякую Вам за пораду. Мій досвід в крутінні законами як дишлом, дійсно  замалий.  Вивчаю!

10
Текст повідомлення ВИДАЛЕНО
Підстава п. 8 "Правил форуму"
Цитувати
Відповіді, поради, консультації, які містять фактичні або юридичні помилки, дописи з граматичними помилками, які утруднюють розуміння викладеного, можуть бути видалені.

11
Цитувати
http://reyestr.court.gov.ua/Review/18158324
це господарська справа...

Звідки Ви знаєте? Читали?
http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/36681957
Цитувати
Таким чином, суд апеляційної інстанції, встановивши фактичні обставини справи та проаналізувавши правові норми, які регулюють спірні правовідносини, дійшов висновку, що судом першої інстанції не враховано одну дуже важливу обставину - підвідомчість спору, а тому є неправильними всі процесуальні дії, вчинені судом по даній справі: прийняття позову. Відкриття провадження, постановлення рішення по суті заявлених вимог.

12
Цитувати
"послуга, від якої споживач не може відмовитися",
Реальні чи віртуальні? Я такого закону не знаю. Стаття 5 ЗУ "Про захист прав споживачів" зовсім не те говорить.[ВИДАЛЕНО. ПОРУШЕННЯ п.п. 2, 8 "Правил форуму]
  Отримала писульки з податкової і прокуратури. Дупль пусто. Ні мотивів ні дій. Нічого. Навіть таким [ВИДАЛЕНО. ПОРУШЕННЯ п. 8 "Правил форуму] як  Олександр Миколайович можна безкарно вимагати, надавати віртуальні, примусові послуги, чіпляти замок на чужу власність, не реєструвати комерційну діяльність, не сплачувати податки.... Що вже казати про комунальні підприємства ОМС  [ВИДАЛЕНО. ПОРУШЕННЯ п. 8 "Правил форуму] Скрізь. Жах!


Попередження. Будь ласка дотримуйтесь "Правил форуму". Емоції залиште за межами форуму. Повідомлення з порушеннями можуть бути видалені  ( у повному обсязі, не гаючі час на редагування) на підставі п.п. 12, 14 "Правил форуму".

13
Олександр Миколайович, тисне на мене сам та з вкупі з ЖЕКом: висувають різні вимоги та погрожують перевірками.
Перевірками чого? Хто він такий аби робити перевірки. А якщо ЖЕК почав подавати голос, то нехай забезпечить Вам безперешкодний доступ в будинок.
Я розумію, що його погрози то блеф. Але тикають записки у двері, дзвонять  у дзвоник  і по телефону, тероризують сусідів. Пресинг. Від ЖЕКу чекати допомоги даремно. Це перевірено. ЖЕК  тому і соратник "швондера", бо такий самий.

14
Цитувати
Стосовно О.М. :
1. Встановлення замка на двер,і якими користуються всі мешканці парадного  ( а юридично навіть не парадного, а всього  будинку)без надання ключа є перешкоджанням у користувпанні своєю власністю.
2. Вимога сплатити за те, чого Ви не замовляли, яка сопроводжується перешкоджанням у користувпанні своєю власністю, є вимаганням ( вимагання це злочин ).
Пройшов місяць з дня зверненя в міліцію, прокуратуру, податкову.  Будь які дії з боку цих органів з відновлення вільного доступу в будинок чи притягення  "швондер" & ко. до відповідальності відсутні.
Відповіді жодна із структур не прислала. Більше того, моя заява, подана в міліцію поштою (рекомендованим листом), кажуть, що там не зареєстрована  (зникла безслідно).  Отже,  доведеться її розшукувати.
Олександр Миколайович, тисне на мене сам та з вкупі з ЖЕКом: висувають різні вимоги та погрожують перевірками.
Для входу в будинок, доводиться носити з собою  відмичку - "фомку".
Шкода, що ми до такого "дожилися". Зброю не складаю. Дякую всім, хто мене підтримав.
 

15
Стосовно О.М. :
1. Встановлення замка на двер,і якими користуються всі мешканці парадного  ( а юридично навіть не парадного, а всього  будинку)без надання ключа є перешкоджанням у користувпанні своєю власністю.
2. Вимога сплатити за те, чого Ви не замовляли, яка сопроводжується перешкоджанням у користувпанні своєю власністю, є вимаганням ( вимагання це злочин ).
Це не я вважаю, це закон "вважає".
Бачу що країна опустилася, але не сподівалась, що так низько...
Повідомляю про розвиток подій. 12.01 після дзвінка на №102 в будинок  виїздив наряд міліції. Опитували.  В тому числі і О. М. Той показував їм свої "кірки". Міліція, тепер не на моїй стороні. Роз,яснюють, що я повинна сплатити кошти О. М., бо він потратився. Нічого не бояться. Ходила в прокуратуру. Тепер вже й обласна міліція знає про вимагання з боку О. М., але і там мені заявляють, що він  має право вимагати. Почекаю, може таки прокуратура схаменеться? Чи може податкова міліція? Адже, як пишуть в інтеренеті "Хто не платить податки - краде особисто у МЕНЕ і СІМ,Ї". Невже дозволять таке?

Сторінок: [1] 2 3

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email