'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Перегляд Повідомлень

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - Dugf

Сторінок: 1 2 [3] 4
32
Визначення тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій

http://osbb.ppngo.org/actions/read/46

34
Введение единого тарифа на жилищно-коммунальные услуги по всей Украине является экономическим нонсенсом.

Как передает корреспондент УНИАН, такое мнение высказал сегодня на пресс-конференции директор «Института города» Александр СЕРГИЕНКО.

«С возвращением к советской системе дотаций мы выдаем закон и внедряем единый тариф для всех. Но это возвращение к социально несправедливой социальной системе. С экономической точки зрения, это абсолютный нонсенс», - сказал он.

В свою очередь экс-министр жилищно-коммунального хозяйства Алексей КУЧЕРЕНКО отметил, что введение единого тарифа будет мотивировать регионы повышать тарифы за счет государственного бюджета.

Он также считает, что переход на единый тариф противоречит украинскому законодательству и программе Президента.

«Для меня вчерашние заявления господина КЛЮЕВА (Андрей КЛЮЕВ - первый вице-премьер-министр Украины) свидетельствуют о том, что это правительство пытается повести страну по большевистско-волевому пути. Задекларирован ряд громких, очень неоднозначных заявлений, которые противоречат логике, экономической науке и, главное, противоречат законам Украины. Самое страшное, что они противоречат программе Президента», - уточнил экс-министр.

А.КУЧЕРЕНКО отметил, что за то, что до сих пор не создана Национальная комиссия регулирования рынка коммунальных услуг (НКРРКУ), должно отвечать руководство правительства.

«Объявлено, что до начала отопительного сезона у нас будут единые тарифы на тепло, воду, содержание жилья. Это вообще нонсенс. Это не просто невозможно, это экономически не обосновано», - добавил эксперт.

При этом он обратил внимание, что в программе Президента в блоке об энергетике «четко записано: отойти от единого тарифа, поскольку он не является экономически обоснованным».

Кроме того, по данным А.КУЧЕРЕНКО, в президентской программе сказано о введении экономически обоснованных тарифов.

«Экономически обоснованные – это ни в коем случае ни единые тарифы», - добавил он.

Как сообщал УНИАН, вчера первый вице-премьер-министр Украины Андрей КЛЮЕВ заявил, что правительство Украины планирует ввести единые тарифы по всей Украине на услуги жилищно-коммунального хозяйства к началу отопительного сезона 2011-2012 гг.

http://economics.unian.net/rus/detail/90701

35
Дуже корисна річ, якщо в опису не більше 8 вкладень. Адміни покладіть у "файли"

36
В деяких Постановах пленумів ВСУ, прийнятих до 2004 року, є посилання на діючий на той час ЦПК Української РСР.

Наприклад,

Постанова пленуму ВСУ N 1 від 27.02.81р. "Про практику перегляду судами у зв'язку з нововиявленими обставинами  рішень,  ухвал  і  постанов у цивільних справах, що набрали законної сили" (http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=v0001700-81&test=4/UMfPEGznhh9V5.ZijuVU78HdlGIsFggkRbI1c),

або Постанова пленуму ВСУ N 14 від 26.12.2003р. "Про практику розгляду судами скарг на рішення, дії або бездіяльність органів і посадових осіб державної виконавчої служби та звернень учасників виконавчого провадження"  (http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=v0014700-03)


Тому викладаю посилання на ЦПК Української РСР:

http://zakon.nau.ua/doc/?uid=1011.9.20&nobreak=1

37
"Беспредел ЖКХ, ЖКУ и вообще"
http://politicon1.at.ua/forum/70

Одна з тем:
http://politicon1.at.ua/forum/70-803-1

P.S. Є там посилання і на наш форум (http://politicon1.at.ua/forum/70-711-1).

Цитувати
Дата: Среда, 20.04.2011, 23:16 | Сообщение # 8

'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник - Судові справи - Судовий наказ -
http://gro-za.org/forum/index.php/board,50.0.html

'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник - Форум - ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНІ ПОСЛУГИ -
http://gro-za.org/forum/index.php/board,22.0.html

38
Новини / День Гніву
« : 24 Квітня 2011, 00:58:02 »
Цитувати
Громадянський рух Спільна Справа розпочинає всеукраїнську мобілізацію усіх свідомих громадян, незгодних з діями влади, з метою проведення 14 травня загальнонаціонального Дня Гніву. Акції протесту відбудуться у Києві та в усіх регіонах України.

Про це повідомив лідер Спільної Справи Олександр Данилюк.


http://www.spilnasprava.com/wp/?p=2653


39
Якщо в мене сьогодні останній день для подачі касації (з 16 лютого), але поштові заклади сьогодні працюють у звичайному режимі (http://www.ukrposhta.com/www/upost.nsf/(documents)/0397315DF5B86553C22578450051522E?OpenDocument&year=2011&month=02&). Можна вважати цей день святковим (ч. 3 ст. 70 ЦПКУ) і відправити касацію 09 березня?

40
Тарифи / Розрахунки тарифів по ПКМУ № 529
« : 06 Березня 2011, 18:15:45 »
Всім доброго дня, викладаю посилання на архів в якому викладені розрахунки тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій.

За цими розрахунками в грудні 2009 року прийняте рішення ОМС про затвердження тарифів. На даний час це рішення оскаржується у суді загальної юрисдикції, як адміністративному.

Прошу допомоги розібратись в цих розрахунках http://us.ua/167587/ пароль на архів: Vgro-za2011
Допомога потрібна більше в частині розрахунку накладних та матеріальних витрат.

1. Виходячи зі змісту ПКМУ № 529, тарифи розраховуються по кожному будинку окремо. Як в такому випадку поступати з накладними та матеріальними витратами? З наданого розрахунку видно, що ці витрати розраховувались на весь житловий масив перебуваючий на балансі КРЕП № 9, деякі витрати розраховувались за витратами всіх КРЕПів і ЖЕКів (файл архіву DCS05921, 5909 а.с. 236, 225). Те що мені вдалось прослідкувати, це те, що більшість актів, якими обґрунтовувались розрахунки, втратили чинність.

(click to show/hide)

2. Як краще давати пояснення до цих доказів (таблиця І стовпчик- посилання на обґрунтування до кожного пункту в розрахунках, ІІ стовпчик коли втратив акт чинність і на підставі якого акту чи просто у суцільному тексті)?

3. Які Ваші особисті зауваження до розрахунків, крім тих що я виклав?

41
Ваванчик, а як такий підхід, якщо окрім вимоги визнати невідповідним акту вищої юридичної сили, ставити самостійну вимогу зобов'язати СВП скасувати оскаржуваний акт? 

42
http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/7245790

Цитувати
Також, суд критично відноситься до посилань позивача в позові на вимоги ст.ст.  66-68 Житлового кодексу України {правильно-УРСР}, так як дані норми регулюють правовідносини, які виникли в результаті користування жилим приміщенням в будинках державного і громадського житлового фонду.  Судом достовірно встановлено, що квартира відповідачів відноситься до приватного житлового фонду і тому до таких правовідносин застосовуються норми  глави 6 Житлового кодексу України, а не норми глави 2 цього Кодексу, на які посилається позивач.

43
Всім привіт!
Нещодавно зіштовхнувся з такою проблемою: в матеріалах адміністративної справи, в якої я беру участь, є потрібний мені письмовий доказ (http://gro-za.org/forum/index.php?topic=4454.0.html « Reply #74 : 17 Січень 2011, 19:56:41 »). Цей доказ хочу використати у цивільній справі.

Справа в тому, що цей доказ був наданий суду, безпосередньо інспекцією. Крім того, цей доказ не оригінал, а засвідчена належним чином копія (мокра печатка інспекції, підпис керівника, "з оригіналом згідно").

Я написав та зареєстрував заяву на отримання належним чином засвідченої копії сторінок справи (з цим доказом), подав квитанцію про сплату витрат на це. Але вчора мені повідомили (по телефону) що нададуть тільки ксерокопію. Засвідчувати нічого не будуть, бо похідний документ не оригінал!

Сьогодні сподіваюсь все ж таки дійти до порозуміння та отримати засвідчену судом копію. Прошу підказати норми права на які можна посилатись в такому випадку, або свою аргументацію.   

44
Запитання / Постанова НКРЕ України
« : 05 Січня 2011, 14:38:52 »
Шановні активні користувачі, відвідувачі форуму! Всіх вітаю з Новим 2011 Роком і наступаючими святами.

Хто як вважає, постанова НКРЕ України і затверджені рішенням ОМС на її базі тарифи на ц/о, це є регуляторним актом чи ні?
Якщо постанови НКРЕ і рішення ОМС про затвердження тарифів на ц/о - регуляторні акти, виходячи з визначення термінів у ст. 1 ЗУ "Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності", то необхідно негайно їх оскаржити у судовому порядку, оскільки ані на сайті НКРЕ (щодо постанов про затвердження тарифів на ц/о), ані у ОМС, не було розміщено проектів регуляторних актів! Крім того, в планах діяльності НКРЕ з підготовки проектів регуляторних актів на 2010 рік немає проектів на ці постанови.   
 

45
Натрапив на рішення Конституційного суду України у справі за конституційним поданням Харківської міської ради щодо офіційного тлумачення положень частини другої статті 19, статті 144 Конституції України, статті 25, частини чотирнадцятої статті 46, частин першої, десятої статті 59 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" (справа про скасування актів органів місцевого самоврядування) Справа N 1-9/2009
16 квітня 2009 року N 7-рп/2009.

Досить цікавих висновків дійшов суд у п. 5. 
Цитувати
У Конституції України ( 254к/96-ВР ) зазначено, що рішення
органів місцевого  самоврядування  з  мотивів  їх  невідповідності
Конституції  (  254к/96-ВР  )  чи  законам  України  зупиняються у
встановленому законом порядку  з  одночасним  зверненням  до  суду
(частина  друга статті 144) ( 254к/96-ВР ).  Цьому конституційному
положенню відповідають Закон (  280/97-ВР  ),  у  частині  десятій
статті  59  (  280/97-ВР  )  якого  визначено,  що акти органів та
посадових   осіб   місцевого   самоврядування   з    мотивів    їх
невідповідності  Конституції  (  254к/96-ВР  ) або законам України
визнаються незаконними в судовому порядку, та інші закони України,
зокрема "Про  столицю  України  -  місто-герой  Київ"  ( 401-14 ),
згідно з частиною третьою  статті  8  (  401-14  )  якого  рішення
органів  місцевого  самоврядування  з  мотивів  їх невідповідності
Конституції ( 254к/96-ВР  )  або  законам  України  зупиняються  в
установленому законом порядку з одночасним зверненням до суду.

     Системний аналіз  цих  конституційних і законодавчих положень
та положень пункту 5 статті 121,  пункту 9 розділу  XV  "Перехідні
положення"  Конституції  України  (  254к/96-ВР ) свідчить,  що на
прокуратуру України покладено нагляд за додержанням прав і  свобод
людини  і  громадянина,  додержанням законів з цих питань органами
місцевого   самоврядування.  Закон   України   "Про   прокуратуру"
( 1789-12 ),  прийнятий  до  набуття чинності Конституцією України
( 254к/96-ВР ),  є чинним у частині,  що не  суперечить  Основному
Закону  України  (  254к/96-ВР  ),  і передбачає порядок зупинення
рішень   органів   місцевого   самоврядування   з    мотивів    їх
невідповідності Конституції ( 254к/96-ВР ) чи законам України. Цим
законом установлено,  що при виявленні порушень закону прокурор  у
межах  своєї компетенції має право опротестовувати акти виконавчих
органів місцевих рад та вносити подання або  протести  на  рішення
місцевих  рад  залежно  від характеру порушень.  Протест прокурора
приноситься  до органу, який видав  цей  акт  і  зупиняє його дію,
прокурору  надається  право  звернутися  із  заявою  до  суду  про
визнання  акта  незаконним,  і  подача  такої  заяви  зупиняє  дію
правового  акта
  (частини перша,  третя, четверта статті 21 Закону
України "Про прокуратуру") ( 1789-12 ).

У зв'язку  з  наведеним  Конституційний  Суд  України  дійшов
висновку,  що  за  змістом  частини  другої статті 144 Конституції
України ( 254к/96-ВР ),   частини   десятої   статті   59   Закону
( 280/97-ВР  )  рішення органів місцевого самоврядування з мотивів
їх невідповідності Конституції ( 254к/96-ВР ) чи  законам  України
зупиняються   прокурором  у  встановленому  Законом  України  "Про
прокуратуру" ( 1789-12 ) порядку з одночасним зверненням до  суду.
При цьому Конституційний Суд України зазначає,  що право прокурора
оскаржувати до суду рішення органів місцевого самоврядування не  є
абсолютним,   оскільки   у  Конституції  України  (  254к/96-ВР  )
закріплено, що її норми є нормами прямої дії, а отже, звернення до
суду   для   захисту   конституційних   прав  і  свобод  людини  і
громадянина,  як і право  на  оскарження  в  суді  рішень  органів
місцевого  самоврядування  гарантується  безпосередньо на підставі
Конституції   України ( 254к/96-ВР )   кожному   (частина    третя
статті 8, частина друга статті 55) ( 254к/96-ВР ).

Тобто достатньо звернутися до суду з заявою до суду про визнання акта незаконним, і подача такої заяви зупиняє дію правового акта? Нещодавно на форумі виникали питання щодо зупинення актів з одночасним зверненням до суду, але наявна фраза "в установленому законом порядку" не давала чіткої відповіді. Можливо це рішення дає відповідь?

Сторінок: 1 2 [3] 4

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email