'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: у кого в собственности нежилое помещение в многоквартирном доме-вопрос про тариф  (Прочитано 3866 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Karapuz

  • Гість

У кого в собственности нежилое помещение в многоквартирном доме-вопрос
про тарифы (коммунальные платежи жеку). Я купила помещение в цокольном этаже многоквартирного дома. Пришла в жек заключать договор как новый владелец-дали расшифровку тарифа, с которым я несогласна, а именно-они хотят чтобы я им платила за уборку подъездов, обслуживание вентиляции, лифт, обслуживание стояков горячей воды-этого всего у меня в помещении нет..т е услугу они мне не могут предоставить..попросила произвести пересмотр тарифа-отказали письменно.
Вот как быть? возможно у кого -то подобная ситуация была?
Ну не хочу платить за то, чего не получу вообще...там и разница существенная выходит ..
Записаний

Karapuz

  • Гість

я купила у физического лица, он получил этот помещение как оплату за строительство этого самого дома, дом введен в эксплуатацию пару лет назад. новострой одним словом..там практически все  цокольные помещения построены как офисы и уже все проданы и эксплуатируются-магазинчики...детский садик...салоны красоты и прочее.
Записаний

Юрій Васильович

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 9850
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю

Те приміщення, що Ви купили, є у Вашій власності. Як власник приміщення у будинку, Ви є співвласником будинку і, відповідно, співвласником інженерних систем будинку (загальнобудинкових систем ЦО, ГВП, ХВП, водовідведення, газо-, електропостачання) не залежно від того, проходять вони через Ваше приміщення, чи ні. Як співвласник будинку, Ви повинні брати участь у витратах на утримання будинку.
Відповідно до "Порядку формування тарифу..." ( ПКМУ № 869 http://zakon5.rada.gov.ua/laws/show/869-2011-п ) вартісь технічного обслуговування ліфтів та витрат електроенергії на ліфти закладаєтся в тариф для 2-го і вище поверхів.  Якщо Ваше приміщння розташоване на перршому або  цокольному поверсі, для Вас тариф 1-го поверху (без ліфта). Якщо Ваше приміщення має окремий (свій) вхід і  Ви не користуєтесь для проходу приміщеннями під'їзду ( парадних), Ви можете вимагати виключення з тарифу вартості послуги "Прибирання сходових кліток". Якщо Ваше приміщення має окремий (свій) вхід, в будинку немає витрат на підкачування води, а освітлення є лише на сходових клітках (підвали і тезнічні поверхи не освітлюються), Ви можете вимагати виключення з тарифу вартості послуги "Освітлення місць загального користування і підвалів та підкачування води".  Звісно, комунальники виключати ці дві  послуги не бажатимуть, бо тариф повинен розраховуватися з урахуваанням площі і Вашого приміщення. Можна спробувати звернутись до суду...
Від оплати інших послуг, що є в переліку (ПКМУ № 869 "Додаток до  "Порядку..."),  якщо вони  є в додатку до рішення ОМС про затвердження тарифу - переліку послуг,  Ви відмовитися не  можете.
Записаний
 

+ Швидка відповідь


Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email