Судові справи > Кримінальне судочинство

Ігнорування Постанови ВСУ від 28.11.2011 року суддями: злочин за ст. 375, 382 КК

<< < (2/6) > >>

Дятел:

--- Цитата: stepan від 08 Квітня 2012, 11:37:46 ---
--- Цитувати ---Про кримінальну відповідальність за подання неправдивого доносу повідомлений.
--- End quote ---
А хто Вас повідомив про крим. відповідальність?
--- End quote ---
Надеюсь это самый большой недостаток :)
Исправил на "обізнаний"

ПС: Юрій Васильович, спасибо!

Дятел:

--- Цитата: stepan від 08 Квітня 2012, 11:37:46 ---
--- Цитувати --- Фактично даний суддя навмисно проігнорував доказ наданий мною
--- End quote ---
А якщо б суддя не навмисно порушив закон, то він що не повинен був відповідати за це?

--- End quote ---

--- Цитувати ---Стаття 382. Невиконання судового рішення

     1. Умисне  невиконання  вироку,  рішення,  ухвали,  постанови суду, що набрали законної сили, або перешкоджання їх виконанню -

     карається штрафом    від    п'ятисот    до    однієї   тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк до трьох років.

     2. Ті самі дії, вчинені службовою особою, -

     караються штрафом  від  семисот  п'ятдесяти  до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на  строк  до  п'яти  років,  з  позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

     3. Дії,  передбачені частиною першою або другою цієї  статті, вчинені  службовою  особою,  яка  займає відповідальне чи особливо відповідальне становище,  або особою,  раніше судимою  за  злочин, передбачений  цією статтею,  або якщо вони заподіяли істотну шкоду охоронюваним законом правам  і  свободам  громадян,  державним  чи громадським інтересам або інтересам юридичних осіб, -

     караються позбавленням  волі  на  строк  від  трьох до восьми років з позбавленням права обіймати  певні  посади  або  займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

     4. Умисне  невиконання службовою особою рішення Європейського суду з прав людини -

     карається позбавленням волі на  строк  від  трьох  до  восьми років  з  позбавленням  права  обіймати  певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
--- End quote ---

stepan:

--- Цитата: Дятел від 08 Квітня 2012, 11:51:08 ---
--- Цитата: stepan від 08 Квітня 2012, 11:37:46 ---
--- Цитувати ---Про кримінальну відповідальність за подання неправдивого доносу повідомлений.
--- End quote ---
А хто Вас повідомив про крим. відповідальність?
--- End quote ---
Надеюсь это самый большой недостаток :)
Исправил на "обізнаний"

--- End quote ---
Я вважаю, що про можливу Вашу кримінальну відповідальність не потрібно взагалі згадувати.
Кому це буде потрібно, той Вас повідомить вчасно.
А то так можна дійти до того, що наперед повідомляти прокурора, що "обізнані", та у разі чого - готові відбувати покарання у встановлений КК термін, якщо Ваша заява виявиться не правдивим доносом.

stepan:
Про умисне невиконання суддею рішення суду все зрозуміло.
В мене просто виникло питання(не до Вашої заяви, а взагалі) про не навмисне не виконання рішення суду суддею.
Чи таке можливо, і чи це позбавляє його від відповідальності?

Перо:
Виправив текст повідомлення про злочин редакційно:

(click to show/hide)Генеральному прокурору України
01011 м. Київ, вул. Різницька 13/15 т. 280-10-20

Заявник:
Іванов Іван Іванович
11111 м. ХХХ, вул. УУУ ХХ кв. ХХ т. ХХХ-ХХ-ХХ
 
Повідомлення про злочин.
В порядку ст. 97 КПК України, ст. 48 Закону України № 2453-VI «Про судоустрій і статус суддів»

Статтею 360-7 ЦПК України та статтею 244-2 КАС України (Обов'язковість судових рішень Верховного Суду України) передбачено, що Рішення Верховного Суду України (ВСУ), прийняте за результатами розгляду заяви про перегляд судового рішення з мотивів неоднакового застосування судом (судами) касаційної інстанції одних і тих самих норм матеріального права у подібних правовідносинах, є обов'язковим для всіх суб'єктів владних повноважень, які застосовують у своїй діяльності нормативно-правовий акт, що містить зазначені норми права, та для всіх судів України. Суди зобов'язані привести свою судову практику у відповідність з рішенням ВСУ. Рішення ВСУ, прийняті за результатами розгляду заяв про перегляд судового рішення з підстав, передбачених ст. 355 ЦПК (ст. 237 КАС), підлягають опублікуванню на офіційному веб-сайті ВСУ не пізніш як через десять днів з дня їх прийняття. Невиконання судових рішень тягне за собою відповідальність, установлену законом.
Статтею 382 Кримінального кодексу України передбачено, що умисне невиконання вироку, рішення, ухвали, постанови суду, що набрали законної сили, або перешкоджання їх виконанню вчинене службовою особою є суспільно небезпечним діянням (злочином).
Статтею 375 Кримінального кодексу України передбачено, що постановлення  суддею  (суддями)  завідомо  неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови, - є кримінальним злочином.
ВСУ в порядку ч. 1 ст. 237 КАСУ розглянув заяву ПАТ “Київенерго” по справі № 21-246а11 та 28 листопада 2011 р. виніс постанову, якою дійшов до висновку, що розпорядження голови КМДА підлягають державній реєстрації в органах юстиції, а ті акти, що не пройшли процедури державної реєстрації – є незаконними. Дана постанова розміщена на веб-сайті ВСУ за адресою в Інтернеті (розділ Рішення Верховного Суду України):
http://www.scourt.gov.ua/
а також у ЄДРСР під реєстр. № 20014508:
http://reyestr.court.gov.ua/Review/20014508
Суддя Петров П.П. розглянув справу №Х за позовом АААА до ББББ про ВВВВ та ХХ.ХХ.2012р. виніс по ній рішення. У цю справу мною було надано, як один із доказів, роздруківку постанови ВСУ від 28.11.2011 р. з офіційного сайту ВСУ.
Умисно ігноруючи положення ч. 2 ст. 214 ЦПК (ч. 2 ст. 161 КАС), рішення ВСУ від 28.11.2011 р., а також постанову Пленуму ВСУ від 01.11.1996 р. № 9 «Про застосування Конституції України при здійсненні правосуддя» у своєму судовому рішенні суддя Петров П.П.  застосував акти голови КМДА, які не пройшли процедури державної реєстрації, а тому є нечинними і такими, що не підлягають виконанню. Відповідно до положень ст. 41 Закону України № 586-XIV «Про місцеві державні адміністрації» ці акти є такими що не набрали чинності і не підлягають застосуванню. Проте суд, мотивуючі своє завідомо неправосудне рішення виходив не з висновків ВСУ, обов'язкових до виконання судами (згідно ч. 2 ст. 214 ЦПК/ч. 2 ст. 161 КАС), а з власних суджень, що оскільки дані акти були оприлюднені у встановленому законом порядку, тому вони були чинними у відповідний проміжок часу. При цьому суд вважав, що у разі якщо хтось (зокрема Я) вважав їх незаконними, то він мав можливість оскаржити ці не чинні розпорядження до суду. Таким чином, суддя Петров П. П. навмисно проігнорував один із наданих мною доказів, а саме постанову ВСУ від 28.11.2011р., а також наведені положення процесуального закону, що призвело до не приведення суддею Петровим П. П. власної практики у відповідність із рішенням ВСУ і проголошення завідомо неправосудного рішення.
Суддею Петровим П.П., не зважаючи на приписи законів, навмисно не було виконано рішення ВСУ від 28.11.2011 р., а відтак ці процесуальні дії містять ознаки злочину передбаченого ст. 382 Кримінального кодексу України (невиконання судового рішення). Фактично даним суддею було винесено завідомо неправосудне судове рішення, у зв’язку із навмисним не приведенням своєї судової практики у відповідність із постановою ВСУ від 28.11.2011р., що має ознаки злочину передбаченого ст. 375 Кримінального кодексу України (постановлення суддею завідомо неправосудного рішення).
Про умисел судді Петрова П. П. при скоєнні злочинів свідчить його обізнаність з рішенням ВСУ від 28.11.2011 р., яке є у матеріалах справи і його навмисне ігнорування.
Згідно із статтею 4 Кримінального процесуального кодексу України прокурор  в  межах своєї  компетенції  зобов'язаний порушити  кримінальну справу в кожному випадку виявлення ознак злочину,  вжити всіх передбачених законом  заходів до встановлення події злочину,  осіб, винних у вчиненні злочину, і до їх покарання.
Положеннями статті 94 Кримінального процесуального кодексу України, передбачено, що приводом для порушення кримінальної справи є зокрема – заяви і повідомлення про злочин, порядок розгляду яких передбачений ст. 97 КПК.
Враховуючи викладене, заявник вважає що є всі підстави для порушення кримінальної справи, та притягнення судді Петрова П.П. як обвинувачуваного по ній, а тому прошу порушити проти судді Петрова П. П. кримінальну справу за ст. ст. 375, 382 КК України.
Звертаю увагу прокурора: дана заява не є зверненням громадянина, оскільки повідомлення про злочин має розглядатись в порядку встановленому ст. 97 КПК України. Відповідно до ч. 3 ст. 48 Закону України № 2453-VI «Про судоустрій і статус суддів» кримінальна справа щодо судді може бути порушена лише Генеральним прокурором України або його заступником.
Про кримінальну відповідальність за подання неправдивого доносу обізнаний.
Додатки: постанова ВСУ від 28.11.2011 р. № 21-246а11, рішення судді Петрова П. П. від ХХ.ХХ.2012 р.

ХХ.ХХ.2012р.                _________________Іванов І.І.
Слід обов'язково додати постанову ВСУ від 28.11.2011 р., а також "рішення Петрова П. П.".

Навігація

[0] Сторінка Повідомлень

[#] Наступна сторінка

[*] Попередня сторінка

Go to full version