'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Перегляд Повідомлень

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Mariasha

Сторінок: 1 [2] 3 4 ... 8
16
Речь идет о коммуннальном предприятии пастрансервис, которое собирает дань на парковках, которые находятся на моей земле, как местного жителя данной территории и конечно, ЖКХ, которое захватило мое имущество,  ничего для меня не делает и только необоснованно завышает в сотни если уже не в тысячи раз  тарифы. Приведу микроскопический пример. С боем, с судами и прокуратурами выбила тарифную сетку с них. Самый мизир это" 100 000 (!) грн на каждые  пол годана только на  шариковые ручки. И так по каждому пункту. Вы можете себе представить , как можно за полгода выписать вагон ручек!!! А может и два. Я в нолях не ошиблась. На ручки не десять тысяч и не на пять лет, сто тысяч на полгода!

но дальше еще жесще!

Я сделала запрос  в огран местного самоуправления на предоставление мне правоустонавливающих документов . Решила разобраться с корня проблемы. И что Вы думаете я получила? А никаких документов о их образовании нет! Они сослались на решение депутатов Верховного Совета УССР!!!!  Более того, в этом же ответе глава  ссылается на статьи  Конституции УКРАИНЫ!!!!!  Что получается? На решении об образовании местного органа самоуправления стоит Герб с серпом и молотом, а на всех издаваемых этой конторой документах Герб независимой Украины!!!! Более того, контора, которая является частной иностранной фирмой   узурпировала власть в независимой Украине, захватила мое имущество и распродает его на лево и направо. При этом, когда я обращаюсь с заявлениями  ( с 2006 г) о выдаче мне земельного участка, то отвечает, что свободных для меня нет, а  само на каждой сессии выдает "своим" целыми гектарами!!! 
    Вернемся к ответу. В официальном ответе эти бандиты ссылаются на статьи Конституции независимой Украины ,где сказано ,что орган местного  самоуправления имеет право распоряжаться всем имуществом территориальной громады и ее бюджетом в интересах этой громада. Во первых, какое они отношение имеют к Конституции независимой Украины? Во-вторых, у меня сразу вопрос: а территориальная громада у нас создана?  В чьих интересах они действуют?
И я поняв немного, что происходит отправляю им более конкретный уже запрос и требую предоставить следующие документы:

1. Протокол общего собрания жителей на котором было создано тер. Громаду либо любые ведомости о ее создании
2. Устав террит. громады
3. бликовочный акт майна
4. Передаточный акт от РСР
5.. АКТ НА ПРАВО КОРИСТУВАННЯ щземлею на основании которого они зазворовывают мою землю
Я уже знаю, что этого нет либо с гербом серпа и молота. Ели так то все их сессии, решения, распоряжения, гос.акты на землю  ( МОЮ) и  т.д. не законны. Более того, они не имеют право использовать Герб Независимой Украины, а так их действия квалифицируются ст. 109 повалення Конституційного ладу України и т.д. 
Поэтому я готовлюсь подавать в суд .

17
Здравствуйте, уважаемые юристы! Помогите, пожалуйста, разобраться с имуществом, которое принадлежит конституционной территориальной громаде ( которая пока не существует) и коммунальными предприятиями.
Меня интересует следущее:
1. Имеет ли право коммунальное предприятие вести хозяйственную деятельность?
2. КП  это юрлицо частного или публичного права?
3. может ли КП иметь код ЕГРПОУ?
4. Законно ли коммунальное предприятие, которое распоряжается имуществом громады/жителей , берет плату с этой громады за ее же имущество?

5. Законно ли что у КП счет открыт в коммерческом банке? ( у органов государственной власти счета могут быть открыты только в Казначействе Украины) только в этом случае, полученная КП прибыль идет в бюджет страны. В случае с КП с р/р в ком. банке это частное предприятие, прибыль от которого, идет в частные карманы.
Насколько я понимаю, то коммунальное предприятие может быть образовано либо органом местного самоуправления либо непосредственно самой конституционной территориальной громадой . И тер. громада,  и орган местного самоуправления являются юридическими лицами публичного права ( в случае законного образования, а именно согласно Конституции, но таких не существует). Юридические лица публичного права НЕ ИМЕЮТ ПРАВО вести хозяйственную деятельность и финансируются исключительно из местного и госуд. бюджета Украины.
Стаття 142. Матеріальною і фінансовою основою місцевого самоврядування є рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, земля, природні ресурси, що є у власності територіальних громад сіл, селищ, міст, районів у містах, а також об'єкти їхньої спільної власності, що перебувають в управлінні районних і обласних рад.

{Офіційне тлумачення частини першої статті 142 див. в Рішенні Конституційного Суду № 11-рп/2001 від 13.07.2001}

Територіальні громади сіл, селищ і міст можуть об'єднувати на договірних засадах об'єкти комунальної власності, а також кошти бюджетів для виконання спільних проектів або для спільного фінансування (утримання) комунальних підприємств, організацій і установ, створювати для цього відповідні органи і служби.

Держава бере участь у формуванні доходів бюджетів місцевого самоврядування, фінансово підтримує місцеве самоврядування. Витрати органів місцевого самоврядування, що виникли внаслідок рішень органів державної влади, компенсуються державою.

Стаття 143. Територіальні громади села, селища, міста безпосередньо або через утворені ними органи місцевого самоврядування управляють майном, що є в комунальній власності; затверджують програми соціально-економічного та культурного розвитку і контролюють їх виконання; затверджують бюджети відповідних адміністративно-територіальних одиниць і контролюють їх виконання; встановлюють місцеві податки і збори відповідно до закону; забезпечують проведення місцевих референдумів та реалізацію їх результатів; утворюють, реорганізовують та ліквідовують комунальні підприємства, організації і установи, а також здійснюють контроль за їх діяльністю; вирішують інші питання місцевого значення, віднесені законом до їхньої компетенції.

Обласні та районні ради затверджують програми соціально-економічного та культурного розвитку відповідних областей і районів та контролюють їх виконання; затверджують районні і обласні бюджети, які формуються з коштів державного бюджету для їх відповідного розподілу між територіальними громадами або для виконання спільних проектів та з коштів, залучених на договірних засадах з місцевих бюджетів для реалізації спільних соціально-економічних і культурних програм, та контролюють їх виконання; вирішують інші питання, віднесені законом до їхньої компетенції.

Органам місцевого самоврядування можуть надаватися законом окремі повноваження органів виконавчої влади. Держава фінансує здійснення цих повноважень у повному обсязі за рахунок коштів Державного бюджету України або шляхом віднесення до місцевого бюджету у встановленому законом порядку окремих загальнодержавних податків, передає органам місцевого самоврядування відповідні об'єкти державної власності.

Органи місцевого самоврядування з питань здійснення ними повноважень органів виконавчої влади підконтрольні відповідним органам виконавчої влади.

Ст. 8 ГК України Участь держави, органів державної влади, органів місцевого самоврядування в господарській діяльності

1. Держава, органи державної влади та органи місцевого самоврядування не є суб'єктами господарювання.

Стаття 2. БК Укра їни  Визначення основних термінів
1. У цьому Кодексі наведені нижче терміни вживаються в такому значенні:

1) бюджет - план формування та використання фінансових ресурсів для забезпечення завдань і функцій, які здійснюються відповідно органами місцевого самоврядування протягом бюджетного періоду;

2) бюджети місцевого самоврядування - бюджети територіальних громад сіл, їх об'єднань, селищ, міст (у тому числі районів у містах), бюджети об’єднаних територіальних громад;

2-1) бюджети об’єднаних територіальних громад - бюджети об’єднаних територіальних громад, створених згідно із законом та перспективним планом формування територій громад, а також бюджети об’єднаних територіальних громад, визнаних Кабінетом Міністрів України спроможними в порядку, встановленому законом;

 Стаття 5. Структура бюджетної системи України

1. Бюджетна система України складається з державного бюджету та місцевих бюджетів.

2. Місцевими бюджетами є бюджет обласні, районні бюджети та бюджети місцевого самоврядування.

3. Бюджетами місцевого самоврядування є бюджети територіальних громад сіл, їх об'єднань, селищ, міст (у тому числі районів у містах), бюджети об’єднаних територіальних громад.

18
      Подскажите, пожалуйста, правомерно ли утверждение так называемых "правоохранительных" органов, что уголовное дело может быть возбуждено только, если причинен материальный ущерб в размере свыше 88 000 грн.? Моему знакомому отказали в привлечении судьи к УО из-за того, что заведомо не правосудное решение не причинило ему материальный ущерб в размере свыше 88 000 грн. Это решение дбр было отменено судом, а следователя дбр обязали внести в ЕГРДР.  в личном разговоре следователь сказал, что все равно ничего делать не будет, потому что нет ущерба.

     Я написала заявление о преступлении на своего судью, но хочу сразу разобраться в этом вопросе, чтобы максимально все правильно сделать, тем самым не дав возможности отказать мне во внесении заявления в ЕГРДР. Я считаю, что грубое нарушение судьей моих Конституционных прав и есть признаком совершения уголовно наказуемого деяния.

      Какая норма закона прописывает, что обязательно должен быть материальный ущерб, как основной признак преступления?

Вот, что говорит Википедия : Склад зло́чину — сукупність об'єктивних та суб'єктивних ознак, що дозволяють кваліфікувати суспільно-небезпечне діяння як конкретний злочин[1]. Кожний склад злочину обов'язково складається з наступних елементів:[1] Об'єкт злочину, має ознаки: суспільні відносини (власне об'єкт злочину); предмет злочину; потерпілий від злочину. Об'єктивна сторона злочину, має ознаки: суспільно небезпечне діяння; злочинні наслідки; причиновий зв'язок між діянням і наслідками, що настали; місце; час; спосіб; обстановка; знаряддя; засоби вчинення злочину. Суб'єкт злочину, має ознаки: фізична особа; осудність; вік кримінальної відповідальності; ознаки спеціального суб'єкта. Суб'єктивна сторона злочину, має ознаки: вина; мотив; мета; емоційний стан.Матеріальний та формальний склад злочину Поширеним є поділення злочинів за конструкцією на злочини з матеріальним та злочини з формальним складом[1]. Матеріальний склад злочину — склад злочину, об'єктивна сторона якого передбачає настання суспільно небезпечних наслідків як її обов'язкову ознаку. Наприклад, крадіжка, грабіж. Формальний склад злочину — склад злочину, для наявності об'єктивної сторони якого необов'язкове настання суспільно небезпечних наслідків для кваліфікації злочину. Наприклад, одержання неправомірної вигоди, шпигунство, вимагання.
       У меня вопрос, если я увидела, как издеваются над котенком или собачкой, это жестокое обращение с животными с вполне себе конкретной статьей в уголовном кодекса. Я предотвратила преступление, зафиксировала и вызвала полицию. В возбуждении УД отказано, так как мне не причинен материальный ущерб. А больной урод и дальше будет резать и выкалывать глаза животным, так как материального ущерба он никому из общества не причинил. Это как?
Или втручання в приватне життя. То есть, если материального ущерба нет, то можно втручаться и распространять конфиденциальную информацию сколь угодно?... Не верю! ...

19
Н-да, перспективы, однако... Я бы бросила это дело потому что:
1. Апелляционный суд отменил.
 2. Судя по тому , как судья крутился , что тот уж на сковородке в своих возражениях на мою жалобу, а в результате его ничем не подтвержденные обьяснения были приняты ВРП и как результат отказано мне в открытии дисц. производства, я понимаю, что он "хорошо занес" в ВРП.

Но!!! Оно ж и дальше будет фальсифицировать материалы дела и ладно, если административные, а если таким же образом он сломает человеку жизнь, осудив невиновного? Я это хочу предотвратить. Мне  не понятно, сколько еще украинцев нужно пересадить по сфальсифицированным делам?  доколе нас будут безнаказанно гнобить какие то ублюдки?

20
Доброго дня!

Підкажіть, будь ласка, чи можно оскаржити завідомо незаконне рішення вищої ради правосуддя? Не можу знайти оскарження звичайними громадянами, лише суддями. Може громадяни не мають права?...

    Сьогодні, отримала просто злочинне рішення ВРП стосовно відмови у притягненні судді до дисциплінарної відповідальності.  Було надано ряд доказів та підроблених документів на підставі яких суддя незаконно притягнув мене до адміністративної відповідальності та зобовязав сплатити штраф та судовий збір. Матеріали просто очевидно сфальсифіковані, ні [Видалено. Порушення п. 7 "Правил..." ], ні суддя не напружувалися особливо, заздалегідь знаючи, що з цим народом можно робити безнаказано все, що завгодно.

    З боку судді очевидна фальсифікація справи, та внесення завідомо неправдивих відомостей у судовий акт, які мали істотне значення та призвели до притягнення невинуватого до відповідальності. Апеляційний суд скасував постанову суду першої інстанціїї у звязку із відсутністю складу злочину.

   Тут, взагалі, не дисциплінарне стягнення повинно бути, а порушення кримінальної справи.

21
Уважаемые, форумчане!
  Хочу отписаться об окончании моей истории. Надеюсь, это вдохновит тех, кто сейчас только на тропе войны и отчаялся. Если знаете, что закон на Вашей стороне, то не отчаивайтесь и идите до конца . Не смотря на все усилия бывшего юриста ЖКХ, без чьей "помощи" эта путаница не произошла бы, мы победили. Исполнитель  (дабы успокоить меня) прислал мне по вайберу постановление о снятии ареста, а так же выписку из реестре. Оригиналы отправлены по почте :) Всем удачи и не попадать в такие ситуации.

22
Сегодня была в исполнительной. Цитирую исполнителя: "решение по Вашему заявлению не было принято. Сложность в том, что исполнительное производство было сразу закрыто; решение суда вынесено аж в 2014 м, а Вы обратились в 2018-м, то есть все сроки давно пропущены. Таких прецедентов в нашей практике еще не было. Для принятия решения, Ваше заявление было переслано в область. О результате, мы сообщим Вам в установленный законом срок."

П.С. не страна, а клоунада только за наши деньги >:(

23
Так, відповідно до ст.ст. 37, 39, 59 Закону арешт не знімається
А тут я поки що не згоден, що ст.39 не є підставою для зняття арешту...
Цитувати
Стаття 39. Закінчення виконавчого провадження
1. Виконавче провадження підлягає закінченню у разі:
5) скасування або визнання нечинним рішення, на підставі якого виданий виконавчий документ, або визнання судом виконавчого документа таким, що не підлягає виконанню;
2. Постанова про закінчення виконавчого провадження з підстав, передбачених частиною першою цієї статті, виноситься в день настання відповідних обставин або в день, коли виконавцю стало відомо про такі обставини.
http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/1404-19/page2

Скасування судового наказу на мою думку і є підставою для зняття арешту з майна.


  На мою теж. Але відмовлено . Завтра отримаю їх офіційну відповідь.  Я хочу вже підготувати скаргу чи позовну заяву і подати завтра до суду.
  не знаю за що зачіпитися і як оскаржити, як скаргу на дії чи у порядку цпк із вимогою зняття арешту

24
После получения судебного приказа, мы сразу обратились в суд с обжалованием. Решение по отмене судебного приказа было вынесено аж в 2014-м.
На сколько сразу. можете показать даты. Дату принятия СП и дату обращения в суд по отмене СП.

СН винесено  30.01.12, а оскаржено нами 22.02.12 (там було оскарження з клопотанням про поновлення строку оскарження, оскільки ми отримали з великою затримкою), 25.10.13 строк оскарження було поновлено.  24.02.14 СН було скасовано.

25
Для начала пойдите в ДВС и ознакомитесь с делом и снимите копии с документов которые в деле. Найдете постановление об аресте квартиры и основание для этого. Посмотрите Ваши права в законе по ознакомлению и снятию копий , чтобы не получили отказ в ДВС. На копии требуйте поставить печать, дату и подпись.  Личные данные удалите, они не интересуют и выложите здесь снятые копии. После этого получите грамотный совет.  А так разбираться, как вилами по воде....
Срой исковой давности по всей вероятности можно восстановить (вас явно обманывают). 
Цитувати
  Может я неправильно поняла, но в 39 статье речь идет об исполнительном производстве. А у меня его нет.
Все у вас есть. Исполнительное производство открывает исполнительная служба -ДВС на основании исполнительного листа из суда, которое подал ЖЭК. Сейчас ДВС имеет новое название.. не помню. На основании исполнительного производства наложен арест на вашу квартиру.
   

1) ознакомиться с материалами дела в ИС не представляется возможным, так как архив уничтожен через три года после вынесения постановления об аресте (так мне сказала зам. начальника ИС).
2) еще раз говорю: исполнительное производство не открывалось в 2012 м, а исполнительный лист был сразу возвращен ЖКХ Оно и не могло быть открыто, потому что имущества на момент обращения в ИС у нас не было. Но было вынесено постановление об аресте имущества. И вот когда спустя шесть лет, я приобрела квартиру этот арест автоматически перешел на нее в день сделки у нотариуса. Тогда то я и узнала, что на моем имуществе арест.
3) на основании исполнительного производства арест  на мою квартиру не накладывался, потому что: а) квартира у меня появилась спустя 6 лет; б) самого производства не было. Исполнительный лист вернули взыскателю. В открытии исполнительного производства было отказано.
     
       Теперь вопрос, как в такой ситуации снять арест? В рамках гражданского иска или жалобы на действия исполнителя и как обосновать?

26
ПРОИЗВОДСТВО НЕ ОТКРЫВАЛОСЬ и было возвращено взыскателю, но АРЕСТ НА ВСЕ НАШЕ ИМУЩЕСТВО НАЛОЖЕН (!).
Якщо виконавчий документ повернули стягувачу, то арешт з майна повинні були зняти.
Цитувати
Стаття 37. Повернення виконавчого документа стягувачу
1. Виконавчий документ повертається стягувачу, якщо:
1) стягувач подав письмову заяву про повернення виконавчого документа;
2) у боржника відсутнє майно, на яке може бути звернено стягнення, а здійснені виконавцем відповідно до цього Закону заходи щодо розшуку такого майна виявилися безрезультатними;
3. У разі повернення виконавчого документа з підстав, передбачених частиною першою цієї статті, стягувачу повертаються невикористані суми внесеного ним авансового внеску. На письмову вимогу стягувача виконавцем надається звіт про використання авансового внеску. У разі повернення виконавчого документа стягувачу на підставі пунктів 1, 3, 11 частини першої цієї статті арешт з майна знімається.
http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/1404-19/page2



У разі відсутності у боржника майна, виконавчий документ повертається стягувачу, що і було зроблено.
 Тепер наступне: У разі повернення виконавчого документу стягувачу, арешт НЕ ЗНІМАЄТЬСЯ.

Так, відповідно до ст.ст. 37, 39, 59 Закону арешт не знімається у разі закінчення виконавчого провадження у зв’язку з (1) офіційним оприлюдненням повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, (2) закінченням ВП за судовим рішенням, винесеним у порядку забезпечення позову чи вжиттям запобіжних заходів, а також (3) у разі не стягнення виконавчого збору або витрат виконавчого провадження, нестягнення основної винагороди приватним виконавцем, а також у разі повернення виконавчого документу стягувачу, якщо:

у боржника відсутнє майно, на яке може бути звернено стягнення, а здійснені виконавцем відповідно до цього Закону заходи щодо розшуку такого майна виявилися безрезультатними;


Тому питання про зняття арешту залишається відкритим. :'( :'( :'( :'(

27
Дело в том, что исполнительная может либо открыть исполнительное производство, либо просто наложить арест на имущество, что они и сделали. Исполнительное производство не открыли именно по ч2 ст 37 ЗУ "про виконавче провадження." То есть нарушения здесь нет. А вот как снять наложенный арест?
Виконавча служба може закрити виконавче провадження -
Цитувати
Стаття 39. Закінчення виконавчого провадження
1. Виконавче провадження підлягає закінченню у разі:
5) скасування або визнання нечинним рішення, на підставі якого виданий виконавчий документ, або визнання судом виконавчого документа таким, що не підлягає виконанню;
2. Постанова про закінчення виконавчого провадження з підстав, передбачених частиною першою цієї статті, виноситься в день настання відповідних обставин або в день, коли виконавцю стало відомо про такі обставини.
http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/1404-19/page2

Ви ж судовий наказ через суд скасували, а отже це є підстава для того, щоб Виконавча служба закінчила виконавче провадження.


   Может я неправильно поняла, но в 39 статье речь идет об исполнительном производстве. А у меня его нет. Значит она не подходит. У меня просто "винесення постанови про арешт майна". В общем, завтра перед судом зайду в исполнительную, может что то проясню.(((

28
Дело в том, что исполнительная может либо открыть исполнительное производство, либо просто наложить арест на имущество, что они и сделали. Исполнительное производство не открыли именно по ч2 ст 37 ЗУ "про виконавче провадження." То есть нарушения здесь нет. А вот как снять наложенный арест?

29
про скасування, естественно знали, но о том, что наложен арест - нет. Если б исполнительная нам прислала сообщение о том, что на наше имущество наложен арест, то мы сразу отправили бы копию обжалования судебного приказа и просили бы снять арест до вынесения решения.  Но исполнительная ничего не прислала. Догадываюсь по какой причине...

30
Дело в том, что в 2012 г был наложен арест на мое имущество за долги по ЖКХ (судебный приказ). ПРОИЗВОДСТВО НЕ ОТКРЫВАЛОСЬ и было возвращено взыскателю, но АРЕСТ НА ВСЕ НАШЕ ИМУЩЕСТВО НАЛОЖЕН (!).

Ви з законом  "Про виконавче провадження"  ознайомились?
Цитувати
Стаття 12. Строки пред’явлення виконавчих документів до виконання. Переривання строку давності пред’явлення виконавчого документа до виконання, поновлення пропущеного строку

1. Виконавчі документи можуть бути пред’явлені до примусового виконання протягом трьох років, крім посвідчень комісій по трудових спорах та виконавчих документів, за якими стягувачем є держава або державний орган, які можуть бути пред’явлені до примусового виконання протягом трьох місяців.
http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/1404-19



    Срок обращения в исполнительную службу не был пропущен. судебный приказ был вынесен в 2012 и сразу передан в исполнительную. В это время, мы ни о чем не подозревая, спокойно обжаловали судебный приказ в суд, не зная о том, что исполнительная уже наложила арест на имущество. Судебное разбирательство тянулось до 2014 -го года. Суд приказ -отменен. И мы ни о чем не подозревали до января 2018, пока я не зарегистрировала на себя квартиру.

Арест наложили без открытия исполнительного производства. В его открытии ЖКХ было отказано, так как на тот момент у нас отсутствовало имущество.

Сторінок: 1 [2] 3 4 ... 8

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email