'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Перегляд Повідомлень

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - serg

Сторінок: [1] 2 3 ... 6
1
Віталію, особливу увагу приділіть розділу 3."Розрахунки". До мого ЖБК також було запропоновано такий договір, однак реквізити Водоканалу та реквізити рахунку куди  сплачувати відрізнялися у моєму випадку!!! Пропонувалося сплачувати на рахунок КП ГІОЦ КМДА. А у тексті договору про цю структуру а ні слова!

2
Наразі ЗУ Про ЖКП зазнав змін. Редакція від 26.04.2014:
Цитувати
Стаття 19. Учасники договірних відносин у сфері житлово-комунальних послуг
5. Виконавцем послуг з централізованого постачання холодної води та послуг з водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) для об’єктів усіх форм власності є суб’єкт господарювання, що провадить господарську діяльність з централізованого водопостачання та водовідведення.
Стаття 29. Особливості укладання договорів у багатоквартирному будинку
1. Договір на надання житлово-комунальних послуг (крім послуг з централізованого опалення, послуг з централізованого постачання холодної води, послуг з централізованого постачання гарячої води, послуг з водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) у багатоквартирному будинку укладається між власником квартири, орендарем чи квартиронаймачем та балансоутримувачем або уповноваженою ним особою.
3. Договір на надання послуг з централізованого опалення, послуг з централізованого постачання холодної води, послуг з централізованого постачання гарячої води, послуг з водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) у багатоквартирному будинку укладається між власником квартири, орендарем чи квартиронаймачем та виконавцями цих послуг.
Цитувати
Стаття 26. Істотні умови договору між виконавцем/виробником та споживачем
7. Договір на надання послуг з централізованого опалення, послуг з централізованого постачання холодної води, послуг з централізованого постачання гарячої води, послуг з водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем), що укладається виконавцем із споживачем - фізичною особою, яка не є суб’єктом господарювання, є договором приєднання.
http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/1875-15

Однак, Київводоканал продовжує відмовляти, оскільки законодавством ще не впорядковано саму процедуру такого переходу на прямі договори. В моєму випадку, балансоутримувачем будинку є ЖБК, з яким укладено ще у 1996 році угоду як з колективним споживачем. Після зміни законодавства у 2014 році Київводоканал усім юридичним особам розсилав листи із пропозицією переукласти угоди із обов'язковим встановленням меж відповідальності та передачею деяких вузлів (задвижок, вентилів, лічильників) на баланс водоканалу. Але оскільки це було зовсім незрозуміло для дуже освічених керівників комунальних структур, а саме - для голови кооперативу, на їх думку вони це все сприйняли як "развод" з метою забрати якусь власність і тому ніяких дій не проводили. В цій ситуації страждають споживачі, які не можуть самостійно укласти угоди із Київводоканалом! Ніхто про договір приєднання нічого не знає! В Київ водоканалі був минулого тижня, де все це почув від спеціалістів юридичного та договірного відділів. Чекаю також реакцію на мої заяви та подані документи на прямі договори від Київенерго. Доречі, останній раз я звертався та отримав відмови з цього ж приводу від цих структур у березні 2014 року.

3
В мого ЖБК довгий час був відсутній не те що оригінал - будь-який екземпляр Статуту. Однак, після подій, що сколихнула бездіяльність голови, віднайшли копію Статуту у філії Ощадбанку, в якій відкривався розрахунковий рахунок для ЖБК у той час, та зробили завірену нотаріусом копію з копії.

4
Дякую за відповідь. Дуже цікавий Закон, що набуває чинності 06.02.2015 р.
Однак, в Законі все це стосується юридичних осіб, там вказано:
Цитувати
22) кінцевий вигодоодержувач юридичної особи - фізична особа, яка незалежно від формального володіння має можливість здійснювати вирішальний   вплив  на  управління  або  господарську  діяльність юридичної   особи   безпосередньо   або   через   інших  осіб,  що здійснюється,  зокрема,  шляхом  реалізації  права  володіння  або користування   всіма   активами   чи  їх  значною  часткою,  права вирішального  впливу на формування складу, результати голосування, а  також  вчинення  правочинів,  які  надають можливість визначати умови  господарської  діяльності,  давати обов’язкові до виконання вказівки  або  виконувати  функції  органу управління, або яка має можливість  здійснювати  вплив шляхом прямого або опосередкованого
(через  іншу  фізичну  чи  юридичну особу) володіння однією особою самостійно  або  спільно з пов’язаними фізичними та/або юридичними особами часткою в юридичній особі у розмірі 25 чи більше відсотків статутного капіталу або прав голосу в юридичній особі.
     При   цьому  фізичною  особою  -  кінцевим  вигодоодержувачем юридичної  особи  не  може  бути особа, яка є агентом, номінальним утримувачем (номінальним власником) або є тільки посередником щодо такого права;
{  Пункт  22  частини першої статті 1 в редакції Закону N 1701-VII ( 1701-18 ) від 14.10.2014 }
Але ж я не є членом кооперативу і не бажаю ним бути, нехай вони збирають ці відомості стосовно своїх членів! Нехай реєструють базу даних та збирають відомості. Чи я не правий? Поправте мене, будь-ласка.
Поки Закон не набрав чинності напишу-но я цю заяву та посилання на цей Закон, нехай читають, якщо в змозі щось допетрити.

5
Маю відмову у наданні інформації про загальні збори та прийняті на них рішення (писав про відмову тут http://gro-za.org/forum/index.php?topic=8433.msg45586.html#msg45586) з мотивів, що не є членом кооперативу. Адже я сам скасував через суд усі протоколи, залишились підтвердженими лише 23 особи/члени з 162 квартир (про суд тут
http://gro-za.org/forum/index.php?topic=7989.0.html). Однак, переформатувавшись правління подало на мене знов у суд Судовий Наказ, на який я вже написав заяву про скасування.
Питання: Чи можу я написати заяву до правління ЖБК про вилучення з документації кооперативу усіх моїх та членів моєї сім'ї персональних даних, ідентифікаційного коду, документів щодо набуття власності моїм помешканням та інших, та поширення та передачі їх будь-якій третій стороні, в тому числі паспортистці і суду, без моєї письмової згоди? Дочекатися відповіді, потім подати позов до суду про вилучення. Як вам така перспектива?
Я отримав від Державної служби України з питань захисту персональних даних офіційну відповідь на свій запит, що у Державному реєстрі баз персональних даних база персональних даних, володільцями яких є мій ЖБК - відсутня.
Заява в міліцію та прокуратуру нічого не дала, кримінальну справу з цього питання двічі закривали, а потім її зовсім не можуть знайти.

6
Вам необхідно, якщо Ви є членом цього вказаного ОСББ, надіслати офіційний запит із описом вкладення та повідомленням про вручення. У запиті викласти позицію щодо надання протоколів зборів (або загальних, або зборів правління), на яких приймалося рішення про вступ/зміну складу правління та керівництва ОСББ. Маючи на руках відповідь із копіями протоколів можна розібратися, чи законно було обрано Правління та його голова. Якщо не надають копії протоколів, то подавати позов до суду про витребування. Крапля - за краплею необхідно збирати докази злодійського поводження "князьків" із пересічними  громадянами, що борються за свої права.
Навіть якщо на загальних зборах було прийнято рішення про прийняття Рішень письмовим опитуванням членів ОСББ, то це суперечить законодавству, а саме - в Законі про ОСББ чітко вказано, які питання можна вирішувати і приймати письмовим опитуванням, членів та голову обирати таким чином не можна!
Після того, як на руках будуть копії протоколів, і якщо за ними можна зробити висновок про незаконність дій/прийняття голови та членів правління, то можна подавати позов до суду про скасування тих протоколів та прийнятих на них рішень.
Мені вдалося скасувати протоколи та рішення зборів за останні 3 роки, в тому числі і питання прийняття та виходу із членів ЖБК мешканців, а тому і керівництва всього кооперативу. Ось на цій сторінці викладав http://gro-za.org/forum/index.php?topic=7989.msg44151.html#msg44151

7
Как потянуть с оплатой , когда ОСББ выдадут исполнительный ?
Приходите к судебному исполнителю, на которого распределено ваше исполнительное дело (если истец уже получил исполнительный лист и сдал его) в приемные часы, пишите заявление на имя начальника с просьбой "приостановить исполнительное производство №... ввиду подачи кассационного заявления". Результат - непредсказуемый, но это единственный способ.

8
Ще один лист має подвійний номер № 7/8-14514, 3214/02-11-05 від 10 вересня 2012 р. знаходиться за посиланням http://cct.com.ua/2012/10.09.2012_3214_02-11-05.htm

9
Також скасовано Лист №7/10-19373 від 30.11.2012 р.

10
Cкасовано наступні листи: 7/15-4687 від 26.04.2011 р.

11
Таку офіційну відповідь я отримав з Мінрегіону відносно ОСББ та ЖБК.

12
Після листопадового клопотання наступного ж судового засідання суддя повинен на початку с/з усі клопотання, заяви тощо, що надійшли поштою, через канцелярію чи подано перед с/з, розглянути та прийняти по кожному окрему ухвалу. Письмово це також буде зафіксовано винесенням та додано до матеріалів справи. Перевірити розгляд тієї чи іншої заяви чи клопотання можна переглянувши журнал с/з та попередньо замовивши (платно) аудіозапис с/з. Якщо клопотання не було розглянуто, сторона має право наголосити про це наступного с/з. Іноді судді просто забувають, а помічники теж можуть прогавити. Але це ж - у Ваших інтересах! Тому і будьте пильнішими. Мені неодноразово приходилося нагадувати суддям про забуті клопотання чи про пропущені строки виконання стороною ухвал суду.

13
Договори / Re: укладання договорів з жбк
« : 23 Грудня 2013, 17:18:43 »
Я выиграл суд относительно заключения договоров против ОСМД 25.04.2012, тексты договоров в 3-х экземплярах: ОСМД, себе, суду,- предоставил сам, типичные. Но и.о. председателя плюет на все, в том числе на ГИС и прокуратуру.
Хочу добавить об определении исполнителя ЖКУ. ОСМД все отрицает, т.е. не только не признает себя исполнителем, но и балансодержателем. Голословно перенаправляет на Киевэнерго. Я сослался на официальные документы, которые разъясняют так: в случае, если не определен исполнитель ЖКУ, исполнитель услуг по управлению домом и является исполнителем ЖКУ.
Я Вас поздравляю с победой!
Не могли бы Вы поделиться источником официальных разъяснений по определению исполнителей ЖКУ?
И второй вопрос ко всем: как быть в случае, если ни ОМС, ни самим ЖСК не установлен исполнитель ЖКУ по управлению домом или группой домов? (есть официальный ответ КМУ/КМДА)

14
Призупинити виконавче провадження може керівник територіального підрозділу виконавчої служби після вашої заяви про це, однак сама справа не закривається та арешт з майна не знімається! Не зважаючи на те, що ви подали касаційну скаргу чи до Верховного суду! Я вже мав таку нагоду ознайомитися із таким перебігом подій, коли мене висадили з власного автомобіля на трасі за 350 км від дому та поставили авто на штраф-майданчик, не зважаючи, що виконавча справа призупинена та сплачено частину боргу за графіком погашення, не зважаючи на те, що майно знаходиться у сумісній власності подружжя, а рішення суду відноситься тільки до одного з них!!!
Необхідно було проконтролювати ще дії держвиконавця, щоб він виніс постанову про призупинення справи, вніс ці дані у базу та зняв розшук майна.

15
Цитувати
Как-то мне встретилось решение суда, в котором отказали истцу ссылаясь только на то, что он не специалист, и не заказывал экспертизу, а взял тарифы для обоснования своих требований с сайта ОМС. .
Відмовили у чому?
Відмовили в задоволенні позовних вимог, які полягали в укладанні угод на комунальні послуги

Сторінок: [1] 2 3 ... 6

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email