'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.


Відповідь

Ім'я:
Email:
Тема:
Іконка повідомлення:

Вкладення:
(Clear Attachment)
(Вкладення)
Restrictions: 4 per post, maximum total size 24000KB, maximum individual size 8000KB
Verification:

підказка: натисніть alt+s для відправлення або alt+p для перегляду повідомлення


Повідомлення в цій темі

Автор: Геннадий П
« : 21 Лютого 2017, 20:16:49 »


Приватизуйте квартиру і матимете всі права власника квартири -співвласника будинку.
[/quote]
Есть еще один вариант ЗУ N 714 ст.9 ч.2 - по доверенности собственника. Не знаю правда были ли подобные прецеденты и как гос. собственники к этому относятся.
Автор: Юрій Васильович
« : 21 Лютого 2017, 19:22:58 »

Закон № 417 Ваших прав не звужував.
ЗУ "Про ОСББ"
Цитувати
     Орендар має бути ознайомлений із статутом об'єднання, правами
та обов'язками співвласників.
Приватизуйте квартиру і матимете всі права власника квартири -співвласника будинку.
Автор: Геннадий П
« : 21 Лютого 2017, 13:42:54 »

 ЗУ № 417 "Про особливості..." зобов'язує квартиронаймачів та орендарів платити за власника.
Юрий Васильевич, если это так ( имеется ввиду ст.12, ч.4 - так?) не могли бы Вы объяснить : -
1. Речь идет о нанимателях  и арендаторах ,  которые арендуют  квартиры у частных или государственных владельцев, или и тех и других.
2. Насколько я понял, в ЗУ N 714  это единственная статья с обязанностями для нанимателя и арендатора. Прав в этом законе у нанимателя и арендатора больше никаких  - так? Если это так, не является ли это нарушением Конституции Украины ст.21,  24("....Не может быть привилегий по признакам.... имущественного положения, места проживания... или другим признакам.").
Т.е отсутствие в ЗУ N 714 прав нанимателей и арендаторов  является нарушением КУ( тем более, если уж Вы накладываете на нанимателя и арендатора обязанности, то верх цинизма - лишить их прав в демократическом обществе ориентированном на Европейские ценности). При этом КУ обладает приоритетом перед Законами - так? Следовательно выполняя требования, ЗУ N 714 ст.10, ч.10 (к примеру), только в отношении совладельцев, руководство ОСББ по сути нарушает КУ. Должен ли в таком случае Суд быть на стороне нанимателя (арендатора) если они обратятся с требованием обязать предоставить всю документацию для них на тех же условиях, что и для совладельцев, т.е предоставить или под роспись или прислать письмом с уведомлением( возложив все судебные издержки на виновников)?
Автор: Юрій Васильович
« : 20 Лютого 2017, 16:39:36 »

Доброго дня,  у мене питання  по ОСББ.
Ознайомтесь спочатку з ...
Тиша...
Добре, відповім так...
між  мною як   власником квартири та  ОСББ  досі договір   не заключений.
Відсутність договору не звільняє Вас від виконання обов'язку згідно закону...  ЦКУ,  ЗУ "Про ОСББ" зобов'язують власника брати участь в утриманні будинка (власності). ЗУ № 417 "Про особливості..." зобов'язує квартиронаймачів та орендарів платити за власника. 
ґв цій  квартирі  я не  проживаю,
  Не впливає на обов'язок по сплаті внесків на управління/утримання будинку. Може впливати на оплату комунальних послуг: ХВП, ГВП, ВВ, газопостачання, видалення ТПВ ( якщо це окрема послуга). В разі належного оформлення відсутност споживачаі.
ніяких  ремонтних  робіт  я там не проводила ( стан  квартири - після  будівельників).
Взагалі ніяк не впливає на Ваші стосунки з  ОСББ. 
ОСББ  нараховує  оплату  "послуга" - "внесок на утримання будинку. Я запитала  і попросила у бухгалтера та голови ОСББ  інформацію  щодо   конкретних послуг і іх  вартості ( а не просто  загальний тариф за  1 кв.м.) -  які саме  послуги  входять  в цей тариф.  Вони  відповіли,  що  такої  інформації  немає і не може  бути,  тому щом(цитую) - "це - ОСББ,  а не ЖЕК. В ОСББ  лише  внески (!).  Конкретно  по  послугам розбивки  немає.  Дивимось,  куди на черзі щомісяця слід  витратити  ці  кошти".   Наскільки  правочинна  така  відмова. 
ОСББ послуг не надає. ОСББ утримує спільну власність - будинок.  В ОСББ загальні збори затверджують кошторис. ОСББ не зобов'язане робити детальний розклад витрат на утримання будинку ( як це робиться в тарифі  ЖЕКів). ОСББрішенням загальних зборів  може формувати "Ремонтний" та "Резервний" фонди.  Які витрачаються по мірі необхідності. Може формувати Цільові фонди. Маєте право ознайомитись з кошторисом і зі звітами про використання  коштів.
Я там  не проживаю і не робила ремонт
Це вже було...
не користуюся ліфтами (а це - і витрата на електроенергію  ліфтів),  не  викидаю  мусор тощо. Тому і тариф для  такої  категорії  має бути трошки  іншим.
Стосовно ТПВ, я вже відповів. Якщо це не окрема послуга, то офіційного механізму здійснення перерахунку по ній не існує. Звісно, ОСББ може добровільно надати Вам знижку... А примусити їх, у разі відмови, наврядчи вийде... Стосовно ліфтів. Існує порядок перерахунку в разі простою ліфта. У ваартість ліфта, окрім електроенергії, входить технічне обслуговування та диспетчеризація ( це дві послуги, що отримує ОСББ, якщо їх надають різні підприємства, або одна, якщо одне робить і те і друге). ОСББ сплачує їх незалежно від того скільки раз і хто проїхав на ліфті. Критерій для сплати - ліфт справний, ліфт включений. Хоть усі ходіть пішки, а по договору сплатіть. Як зафіксують зупинку більше ніж  на день, то  зроблять перерахунок для ОСББ,  а ОСББ  для співвласників. Тому ліфт ( у складіі витрат на утримання будинку), Ви оплачуєте не залежно від  свого місця перебування. Механізму перерахунку лише за електроенергію ліфтів не існує. Звісно, ОСББ може добровільно надати Вам знижку... А примусити їх, у разі відмови, наврядчи вийде...
По-друге,  ОСББ  діє з 01 червня 2015 р.,  сьогодні -  люьтй 2017 р.  -  на моє  прохання показати  статут ОСББ  -я почула відповідь,  що  цей  статут   "не досконалий".  його  треба  переробляти.  Питання - як з ОСББ  з'ясовувати стосунки якщо  недосконалий  статут.
  Надати Статут для ознайомлення зобов'язані... Досконалий він чи ні,  він діє. Принаймні в тій частині, що не суперечить закону. Якщо він недосконалий,  так тимпаче,  Ви ж можете ознайомитись і запропонувати свої правки. Затверджують статут виключно загальні збори.
І по-третє,  в  квітанції  вказують і "внесок на утримання будинку"   і  окремо  "Єдиноразовий внесок" - чи маю я сплачувати його?  А також - "внесок на охорону будинку"  (загалом це сплата охорона за  припарковані  на ніч  машини).  Я хочу  відмовитись від сплати  цих "послуг" .  Чи маю я  таке  право (мені  не потрібні  ці  послуги  охорони)?   
На це питання без перегляду кошторису і протоколу зборів, що його затвердили, відповісти важко...
Автор: Юрій Васильович
« : 19 Лютого 2017, 20:35:52 »

Доброго дня,  у мене питання  по ОСББ.
Ознайомтесь спочатку з  "Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку" Верховна Рада України; Закон від 29.11.2001 № 2866-III
Частина питань зникне...
 
Автор: Torop
« : 19 Лютого 2017, 15:19:26 »

Доброго дня,  у мене питання  по ОСББ.   між  мною як   власником квартири та  ОСББ  досі договір   не заключений.  ґв цій  квартирі  я не  проживаю,  ніяких  ремонтних  робіт  я там не проводила ( стан  квартири - після  будівельників).  ОСББ  нараховує  оплату  "послуга" - "внесок на утримання будинку. Я запитала  і попросила у бухгалтера та голови ОСББ  інформацію  щодо   конкретних послуг і іх  вартості ( а не просто  загальний тариф за  1 кв.м.) -  які саме  послуги  входять  в цей тариф.  Вони  відповіли,  що  такої  інформації  немає і не може  бути,  тому щом(цитую) - "це - ОСББ,  а не ЖЕК. В ОСББ  лише  внески (!).  Конкретно  по  послугам розбивки  немає.  Дивимось,  куди на черзі щомісяця слід  витратити  ці  кошти".   Наскільки  правочинна  така  відмова.  Я там  не проживаю і не робила ремонт,  не користуюся ліфтами (а це - і витрата на електроенергію  ліфтів),  не  викидаю  мусор тощо. Тому і тариф для  такої  категорії  має бути трошки  іншим. По-друге,  ОСББ  діє з 01 червня 2015 р.,  сьогодні -  люьтй 2017 р.  -  на моє  прохання показати  статут ОСББ  -я почула відповідь,  що  цей  статут   "не досконалий".  його  треба  переробляти.  Питання - як з ОСББ  з'ясовувати стосунки якщо  недосконалий  статут.   І по-третє,  в  квітанції  вказують і "внесок на утримання будинку"   і  окремо  "Єдиноразовий внесок" - чи маю я сплачувати його?  А також - "внесок на охорону будинку"  (загалом це сплата охорона за  припарковані  на ніч  машини).  Я хочу  відмовитись від сплати  цих "послуг" .  Чи маю я  таке  право (мені  не потрібні  ці  послуги  охорони)?   Дякую.
       
Автор: АНАТОЛЬ
« : 03 Червня 2015, 15:29:36 »

Доброго дня, шановні експерти! Звертаюся в першу чергу до Юрія Васильовича та Перо. Зараз в Апел. суді Києва розглядається моя апел. на рішення Дарн.р-го суду про стягнення заборгованості за ЖКП. Одним із пунктів моєі скарги є те, що: "Судом першої інстанції не взято до уваги та не надано правової оцінки щодо справляння плати з Відповідача за надання послуг з постачання холодної та гарячої води і водовідведення, оскільки таке справляння плати за нормативами  (нормами)  споживання  за наявності квартирних засобів обліку без урахування їх показань не допускається". Головуючий в Апел. суді запропонував, щоб представники Позивача прийшли до моєї квартири для огляду засобів обліку та наявності у мене відповідних документів про повірку лічильників. Справа в тому, що останній раз лічильники проходили повірку у 2008 році. Потрібна ваша професійна допомога, що на ваш погляд краще мені зробити в даній ситуації? Дуже вам дякую!
Автор: Юрій Васильович
« : 19 Березня 2015, 16:08:41 »

По договору:
Договір має пункт про пролонгацію ( п.  8.4 )
Пункт викреслено, але ні у самому місці виправлення внесення змін не завірено підписами та печатками ні у додаткових умовах договору внесення змін не зазначено. Тому правомірність таких виправлень під великим сумнівом. 
Помітки про продовження у п. 8.1 то взагалі якась нісенітниця...
Автограф Коваля "Тимчасовий, получид 25.09.03р." на першій сторінці, то теж нісенітниця...
Автор: АНАТОЛЬ
« : 19 Березня 2015, 14:28:29 »

ОСББ предоставило вот такие акты (к договору) за каждый месяц
Автор: АНАТОЛЬ
« : 19 Березня 2015, 13:40:38 »

3 часть

Ни одного приложения к договору в материалах дела нет.
Автор: АНАТОЛЬ
« : 19 Березня 2015, 13:20:51 »

2 часть
Автор: АНАТОЛЬ
« : 19 Березня 2015, 13:14:14 »

1 часть договора на поставку тепловой энергиии
Автор: Юрій Васильович
« : 19 Березня 2015, 12:27:55 »

У вікні "Відповідь":
 Нижче рамки для тексту відповіді  кнопка "Додаткові опції..." 1 клік лівої клавіші "мишки".
Нижче слова " Вкладення": кнопка "Обзор" 1 клік лівої клавіші "мишки".
З'явиться "вікно"  ""Вигрузка файла""  з папками Вашого комп'ютера. Звичайним порядком роботи з папками знаходите  файл з потрібним Вам зображенням чи текстовий файл. Після появи імені файлу у спеціальному рядку ""Ім'я файлу""  кнопка "Відкрити" 1 клік лівої клавіші "мишки".
Файл готовий до відправки. Поряд з кнопкою "Обзор" замість слів "Файл не вибрано" з'явиться ім'я файлу, що ви вибрали. У разі потреби відмінити вибір файлу ( наприклад Ви помилилися і побачили вибраним ім'я не того файлу) праворуч від імені вибраного файлу у дужках кнопка "(Clear Attachment)" 1 клік лівої клавіші "мишки" і команда вибору файлу скасовується, а непотрібний файл зникає. Вибір починаєте з початку.
Для вибору наступного файлу з зображенням чи текстового файлу:
Нижче від кнопки "Обзор" є кнопка "(Вкладення)" 1 клік лівої клавіші "мишки" і над кнопкою "(Вкладення)" з'являється чергова кнопка "Обзор" 1 клік лівої клавіші "мишки" і повторення дій, аналогічних,   як для першого файлу.
Кількість вкладень до кожного повідомлення до 4-х.
Зверніть увагу на попередження про розмір вкладень: Restrictions: 4 per post, maximum total size 24000KB, maximum individual size 8000KB
Коли файли до відправки будуть готові, у вікні "Відповідь" (унизу праворуч) кнопка "Відправити" 1 клік лівої клавіші "мишки".
Зауваження:  Відправлення повідомлення тільки з вкладеннями не можливо. Потрібно набрати текст ( хоч з декількох знаків).
Автор: АНАТОЛЬ
« : 19 Березня 2015, 11:30:38 »

не знаю як, буду дуже вдячний!
 
Автор: Юрій Васильович
« : 19 Березня 2015, 11:28:36 »

Що саме не "виходить"? Ви не знаєте як, чи Ви все зробили а не відправилось?

Зауваження. Не варто зловживати функцією цитування.

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email