'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Рентабельність при відсутності договру про надання послуг УБПТ  (Прочитано 2080 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Потрошитель ЖЕКів

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 9
    • Перегляд профілю

ЖЕК відмовляється укладати договір про надання послуг з утримання будинків і приб.терит (УБПТ)  на основі типового. Якщо точніше то ЖЕК до включав забагато зайвих пунктів, яких не має в типовому договорі, називаючи  цю самодіяльність уточненням типового договору. Зрозуміло, що не всі з цим погодяться, в тому числі і я. Подав в ЖЕК заяву з додатками (протоколом узгодження розбіжностей) щодо узгодження договору і запропонував все, що відсутнє -виключити, але ЖЕК не бажає. Ось так і живемо, поки хтось перший в суд не подасть. Але питання поки не стосується договору:

Відповідно до вимог закону  власник зобов"язаний приймати участь у загальних витратах. До складу витрат не може бути включена рентабельність, оскільки вона додається до послуг, що можуть надаватись виключно за договором і затверджуються ОМС і спрямовується виключно на оновлення техніки і т.п., тобто простіше мовити вона додається до витрат (зверху). Якщо би існував між сторонами договір, то я би змушений платити цю рентабельність в складі послуг. Але, повторюсь, коли його не має - то за логікою я зобов"язаний тільки сплачувати певну частину витрат, тобто без рентабельності.  Запитання на стільки така позиція вірна чи навпаки? Чи зобов"язані, якщо так то на підставі чого, власники платити рентабельність в додаток до витрат, якщо відсутній договір???
Записаний

thunderclap

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 601
    • Перегляд профілю

Чи зобов"язані, якщо так то на підставі чого, власники платити рентабельність в додаток до витрат, якщо відсутній договір???
Є у вас договір чи нема, але ЖЕК може робити вам нарахування виключно на підставі тарифів, які затверджені відповідно до закону. Порядок розрахунку тарифів та перелік статей витрат затверджується ПМКУ. Зараз діє ПМКУ 869
Цитувати
2. Тариф на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій (далі - тариф на послуги) - вартість надання таких послуг, розрахована на основі економічно обґрунтованих планованих (нормативних) витрат з урахуванням планового прибутку та податку на додану вартість.
Таким чином плановий прибуток (рентабельність) вже присутня в тарифах. Платити рентабельність окремо від вартості спожитих послуг нормами НПА не передбачено
Записаний
 


Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email