'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: щодо виплати грошової компенсації військовим до 2006 року  (Прочитано 1677 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

asemeliss

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 2
    • Перегляд профілю

 Підкажіть, будь ласка, згідно якого порядку (постанова КМУ) має бути виплачена мені страхова сума як військовослужбовцю Збройних Сил України (не строкової служби) у разі одержання у 1997 році каліцтва, пов'язаного з виконанням обов'язків військової служби та звільненого 31.12.1997 року у відставку.  Станом на дату мого звільнення діяла стаття 16 Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" у редакції від 08.10.1997 року  та відповідно Постанова КМУ "Про умови державного обов'язкового особистого страхування військовослужбовців і військовозобов'язаних, призваних на збори, і порядок виплати їм та членам їх сімей страхових сум" від  19.08.1992 р. № 488, яка передбачала порядок звернення до НАСК "Оранта" та виплату страхової суми  в порядку державного обов'язкового особистого страхування по загальній причині - в період проходження служби. Ніхто не заперечує, що  по  моїй причині - ВИКОНАННЯ ОБОВ'ЯЗКІВ ВІЙСЬКОВОЇ СЛУЖБИ  виплата страхової суми у мінімальних розмірах згідно постанови КМУ №488-1992р.  не передбачено, але при цьому підленько ухмиляються.  Для відома,  у 1998 році обласний військкомат обманом відібрав у мене іменну довідку МСЕК про 65% стійкої втрати професійної працездатності на право звернення до НАСК "Оранта" з вимогою виплатити мені страхову суму у розмірі 65% У ЗВ'ЯЗКУ З КАЛІЦТВОМ, ПОВ'ЯЗАНИМ З ВИКОНАННЯМ ОБОВ'ЯЗКІВ ВІЙСЬКОВОЇ СЛУЖБИ. Документально підтверджено, що облвійськкомат 31.03.1998 року підробив від мого імені правовизначальну заяву застрахованого і вніс до неї завідомо неправдиві відомості про причину, що заподіяла шкоду моєму здоров'ю. Таким чином,  поскільки до "Оранти" я не міг звернутися, як це передбачено Порядком (№488), а тому не маю законих підстав одержувати сфальшований мінімум.  Знайомий офіцер СБУ підказав, що все залежить від того, яка причина вказана в заяві до "Оранти".  До того ж стало відомо, що по другому платіжному дорученню від "Оранти" №... від ....   банк значну суму комусь вже виплатив. Мої заяви в правоохоронні органи залишені без відповіді. Прошу надати допомогу у рошуку достовірної інформації і скинути посилання на подібні випадки, судові справи, рішення, тощо. Дякую. asemeliss.

« Останнє редагування: 04 Червня 2013, 18:31:34 від asemeliss »
Записаний

asemeliss

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 2
    • Перегляд профілю
Re: Військова страховка 1997-2006рр.
« Reply #1 : 31 Травня 2013, 15:33:00 »

Дивна ситуація з виплатою грошової компенсації особам, які стали інвалідами на виконання обовязків військової служби в період до 2006 року. Все дуже мутно і гнило. З іншого боку аналіз норм цивільного законодавства і деякі судові рішення свідчить про те, що одноразова грошова компенсація повинна виплачуватися застрахованій особі з розрахунку грошового забезпечення за кожен процент втрати ним професійної працездатності. 
       Ст. 34 ч.2 ЗУ«Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності ( Відомості Верховної Ради України (ВВР), 1999, N 46-47, ст.403 )
 "2. У разі стійкої втрати професійної працездатності,
 встановленої МСЕК, Фонд соціального страхування від нещасних
 випадків проводить одноразову страхову виплату потерпілому, сума
 якої визначається із розрахунку середньомісячного заробітку
 потерпілого за кожний відсоток втрати потерпілим професійної
 працездатності, але не вище чотирикратного розміру граничної суми
 заробітної плати (доходу), з якої справляються внески до Фонду.
 ( Абзац перший частини другої статті 34 із змінами, внесеними
 згідно із Законом N 2272-III ( 2272-14 ) від 22.02.2001 )"
          Зі зміною редакції ст. 16 ЗУ "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" {Стаття 16 в редакції Закону N 328-V ( 328-16 ) від 03.11.2006 }
   і постанова №627-1992р.  утратила чинність. Із деяких судових рішень вбачається, що 17 березня 2007 року "Оранту"  було позбавлено ліцензії на проведення державного обов'язкового особистого страхування військовослужбовців, а Міністерство оборони припинило внесення страхових платежів НАСК «Оранта". У міліції також відбулися значні зміни щодо виплати одноразової грошової компенсації. Однак, по цій темі необхідної інформації недостатньо. Служиві тупо мовчать, ніби ніхто не одержував грошових компенсацій або соромно визнати що і їх тупо "кинули на бабки". Діліться інформацією, не соромтеся. Разом всі питання можна вирішити. Удачі всім нам!
« Останнє редагування: 31 Травня 2013, 16:08:39 від asemeliss »
Записаний
 

+ Швидка відповідь


Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email