'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Перегляд Повідомлень

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - aswer23

Сторінок: 1 [2]
16
У статті 22 закону України "Про обєднання співвласників багатоквартирних будинків зазначено, що кошти за теплопостачання власники жилих приміщень можуть перераховувати безпосередньо на рахунки підприємств, які є виконавцями таких послуг (теплопостачальні організації). Для того, щоб дізнатися, хто в Вашому населеному пункті є виконавцем послуг з теплопостачання зробіть запит до відповідної ради про надання рішення про визначення виконавця житлово-комунальних послуг в порядку передбаченому законом України "Про доступ до публічної інформації".
Наголошую, статтею 22 закону не встановлено Ваш обовязок сплачувати кошти за теплопостачання на рахунок ОСББ, це є тільки Вашим правом. Тим паче, що Ви ніякої заяви про вступ до ОСББ не писали.
Єдиним доказом що організація є виконавцем може бути рішення відповідної ради про визначення її виконавцем послуг.
Окрім рішення ради, отримайте від ОСББ копію договору, та копію статуту ОСББ (сторінку з видами діяльності за КВЕД
Також отримайте лист, про те, що ви не є членом ОСББ - цей лист стане доказом того, що Ви не зобовязані виконувати статут ОСББ та укладати з ним будь-які договори.
Документи, які отримаєте, виложіть на форумі.
Стосовно оплати "послуг за користування прибудинковою територією", то зробіть запит в відповідну раду з проханням надати витяг з єдиного державного реєстру прав на нерухоме майно, який би підтверджував право ОСББ на вказану земельну ділянку біля будинку. (наперед скажу, такого витягу немає ні у кого), а тому й підстав для оплати цих послуг не виникає. З вас стягують гроші, за те, що ви утримуєте земельну ділянку відповідної ради.
Для того, щоб перевірити чи є земельна ділянка у власності ОСББ зайдіть за посиланням www.map.land.gov.ua

17
ПИТАННЯ - Куди і як краще поскаржитися за адміністративне порушення ЗУ Про доступ до публічної інформації про ненадання інформації( надання неповної інформації)?
Краще всього, на практиці скаржитися до прокуратури в порядку передбаченому статтею 212-3 КупАП, та обовязково вказувати в скарзі посилання на статтю 255 КупАП (там вказано, що прокуратура повинна складати протоколи про адміністративні правопорушення)
На практиці це діє.
А У вашому випадку, доречно ще й  добавити статтю 16 Закону України "Про засади запобігання і протидії корупції" та статтю 6 п. 1 цього ж закону відносно до прокурора.

18
http://antiraid.com.ua/news/19719-rada-razreshila-sovladelcam-mnogokvartirnogo-doma-poluchat-informaciju-o-vladelcah-zhilyh-i-nezhilyh-pomeschenij-v-ih-dome.html


http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=45110

Рада разрешила совладельцам многоквартирного дома получать информацию о владельцах жилых и нежилых помещений в их доме
12.10.2013

Верховная Рада разрешила совладельцам многоквартирного дома получать информацию о государственной регистрации прав и их отягощений из государственного реестра прав о собственниках жилых и нежилых помещений в таком доме.

За принятие соответствующего законопроекта №0881 в целом проголосовали 343 депутата при минимально необходимых 226.

Автором закона является Кабинет Министров.

Соответствующие изменения внесены в закон "О государственной регистрации вещных прав на недвижимое имущество и их отягощений".

Закон разрабатывался в рамках введения программы экономических реформ на 2010-2014 года "Богатое общество, конкурентоспособная экономика, эффективное государство".

Как сообщалось ранее, в феврале Президент Виктор Янукович поручил Кабмину ускорить внесение на рассмотрение Рады законопроектов для реализации Национального плана действий по внедрению программы экономических реформ на 2010-2014 годы.

А як же закон України "Про захист персональних даних" стаття 10 Закону України "Про доступ до публічної інформації"???

19
Вами зазначено, що Ви отримали позов від ОСББ про стягнення заборгованості за тепло та по квартплаті.
Тут є два істотних момента:
По-перше: Відповідно до листа Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 26.04.2011 року № 7/15-4680 ОСББ за своїм статусом не є виконавцем житлово-комунальних послуг, воно, навіть не є суб'єктом господарювання. Постачання тепла, є житлово-комунальною послугою, а тому ОСББ не має права її виконувати, для цього в місті визначено окремого виконавця.
По-друге: Якщо ви не підписували ніяку заяву про вступ до ОСББ, то й членські внески також платити не зобов'язані. Відносно квартплати то такого поняття, як квартплата вже не існує.
ДЛя ознайомлення викладую лист міністерства.

20
Відповідно до статті 12 ЗУ "Про доступ до публічної інформації" запитувачами інформації є фізичні та юридичні особи. Сьогодні направив запит до податкової, відповідь виложу на форумі

Сторінок: 1 [2]

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email