'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Перегляд Повідомлень

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - ВасьОК

Сторінок: [1] 2 3 ... 7
1
Красиво викладаєте....  Мені сподобалось!
Ще раз наголошую, у цьому рішенні суди не розібрались: позивач просив стягнути ВИТРАТИ, а суд стягнув ШКОДУ.
Відтак є маленька неузгодженість: в судовому рішенні не вказано, якими саме доказами підтведжено те, що для відновлення порушеного права позивача, він мав зробити саме ВИТРАТИ на ремонт покрівлі, а не просто побілити стелю, та поклеїти нові шпалери у себе в оселі!
Цитувати
Також з причини постійного залиття квартири опадами, позивачка вимушена була самостійно здійснити ремонт покрівлі будинку над своєю квартирою,
Аналогічно, можна вважати, що витрати на ремонт траси "Київ-Львів" також були зроблені, у звязку із постійним залиттям квартири Особи_1 по вині ЖБК-125 «Сокіл». І також стягнути за це кошти з останнього, оскільки це були витрати Особи-1 здійснені на відновлення порушеного права.


Пост повторно відредаговано дописувачем після редагування (видалення частини тексту) модератором.
Шановний, ВасьОК! Якщо Ви ще раз під час редагування видалите текст модератора, отримаєте бан безстроково.

2
thunderclap, у цій темі ви ж не будете заперечувати, що будинок належить ЖБК а не позивачу, чи в цій темі це незручно визнати, на відміну від паралельних?!
Давайте ще раз поглянемо: покрівля даху - це забота ЖБК, а не власника квартири. Наслідки протікання даху (у згаданій справі) - грибок тощо. Так вот ЗБИТКИ - це знищена фарба, знищені дверні коробки (полотна), сліди протікання, грибок, вздутий паркет тощо.
А дія яку мусить особа зробити для відновлення порушеного права - пофарбувати стелю і стіни, замінити двері (коробки), знищити грибок, замінити паркет тощо.
А ремонт покрівлі (майна, що знаходиться за межами квартири) - це дії в майнових інтересах інших осіб (зокрема інших співвласників будинку, обєднаних ЮО - ЖБК)!
При цьому, якщо Ви не погоджуєтесь із тезою, що будинок належить ЖБК, а вважаєте, що він належть власнику (зокрема позивачу), то якою саме бездіяльністю відповідача було нанесено збитки позивачу?! Тим що відповідач несвоєчасно покрівлю відремонтував? А чи оплатив позивач вартість ремонту покрівлі? (в даному позові оплатив бюджет гроші, яякі дістались іншій ніж відповідач особі, відповідно саме інша особа і мала відповідати за цим позовом.... Да і позивачем (в частині неякісного ремонту покрівлі) мав виступати представник від бюджету.... але суд самі бачите як вирішив!)

3
Таких рішень, як кажуть " навалом", я їх можу надати з десяток. На жаль, поки не знайшов такого рішення в період з 06.07.2013р, ( є два, але закінчуються на ап. с. і на кас. мабуть, не подавали). Я вже писав, що по залиттю та ремонту ні одного рішення з використанням ст. 1158 не бачив, хоча в багатьох справах люди самостійно роблять ремонт покрівлі і ні один суддя не побачив в цьому "вчинення дії в майнових інтересах іншої особи без її доручення".
Ось два рішення :31807738, 33624733  ; 31903999, 32198107. ( ремонт самостійно покрівлі)
Я вже навить думав забрати свої слова ....
проте прочитав біль уважно рішення, і хрозумів, що судді невірно прописав резолютивну частину, але описова, мотивувальна прописана і вірно, а десь також невіно :(!....
Читаємо: резолютивна
Цитувати
Стягнути з ЖБК-125 «Сокіл» на користь ОСОБА_1 на відшкодування матеріальної шкоди - 26002грн.33коп.
описова
Цитувати
витрати (а не шкоду) на ремонт покрівлі та витрати з ремонтно-відновлювальних робіт в квартирі НОМЕР_1 в будинку АДРЕСА_2 у розмірі 14009грн.
А взагалі рішення - "чорт ногу зломає". Точно що "все змішалось - люди, коні"
Щодо 2го рішення, то Вам воно більш-менш підходить, якщо є рішення кассації. Слід зазначити, що кассація по даній справі з дуже великою долею верогідності мала відкрити провадження, та скасувати рішення судів....
Цитувати
Рішенням Шепетівського міськрайонного суду від 21 травня 2013 року позов задоволено частково. Стягнуто з ПП „Управлінська компанія  „Управдом" на користь ОСОБА_1 2790 грн. матеріальної шкоди, нанесеної бездіяльністю
. Зверніть увагу звідки ця сума:
Цитувати
....При цьому, останньою було використано 6 рулонів рубериту, вартістю по 465 грн. кожен рулон, на загальну суму 2 790 грн., що підтверджується оригіналом накладної під № 8, виданої 20 серпня 2012 року приватним підприємцем ОСОБА_7.
....Так, допитаний у судовому засіданні у якості свідка приватний підприємець ОСОБА_7 суду показав, що, дійсно, 20 серпня 2012 року продав позивачці 6 рулонів рубериту за ціною по 465 грн. кожен,  на загальну суму 2 790 грн., а остання купила в нього даний товар, за що сплатила вказані кошти. На підтвердження вказаного видав їй накладну.

...Враховуючи вищевикладене, суд вважає, що на підставі ч.3 ст. 176 ЖК України є всі підстави для стягнення з ПП УК «Управдом» на користь позивачки вартості покрівельного матеріалу в розмірі 2 790 грн....
І наостанок
Цитувати
Що стосується позовних вимог в частині стягнення 275 грн. коштів, які позивачка витратила на оплату робіт по ремонту покрівлі, суд вважає за необхідне в них відмовити 

4
Я вже в «адвокаті» наголошував, що справа складна, заява не професійно складена, в ній змішані « кони и люди» , супроводження погане і т. п. При чому є дві точки зору: вам ні чого не винні бо це ваш дім і ви все зробили для себе. Таких хочеться ……. подякувати за їх думку. Але я не згоден робити за когось роботу тільки тому, що мене ці нероби поставили в скрутне становище. Крим того , навіщо мені занедбаний будинок та й не занедбаний мені непотрібен.
Інша точка зору про те, що в усьому винен адвокат, про це ж мені сказала секретар, коли я брав справу для ознайомлення.

Потрібна фахова людина, яка ознайомиться з усією справою і зробить висновок , як виправити ситуацію. Шляхи є .
 
А що з висновків « Буд. лаб.» не вбачається ,що в квартирі « масові сліди затіканнями з покрівлі, штукатурний  шар стелі загрожує обваленням». Чим ці «сліди затікання» не схожі на ті, які в наведених справах? Крим того і перекриття погнили не від тарганів , а як  наслідок постійної та багатолітньої вологості.


А я не виправдовуюся, я тільки пояснив. як все відбувалося. І про безграмотність заяви теж.

Знаєте, Юрію Васильовичу, ми всі розумні потім. Думаю. що і Ви робили помилки. але ж я найняв адвоката, який міг під час слухань уточнити позов і просити частково задовольнити його, скажемо . в частині виконаних ремонтних робіт по підсиленню конструктивних елементів . В переглянутих мною рішеннях таке трапляється дуже часто.
Але ж ми знов аналізуємо те, що змінити вже не можливо, треба подумати. що робити далі. Не треба здаватися ! Дивіться як приклад !.
assia, Ви поводите себе як 5 річна дитина!
Ви не навчились ЧУТИ інших. (Юрій Васильович, це ж не ображення, правда?)
Якщо Ви знаєте ШЛЯХИ (які на Вашу думку Є) йдіть їми .... самі!
Фахівці з цього ресурсу Вам прямо сказали (себе не відношу до них): позов програно, адже він некоректний, більше барахтатись немає сенсу.....
Вам не підходить така думка. Ваша справа.
Тепер скажу від себе: Я відношу себе до тих перших, які вважають, що будинок ВАШ. Вам він не потрібен? Давайте за годину зустрінесмось у нотаріальній конторі, візьміть із собою паспорт, ІПН, документи на квартиру, а якщо одружені - і дружину. За 5-6 годин, ніхто не зможе сказати, що цей будинок ВАШ. А Я Вам компенсую всі затрати, зроблені на ремонт (на той момент вже) МОГО БУДИНКУ!
Не погоджуєтесь? Дивно, адже майже 3 роки життя Ви витратили на отримання компесації за вчинений ремонт?!

ПС: у мене таке враження, що Ви навить не знаєте який позов подавали, адже "знов за рибу гроші"! Якщо будинок не ВАШ, то які ВАМ нанесено збитки від проїдених тарганами балок перекриття, а якщо ВАШ, то яке відношення до цього має ЖЕК?

5
Пробачте, я не читав ту тему (крім 3х повідомлень у ній!).

6
Вау, нарешті Ви побачили :)

7
із 17 повідомлення теми "адвокат"
Цитувати
Хіба не зрозуміло, що мова йде про роботи, які були виконані до 2006р., тобто в період  чинного договору.
О, в 139 "Адвокат" - є про збитки:
Цитувати
В санвузлі на площі близько 4 м. кв. обвалилася штукатурка стелі разом з дошками підшивки». В 2005г. В одной из комнат  в феврале обвалилась часть перекрытия и образовалась дыра на чердак.
А в 119, не маючий ніякого юридичного значення висновок експертизи....

Як Ви писали, у справі подана заява про застосування строку позовної давності.
Якщо "збитки" завдано до 2006 року, Ви вважаєте строк позовної давності не пропущено, і суд (навіть якщо Ви 10000000000000% праві), має підстави для задоволення позову?


ПС: ще раз Моя думка: справа не варта виїденого яйця!

8
пробачте, я рідко на форум заходжу, не розібрався одразу!

9
ст.20ч.3 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» споживач має право на відшкодування збитків, завданих його майну або приміщенню, шкоди, заподіяної його життю чи здоров'ю внаслідок неналежного надання або ненадання житлово-комунальних послуг.
В рішенні Мальцева - немає посилання на докази, якими доводяться ЗБИТКИ ПРИМІЩЕННЮ. Окрім того, ви не зазначили навіть в даній темі, які саме збитки Вам нанесено?! (знищено: шпалери, водоемульсіонка, паркет, фарба на стінах, електропроводка, кахель, ноутбук, телевізор, праска, ніж, виделка тощо)

10
Я певен на 99,6%, що немає справ (крім цієї справи), де мова іде про балки перекриття, а не про ремонт у квартирі!

ПС: Я не знаю, що таке тема "адвокат"!

11
Шановний, в темі адвокат перегляньте Reply 17,119,139. Якщо ще виникнуть запитання - запитуйте.
В темі всього 97 повідомлень. Як можна глянути 119, 139?!

13
Договори / Re: укладання договорів з жбк
« : 04 Лютого 2014, 00:23:25 »
Вы правы только в одном : обязать заключить договор с ЖСК собственники квартир не могут, так как , в соответствии со ст.16 ГК нет такого способа защиты "обязать", а есть только способ "признать договор заключенным", и то не любой, а только типовой.
Шось я не бачу в 16 ст. такого. Поточніть пункт будь-ласка!

14
У мене було десь розпорядження, щодо вказаного будинку, підписане саме ним!

15
Ви вважаєте, що внески на утримання майна - не мають оплачувати не власники?
Саме законодавство вкрай неузгоджене. Але ж слід якось жити?!

Сторінок: [1] 2 3 ... 7

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email