'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Перегляд Повідомлень

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - 03alla15

Сторінок: [1] 2
1
Запитання по ЖКП / ВПО і борги по ЖКП
« : 11 Вересня 2023, 12:48:08 »
Тема без відповідей

2
Доброго дня!

Завдяки Вашим порадам виконавче провадження  має стан: "Завершено".

На скільки я розумію, тепер виконавчий лист повернеться до суду.

Мені ще потрібно що-небудь робити?

Наприклад, подавати до суду Заяву "Про визнання виконавчого листа таким, що не підлягає виконанню "?

4
Я правильно зрозуміла?
Мої дії:
1.Їду в суд, беру копію Ухвали. Копія Рішення, яке вступило в силу у мене є. Чи важливо ще взяти копію Рішення з мокрою печаткою для ДВС?
2. Наступного дня іду в ДВС і подаю Заяву. Заяву чи Клопотання?
3. Коли подавати Заяву до суду? Якщо мені відмовлять в ДВС? Чи в будь якому разі?

Цитувати
Якщо з Вас вже щось стягнуто, то є можливість одночасно з зупиненням стягнення з Вас, вирішити питання про повернення стягнутого - стягнення з іної сторони на Вашу користь

Стягнуто незначну суму. Я не буду за неї боротися.
Можливо, якщо я не буду боротися за повернення стягнутого, мені не треба подавати Заяву до суду?

6
Ви в заяві про перегляяд писали: "прошу скасувати рішення ...... і ухвалити нове рішення..."?

У мене заява дома, я вже не пам"ятаю.
Але спочатку була Ухвала суду:
                                                 
Цитувати
  УХВАЛИВ:

Заяву ОСОБА_1 про перегляд заочного рішення Київського районного суду м. Харкова від (дата) у звязку з нововиявленими обставинами по цивільній справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості - задовольнити.

Заочне рішення Київського районного суду м. Харкова від (дата) року по цивільній справі №ХХХХХ-ц - скасувати у зв»язку з нововиявленими обставинами.

Призначити справу до розгляду в приміщенні Київського районного суду м. Харкова на (дата) року на 10 годину 30 хвилин.

Ухвала оскарженню не підлягає.
Суддя -ОСОБА_6
                                                                           
Але мені ії не надсилали. Я її бачу тільки в Єдиному державному реєстрі судових рішень. Я в судовому провадженні не дуже розуміюся, тому на "Ухвали" не звертала уваги. Чекала "Рішення".
Тому і не носила ії в виконавчу службу. Носила тільки Рішення.

Цитувати
В И Р І Ш И В :

В задоволенні позовних вимог ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про стягнення заборгованості відмовити.

Рішення може бути оскаржене до апеляційного суду Харківської області через Київський районний суд м.Харкова протягом десяти днів з дня проголошення рішення. Особи, які брали участь у справі, але не були присутні у судовому засіданні під час проголошення рішення можуть подати апеляційну скаргу протягом десяти днів з дня отримання копії цього рішення.

Суддя: ОСОБА_4"

 По такому Рішенню мені не скасовують виконавчі листи.
 Може, якщо взяти в суді копію Ухвали з мокрою печаткою, це допоможе справі?

7
В рішенні за результатами перегляду зазначено: "скасувати рішення, що переглядається"?

На жаль, не таке формулювання. Мені видали таке рішення:

Цитувати
"В И Р І Ш И В :

В задоволенні позовних вимог ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про стягнення заборгованості відмовити.

Рішення може бути оскаржене до апеляційного суду Харківської області через Київський районний суд м.Харкова протягом десяти днів з дня проголошення рішення. Особи, які брали участь у справі, але не були присутні у судовому засіданні під час проголошення рішення можуть подати апеляційну скаргу протягом десяти днів з дня отримання копії цього рішення.

Суддя: ОСОБА_4"

8
Нове рішення суду вже вступило в законну силу?

Вступило ще листопаді 2016 року. Але я не знала, що є виконавчий лист і думала, що цім рішенням закінчила цю справу. А тепер виявилося, що судові виконавці не розуміють рішення суду і не збираються виконувати його. Не хочуть вони також і подавати заяву від свого імені про роз,яснення рішення.

9
Добрый день! Подскажите пожалуйста, как закрыть виконавче провадження?

Был иск в гражданском производстве. Я – боржник.
Позовні вимоги позивача суд задовільнив і присудив мені, як боржнику, сплатити ХХХ грн. Позивач получил в суде исполнительный лист и отнес его в исполнительную службу.

Через полгода я подала в суд заявление о пересмотре судебного решения в связи с нововыявленными обстоятельствами. На момент подачи заявления я не знала об исполнительном производстве.
Решение суда: „В задоволенні позовних вимог ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про стягнення заборгованості відмовити.» Тобто я нічого не винна. Але виконавче провадження відкрито.

На основании этого решения исполнительная служба отказывается закрывать исполнительное производство и снимать арест с имущества.
Что мне теперь делать? Неужели опять подавать иск в суд? Если подавать, то с какой формулировкой? Какой судебный сбор?

10
Оплата ЖКП / Списання боргу і субсидія
« : 15 Червня 2017, 10:22:45 »
В грудні 2016 року суд прийняв рішення щодо стягнення з мене заборгованості в межах строку позовної давності.

В особовому рахунку теплові мережі по теперішній час виставляють мені суму боргу з урахуванням заборгованості, яка утворилась за період, який перевищує 3 роки.

В зв'язку зі змінами в порядку призначення та надання населенню субсидій ( Постанова Кабінету Міністрів України від 26.04.2017  № 300 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України»), для нарахування мені субсидії я повинна не мати заборгованості більше, ніж 2 місяці, або підписати угоду про реструктуризацію боргу. На теперішній час я сплатила всю суму заборгованості в межах позовної давності, яку визначив суд. Але поточний борг 2017 рік і сума боргу, в стягненні якої суд відмовив тепловим мережам, відображена в моєму особовому рахунку.

У мене такі питання:
1. Якщо я підпишу угоду про реструктуризацію боргу, в якій буде зафіксована повна сума боргу, чи не визнаю я таким чином, що згодна сплачувати суму боргу який утворився в період за межами позовної давності?
2. Як уникнути визнання боргу і отримати субсидію.

12
Велика фмовірність, що не вплине.

 Тоді нема сенсу подавати уточнення до заперечень. Помилки в нарахуваннях незначні.
Я думаю, що всі недоліки, які я вказала в запереченні представник тепломереж усунути не зможе. Наприклад договір про надання послуг не зможе з'явитись нізвідки. Актів виконаних робіт теж не буде.
Підкажіть на усуненні яких недоліків треба наполягати? А то ж мені на засіданні скажуть, що ці недоліки не можуть вплинути на суму боргу і я погоджусь, бо не знаю законодавства.

І ще питання. Як рахують 3 роки для застосування позовної давності? Треба, щоб за період з 01.10.13 по 30.09.16 не було платежів за період до 01.10.13?
Якщо я 25 квітня  2014 року сплатила за травень 2013 року, то як це вплине на період для застосування позовної давності?

13
Житло було у сумісній власності подружжя.
Його передали за договором довічного утримання набувачу.
Один член подружжя помер.
Чи означає це, що 1/2 житла вже 100% належить набувачу і навіть при розірванні договору довічного утримання половина житла  все одно залишиться у власності набувача?

14
Дякую за відповідь.
А сплатити борги 2013,2014 рік, щоб зменшити інфляційні нарахування потрібно, чи така сплата вже ні на що не вплине?

15
Тепер мої запитання.

Виходячи з того, що представник зявився на засідання, існує можливість того, що помилки він виправить і позов можуть задовільнити. Найбільше мене турбують інфляційні витрати і 3% річних. Чи можливо їх якось уникнути. Наприклад сплатити заборгованість за 3місяці 2013+2014 рік і надати квітанції суду. Чи вже запізно?

Тільки сьогодні я змогла перевірити "Ведомость начислений инфляционных затрат и 3 % годовых".
В "ведомості" є незначні розбіжності на 2-3 грн. в сумі нарахувань за місяць.
Мені незрозуміло, чому в тих місяцях, де я сплачувала більше, щоб погасити поточну заборгованість і заборгованість попереднього періоду ХТМ ставит О, а переплату в попередні місяці не зараховує. Я точно знаю, що за весь період, коли мені була надана субсидія (з жовтня 2015 по квітень 2016 року я сплатила всю поточну заборгованість. Правда період в квітанції був вказаний некоректно, але, якщо я недоплатила в за березень 100,00грн, а за квітень переплатила 100 грн, то вони повинні цю переплату рознести на попередній період, хоча б в межах року, який вказаний в квітанції.

Декілька оплат:
 27.10.16  за березень 2015 року 68,20 грн;
14.11.16  за вересень 2016 року 194,44 грн не враховані в "Ведомости начислений инфляционных затрат и 3 % годовых". Але я не написала ці розбіжності в запереченні, не встигла перевірити цю ведомость. Ці суми  були сплачені до того, як я отримала Ухвалу, але після дати написання Позовної заяви. Я можу на наступне засідання ще додати якісь зауваження?


Сторінок: [1] 2

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email