'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: За ДТП хочуть відмінити адміністративну відповідальність!  (Прочитано 1926 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

ВАВАНчик

  • Гість

 В Україні планується запровадити європротокол

 

 

   Верховною Радою України прийнято у першому читанні Закон України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо дорожньо-транспортних пригод та виплат страхового відшкодування”, ініційований народними депутатами України Прокопчуком Ю.В., Швецем В.Д., Шемчуком В.В., Савченком І.В. та Піскуном С.М.
   Законопроект розроблено з метою розмежування повноважень з оформлення матеріалів дорожньо-транспортних пригод між органами внутрішніх справ та страховиками. Для цього пропонується внести зміни до Закону України “Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів” та Кодексу України про адміністративні правопорушення в частині передачі страховикам повноважень оформлення матеріалів щодо дорожньо-транспортних пригод, в яких пошкоджено застраховані транспортні засоби, а також немає загиблих та травмованих. Одночасно скасовується адміністративна відповідальність за дорожньо-транспортні пригоди, у яких пошкоджено тільки застраховані транспортні засоби.
   За словами заступника начальника Департаменту ДАІ МВС України Сергія Будника, аналіз дорожньо-транспортних пригод в Україні свідчить, що ДТП, у яких загинули чи травмовані люди, складають не більше 20 % від загальної кількості дорожньо-транспортних пригод. Так, минулого року сталося 229,5 тис. ДТП, при цьому з постраждалими зафіксовано 37 тис. ДТП, що складає 16 % від загальної їх кількості. У той же час кількість дорожньо-транспортних пригод за участю застрахованих транспортних засобів становить понад 34 %, або кожна третя ДТП.
   Законодавством України встановлено, що матеріали всіх дорожньо-транспортних пригод оформлюються органами внутрішніх справ. З урахуванням існуючого стану аварійності та кількості працівників міліції, які задіяні для оформлення ДТП, щоденно виникають ситуації, коли водіям, що потрапили у ДТП, доводиться годинами чекати на працівників ДАІ. Тому логічно було б оформляти дорожньо-транспортні пригоди, в яких не постраждали та не травмовані люди, без участи інспекторів ДАІ, використовуючи повідомлення про ДТП (так званий європротокол).
   Сергій Будник також відзначив, що прийняття цього Закону України відповідає інтересам держави та суспільства, враховує практику європейського законодавства, тому МВС (і Департамент ДАІ МВС України зокрема) підтримують зазначений законопроект.
   Проектом передбачається, що у разі прицняття Закон набирає чинності з 1 січня 2011 року. Для забезпечення його виконання Кабінету Міністрів України у шестимісячний строк з дня опублікування Закону необхідно привести свої нормативно-правові акти у відповідність із Законом, а Моторному (транспортному) страховому бюро України за погодженням з Державтоінспекцією розробити та затвердити інструкцію щодо заповнення повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду (європротоколу), що має передбачати типові схеми дорожньо-транспортних пригод.

 

 

   P.S. Страхування цивільно-правової відповідальності власників транспортних засобів регламентовано Законом України “Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів”.
   Відповідно до пункту 2.1 Правил дорожнього руху України водій механічного транспортного засобу повинен мати при собі поліс (сертифікат) обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортнтх засобів.
   Відповідальність за відсутність страхового поліса передбачена Кодексом України про адміністративні правопорушення. Санкцією ст. 126 зазначеного кодексу предбачено накладення штрафу від 425 до 850 гривень.
Записаний

yurchuko

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 1
    • Перегляд профілю

Дорогі друзі, ми раді Вас вітати на сайті громадської організації "Дубенське громадське самоврядування".
Запрошуємо усіх до знайомства та співпраці!

http://dubno-gromadske.at.ua/
Записаний

gro-za

  • Засновник
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 2230
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Дорогі друзі, ми раді Вас вітати на сайті громадської організації "Дубенське громадське самоврядування".
Запрошуємо усіх до знайомства та співпраці!
http://dubno-gromadske.at.ua/

А я Вас запрошую прийняти участь у нашому Форумі, якщо Ваші повідомлення не будуть суперечити цілям даного сайту.
Записаний
 


Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email