Судові справи > Судовий наказ

Судовий наказ КП «Дирекція ... Деснянського району м. Києва» до cyanide

(1/5) > >>

Cyanide:
Здравствуйте, вчера вечером обнаружил в почтовом ящике конверт с копией судового наказу про стягнення заборгованости по квартплате. В наказе говорится о 10-дневном сроке его обжалования с момента получения. При этом датой суд. наказа значится 14.11.2013.
Сразу же возникли вопросы:
Каким образом определяется день получения наказа, если письмо обыкновенное, о его вручении никто не сообщал и за его получение никто не расписывался?
Каким образом доказывать, в случае чего, что реально письмо дошло только вчера?

serg:
Лично я написал заявление на имя начальника почтового отделения, к которому приписан мой дом, с просьбой оставлять любую корреспонденцию на мое имя в отделении, не бросать в почтовый ящик, и сообщать лично мне по мобильному телефону. Стоимость услуги - 12 грн в месяц. Поэтому, я про все письма знаю вовремя и никто не сможет мне сказать, что "мы отправляли пол года назад, а вы не получили". Если срок обжалования пропущен, нужно написать заявление в суд про восстановление сроков на обжалование ввиду получения по почте с копией конверта и штампа с датой на нем. Затем пишите уже Оскарження на СН.

Юрій Васильович:
Лист взагалі не дійшов. І ні хто не зможе довести протилежне.
Вам можна подати заяву до суду  з вимогою надати інформацію, чи бува там не виносилось стосовно Вас якихось рішень або наказів. А як виносилось, то надати їх, або надіслати рекомендованою кореспонденцією. 10 днів будете рахувати з дати отримання СН в суді, або отримання рекомендованого листа. Щоб не залежати від примхів пошти, краще вибрати варіант        "надати особисто" і отримати в суді самому.
А те, що вже отримали, використовуйте для себе для складення заяви про скасування СН і складати починайте вже зараз. Щоб потім не поспішати і вкластися  у ті 10 днів.

serg:

--- Цитата: Юрій Васильович від 06 Грудня 2013, 13:31:50 ---Лист взагалі не дійшов. І ні хто не зможе довести протилежне.
--- End quote ---
Ну,як це так? На пошті ведуться журнали обліку кореспонденції і поштар зможе у судовому засіданні (або на запит суду - письмово) підтвердити надходження кореспонденції. Але ці журнали мають 3-місячний термін зберігання, потім - знищуються. Звичайно, зараз до мене будуть питання - це ж про рекомендовану кореспонденцію! Однак відповім, що поштар добре знає свою ділянку та зможе згадати про листа, а деякі ведуть також журнали і для звичайної кореспонденції.

Юрій Васильович:

--- Цитата: serg від 06 Грудня 2013, 13:28:16 ---Лично я написал заявление на имя начальника почтового отделения, к которому приписан мой дом, с просьбой оставлять любую корреспонденцию на мое имя в отделении, не бросать в почтовый ящик, и сообщать лично мне по мобильному телефону. Стоимость услуги - 12 грн в месяц. Поэтому, я про все письма знаю вовремя и никто не сможет мне сказать, что "мы отправляли пол года назад, а вы не получили". Если срок обжалования пропущен, нужно написать заявление в суд про восстановление сроков на обжалование ввиду получения по почте с копией конверта и штампа с датой на нем. Затем пишите уже Оскарження на СН.

--- End quote ---
Стосовно простих листів не годиться. Вони ні де не реєструються. дата отримання не фіксується. На конверті ставиться  штемпель лише з датою відправлення. Потрібно буде просити у пошти довідку про дату вручення, але по-перше довідки теж платні ( навіщо зайві витрати), по друге у наданні довідок про нереєстроване поштове відправлення можуть відмовити, бо дата отримання ні де документально не фіксується.
Не зарадить і абонентська скринька у ВПЗ, бо потрібно бігати кожен день. У разі користуваання абонентською скринькою у ВПЗ, датою отримання зазначають дату вкладення у скриньку, а не дату, коли Ви виймаєте відправлення зі скриньки.

Навігація

[0] Сторінка Повідомлень

[#] Наступна сторінка

Go to full version