'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: ЖКП послуга з вивезення твердих побутових відходів  (Прочитано 2420 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Борис1952

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 7
    • Перегляд профілю

Згідно Постанови КМУ №1070 від 10 грудня 2008 р. «Плата за надані послуги нараховується щомісяця відповідно до умов договору і тарифів,  що формуються відповідно до постанови
Кабінету   Міністрів   України   від   26   липня 2006 р.  N  1010.  Форма   розрахунку   обсягу   і   вартості  послуг наведена у додатку 3.»
  Додаток 3 (РОЗРАХУНОК обсягу і вартості послуг з вивезення побутових відходів) не надає методики розрахунку обсягу і вартості послуг з вивезення побутових відходів.
  Мені, наприклад, імпонує методика з Постанови КМУ №869, а міська рада мовчки перемножує тариф на норму споживання та на кількість зареєстрованих в квартирі осіб. І затверджує таку «оплату»(додатково до «тарифу») разом з тарифом.
ПИТАННЯ : НА ЯКУ МЕТОДИКУ СПИРАЄТЬСЯ МІСЬКА РАДА І ЧІ ІСНУЄ ТАКА МЕТОДИКА ?

(Додаток - витяг з одного з моїх листів)
"  ... В  Рішеннях виконавчого комітету Чигиринської міської ради (далі – ВК ЧМР)   про затвердження  тарифу на послуги з вивезення твердих побутових відходів №12-690 від 14.10.2008р.,  №6-188 від 20.05.2011р. та №10-244 від 30.09.2014р. (Додатки 1-3)  з'явився  пункт  «Розмір плати в місяць з однієї особи … для мешканців багатоповерхових будинків…», який відсутній в Рішенні виконкому № 4-154 від 06.03.2008р. (Додаток 4) та більш ранніх. На мої неодноразові запитання : «На якій підставі (якого законодавчого акту,  постанови, наказу…)  з'явився вказаний пункт в рішеннях виконавчого комітету Чигиринської міської ради ?»,  міська рада спромоглася надати тільки таку відповідь, яка мене не задовольнила : «Вказаний Вами пункт з'явився в рішенні ВК ЧМР відповідно до підпункту 2 пункту «а» статті 28 ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні…»».

Борис
Записаний

Юрій Васильович

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 9850
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю

ПКМУ № 1070 "ПРАВИЛА надання послуг з вивезення побутових відходів" :
Цитувати
13. Плата за надані послуги нараховується щомісяця відповідно до умов договору і тарифів,  що формуються відповідно до постанови Кабінету   Міністрів   України   від   26   липня 2006 р.  N  1010 ( 1010-2006-п  )  (Офіційний   вісник   України,   2006 р.,  N 30, ст. 2137).
     Форма   розрахунку   обсягу   і   вартості  послуг наведена у додатку 3.
Додатк № 3 до "Правил..."
Цитувати
Додаток 3  до Правил
 РОЗРАХУНОК обсягу і вартості послуг   з вивезення побутових відходів
Не потребує методики. Там застосована елементарна арифметика.
Методика викладена у ПКМУ № 1010 "ПОРЯДОК  формування тарифів на послуги з вивезення побутових відходів "
Бути послузі з вивезення побутових відходів окремою послугою, чи складовою послуги з утримання будинку - то право ОМС
Записаний

Борис1952

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 7
    • Перегляд профілю

Мені, наприклад, імпонує методика з Постанови КМУ №869, а міська рада мовчки перемножує тариф на норму споживання та на кількість зареєстрованих в квартирі осіб. І затверджує таку «оплату»(додатково до «тарифу») разом з тарифом.

ЦИТУЮ : Не потребує методики. Там застосована елементарна арифметика.
Методика викладена у ПКМУ № 1010 "ПОРЯДОК  формування тарифів на послуги з вивезення побутових відходів "
Бути послузі з вивезення побутових відходів окремою послугою, чи складовою послуги з утримання будинку - то право ОМС

В Постанові №869 визначена затверджена відповідною інстанцією  методика, а "елементарна арифметика" - це хто як хоче.

Наприклад, плата з моєї квартири, згідно методики ПКМУ №869, в три рази менша, ніж за "елементарною арифметикою".
   Тож мене і цікавить, хто придумав ту  "елементарну арифметику", якою користується міська рада. Вона сама, чі є відповідна, затверджена кимось методика.
   Щоб, коли я звернувся в суд за визнанням незаконною Постанови міської ради, мене не ткнули носом в норму закону, яку я не знав.   
« Останнє редагування: 20 Грудня 2016, 00:53:27 від Борис1952 »
Записаний

Юрій Васильович

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 9850
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю

У ПКМУ № 869 така сама проста арифметика. Методика викладена у ПКМУ № 1010. А  в ПКМУ № 869 та  в  ПКМУ 1070  лише використовується тариф ( в чисовому значенні) що порахований відповідно до вимог ПКМУ № 1010.Якщо послуга з вивезення ТПВ входить до послуги з утримання будинку ( як складова) то застосовуються формули з ПКМУ № 869.  В цих формулах закладено обман. Бо кількість ( об'єм) ТПВ з будинку рахується за кількістю мешканців. А вартість вивезення цього об'єму ділиться на всю площу будинку ( для отримання вартості з 1 кв. м квартири).  От і маємо в результаті, що ОДНА особа у квартирі 100 кв. м платить за ТПВ в ДВА рази білььше ніж ДЕСЯТЬ осіб з квартири у 50 кв. м.  Комусь це подобається ( як Вам), комусь не подобається, але таке законодавство.
Якщо ж послуга з вивезення ТПВ  НЕ входить до послуги з утримання будинку ( а законодавством це дозволено: ЗУ "Про ЖКП",  ПКМУ № 869, ПКМУ № 1070), то об'єм послуги рахується за кількістю мешканців у квартирі. Визначати бути послузі з вивезення побутових відходів окремою послугою, чи складовою послуги з утримання будинку - то право ОМС ( чи як Ви кажете "це хто як хоче...").

Вам, для початку, потрібно з'ясувати питання: Є послуга з вивезення побутових відходів окремою послугою, чи є складовою послуги з утримання будинку? 
« Останнє редагування: 21 Грудня 2016, 00:40:39 від Юрій Васильович »
Записаний

Борис1952

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 7
    • Перегляд профілю

 Я цілком згоден, що "Бути послузі з вивезення побутових відходів окремою послугою, чи складовою послуги з утримання будинку - то право ОМС".
  Та право  "розроблення     в     межах     повноважень    системи нормативно-правових   актів   щодо   формування   цін/тарифів   на житлово-комунальні послуги  (крім  тарифів  на  теплову  енергію, централізоване     водопостачання     та    водовідведення,    які встановлюються   національною   комісією,   що  здійснює  державне регулювання  у  сфері комунальних послуг), стандартів, нормативів, норм,  порядків  та  правил  у сфері житлово-комунальних послуг, а також   щодо  експлуатації,  поточного  і  капітального  ремонтів, реконструкції об’єктів житлового фонду " належить ЦЕНТРАЛЬНОМУ ОРГАНУ..., а не ОМС (ЗУ "Про ЖКП, Ст.5 ").
  ОМС має право тільки "встановлення в порядку і межах, визначених законодавством, тарифів на побутові, комунальні (крім тарифів на теплову енергію, централізоване водопостачання та водовідведення, перероблення та захоронення побутових відходів, які встановлюються національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг), транспортні та інші послуги" (ЗУ "Про МС в У, Ст.28") та "встановлення  цін/тарифів  на  житлово-комунальні  послуги відповідно до закону" (ЗУ "Про ЖКП").
  А "Органи та посадові особи місцевого самоврядування несуть відповідальність у разі порушення ними Конституції або законів України".     В разі перевищення повноважень.
   І не згоден я, що "РОЗРАХУНОК обсягу і вартості послуг   з вивезення побутових відходів Не потребує методики. Там застосована елементарна арифметика." - Вся бухгалтерія базується на застосуванні елементарної арифметики (без інтегралів та тензорів), та до неї додаються 12 томів НСБО.
  А "Методика викладена у ПКМУ № 1010 "ПОРЯДОК  формування тарифів на послуги з вивезення побутових відходів "" в результаті видає гривні на метр кубічний (тону), а зовсім не гривні на особу.
  Добавлю, що "підпункт 2 пункту «а» статті 28 ЗУ «Про МС в У"" надає право ОМС затверджувати "тариф", а не "оплату". Тариф - це запланована вартість запланованих робіт (послуг), а оплата - то процедура проведення розрахунків за виконані роботи (послуги).
  Сама ідея, що в "В цих формулах закладено обман", тобто, КМУ свідомо 25 років дурить 45 міліонів мешканців і жоден  з них цього не помітив, на мій погляд, абсурдна.
  Тож моє "ПИТАННЯ : НА ЯКУ МЕТОДИКУ СПИРАЄТЬСЯ МІСЬКА РАДА І ЧІ ІСНУЄ ТАКА МЕТОДИКА ?" залишається в силі.  Можливо, хтось  знає на ньго відповідь.
   З повагою, Борис.
Записаний

Юрій Васильович

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 9850
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю

Абсурдним є майже весь Ваш пост Автор: Борис1952 « Reply #4 :  20 Грудня 2016, 23:09:06 »
Відповідно до ПКМУ № 1010 Виконавець розраховує а ОМС затверджує тариф, як Ви вірно зазначили, "гривні на метр кубічний (тону)"
Відповідно до ПКМУ № 1070
Цитувати
6. Обсяг надання  послуг  розраховується  на  підставі  норм, затверджених органом місцевого самоврядування.
7.  Норми  надання  послуг  визначаються  на підставі правил, встановлених  центральним  органом  виконавчої  влади   з   питань житлово-комунального господарства.
     Зазначені норми переглядаються один раз на п'ять років.

Відповідно до Правил визначення норм надання послуг з вивезення побутових відходів Мінжитлокомунгосп; Наказ, від 30.07.2010 № 259
 
Цитувати
органами    місцевого самоврядування,  суб'єктами господарювання,  що надають послуги  з вивезення побутових відходів
розробляються норми надання послуг з вивезення побутових відходів
Відповідно до ПКМУ № 1070 ОМС затверджує ці норми
Правилами визначення норм надання послуг з вивезення побутових відходів встановлено такі розрахункові одиниці:
Цитувати
1.2. Норма  -  це  кількісний  показник  споживання  послуг з вивезення побутових відходів, які утворюються на одну розрахункову одиницю  (одного  мешканця  для  житлової  забудови,  одне місце в готелі,  гуртожитку та ін.,  1  кв.м  торгівельної  та  складської площі, вокзалів, автостоянок, пляжів та ін.; одне відвідування для поліклінік тощо) за одиницю часу.
Якщо ОМС норми не затверджено,  то відповідно до ПКМУ № 1070:
Цитувати
8. У   разі  коли  норми  не  затверджено  органом  місцевого самоврядування, застосовують мінімальні норми згідно з додатком 2.

Далі читай:
Якщо послуга з вивезення ТПВ входить до послуги з утримання будинку ( як складова) то застосовуються формули з ПКМУ № 869.  В цих формулах закладено обман. Бо кількість ( об'єм) ТПВ з будинку рахується за кількістю мешканців. А вартість вивезення цього об'єму ділиться на всю площу будинку ( для отримання вартості з 1 кв. м квартири). (Формули перевірте в ПКМУ № 869).  От і маємо в результаті, що ОДНА особа у квартирі 100 кв. м платить за ТПВ в ДВА рази більше ніж ДЕСЯТЬ осіб з квартири у 50 кв. м.  Комусь це подобається ( як Вам), комусь не подобається, але таке законодавство.

Якщо ж послуга з вивезення ТПВ  НЕ входить до послуги з утримання будинку ( а законодавством це дозволено: ЗУ "Про ЖКП",  ПКМУ № 869, ПКМУ № 1070), то об'єм послуги (відповідно до ПКМУ № 1070)  рахується за кількістю мешканців у квартирі. Визначати бути послузі з вивезення побутових відходів окремою послугою, чи складовою послуги з утримання будинку - то право ОМС ( чи як Ви кажете "це хто як хоче...").
Ви не доопрацювали ЗУ "Про місцеве самоврядування". Він не закінчується на 28-й статті. Там ще є й підпункт 16 пункту "а" статті 30:
Цитувати
16) затвердження норм надання послуг з вивезення побутових відходів;

Зауваження:
Цитувати
Вам, для початку, потрібно з'ясувати питання: Є послуга з вивезення побутових відходів окремою послугою, чи є складовою послуги з утримання будинку? 
Ви проігнорували...
Зате вкотре повторюєте своє питання про методику. Відповідь на яке вже було надано.
« Останнє редагування: 21 Грудня 2016, 01:53:53 від Юрій Васильович »
Записаний

Юрій Васильович

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 9850
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю

Зауваження:
Цитувати
Вам, для початку, потрібно з'ясувати питання: Є послуга з вивезення побутових відходів окремою послугою, чи є складовою послуги з утримання будинку? 
Ви проігнорували...
Зате вкотре повторюєте своє питання про методику.
   Тож моє "ПИТАННЯ : НА ЯКУ МЕТОДИКУ СПИРАЄТЬСЯ МІСЬКА РАДА І ЧІ ІСНУЄ ТАКА МЕТОДИКА ?" залишається в силі. 
, чі є відповідна, затверджена кимось методика.
ПИТАННЯ : НА ЯКУ МЕТОДИКУ СПИРАЄТЬСЯ МІСЬКА РАДА І ЧІ ІСНУЄ ТАКА МЕТОДИКА ?
Відповідь на яке вже було надано.

Очевидно Вам не відповідь є цікавою, а "сам процес". Але тут не місце для пустопорожньої балаканини.
Відповідь надано.

ТЕМУ ЗАКРИТО.
Записаний
 


Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email