'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Продовження \"тарифної\" війни у м. Києві  (Прочитано 2267 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

gro-za

  • Засновник
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 2230
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

 

Продовження "тарифної" війни у м. Києві

КОРОТКИЙ ЗВІТ ПРО ПЕРЕБІГ СУДОВОГО ЗАСІДАННЯ ЗА АДМІНІСТРАТИВНИМ ПОЗОВОМ ДО ЧЕРНОВЕЦЬКОГО Л.М. ЗА ПРИВОДУ НЕЗАКОННОСТІ ЙОГО РОЗПОРЯДЖЕНЬ



КОРОТКИЙ ЗВІТ ПРО ПЕРЕБІГ СУДОВОГО ЗАСІДАННЯ ЗА АДМІНІСТРАТИВНИМ ПОЗОВОМ ДО ЧЕРНОВЕЦЬКОГО Л.М. ЗА ПРИВОДУ НЕЗАКОННОСТІ ЙОГО РОЗПОРЯДЖЕНЬ

Засідання відбулося 18 квітня 2007 р. за адміністративним позовом, який оприлюднений тут:

Адміністративний позов до Черновецького
Для доступу до тексту позову клацніть по заголовку вище.

Мною була оголошена уточнена редакція позову після ремарки судді Притули Н.Г. щодо позовної вимоги № 15 (незаконність рішення Київради). Суддя якимось процесуальним способом, не виносячи постанови чи ухвали, "відхилила" цю вимогу. Про можливі наслідки поговоримо потім, після 28.04.2007 р., коли судове засідання буде продовжене.
Після цього виступили 2 представники КМДА. Ще 2 втратили можливість для участі в судовому засіданні, оскільки закінчився термін дії довіреностей. Мер Черновецький Л.М. запровадив такий терор у своїй адміністрації, що його юристи чи представники перед отриманням довіреностей повинні пройти принизливу процедуру перед куратором, якого призначив мер. Куратор залишає на довіреності автограф про те, що він ручається за поведінку довіреної особи, а потім з\'являється підпис мера та печатка КМДА. Тобто, Черновецький не довіряє державним службовцям, які у нього працюють, якщо вони не з його "Правекс-банку".

Зайшла мова про набрання законної сили постановою Господарського суду м. Києва від 13.02.2007 р. по справі № 21/43-А за позовом колишнього мера Києва О.О. Омельченка від імені партії "Єдність" до КМДА про визнання незаконними перших 4-х розпоряджень №№ 1574-1577. За повідомленням представника КМДА, Апеляційний суд відхилив скаргу КМДА. Таким чином, зазначені розпорядження остаточно визнані недійсними і скасовані. Проте документального доказу поки-що немає. Суддя зобов\'язала надати завірені копії постанови та ухвали (з "мокрими" відбитками печаток). Я раніше надав фотокопію постанови, але на той час вона ще перебувала на стадії апеляційного оскарження. Цю постанову можна знайти на тому ж сайті.

У своїх поясненнях представники КМДА не змогли відповісти на ряд запитань судді та позивача. Мали досить розгублений вигляд. Говорили, аби що-небудь сказати. Намагалися надати докази обґрунтованості розрахунків собівартості житлово-комунальних послуг невідомо якого походження. Суддя запропонувала надати після того, як вони будуть завірені. Я звернув увагу на ту обставину, що для 10200 багатоквартирних будинків КМДА просто невзмозі виконати такі розрахунки по кожному будинку окремо, як це передбачено постановою КМУ від 12.07.2005 р. № 560. На що представник повідомив, що він надасть розрахунки по будинку, де мешкає позивач, а решта позивача нібито не стосується. Буде цікаво хоч би їх побачити, бо я цього добивався протягом 1,5 років, але даремно.
Крім того, КМДА до цього часу не виконала постанову Шевченківського райсуду м. Києва, якою скасоване рішення Київради від 20.11.2005 р. №477/2888 про визначення виконавців послуг. Постановою зобов\'язано КМДА визначити їх відповідно до законодавства, а також забезпечити укладання договорів з мешканцями багатоквартирних будинків відповідно до постанов КМУ № 560 та 630. Остання – від 21.07.2005 р. Крім того, розпочате виконавче провадження по примусовому виконанню цієї постанови. Отже, Черновецький Л.М. є правопорушником, а відсутність виконавців не дозволяє виправдати будь-які дії по затвердженню тарифів.
Пікантність ситуації і в тому, що наступні оскаржувані розпорядження вносять зміни та доповнення до вже скасованих розпоряджень, а крім того, ще і в розпорядження № 748 про квартирну плату, яке свого часу пройшло державну реєстрацію і не скасоване. Причому реєструвати свої нові розпорядження КМДА категорично відмовляється.
А що робити мешканцям м. Києва?

Правильно! Слід категорично відмовлятися від дотримання незаконних розпоряджень Черновецького Л.М., що насправді і відбувається з боку деякої частини споживачів комунальних послуг.



2007-04-20
Записаний
 


Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email