'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Перегляд Повідомлень

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Валентина

Сторінок: 1 ... 25 26 [27]
391
Новини / Re: У Віктора Івановича інсульт.
« : 18 Грудня 2010, 13:47:44 »
Шановні форум чани, Віктор Іванович почуває себе краще. Лікарі обіцяють виписати додому його в четвер. Із розмови з В.І. я зрозуміла, що запитання про його самопочуття йому набридли. Йому не достає позитивних емоцій через брак інформації. Логічне мислення у нього не порушене. Що стосується форуму, то підтримую думку, щодо більш активної допомоги один одному і більше уваги приділяти самостійній роботі. Непогано було б,  відвідувати судові засідання один одного, що сприятиме більш якісним порадам

392
Шановний Віктор Іванович, не можу погодитись з вами, що роль третьої особи пасивна. Все залежить від позиції самої третьої особи. Наприклад, по адміністративній справі № 600/09 за позовом ТОВ «Фірма «Доріс» до Київської міської ради про скасування рішення Київради № 110/110 про скасування свого попереднього рішення № 152/3616 про передачу в оренду ТОВ«Фірма «Доріс»  земельної ділянки для будівництва по вул. Лук’янівській, 21.                        Вступ третьою особою ЖБК та ОСН суттєво змінив розстановку сил у цій справі. Вони розвинули таку активність, що суддя Подільського а потім Шевченківського (куди була передана справа за активними діями третіх осіб) відзначила, що треті особи стали головними учасниками розгляду справи. Саме треті особи змусили Прокуратуру м. Києва вступити  на стороні відповідача і т.д.                                                                                                                                   ТОВ «Фірма «Доріс» намагалась ще в кількох  судах вирішувати цей спір, але всі спроби були знівельовані саме вступом третьою особою ЖБК та ОСН у всіх судах, до яких звертався забудовник.

393
Лана! Добрий день. Якщо стане сутужно  з вирішенням окремих питань, можете звертатись до громадського Оболонського районного комітету захисту конституційних прав і свобод громадян України "Правозахист". Телефон: 430 82 26.

394
 Шановна Тетяно! Не можу погодитись з вашим твердженням, що районні ради у містах не є органами місцевого самоврядування.
Райони у містах є окремі  адміністративно-територіальні одиниці (ст.133 Конституції України)
Конституційний суд вирішуючи питання щодо статусу районів і районів у містах (№ 11-рп/2001)зазначив:
   Конституційний   Суд   України,   вирішуючи   порушені   в
конституційному поданні питання, виходив з такого.
Адміністративно-територіальна одиниця - це компактна  частина
єдиної території України, що є просторовою основою для організації
і  діяльності  органів  державної  влади  та   органів   місцевого
самоврядування.
Міські ради, районні ради у містах обираються відповідними територіальними громадами і є представницькими органами відповідних територіальних громад.
 У відповідності до ч.1 ст.16 ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні» – «Органи місцевого самоврядування є юридичними особами і наділяються цим та іншими законами власними повноваженнями, в межах яких діють самостійно і несуть відповідальність за свою діяльність відповідно до закону».
А відповідно ч.8 цієї ж ст.16 –«Сільська, селищна, міська, районна в місті (у разі її створення) рада може наділяти частиною своїх повноважень органи самоорганізації населення,...»
Між інщим, за визначенням органу місцевого самоврядування Орган самоорганізації населення теж є органом місцевого самоврядування.

395
Судовий наказ / Re: Судовий наказ
« : 30 Листопада 2010, 15:20:28 »
"Не такий страшний чорт, як його малюють". Судовий наказ, якщо з розумом та допомогою інформації сайту Гро-за скасувати не так вже і важко.

396
Судовий наказ / Судовий наказ
« : 19 Листопада 2010, 08:44:24 »
Шановний Віктор Іванович! Не можу розібратися зміни внесені до ст.ст. 95,96 ЦПК ЗУ "Про судоустрій..." набирають чинність з моменту оприлюднення, чи 3 01.11.2010р. У якій редакції суд ст.96 ЦПК повинен застосувати, якщо заява про видачу судового наказу була подана у жовтні 2010р.?

397
Нарешті мені вдалося зареєструватися.
  Оболонським районним комітетом захисту конституційних прав та свобод громадян України "Правозахист"  та ініціативними групами мешканців будинків у різних районах м. Києва, створенних для захисту своїх прав, порушених неправомірними діями забудовників та прийняттям протиправних рішень Київрадою, накопичений деякий досвід вирішення спірних питань між мешканцями та забудовниками.
Може це стане у пригоді небайдужим киянам.
Оболонський районний суд прийняв рішення зобов'язати Київраду розглянути місцеву ініціативу.
   14.10.2010р. Апеляційний суд м. Києва залишив без змін рішення Оболонського районного суду м. Києва про визнання протиправним бездіяльність Київської міської ради у не розгляді місцевої ініціативи мешканців будинку №5 по вул. Прирічній та зобов язати Київраду розглянути місцеву ініціативу відповідно ЗУ "Про місцеве самоврядування в Україні" та ЗУ "Про звернення громадян".

Сторінок: 1 ... 25 26 [27]

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email