'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Перегляд Повідомлень

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - Пересiчний

Сторінок: [1]
1
З’явився офіційний зразок “Декларації про вибір лікаря з надання первинної медичної допомоги”:
https://medprosvita.com.ua/63770-2/

Читаємо:

Цитувати
Своїм підписом я, ..................... підтверджую добровільний вибір лікаря з надання первинної допомоги, достовірність наданих мною даних, надаю згоду на обробку та використання моїх персональних даних, у тому числі даних, що стосується здоров’я, а саме: на вчинення будь-яких дій, пов’язаних зі збиранням, реєстрацією, накопиченням, зберіганням, адаптуванням, зміною, поновленням, використанням і поширенням (розповсюдженням, реалізацією, передачею), знеособленням, знищенням будь-яких відомостей про мене для цілей охорони здоров’я, у тому числі надання первинної медичної допомоги.

Треба відзначити, що в розділі 5 Декларації паперовій (виданої щойно лікарем при підписанні угоди)  текст дещо відрізняється від вищенаведеного за лінком:

Цитувати
5. Згода на збір та обробку персональних даних
Своїм підписом я, ................................... надаю згоду на збір, зберігання, передачу, знеособлення моїх (пацієнта, законним представником якого я є) персональних даних, зазначених в цій Декларації, та інформації, необхідної в цілях охорони здоров’я, встановлення медичного діагнозу, для забезпечення піклування чи лікування аба надання ПМД, функціонування електронної системи охорони здоров’я, володільцю і розпоряднику — Національній службі здоров’я України, адміністратору центральної бази даних електронної системи охорони здоров’я, надавачу ПМД та лікарю, які зазначені в цій Декларації за умови, що такі дані обробляються медичними працівниками аба іншими уповноваженими особами надавача ПМД та Національної служби здоров’я України, на яких покладено обов’язки щодо забезпечення захисту персональних даних з метою здійснення медичного обслуговування, надання лікарських засобів, функціонування електронної системи охорони здоров’я.
Підписуючи цю Декларацію я надаю згоду на доступ до перегляду даних про мене (пацієнта, законним представником я є), що містяться в електронній системі охорони здоров’я, лікарю, який надає ПМД, зазначеному в цій Декларації, а також іншим лікарям, які надаватимуть мені (пацієнту, законним представником я є) медичну допомогу, в межах, необхідних для надання такої допомоги.
Підпис пацієнта (його законного представника) (у разі заповнення у паперовій формі): ............


Медична інформація про пацієнта на цьому ресурсові: https://portal.ehealth-ukraine.org/, доступ до якої  неважко буде здобути будь-кому, я думаю, зацікавить роботодавців (відсіювати хворобливих) і страховиків.
Зрозуміло, мета Декларації в першу чергу загнати в колгосп прив’язати пацієнта до лікаря і оптимізувати видатки на медицину.

2
Були на нашому будинку непогані дошки для об’яв. Дещо напружувало, що обклеєні були різним непотребом на кшталт куплю-продам-сдам-ми_відкрилися, запрошуємо.
Але зустрічалися тексти цілком корисні на кшталт "Гаряча вода відключена 23 квітня 2015р на невизначений термін".
І от нещодавно вималювалось Аскалан лтд, якому дали добро на встановлення при вході в під’їзд власних дошок, буцімто законних, для платних об’яв.
При встановленні дошок від Аскалан усі інші дошки демонтуються як незаконні. Нові дошки обіцяють обслуговувати, подробиці тут:
http://www.trud.ua/jobs/884408.html
http://www.ua-region.info/39207075
Питання: наскільки дошки від Аскалан законніші аніж ті, що були на будинку?

Чомусь пригадалося: колись, коли розгортав свою діяльність оператор кабельних мереж "Воля-кабель", перше, що вони робили - трощили колективні ТВ антени  на дахах будинків. У людей не залишалося вибору, як зголоситися на кабель від тоді ще монополіста Волі.

3
Ситуація наступна: вже багато часу (більше року) каналізація одного з під’їздів багатоповерхового житлового будинку (не ОСББ, не ЖБК) в центральному районі Києва тече прямо під фундамент. Попередній висновок по причині:
аварійники київводоканалу і сантехніки обслуговуючого ЖЕКу вбачають необхідним в цій ситуації перекладати каналізаційний відвід від будинку з урахуванням більшого уклону.

Заяви до різних інстанцій (депутат київради, мінрегіонбуд, райдерадміністрації)   були  переадресовані до комунального підприємства "Керуюча дирекція району" (балансоутримувач), а у нього відповідь єдина - комунікації в задовільному стані згідно Акту огляду від 22.01.15 (підписаний гол інженером, інспектором і слюсарем-сантехніком).
До речі, огляду підвалу не було. Оглядали в листопаді 2014, але вже тоді текло і з того часу нічого не змінилось.
Є намір звернутися до прокуратури зі скаргою на бездіяльність обслуговуючої організації.
Питання до знатоків: чи може є найкоротший шлях до вирішення питання, які є ще варіанти? Може вже були подібні прецеденти, як вони вирішувалися?
На просторах рунету є невдалий приклад (у Москві) вирішення подібного власним коштом: http://www.bmwclub.ru/vb/showthread.php?t=382302

4
Міська влада продовжує публічне обговорення бюджету Києва – 2015, до якого має можливість приєднатися кожен киянин..
Шановні кияни! Столична влада розпочала процес формування бюджету на 2015 рік за безпосередньою участю громадськості, і він відбувається відкрито та прозоро. Для того, аби висловити свою думку та взяти участь в обговоренні щодо найбільш значущих статей видатків бюджету міста 2015 необхідно заповнити спеціальну онлайн-анкету на сайті Київської міської державної адміністрацhttps://kievcity.gov.ua/content/byudzhet-kyieva-2015-obgovorennya.html) або Контактного центру міста Києва (https://1551.gov.ua/content/byudzhet-kyieva2015-obgovorennya.html).
У підсумку, отримані та узагальнені результати дозволять оцінити пріоритети міського бюджету та стануть підґрунтям для його подальшого формування.

6
Покращення, що стосується всіх, хто тримає готівкову валюту:
16-процентный налог на продажу валюты введут с 1 декабря

Сторінок: [1]

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email