'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Земельне питання.  (Прочитано 1911 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

ams

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 58
    • Перегляд профілю
Земельне питання.
« : 30 Вересня 2021, 06:46:31 »

Як отримати земельну ділянку у власність згідно Земельного Кодексу ст.118.
Суть питання як сформулювати клопотання про видведення земельної ділянки у власність?
Як що робити як передбачено ЗК то нічого не виходить нажаль((( постійно у ради ОТГ є відповідь що неможливо відведення таке зробити по тій чи інший причині.
Зараз знайшов земельну ділянку яка вже має кадастровий номер, у реестрі речових прав значиться як Державна власність, цілйове призначеня - для дачного будівництва.
Я отримав витяг ЦНАП на цю зем. ділянку, витяг з реестру речових прав, відповідь від ОТГ що ця земельна ділянка нікому не принадлежить та не передана в оренду.
Суть питання як написати клопотання? Чи потрібно писати клопотання про надання дозволу на розробку проєкту землеустрію чи можливо написати клопотання зразу на затвердження проєкту землеустрію та відведення земельної ділянки у власність? додавши витяг ?
« Останнє редагування: 04 Жовтня 2021, 21:12:31 від Перо »
Записаний

Юрій Васильович

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 9850
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю
Re: Земельне питаня.
« Reply #1 : 30 Вересня 2021, 07:44:31 »

Спочатку клопотання і графічні матеріали
Цитувати
6. Громадяни, зацікавлені в одержанні безоплатно у власність земельної ділянки із земель державної або комунальної власності для ведення фермерського господарства, ведення особистого селянського господарства, ведення садівництва, будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибної ділянки), індивідуального дачного будівництва, будівництва індивідуальних гаражів у межах норм безоплатної приватизації, подають клопотання до відповідного органу виконавчої влади або органу місцевого самоврядування, який передає земельні ділянки державної чи комунальної власності у власність відповідно до повноважень, визначених статтею 122 цього Кодексу. У клопотанні зазначаються цільове призначення земельної ділянки та її орієнтовні розміри. До клопотання додаються графічні матеріали, на яких зазначено бажане місце розташування земельної ділянки, погодження землекористувача (у разі вилучення земельної ділянки, що перебуває у користуванні інших осіб) та документи, що підтверджують досвід роботи у сільському господарстві або наявність освіти, здобутої в аграрному навчальному закладі (у разі надання земельної ділянки для ведення фермерського господарства). У разі якщо земельна ділянка державної власності розташована за межами населених пунктів і не входить до складу певного району, клопотання подається до Ради міністрів Автономної Республіки Крим. Верховній Раді Автономної Республіки Крим, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, органам виконавчої влади або органам місцевого самоврядування, які передають земельні ділянки державної чи комунальної власності у власність відповідно до повноважень, визначених статтею 122 цього Кодексу, забороняється вимагати додаткові матеріали та документи, не передбачені цією статтею.

{Частина шоста статті 118 із змінами, внесеними згідно із Законом № 509-VI від 16.09.2008; в редакції Законів № 1702-VI від 05.11.2009, № 3123-VI від 03.03.2011; із змінами, внесеними згідно із Законами № 3523-VI від 16.06.2011, № 5245-VI від 06.09.2012, № 5395-VI від 02.10.2012, № 366-VII від 02.07.2013}
Після отримання дозволу на розроблення проекту землеустрою, замовляєте проект.
Цитувати
7. Відповідний орган виконавчої влади або орган місцевого самоврядування, який передає земельні ділянки державної чи комунальної власності у власність відповідно до повноважень, визначених статтею 122 цього Кодексу, розглядає клопотання у місячний строк і дає дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки або надає мотивовану відмову у його наданні. Підставою відмови у наданні такого дозволу може бути лише невідповідність місця розташування об’єкта вимогам законів, прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів, генеральних планів населених пунктів та іншої містобудівної документації, схем землеустрою і техніко-економічних обґрунтувань використання та охорони земель адміністративно-територіальних одиниць, проектів землеустрою щодо впорядкування територій населених пунктів, затверджених у встановленому законом порядку.
Записаний

ams

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 58
    • Перегляд профілю
Re: Земельне питаня.
« Reply #2 : 30 Вересня 2021, 07:51:59 »

Цитувати
Після отримання дозволу на розроблення проекту землеустрою, замовляєте проект.
Дякую за відповідь. Але це в них не проходить( вже другий рік намагаюсь отримати так земельну ділянку, та все марно((
Гадав як що є кадастровий план ділянки то можливо обійтись без клопотання про надання дозволу на його розробку.
Записаний

Перо

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 8691
    • Перегляд профілю
Re: Земельне питаня.
« Reply #3 : 04 Жовтня 2021, 21:12:11 »

Як отримати земельну ділянку у власність згідно Земельного Кодексу ст.118.


З практичної точки зору була низка постанов ВС, що доля земельної ділянки слідує розташованій на неї нерухомості. На даний час прийнято Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо одночасного переходу прав на земельну ділянку у зв`язку з переходом прав на об'єкт нерухомого майна, який на ній розташовано):
http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=71410
Записаний

ams

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 58
    • Перегляд профілю
Re: Земельне питання.
« Reply #4 : 05 Жовтня 2021, 10:42:16 »

Дякую за відповідь.
Але
Цитувати
З практичної точки зору була низка постанов ВС, що доля земельної ділянки слідує розташованій на неї нерухомості
не відноситься до мого питаня.
Записаний
 

+ Швидка відповідь


Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email