'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.


Відповідь

Ім'я:
Email:
Тема:
Іконка повідомлення:

Вкладення:
(Clear Attachment)
(Вкладення)
Restrictions: 4 per post, maximum total size 24000KB, maximum individual size 8000KB
Verification:

підказка: натисніть alt+s для відправлення або alt+p для перегляду повідомлення


Повідомлення в цій темі

Автор: Геннадий В
« : 19 Травня 2016, 20:50:49 »

Скажите пожалуйста имеет ли право старшая по подъезду требовать от жильца номер паспорта, номер ИНН, номер свидетельства о регистрации собственности якобы для того, чтобы организовать ОСМД?
Автор: Юрій Васильович
« : 15 Грудня 2015, 01:26:55 »

Цитувати
То все теорія, а практика є іншою.
Та ні... Я на практиці використав в серпні те, що потім в кінці вересня у "типовому..." з'явилося у вигляді
Цитувати
Загальні збори можуть встановити інший порядок голосування на зборах та прийняття рішень на них.
 
Цитувати
Як і раніше забудовник легко створює умови, коли в нього менше половини, але у нього є свої люди серед співвласників. Разом вони можуть нав'язати своє рішення.
Вибачте, то вже  інше питання. "Підсадні качки" можуть бути незалежно від якості закону. А різниця суттєва, чи то у Вашого "забудовника" 50% своїх голосів, чи то усього ОДИН голос! І йому потрібно ПОЛОВИНУ інших співвласників "залучити" на свою сторону щоб отримати 50% + 1 голос. А цього ще й недостатньо по деяким питанням. 
Автор: thunderclap
« : 14 Грудня 2015, 23:37:41 »

То все теорія, а практика є іншою. Як і раніше забудовник легко створює умови, коли в нього менше половини, але у нього є свої люди серед співвласників. Разом вони можуть нав'язати своє рішення. Фактично це їх ОСББ. А все тому, що і стара,  і нова редакція закону приймалися лобістами інтересів забудовників.  Раніше ОСББ могли створити хоч три співвласники від забудовника, а тепер всі інші стали їх  заручниками, та ще і примусово загнані в члени ОСББ. О це реалії!
Автор: Юрій Васильович
« : 14 Грудня 2015, 21:26:43 »

Написати можливо що завгодно, а от як це написане реалізувати. Хто добровільно відмовиться від блокуючого пакету? Особливо якщо в новобудові достатньо велика кільякість метрів зосереджена в забудовника.
Закон 417 передбачив такий випадок. Нема ніякого блокуючого пакету:
Цитувати
Якщо одна особа є власником квартир (квартири) та/або нежитлових приміщень, загальна площа яких становить 50 відсотків або більше загальної площі всіх квартир та нежитлових приміщень багатоквартирного будинку, рішення вважається прийнятим зборами співвласників, якщо за нього проголосувало більш як 75 відсотків загальної кількості співвласників, а рішення з питань, зазначених у пунктах 2 і 3 частини другої цієї статті, вважається прийнятим зборами співвласників, якщо за нього проголосувало більш як 50 відсотків загальної кількості всіх співвласників.

І закон "Про ОСББ" теж:
Цитувати
Кожний  співвласник  (його  представник)  під час голосування має  кількість  голосів,  пропорційну  до  частки  загальної площі квартири або нежитлового приміщення співвласника у загальній площі всіх    квартир    та   нежитлових   приміщень,   розташованих   у багатоквартирному  будинку.  Якщо одна  особа є власником квартир (квартири) та/або  нежитлових  приміщень,  загальна  площа  яких становить  більш  як  50 відсотків загальної площі всіх квартир та нежитлових приміщень багатоквартирного будинку, кожний співвласник має  один  голос незалежно  від  кількості  та  площі квартир або нежитлових приміщень, що перебувають у його власності.
{  Статтю 10 доповнено новою частиною згідно із Законом N 417-VIII ( 417-19 ) від 14.05.2015 }

Взагалі-то я в попередньому пості помилково не ту цитату виклав...
Мова про можливість рішенням зборів на самих зборах визначити порядок голосування:

Цитувати
8. Рішення на загальних зборах приймаються шляхом відкритого поіменного голосування.
Рішення вважається прийнятим, якщо за нього проголосували співвласники (їхні представники), які разом мають більше половини від загальної кількості голосів співвласників.
Рішення про визначення переліку та розмірів внесків і платежів співвласників, порядок управління та користування спільним майном, передачу у користування фізичним та юридичним особам спільного майна, а також про реконструкцію та капітальний ремонт багатоквартирного будинку або зведення господарських споруд вважається прийнятим, якщо за нього проголосувало не менш як дві третини загальної кількості усіх співвласників, а в разі якщо статутом не передбачено прийняття таких рішень, - більшістю голосів.
З інших питань рішення вважається прийнятим, якщо за нього проголосувало більше половини загальної кількості співвласників.
Рішення загальних зборів викладається письмово та засвідчується особистим підписом кожного, хто проголосував, із зазначенням результату його голосування («за» чи «проти»).
Загальні збори можуть встановити інший порядок голосування на зборах та прийняття рішень на них.

Автор: thunderclap
« : 14 Грудня 2015, 20:48:51 »

Написати можливо що завгодно, а от як це написане реалізувати. Хто добровільно відмовиться від блокуючого пакету? Особливо якщо в новобудові достатньо велика кільякість метрів зосереджена в забудовника.
Автор: Юрій Васильович
« : 14 Грудня 2015, 18:43:39 »

Можлива нечинність окремих норм статуту не є прямою вказівкою привести його у відповідність до закону чи типовому статуту. Може залишатися і старий статут із нечинними окремими положеннями. В законі відсутня гранична дата.
Може, але тоді  можливі й проблеми у діяльності ОСББ.
Із запровадженням примусово-обов'язкового членства в ОСББ виникла проблема будь-яких статутних змін в ОСББ через запровадження корпоративного підходу до голосування
Цитувати
Кожний  співвласник  (його  представник)  під час голосування має  кількість  голосів,  пропорційну  до  частки  загальної площі квартири або нежитлового приміщення співвласника у загальній площі всіх    квартир    та   нежитлових   приміщень,   розташованих   у багатоквартирному  будинку.
Не тільки "статутних змін", а й прийняття інших  рішень. "Маємо те, що маємо..."   
Прийняття нового статуту, з урахуванням нового типового, частковво вирішує цю проблему:
Цитувати
7. Кожний співвласник (його представник) під час голосування має кількість голосів, пропорційну до частки загальної площі квартири або нежитлового приміщення співвласника у загальній площі всіх квартир та нежитлових приміщень, розташованих у будинку. Якщо одна особа є власником квартир (квартири) та/або нежитлових приміщень, загальна площа яких становить більш як 50 відсотків загальної площі всіх квартир та нежитлових приміщень будинку, кожний співвласник має один голос незалежно від кількості та площі квартир або нежитлових приміщень, що перебувають у його власності.
Загальні збори можуть встановити інший порядок визначення кількості голосів, що належать кожному співвласнику на загальних зборах.
Автор: thunderclap
« : 14 Грудня 2015, 17:24:02 »

ОСББ статут змінювати потрібно. Відповідно до Прикінцевих положень Закону 417-19 "Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку" норми діючих статутів ОСББ, які суперечать цьому закону, є нечинними
Можлива нечинність окремих норм статуту не є прямою вказівкою привести його у відповідність до закону чи типовому статуту. Може залишатися і старий статут із нечинними окремими положеннями. В законі відсутня гранична дата. Із запровадженням примусово-обов'язкового членства в ОСББ виникла проблема будь-яких статутних змін в ОСББ через запровадження корпоративного підходу до голосування
Цитувати
Кожний  співвласник  (його  представник)  під час голосування має  кількість  голосів,  пропорційну  до  частки  загальної площі квартири або нежитлового приміщення співвласника у загальній площі всіх    квартир    та   нежитлових   приміщень,   розташованих   у багатоквартирному  будинку.
Автор: Юрій Васильович
« : 14 Грудня 2015, 16:16:13 »

 ОСББ статут змінювати потрібно. Відповідно до Прикінцевих положень Закону 417-19 "Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку" норми діючих статутів ОСББ, які суперечать цьому закону, є нечинними: 
Цитувати
3. Установити, що статути об’єднань співвласників багатоквартирного будинку, затверджені до набрання чинності цим Законом, діють у частині, що не суперечить цьому Закону.
Наказом Мінрегіону від 23.09.2015  № 238 затверджено новий "Типовий Статтут ОСББ":
Цитувати
1. Унести зміни до Типового статуту об'єднання співвласників багатоквартирного будинку, затвердженого наказом Державного комітету України з питань житлово-комунального господарства від 27 серпня 2003 року № 141, зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 12 грудня 2003 року за № 1155/8476, виклавши його у новій редакції, що додається.
http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/z1220-15/paran4#n4
Стосоно ЖБК прямих "вказівок" щодо статуту закон не містить. Однак у судових провадженнях є вірогідність застосування норм перехідниих  положень ЗУ №417 "за анологією".
Автор: thunderclap
« : 14 Грудня 2015, 13:50:08 »

Скажіть, будь ласка, чи розповсюджується дія закону "Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку" на кооперативні будинки (ЖБК) і чи слід вносити зміни до Статуту згідно до цього закону?
Закон 417-19 "Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку" визначає особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку, регулює правові, організаційні та економічні відносини, пов’язані з реалізацією прав та виконанням обов’язків співвласників багатоквартирного будинку щодо його утримання та управління. Всі власники квартир у будинку автоматично є співвласниками багатоквартирного будинку. В частині прав та виконанням обов’язків співвласників багатоквартирного будинку Закон 417-19 стосується всіх. Якщо в будинку вже створені ОСББ чи ЖБК, то щодо їх діяльності діють положення спеціальних законів "Про ОСББ" та "Про кооперацію" відповідно.
Закон 417-19 сам по собі не регулює діяльність ОСББ чи ЖБК. Які саме зміни ви збираєтеся вносити до Статуту згідно  до Закон 417-19?
Автор: Anna
« : 14 Грудня 2015, 12:58:06 »

Скажіть, будь ласка, чи розповсюджується дія закону "Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку" на кооперативні будинки (ЖБК) і чи слід вносити зміни до Статуту згідно до цього закону?

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email