'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Якщо електропостачальна компанія не в змозі у інший сп...  (Прочитано 920 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Nashe misto

  • Гість

Якщо електропостачальна компанія не в змозі у інший спосіб боротися з крадіями електрики, то це її проблема, а не ОСББ. Є багато вдалих прикладів за кордоном, де в загали прилади обліку електричної енергії знаходяться навіть за межами будинків. До квартири йде нуль і фаза, (буває і три фази) і за бажанням встановлюється у квартирі додатковий прилад обліку.

Зношенні електричні мережі багатоквартирних будинків які сьогодні не відповідають навантаженню побутової техніки, обгорілі щитові, прилади обліку аж радянських часів, оголені дроти і разом з цім на вводі у будинок повинен бути встановлений загальнобудинковий електронний прилад обліку! Це що?..Жарти!
Записаний

gro-za

  • Засновник
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 2230
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Якось не зрозуміла основна думка цього звернення? Невже прилад обліку за межами будинку звільнить мешканців від надмірних нарахувань за електроенергію? А внутрішньобудинкові мережі відповідно до ст. 382 ЦК України є спільною сумісною власністю мешканців будинку. То хто повинен потурбуватися? Коли створювали ОСББ, мабуть, мали скористатися правом вимоги до попереднього власника привести в порядок внутрішні мережі.

Насправді проблема не в цьому. Власність зобов\\\'язує. Яка різниця для електропостачальника, будинком володіє одна особа, чи він є об\\\'єктом спільної сумісної власності? Йому важливо, щоб товарна продукція (електроенергія) була оплачена у повному обсязі. Хіба це несправедливо?

Несправедливим, можливо, є лише вимога встановлювати додаткові засоби обліку, які не були раніше передбачені. Скоріш за все, ці прилади, як і квартирні, повинні перебувати на балансі електропостачальника, він же їх і повинен придбати та встановити.А яким чином проводити розрахунки з мешканцями - це дійсно проблема. Про неї я вже згадував.
Записаний
 


Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email