'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Перегляд Повідомлень

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - Пересічний

Сторінок: [1]
1
А у мене новина про "покращення" життя українців від Партії Регіонів після виборів.
9 лютого 2012 р. в Мінфіні зареєстрований “оптимістичний” наказ №52 Міністерства фінансів:
Про затвердження Національного положення (стандарту) бухгалтерського обліку в державному секторі 105 «Фінансова звітність в умовах гіперінфляції»

Наказ набирає чинності з 01.01.2013. Але я вважаю, що вступить набагато раніше. Головне, що бухгалтерія вже готова.

«Недавно агентство «Bloomberg» признало Украину первым кандидатом на дефолт после Греции».

Кроме того, новый первый вице-премьер Валерий Хорошковский заявил, что Украине нужно переписывать бюджет на 2012 год из-за того, что он является нереалистичным, несбалансированным. То есть, у нас бюджет пишется на два месяца. Джерело

Молодым украинцам советуют откладывать на старость золотые слитки

2
Цитувати
18.11.2011 Верховная Рада приняла поправки президента к изменениям в Жилищный кодекс УРСС, которыми узаконивается налогообложения остекленных балконов и лоджий. Депутаты согласились с предложением Виктора Януковича, что площадь лоджий, балконов, веранд и террас подсчитывается с учетом коэффициентов: для балконов и террас - 0,3; для лоджий - 0,5; для застекленных балконов - 0, 8 и для веранд, застекленных лоджий и холодных кладовых - 1,0.
Кроме того, депутаты согласились отменить запрет предоставления в жилых домах помещений для нужд производственного характера, передают comments.
- Президентские коэффициенты почти полностью совпадают с ныне действующими. Есть только два отличия: во-первых, нынешние регулируются не законами Украины, а подзаконными актами, а во-вторых, такого понятия, как застекленный балкон, официально ни у строителей, ни у БТИ не существует. Оно и не могло существовать, потому что все застекленные балконы в стране - самодеятельность жильцов, - объясняет председатель Объединения совладельцев многоквартирных домов Михаил Кальтагейсер.
- А в итоге для всех квартир с застекленными балконами БТИ пересчитают общую площадь по новому "балконного" коэффициента 0,8, и квартплата у жителей этих квартир увеличится, - говорит он.
При этом застройщикам будет выгодно сразу остеклить не только лоджии, но и балконы, чтобы приплюсовывать их к квадратным метрам квартиры с коэффициентом 0,8, а не 0,3, как сейчас.
<Комсомольская правда> в Украине>

Уряд вишукує джерела поповнення драної казни. Тому що:
К концу года у правительства закончатся деньги

3
Нове явище в Україні (але не нове в світі) — медіаційне вирішення спорів (найчастіше комерційних, корпоративних і сімейних конфліктів). Це відноситься до альтернативного врегулювання спорів. Визначення:
Медіація – це метод вирішення спорів із залученням посередника (медіатора), який допомагає сторонам конфлікту налагодити процес комунікації і проаналізувати конфліктну ситуацію таким чином, щоб вони самі змогли обрати той варіант рішення, який би задовольняв інтереси і потреби усіх учасників конфлікту. На відміну від формального судового чи арбітражного процесу, під час медіації сторони доходять згоди самі – медіатор не приймає рішення за них.
За інформацією українського центру медіації у Великобританії у 80% випадків процедура медіації (шлях до укладення медіаційної угоди) триває 1 день. У Нідерландах 70% випадків вирішується за 2 місяці.

У Росії:
“...основные положения медиации заложены в новом Федеральном законе России «Об альтернативной процедуре урегулирования споров с участием посредника (процедуре медиации)» и действуют с 2011 года...Тем не менее в настоящее время институт медиации в Российской Федерации развивается довольно сложно, ... Это связано, прежде всего, со слабой правовой культурой российского общества, а также с недостаточностью информированности общества о самой медиации и сферах ее применения”.

В Україні є лише проект Закону про медіацію № 8137 від 21.02.2011.
Створений і працює Український центр медіації (УЦМ)  при Києво-Могилянській Бізнес Школі.
Цікаво почути думки  про перспективи інституту медіації в Україні.

4
Декілька років тому за власні кошти встановив квартирний теплолічильник. Будинок новий, багатоквартирний. Повірку проводив за власний рахунок.
Після прочитання топіку дізнався, що
People: “Періодична повірка, обслуговування та ремонт (у тому числі демонтаж, транспортування та монтаж) квартирних засобів обліку проводяться за рахунок виконавця.”

Зрозумів, що фінансувати повірку повинен ЖЕК (згідно "Постанови КМУ № 630")?
Ознайомився з судовими справами в темі ВСУ: судова практика щодо повірки лічильників
Чи можна вирішити це питання без судового позову, чи є судові ухвали на користь мешканців ?

5
У деяких районах Києва проходить компанія по розповсюдженню матеріалів і опитувальних листів (див. файл), в яких з боку КМДА населенню пропонують створювати будинкові/вуличні/квартальні/районні органи самоорганізації з метою створення власних бюджетів (за рахунок коштів міського бюджету) і будинкому, який цими коштами буде порядкувати.
Компанію проводить об’єднення громадян “Київська громада”.

Довідка
“Київська громада” створена як альтернатива діючій міській владі в 2007р. Голова — Борисов Валерій Дмитрович,  співзасновник - Сергій Рудик (заступник голови КМДА). До складу “Київської громади”  увійшла частина керівників органів самоорганізації населення.
Борисов Валерій Дмитрович - 1-й заступник голови (О.Омельченка), начальник головного управління економіки та інвестицій Київської міськдержадміністрації. Народний депутат 5-го та 6-го скликання від НУНС.
16.6.2011 Нардеп Валерій Борисов змінює партійну приналежність: перехід від НУНС до Партії регіонів.
В 2006р Н.Томенко було оприлюднено, що є інформація про причетність Борисова до афери з житловим будівництвом “Еліта-Центр”.

6
  Що ми знаємо про Грузію з новітньої історії? Те, що їх президент був близьким другом нашого експрезидента. Військовий російсько-грузинський конфлікт. Не так давно  промайнула інформація, що Президент Саакашвілі нібито не зовсім адекватна людина тому, що заказав на президентський літак катапультуюче крісло, яке коштувало кругленьку суму.
 Про те, що Грузія з приходом Михайла Саакашвілі за 6 років провела найшвидкіші радикальні реформи в світової історії і досягла фантастичних успіхів—про це українські мас-медіа до останнього часу намагалися  не розповідати.
Тезисно про реформу в Грузії:
1.Ліквідація санепідемстанції, пожежної інспекції, ще десятьох відомств, як самих корумпованих.
2.Скорочення кількості дозвільних процедур з 1000 до 150-ти.
3.Скорочення розміру податків та імпортних мит.
4.Масштабна приватизація, навіть стратегічних об’єктів.
5.Тотальна чистка держапарата.
6.Ліквідація автоінспекції і створення поліції.
7.І головне: параноїдальне винищення усіх проявів корупції, незважаючі на рангі і заслуги.
Після прочитання залишився гіркий присмак: те, що для Грузії реальність, для України залишиться фантастикою ще мінімум на найближчі 5 років.
Знайомимось з публікацією ТУТ

7
Суть листа (до речі без конверта, скріплений з квітанцією):
Юридична компанія ТОВ “Ікспоинт” (колектор), яка уповноважена стягнути борг на користь Київжитлокомуненерго в разі ненадходження платежів зафіксує цей факт “в Вашій платіжній історії, що значно погіршить Вашу репутацію, зменшить або повністю виключить можливість отримання товарного або грошового кредиту, отримання товару на умовах лізингу, а також отримання пільгових умов розрахунку за одержувані послуги”.
Ціна питання--399 грн.

8
Повідомляє: Київська муніципальна газета Хрещатик від 15/07/2010:
Олександр Попов, перший заступник голови КМДА, зазначив, що  у 60 відсотках житлових будинків столиці реально організувати ОСББ уже за п'ять років.
Начальник Головного управління житлового господарства Володимир Стороженко повідомив: "Ми вже підписали з усіма районами відповідні угоди про заходи щодо збільшення кількості ОСББ у місті. І до кінця року плануємо, що їх буде понад півтори тисячі. Сьогодні у столиці є 538 таких об'єднань". Для підтримки будинків, де вже працюють такі ОСББ, а також для утворення нових з державного бюджету цьогоріч виділять 11 млн грн. Окрім того, з міської скарбниці також передбачено певні кошти. За словами Володимира Стороженка, ці гроші спрямують на ремонт фасадів будинків, покрівель і модернізацію ліфтів.
джерело—http://www.onews.com.ua/kyiv-reg/kyiv/rich/ukr/news/37049.html

Рахуємо:  11 млн грн / 1000 новостворених ОСББ = 11 000 грн на кожен будинок.
Чи вистачить цього на ремонт водопровідної мережі, заміну радіаторів опалення у неновому 100-квартирному будинку. Тобто на кожну квартиру припадає аж по 110 нераздерібанених гривень!

Тобто сприятливі умови для створення ОСББ з боку влади вже створені і мешканцям нічого не залишається, як повестися на це завлєкалово.

Сторінок: [1]

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email