'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Перегляд Повідомлень

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - ron6340

Сторінок: [1]
1
Договори / Дійсність договору
« : 22 Липня 2014, 16:10:42 »
Шановні форумчани!

Допоможіть в вирішенні наступного питання.
 
В 2006 році між мною і комунальним підприємством укладено договір на утримання будинків і споруд, відповідно до постанови КМУ від 12 липня 2005 р. N 560.
20 травня 2009 р. КМУ свєю постановою N 529 затвердив новий зразок Типового договору про надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, та визнала втрату чинності  постанови КМУ від 12 липня 2005 р. N 560.

Питання:
Чи є дійсним станом на сьогоднішній день договір на утримання будинків і споруд, який був укладений між мною та комунальним підприємсвтом в 2006 році, відповідно до постанови КМУ від 12 липня 2005 р. N 560? 
 
 

 

2
Автор: thunderclap
Цитувати
Є письмове підтвердження неспроможності здійснити ремонт покрівлі?
підтвердження - відсутне.

Автор: thunderclap
Цитувати
Слід розуміти так, що ЖЕК погодився прийняти від вас матеріали і з їх використанням виконати ремонт, але на суму вартості цих матеріалів ЖЕК не погоджується зменшити суму плати за послугу утримання будинку і прибудинкової території?
Так

Автор: thunderclap
Цитувати
Стаття 360 ЦК стосується утримання співвласниками своєї частки майна. Покрівля, яка протікає, належить всім власникам приміщень (квартир) в будинку. ЖЕК не є власником ані будинку, ані покрівлі. Цією статтею можна скористатися для стягнення з інших співвласників їх частки вартості ремонту покрівлі в тому випадку, якщо б ви власним коштом провели б цей ремонт. Співвласник або співвласники, які зробили необхідні витрати на утримання майна, мають право вимагати від іншого співвласника або співвласників їх відшкодування. Щодо ЖЕКу, то вона вам нічого не дає. Ваші стосунки з ЖЕКом мають визначатися Договором. Він у вас є?
Договор відсутній.

Я хочу зробити покрівлю над своєю квартирою, при цьому зобовязати комунальне підприємство зменшити суму плати за утримання будинку на суму вартості матеріалів. Власники інших квартир не хочуть робити покрівлю, посилаючись на те, що вона(покрівля) тільки над моєю квартирою.
Звертатись до суду стосовно інших співласників - клопотно, тяганина, цікавить варіант стосовно комунального підприємства - стосовно зменшення плати за утримання.
Складова тарифу - поточний ремонт покрівлі - становить 7 %. Площа покрівлі над моєю квартирою відносно площи всієї покрівлі складає близько 5 %.

3
Шановні форумчани!

Прошу вашої допомоги в вирішенні наступного питання.

Я мешкаю в багатоквартирному житловому будинку, якому послуги з утримання будинків та прибудинкової  території надає комунальне підприємство. Будинок побудований 45 років тому. Ремонт покрівлі не здійснювався. На теперішній час покрівля над моєю квартирою після дощів почала протікати. Звернувся до комунального підприємства з проханням відремонтувати. Працівник комунального підприємства пояснили, що у них не має коштів для здійснення ремонту покрівлі.

В подальшому купив цивільний кодекс і знайшов статтю 360 про утримання майна, що є у спільній частковій власності. Після чого, пішов до комунального підприємства і запропонував наступний вихід із ситуації: я купляю матеріали для ремонту покрівлі, а працівники комунального підприємства виконують ремонт, при цьому я попросив щоб всю суму грошей за яку я купив матеріал, зарахували в рахунок квартирної плати. Мені відмовили в зарахуванні в рахунок квартирної плати всієї суми, а погодились виконати ремонт за куплений мною матеріал.

Як мені бути в даній ситуації?

Чи існують закони, постанови і т.і., які регламентують, що я можу купити матеріали, а працівники комунального підприємства зобов’язані зарахувати суму грошей, яку я потратив на закупку матеріалу в рахунок квартирної плати?


Дуже вдячний за рекомендації. 
     

Сторінок: [1]

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email