'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Колективний договір про надання комунальної послуги  (Прочитано 9770 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Юрій Васильович

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 9850
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю

В нашому будинку є одна неприватизована квартира. Повідомлення про збори направлено шляхом поштового відправлення рекомендованим листом на адресу ОМС. Далі справа ОМС - брати участь у наших зборах, чи ні!
ч.10 ст.10 ЗУ №417  "Повідомлення про рішення, прийняте зборами співвласників, не пізніше 10 днів після його прийняття надається в письмовій формі кожному співвласнику під розписку або шляхом поштового відправлення рекомендованим листом на адресу квартири або нежитлового приміщення, що належить співвласнику в цьому багатоквартирному будинку, а також розміщується у загальнодоступному місці при вході до кожного під’їзду".
Повідомлення про рішення, прийняте зборами співвласників, не пізніше 10 днів після його прийняття надається в письмовій формі шляхом поштового відправлення рекомендованим листом в тому числі також і на адресу ОМС. ОМС, як власник неприватизованої квартири,  мають права і обов’язки стосовно будинку нарівні з усима співвласниками.
Де сказано, що до ОМС крім письмового повідомлення ми повинні надати ще й протокол про прийняте рішення
Ніде не сказано окремо. Але  витікає з АНАЛОГІЧНОЇ процедури (Див. пост вище.) Також  НІДЕ НЕ СКАЗАНО, що на Ваш  лист ОМС повинен звертати увагу. Бо він буде направлений особами, повноваження яких не є  підтвердженими, а також і інформація у ньому  може не відповідати дійсності. Мало що там хтось написав...  ;D Інша річ направлення завіреного нотаріально протоколу.
(а не просити якогось дозволу)
  Шановний, я, вкотре, звертаю Вашу  увагу на тому, що я ніде не стверджував, що потібно
Цитувати
просити якогось дозволу
НЕ ПЕРЕКРУЧУЙТЕ   (Порушення дописувачем Олександр Григорович п. 6 "Правил форуму.)
Проте у Вашому місті встановлено такий порядок: спочатку рада погоджує початок процедури списання, а потім виконком погоджує складений акт про списання. Див.   https://dniprorada.gov.ua/uk/page/poshuk-prijnyatih-dokumentiv-dniprovskoi-miskoi-radi      24/33    20.06.2018    Рішення міської ради    Про погодження списання з балансу КП «Жилсерівс-2» ДМР багатоквартирних житлових будинків.
Ви, звісно, можете не погоджуватися, але тоді шлях до суду... А який сенс витрачати час і нервові клітини?

По-перше,  запропонована Вами, Юрію Васильовичу,  для обговорення тема нас не стосується, бо у нас КП "Експрес" ДМР, а не КП "Жилсервіс-2" ДМР.
Стосується, бо назва КП ролі не відіграє. Було надане посилання на перший, потрапивший у очі, приклад.  З іншими КП те саме...
А по-друге, виникає питання до такого рішення нашої ДМР,
Я про це й сказав - питання є. Будь ласка - до суду. Тільки овчинка вичинки не варта... Бо ОМС процедуру погодження (вигадану ним) завершить раніше ніж почнуться судові засідання. Але то таке... То інформація для людей взагалі,  людей, що бажають і здатні "переварити" цю інформацію...   
Чи це наслідки децентралізації і можливо в ПКМУ №301 є якісь зміни, про які я не знаю? ?
Це наслідки того,  що КП не були власниками житла комунального фонду. І, за логікою, списувати втрачене (через приватизацію) майно повинен бувший власник -- тобто громада у особі ОМС. А не  КП, яким фонд  передавався у управління.  До того ж, вірогідно і до своїх повноважень, наданих їм ОМС, КП не мають прав на самостійне прийняття рішень про списання. Але то таке... То інформація для людей взагалі,  людей, що бажають і здатні "переварити" цю інформацію... 
Наприклад, тема така: "На підставі яких НПА (гл.68 ЦКУ) співвласники багатоквартирного будинку можуть уповноважити одного з них вчиняти юридичні дії від їх імені і за їхній рахунок?"
Як Ви самі зазначили
Повірте на слово, звертався до декількох нотаріусів, і всі в один голос запевняли, що колективної довіреності вони не посвідчують. Лише індивідуальні! ...
P.S.
Поки формував тему свого питання, натрапив в інтернеті на статтю видання «Закон і бізнес»:
http://zib.com.ua/ua/print/13361-dovirenist_chi_doruchennya_scho_neobhidno_mati_povirenomu_dl.html
в якій є посилання на статтю 58. закона  України  «Про нотаріат»  Посвідчення доручень. Припинення дії доручень. «Нотаріуси  або  посадові особи, які вчиняють нотаріальні дії, посвідчують доручення, складені від імені однієї або кількох осіб, на ім'я однієї особи або кількох осіб.»
В ній йде мова про посвідчення і колективних доручень.  Але при цьому, автор цієї статті зазначає «Але основним нормативним актом у питанні визначення правових понять слід вважати ЦК, який також є найбільш виваженим та послідовним у цьому питанні. Кодекс однозначно визначає документом, що видається однією особою іншій особі для представництва перед третіми особами, саме довіреність (стст.95, 207, 243, 244, 246 та інші).»
Так що, значить  прийдеться укладати 50 договорів та довіреностей?  Якось не хочеться. Щось тут не те!?!?

Автор, цитованої вами,  статті (за 2012р.) дав Вам відповідь
Цитувати
У ст.58 закону йдеться про посвідчення та припинення дії доручень. Нотаріуси або посадові особи, які вчиняють нотаріальні дії, посвідчують доручення, складені від імені однієї або кількох осіб, на ім’я однієї особи або кількох осіб.
Доручення, за нормами ЦК, має іншу правову природу (гл.68) — це договір, за яким одна сторона (повірений) зобов’язується вчинити від імені та за рахунок другої сторони (довірителя) певні юридичні дії.
http://zib.com.ua/ua/print/13361-dovirenist_chi_doruchennya_scho_neobhidno_mati_povirenomu_dl.html  Ви звертались до нотаріусів, щоб посвідчити не колективну довіреність, а багатосторонній договір доручення?
Наразі, це питання є дискусійним для теоретиків правознавців. Ми на форумі дискусії з теорії не ведемо.
Я Вам зауважував, що повноваження "уповноваженої особи" (вибачте за вимушену тавтологію) можуть бути визначені рішенням зборів. Рішення доведеться завіряти нотаріально. Держава не дуже зацікавлена у існуванні, обраної Вами, форми управління будинком. Держава послідовно впроваджує інститут Управителів... Тому нормативної бази щодо "самоуправлінців" бракує. Ви і "со товарищи" будете "первопроходцами". Будете "набивати гулі" діючі "методом проб и ошибок". Потім поділитесь досвідом. Ми вам місце на шпальтах надамо...
І останнє, Юрію Васильовичу, перестаньте будь ласка відволікатися від запропонованого мною питання, а ще мабуть краще, змініть тему,
  (Порушення дописувачем Олександр Григорович п.п. 11, 12 "Правил форуму.)

На підставі п. 13 "Правил форуму  ТЕМУ ЗАКРИТО.
Записаний
 


Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email