'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: борги ЖКХ- судовий наказ  (Прочитано 8760 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Слава2016

  • Гість
Re: борги ЖКХ- судовий наказ
« Reply #15 : 08 Липня 2016, 11:55:54 »

на сайте суда
Суть спору   про видачу судового наказу   Стадія розгляду (Назва)   Повернуто
вчера кооператив подал иск в суд
Суть спору   про стягнення заборгованості за житлово-комунальні послуги та стягнення пені та індексу інфляції та 3% річних
Стадія розгляду (Назва)   Призначено склад суду
В любом случае хорошо, что нет цейтнота с быстрой реакцией на судовой наказ
Записаний

Gelo

  • Досвідчений дописувач
  • ***
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 3735
    • Перегляд профілю
    • Email
Re: борги ЖКХ- судовий наказ
« Reply #16 : 08 Липня 2016, 17:56:01 »


Имеете право подать заявление в суд, чтобы Вас пригласили на с/з (только надо ознакомиться материалом дела), т.к. рассмотрение заявления о СП допускается без присутствия сторон.
Можно не присутствовать в суде и получить решение суда почтой, затем подать заявление об отмене СП. В этом случае есть время на обдумывание.
 
В Ваших постах Вы говорите долг, хочу оплатить долг, но непонятно долг за что? В ЖСК долг может быть за неоплату взносов, размер которых утверждается общим собранием или долг за неоплату жилищно-коммунальных услуг, размер тарифов по этим услугам утверждается органом местного самоуправления (ОМС).
ЦПК допускает рассмотрение судом заявления о выдаче судебного приказа только по долгам за жилищно-коммунальные услуги.
Долги по взносам должны рассматриваться на основании искового заявления.
Цитувати
Стаття 96. Вимоги, за якими може бути видано судовий наказ
1. Судовий наказ може бути видано, у разі якщо:
3) заявлено вимогу про стягнення заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг, ... з урахуванням індексу інфляції та трьох відсотків річних, нарахованих заявником на суму заборгованості;
Вы можете выяснтиь долг начислен за что? и на основании чего (решение общего собрания, решение ОМС)? Это будет основным требованием в отмене судебного приказа, если суд решит его выдать.
Записаний

Слава2016

  • Гість
Re: борги ЖКХ- судовий наказ
« Reply #17 : 08 Липня 2016, 22:12:44 »

Уважаемый Gelo,
я видимо снова выразился нечетко, идет речь уже о позовном провадженні (т.е. об обычном суде). После получения решения суда о "наказном провадженні" (выдаче судового наказу)- "Повернуто" кооператив "Арсеналец-26" на следующий же день подал обычное исковое заявление, которому присвоен совершенно другой номер. Как только я получу это заявление, я его тут же выложу на форуме. Насколько я понимаю будут обычные заседания суда. Речь идет только о комунальных услугах, пай выплачен в незапамятные времена.

Дарницький районний суд міста Києва   
на цивільну справу (позовне провадження) про стягнення заборгованості за житлово-комунальні послуги та стягнення пені та індексу інфляції та 3% річних   07.07.2016   Призначено склад суду   


Записаний

Gelo

  • Досвідчений дописувач
  • ***
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 3735
    • Перегляд профілю
    • Email
Re: борги ЖКХ- судовий наказ
« Reply #18 : 08 Липня 2016, 23:28:15 »

Речь идет только о комунальных услугах, пай выплачен в незапамятные времена.

Дарницький районний суд міста Києва   
на цивільну справу (позовне провадження) про стягнення заборгованості за житлово-комунальні послуги та стягнення пені та індексу інфляції та 3% річних   07.07.2016   Призначено склад суду
Оплата пая - это оплата за строительство жилья. Это сюда впутывать не надо. Взносы, кроме паевых, ЖСК может принимать для содержания и эксплуатации дома, для ремонтных работ и т.д. Все взносы подлежат оплате после их утверждения общим собранием.
Тарифы по жилищно-коммунальным услугам утверждаются ОМС отдельно для каждого дома . В вашем случае это существенно. Если ОМС не утверждало тарифы для Вашего ЖСК, значит  начисления относительно Вас выполнены по недействительным тарифам.
 
Сделайте информационный запрос в ОМС и уточните какими решениями ОМС утверждались тарифы по жилищно-коммунальным услугам для дома № хх ул. ХХХХ г.ХХХХ с 2000г..Также просите предоставить копии решений ОМС, которыми утверждались тарифы.
В запросе укажите, чтобы ответ почтой не отправляли, получите его лично. Через почту ответ можете не получить.
Ответ (копию) предоставите в суд. Это будет доказательство применения недействительных тарифов и незаконного начисления долга.
Остальное обсуждение после выложенных документов по иску на форуме.

Ознакомьтесь на форуме с темами о ЖСК. Взаимоотношение жильцов дома ЖСК с управлением ЖСК отличаются от остальных домов. 
Также посмотрите образцы составления  Возражение по иску/на иск ... Вам надо будет подавать возражение на иск ЖСК и обосновать отсутствие долга.
 
« Останнє редагування: 08 Липня 2016, 23:51:34 від Gelo »
Записаний

Слава2016

  • Гість
Re: борги ЖКХ- судовий наказ
« Reply #19 : 28 Липня 2016, 19:37:26 »

итак на меня третий раз подали в суд 
первый раз - про видачу судового наказу   06.07- повернуто
второй раз - судове провадження про стягнення заборгованости  14.07 - повернуто
третий раз- про видачу судового наказу про стягнення заборгованости за житлово комунальни послуги - 27.07 призначено склад суду
возникает закономерный вопрос первый иск и третий идентичен(?) т.е. при неудовлетворительных решениях кто-то будет подавать в сотый раз по одному и тому же поводу?
--------------
Gelo, сделал информационный запрос о тарифах- ответ разбился на две части . Сначала они направили письмо (копию мне) в мой же кооператив с просьбой предоставить мне соответствующие копии решений (ответа нет). также я получил ответ (50 страниц) из КМДА с кучей распоряжений КМДА о тарифах для населения на соответствующие периоды
Записаний

Слава2016

  • Гість
Re: борги ЖКХ- судовий наказ
« Reply #20 : 28 Липня 2016, 20:01:44 »

немного прояснилось, оказалось уже висят решения суда на сайте. По первому заявлению они почему-то сами забрали иск на выдачу судового наказу т.к. решили подать в суд с обычным иском, а им отказали из-за отсутствия решения по первому заявлению
----------------------------
         ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КИЄВА     

справа № 753/11564/16-ц

                                           провадження № 2-н/753/511/16

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"05" липня 2016 р. Суддя Дарницького районного суду м. Києва Шклянка М.П., розглянувши матеріали заяви Житлово-Будівельний кооператив «арсеналець -26» боржник ОСОБА_2 про видачу судового наказу, суд-

        В С Т АН О В И В :

Заявник звернувся до суду з заявою про видачу судового наказу.

05.07.2016 року до моменту відкриття наказного провадження представник позивача надав суду заяву про повернення заяви про видачу судового наказу

Відповідно до ст.100 ч. 1 п.2 ЦПК України, до моменту відкриття наказного провадження надійшло звернення про повернення заяви про видачу судового наказу.

На підставі вищевикладеного, суд вважає, що позовну про видачу судового наказу необхідно повернути заявнику.

Керуючись ст. 100 ЦПК України, суд -

            У Х В А Л И В :

Заяву Житлово-Будівельний кооператив «арсеналець -26» боржник ОСОБА_2 про видачу судового наказу - повернути заявнику.

Апеляційна  скарга  на  ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня її проголошення.

У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя:   
----------------
         ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КИЄВА       

справа № 753/12530/16-ц

                                           провадження № 2/753/6042/16

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"14" липня 2016 р. суддя Дарницького районного суду м. Києва Коренюк А.М., розглянувши позову заяву Житлово-будівельного кооперативу «Арсеналець-26» до ОСОБА_2 про стягнення заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг, -

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся до суду з позовом до відповідача про стягнення заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг.

Дана позовна заява підлягає поверненню із наступних підстав.

Відповідно до ст. 96 ЦПК України судовий наказ може бути поданий у разі, якщо заявлено вимогу про стягнення заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг.

Позовна заява, відповідно до ст. 118 ЦПК України, щодо вимог зазначених у ст. 96 ч.1 цього Кодексу може бути подана тільки в разі відмови у прийнятті заяви про видачу судового наказу або скасування його судом.

На підставі вищенаведеного, за відсутності в доданих до позовної заяви ухвали суду про відмову у прийнятті заяви про видачу судового наказу або скасування його судом, є підставою вважати позовну заяву неподаною, та повернути її позивачу із всіма доданими до неї додатками.

Керуючись ст.ст. 96, 118 ЦПК України, суддя -

У Х В А Л И В:

Позовну заяву Житлово-будівельного кооперативу «Арсеналець-26» до ОСОБА_2 про стягнення заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг, - вважати неподаною, та разом із доданими до неї документами повернути заявнику.

Роз»яснити позивачу, що він має право звернутися до суду відповідно до ст. 96 ЦПК України із заявою про видачу судового наказу.

Ухвала може бути оскаржена до апеляційного суду м. Києва через Дарницький районний суд м. Києва шляхом подання апеляційної скарги.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня її проголошення. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя:                                                                                                                       Коренюк А.М.

                   

                     
Записаний

Gelo

  • Досвідчений дописувач
  • ***
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 3735
    • Перегляд профілю
    • Email
Re: борги ЖКХ- судовий наказ
« Reply #21 : 28 Липня 2016, 22:01:20 »

третий раз- про видачу судового наказу про стягнення заборгованости за житлово комунальни послуги - 27.07 призначено склад суду
Готовьтесь подавать заявление об отмене СП. Здесь есть отдельная тема посвящённая судебному приказу и его отмене. Надеюсь, Вы не забыли, что заявление о выдаче СП рассматривается без присутствия сторон. Решение суда получите почтой. Срок на оспаривание судебного решения должен быть указан в самом решении суда.
Цитувати
возникает закономерный вопрос первый иск и третий идентичен(?) т.е. при неудовлетворительных решениях кто-то будет подавать в сотый раз по одному и тому же поводу?
ЦПК не запрещает подавать иск несколько раз если до этого было отказано в открытии судебного производства.
 
Цитувати
Сначала они направили письмо (копию мне) в мой же кооператив с просьбой предоставить мне соответствующие копии решений (ответа нет).
Повторно подайте письмо, приложите копию их переадресации в ЖСК укажите об отсутствии ответа и снова изложите свой вопрос более просто-утверждало КМДА тарифы для дома ЖСК по адресу....  и просите предоставить копию распоряжения.   
 
Цитувати
также я получил ответ (50 страниц) из КМДА с кучей распоряжений КМДА о тарифах для населения на соответствующие периоды
Свой адрес дома нашли среди этих распоряжений?
Записаний

Юрій Васильович

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 9850
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю
Re: борги ЖКХ- судовий наказ
« Reply #22 : 28 Липня 2016, 22:07:22 »

Цитувати
при неудовлетворительных решениях кто-то будет подавать в сотый раз по одному и тому же поводу?
Ще ніяких рішень не було...
Записаний

Слава2016

  • Гість
Re: борги ЖКХ- судовий наказ
« Reply #23 : 28 Липня 2016, 23:21:47 »

Свой адрес дома нашли среди этих распоряжений?
Уважаемый Gelo,
для моего дома тарифы не устанавливались (<<<<Тарифи на послуги з утримання будинку та прибудинкової території за вищезначеною адресою не встановлювалися>>>). Я приложил файл pdf с их ответом, соответствующее место обвел красной рамкой. Но они скажут - ну и что , мы же установили тарифы для Киева (см. приложение 50 страниц)!
Записаний

Слава2016

  • Гість
Re: борги ЖКХ- судовий наказ
« Reply #24 : 28 Липня 2016, 23:40:10 »

Фактически с тарифами они ответили обтекаемо- тарифы на комунальные услуги они устанавливали для всех одинаковыми. Т.е. не для каждого дома а для всех одни и те же цифры!
Записаний

Gelo

  • Досвідчений дописувач
  • ***
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 3735
    • Перегляд профілю
    • Email
Re: борги ЖКХ- судовий наказ
« Reply #25 : 29 Липня 2016, 00:15:36 »

для моего дома тарифы не устанавливались (<<<<Тарифи на послуги з утримання будинку та прибудинкової території за вищезначеною адресою не встановлювалися>>>).

Есть письмо где сказано, для Вашего дома тарифы по ЖКУ не устанавливались! Это здорово. Другого и не надо.
Копию этого письма, без приложений в 60 стр., приложите к заявлению/ходатайству в суд. Из письма следует, начисление долга выполнено по недействительным тарифам. Подробно о том кто и как рассчитывает и кто устанавливает (утверждает) тарифы в ЗУ "Про житлово-комунальні послуги"  http://zakon5.rada.gov.ua/laws/show/1875-15/print1469504117558028
Тарифы на услуги по содержанию дома и придомовой территории, это жилищно-коммунальные услуги. В 60 стр. говорится о коммунальных услугах - об отоплении, горячем и холодном водоснабжении. К коммунальным услугам также относится и услуги по предоставлению газа и электроэнергии. Эта разница в толковании для суда существенная.
Записаний

Слава2016

  • Гість
Re: борги ЖКХ- судовий наказ
« Reply #26 : 29 Липня 2016, 01:01:18 »

Gelo,
спасибо. Тут же начал читать закон по Вашей ссылке похоже этот вопрос регулируется Статьей 14, п.2 где фактически говорится об утверждении ТАРИФОВ на содержание домов органами самоуправления и исполнительной властью. Завтра почитаю более внимательно
Записаний

Gelo

  • Досвідчений дописувач
  • ***
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 3735
    • Перегляд профілю
    • Email
Re: борги ЖКХ- судовий наказ
« Reply #27 : 29 Липня 2016, 01:39:54 »

Постановление КМУ №869 подтверждает, что тарифы на жилищно-коммунальные услуги формируются на каждый дом отдельно  http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/869-2011-%D0%BF/page
Записаний

Слава2016

  • Гість
Re: борги ЖКХ- судовий наказ
« Reply #28 : 19 Серпня 2016, 22:46:25 »

вышла ухвала в отказе о принятии заявления о выдаче судового наказу в связи с тем, что кооператив вписал долг в период 3 года и 5 месяцев а не в полагающиеся по закону 3 года. Я знаю точно, что кооператив привлек к этому делу юридическую фирму. В связи с этим возникает закономерный вопрос- эти 5 месяцев это хитрый план или просто грубая ошибка?
Кстати, ухвала датирована 2 августа, хотя еще в прошлую пятницу (12 число) в канцелярии говорили, что дело все еще у судьи.
==================
  ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КИЄВА     

справа № 753/13975/16-ц

                                           провадження № 2-н/753/571/16



У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"02" серпня 2016 р.  Суддя Дарницького районного суду м. Києва Набудович І.О., вивчивши заяву Житлово-будывельний кооператив «Арсеналець-26» про видачу судового наказу про стягнення з ОСОБА_2 заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг, 

ВСТАНОВИВ:

ЖБК «Арсеналець-26» звернулося до суду з заявою про видачу судового наказу про стягнення з ОСОБА_2 заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг.

Вивчивши подану заяву, вважаю, що в прийнятті заяви про видачу судового наказу необхідно відмовити виходячи з наступних підстав.

Відповідно до ст. 100 ч. 3 п. 2 ЦПК України суддя відмовляє у прийнятті заяви про видачу судового наказу, у разі якщо із заяви і поданих документів вбачається спір про право. 

Статтею 257 ЦК України встановлено загальний строк позовної давності тривалістю у три роки. 

Як вбачається з поданої заяви та доданих до неї документів стягувач просить видати судовий наказ про стягнення з боржника заборгованість за оплату житлово-комунальних послуг в сумі 25199,15 грн. за період з січня 2013 року по 01.05.2016 року.

Заява про видачу судового наказу подана до суду у 26 липня 2016 року.

Таким чином, ЖБК «Арсеналець-26» у своїй заяві про видачу судового наказу просить стягнути заборгованість, частина якої перебуває поза межами строків позовної давності.

     Згідно зі ст. 267 ЦК України позовна давність застосовується судом лише за заявою сторони у спорі, зробленою до винесення рішення. Сплив позовної давності, про застосування якої заявлено стороною у спорі, є підставою для відмови у позові. Якщо суд визнає поважними причини пропущення позовної давності, порушене право підлягає захисту. 

Оскільки з поданої заяви про видачу судового наказу вбачається спір про право, тому вважаю за необхідне відмовити у прийнятті вказаної заяви на підставі ст. 100 ч. 3 п. 2 ЦПК України. 

Керуючись ст.ст. 98, 100, 101, 103, 209 ЦПК України, суддя - 

УХВАЛИВ:

Відмовити у прийнятті заяви Житлово-будывельний кооператив «Арсеналець-26» про видачу судового наказу про стягнення з ОСОБА_2 заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг.

Ухвала може бути оскаржена до Апеляційного суду міста Києва через Дарницький суд м. Києва протягом п'яти днів з дня отримання її копії. 

     Суддя:     І.О. Набудович

                   

                     
Записаний

Юрій Васильович

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 9850
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю
Re: борги ЖКХ- судовий наказ
« Reply #29 : 19 Серпня 2016, 23:01:10 »

Нормальна ухвала...
Записаний
 

+ Швидка відповідь


Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email