'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Перегляд Повідомлень

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - юрий123

Сторінок: [1] 2
1
Примеры установки тепловых счетчиков при вертикальной системе отопления, есть видео только на чугунных радиаторах. Поищу примеры на биметалических и панельных стальных радиаторов. Вопрос когда говорится техническая возможность о чем идет речь ?
Ссылка на ютубе https://www.youtube.com/channel/UCSLKDW2ONpG-Aj_LH6Dp0-A?view_as=subscriber
Что нужно дороботать и показать в видео еще?

2
У кого уже стоят квартирные тепловые счетчики на вертикальной системе отопления, то сейчас будут проходить консультации в Минрегионе по поводу технической  возможности, поэтому если можно сделать фото узла учета, квитанции, схемы установки в проекте то отсылайте на почту в Минрегион.

3
1. как думаете получится судом заставить теплосеть принять на абонентский учет по старым правилам
2. прийняття приладу обліку на абонентський облік здійснюється у порядку.
Может ли тогда теплосеть сейчас принимать домовые счетчики на абонентский учет если они тоже являются приборами учета для них тоже ведь нет прорядка принятия

4
Вопрос стоит не о технической возможности, потому что узел учета ставится (4. Оснащення приміщень вузлами розподільного обліку теплової енергії у випадках, передбачених частинами другою і третьою цієї статті, здійснюється у кожному місці відгалуження систем опалення та водопостачання у приміщення.)
Вопрос стоит что отказываются принимать на абонентский  учет говоря что нет порядка  принятия на абонентскй учет.
4. Оператор зовнішніх інженерних мереж, виконавець комунальної послуги, інша особа, що здійснює розподіл обсягів комунальних послуг, зобов’язані приймати вузли обліку, встановлені відповідно до вимог цього Закону, на абонентський облік протягом 14 календарних днів, про що складається відповідний акт.

Прийняття приладу обліку на абонентський облік здійснюється у порядку, встановленому центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері житлово-комунального господарства.

Нужно ждать какогото порядка или Постанова КМУ від 21 липня 2005 р. № 630 является на сегодешний день этим правилом

Порядок обліку та оплати послуг
9. У квартирі (будинку садибного типу) роботи з установлення засобів обліку води і теплової енергії (далі - квартирні засоби обліку) проводяться спеціалізованою організацією, виконавцем, виробником чи постачальником за рахунок коштів споживача.
Квартирні засоби обліку беруться виконавцем на абонентський облік.


5
Подскажите как быть, как заставить принять квартирный тепловой счетчик на абонентский учет, отказ теплосети прилагается

Цитувати
02.08.2017 року набрав чинності ЗУ «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» (надалі – Закон) відповідно до ст. 4 якого оснащення окремих приміщень у будівлях вузлами розподільного обліку/приладами - розподілювачами теплової енергії та обладнанням інженерних систем для забезпечення такого обліку здійснюється у порядку, встановленому центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері житлово-комунального господарства, та не потребує розроблення проектної документації, видачі технічних умов та інших вимог до встановлення вузла розподільного обліку, погодження з державними органами, органами місцевого самоврядування, їхніми посадовими особами, оператором зовнішніх інженерних мереж, виконавцем відповідної послуги.
 Власники (співвласники) приміщень у будівлі, в якій окремі приміщення є самостійними об’єктами нерухомого майна, у разі приєднання такого будинку (будівлі) до зовнішніх інженерних мереж або обладнання такого будинку (будівлі) системою автономного теплопостачання, автономного гарячого водопостачання, автономного водопостачання зобов’язані забезпечити оснащення належних їм приміщень вузлами розподільного обліку відповідно теплової енергії, гарячої води, питної води, крім випадків, передбачених частинами п’ятою - сьомою цієї статті.
Так ч. 7 ст. 4 Закону передбачено, що вузли розподільного обліку теплової енергії у випадках, коли це технічно неможливо, не встановлюються.
Порядок визначення технічної можливості встановлення вузлів розподільного обліку теплової енергії та економічної доцільності встановлення приладів - розподілювачів теплової енергії затверджується Кабінетом Міністрів України.

Процедура взяття приладу обліку на абонентський облік врегульовано ч. 4 ст. 6 Закону де вказано, що оператор зовнішніх інженерних мереж, виконавець комунальної послуги, інша особа, що здійснює розподіл обсягів комунальних послуг, зобов’язані приймати вузли обліку, встановлені відповідно до вимог цього Закону, на абонентський облік протягом 14 календарних днів, про що складається відповідний акт.
Але, прийняття приладу обліку на абонентський облік здійснюється у порядку, встановленому центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері житлово-комунального господарства.

У зв’язку з вищевикладеним, враховуючи той факт, що відповідними органами виконавчої влади, на які Законом покладено обов’язок затвердження порядку, не розроблено та не запроваджено вищезазначені порядки, на теперішній час відсутня можливість, у межах цього Закону, вирішити технічну можливість та доцільність встановлення вузлів розподільчого обліку теплової енергії та їх подальше взяття на абонентський облік.
Частиною 6, 7 розділу IV Закону «Прикінцеві положення» визначено обов’язок Кабінету міністрів України та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг протягом шести та трьох місяців відповідно:
   привести свої нормативно-правові акти у відповідність із цим Законом;
   забезпечити прийняття нормативно-правових актів, що випливають із цього Закону;
   забезпечити перегляд та скасування нормативно-правових актів, що суперечать цьому Закону.
 
Отже, у разі прийняття та затвердження порядку визначення технічної можливості встановлення вузлів розподільчого обліку та їх подальшого взяття на абонентський облік, посадовими особами ТОВ «теплоенерго» буде вжито невідкладних заходів з приводу виконання вимог розроблених нормативно – правових актів. 

6
Работая слесарем в домах уже много квартир поменяли трубы на пластиковые, поэтому не проблема изменить разводку, много вложений денег не надо. И тогда постепенно перейдет весь дом. Будет так же как с водомерами холодной воды, вначале мало потом перешли большинство.
Такое ощущение что вы работаете в теплосети.

7
Пане, юрий123. Я Вас просив не тиражувати поради типу: "давайте переробимо систему ЦО усього будинку"!
[ Текст посту видалено, як такий, що не стосується даної теми ]
Попередження. Не  потрібно фарбувати цитати. Користуйтеся функцією "Цитата" ( див. поверх "віконця" для набору тексту).

8
Гражданский кодекс
Цитувати
4. Актами цивільного законодавства є також постанови Кабінету Міністрів України.
Якщо постанова Кабінету Міністрів України суперечить положенням цього Кодексу або іншому закону, застосовуються відповідні положення цього Кодексу або іншого закону.
Меня это интересует когда в одном месте говорит одно а в другом другое, что делать на практике.
Закон Укаины Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку.
как я понял убрал понятие и его уже нет балансодержатель дома.
 
Конституция Украины
Цитувати
Стаття 19. Правовий порядок в Україні ґрунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством.
Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.
Правильно я понимаю или нет если нет прямого запрета делать что то то для людей то можно.

9
Цитувати
Цитувати
2. обратится теплосеть за Т.У. (технические данные) П О С Т А Н О В А  від 3 жовтня 2007 р. N 1198 п. 9
Ви не зрозуміли проблему, через яку до нас і звертаються дописувачі. Проблема в тому,  що теплопостачальники відмовляються надавати ТУ на однотрубну систему. А  лічильники, встановлені без ТУ, відмовляються брати на абоноблік...   
Как я понимаю теплосеть отказывает в выдаче ТУ, потому что смотрит на ДБН, и говорит что нет технической возможности.Поэтому у них необходимо взять только" информацию" необходимой для расчетов, если отказываются давать ТУ. Потому что теплосеть не та организация чтобы определять техническую возможность. Говорить что можно делать, а что нельзя в доме тоже не ее функция.
Или наказ  17.05.2005  N 76  Про затвердження Правил утримання жилих будинків та прибудинкових територій п 1.4 - 1.4.5
Обращаетесь в исполком с заявлением на переоборудование если есть возможность делаете проект.
Можно обратится в антимонопольный комитет с жалобой о не выдаче ТУ. в Моем  городе помогло.

Редагування. Встановлено межі цитування.

10
как я понимаю на сегодняшней день закон о лицензировании.
Вместе с тем с 1 марта 2012 года действие Порядка лицензирования распространяется только на строительство объектов, отнесенных к IV и V категории сложности. Таким образом, на строительство объектов I–III категории сложности лицензия больше не требуется.

11
Цитувати
ДБН В.3.2-2-2009
СФЕРА ЗАСТОСУВАННЯ
Ці Норми застосовуються для проектування реконструкції і капітального ремонту одноквартирних і багатоквартирних житлових будинків із умовною висотою до 73,5 м включно, гуртожитків, спеціалізованих житлових будинків для осіб похилого віку і маломобільних груп населення, окремих квартир, надбудованих, ......
Говорится что, для вертикальной системы отопления, можно для отдельной квартиры, до оборудовать запорнорно-регулирующей арматурой и счетчиком, фильтр , на входе и выходе, которые дают сопротивление, следствие разница температур увеличится.И счетчик входит в параметры.
Прибор распределитель это отдельный прибор учета, как один из вариантов учета тепла. По новому закону должен будет оборудовано 75 % у жильцов. В наших реалиях невозможно.

Редагування. Встановлено межі цитування.

12
Как я понимаю говорится о погрешности, а не о том что он считать не будет,почему сразу разница в меньшую сторону, может в большую Считает если проходит мин 6 литров. Зная забитые системы отопления, радиаторы то разница температур будет больше на практике.
ДОКУМЕНТАЦИЯ ТЕПЛОСЧЕТЧИКА КВАРТИРНОГО ULTRAHEAT 2WR6 LANDIS GYR
Порог чувствительности ∆Θ 0,2°C
Тепловой коэффициент Плавная компенсация
Погрешность измерения ∆ t
без темп. датчиков (EN 1434)
± ( 0,5 + ∆Θmin/∆Θ ) %, макс. 1,5% при ∆Θ=3°C

SensoStar 2U
Температурный диапазон
°С
1 … 105
Разница температур К 3 … 90
Температура хранения и тем-pa внешн. среды °С 5 … 55
Минимальный перепад температур К >0,5
Редагування. Видалено зайві пробіли.

13
Я только учусь поэтому спрашиваю
 сфера применения  ПКМУ № 869-2011р.: только лишь для формирования тарифов на услуги(ключевое слово формирование тарифов) разве можно применять ее к правилам предоставлении услуг и оплата за них.

14
Цитувати
1. Стаття 100. Переобладнання і перепланування жилого  будинку і жилого приміщення
     Виконання  наймачем  робіт з переобладнання та перепланування жилого  будинку і жилого приміщення ...
Вроде как говороится для тех кто снимает жилье (наймачем), а не для собственника квартиры, поэтому я думаю что эта статья не применяется для собственника квартиры
2.    Визначає що є "системами загального користування"  ПКМУ № 869-2011р.:
[ххххх]В оригинале так не написано как вы написали, вы от себя добавили то чего в этой терминологии нет( горячего, и централизованного отопления ) разве можно самому дописывать, додумывать или как еще назвать. Говорится только холодная вода и стоки и точка [хххххх][ Вигадки автора посту ]

Цитувати
ПОРЯДОК
формування тарифів на послуги з централізованого постачання холодної води, водовідведення (з використаннямвнутрішньобудинкових систем)
Загальні положення
3. У цьому Порядку терміни вживаються в такому значенні:
внутрішньобудинкова система холодного водопостачання - система від зовнішньої стіни будинку (крім транзитних трубопроводів) до першої запірної арматури на відгалуженні від стояка або у разі її відсутності трійника (врізки) включно, що розташований у квартирі споживача (житловому приміщенні в гуртожитку), нежитловому приміщенні в житловому будинку (гуртожитку);

Редагування.  Встановлено межі цитування.
ПОПЕРЕДЖЕННЯ. Застосовано БЕЗПІДСТАВНЕ звинувачення модератора у фальсифікації! Порушення п.п. 6, 7 "Правил форуму" .

15
Цитувати
2. Власник квартири може на свій розсуд здійснювати ремонт і зміни у квартирі, наданій йому для використання як єдиного цілого, - за умови, що ці зміни не призведуть до порушень прав власників інших квартир та нежитлових приміщень у багатоквартирному будинку та не порушать санітарно-технічних вимог і правил експлуатації будинку.
наказ 17.05.2005  N 76 Про затвердження Правил утримання  жилих будинків та прибудинкових територій п.1.4-1.4.5
1. говорит что необходимо обратится в исполком за разрешением. Это не проблема они обязаны выдать разрешение.
2. обратится теплосеть за Т.У. (технические данные) П О С Т А Н О В А  від 3 жовтня 2007 р. N 1198 п. 9
3. проектная организация сделает проект (да каждый дом индивидуален и перемычка есть в большинстве домов изначально, люди сами ее убирают. п образная система дома есть всегда с чугунными радиаторами, двухтрубная есть точно, крышная тоже, можно объединить два радиатора в один отвод)
4. Дальше принимать.
5 кто живет на первых этажах и есть деньги на выше этажах, можно как и магазины сделать горизонтальную разводку
6 можно сделать реконструкцию по стояках от 1 этажа до 5 двухтрубную систему соблюдая гидавлику

Редагування. Встановлено межі цитування.

Сторінок: [1] 2

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email