'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Депутат Київради Денис Костржевський застосовує нову для Києва рейдерську схему  (Прочитано 2223 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Юрій Алмаз

  • Досвідчений дописувач
  • ***
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 82
    • Перегляд профілю

Депутат Київради Денис Костржевський застосовує нову для Києва рейдерську схему, яка передбачає захоплення багатоквартирних будинків разом з мешканцями. Для її реалізації використовуються спеціально створені для цього ОСББ.
Обкатку схема проходить на другому будинку житлового комплексу "Голосієво", що був побудований будівельною компанією "Міськжитлобуд".
Схема працює в такий спосіб:

1. Забудовник на етапі завершення будівництва спочатку оформлює права власності на квартири, що належать йому та працівникам його компаній. Таким чином, складається ситуація, в якій ті декілька фізичних та/чи юридичних осіб на певну дату налічують 100% власників квартир з відповідними свідоцтвами на руках. У випадку з другим будинком житлового комплексу "Голосієво", який нараховує понад 530 квартир, таких було 8. Серед них прізвища "Костржевська", "Мозоль" (директор "Міськжитлобуду"), "Кужель" (директор приватного ЖЕКу, заснованого "Міськжитлобудом"), "Бліндюк" (керівник центру продажів "Міськжитлобуду") та інші.
2. Ця малочисельна і підконтрольна забудовнику група створює ОСББ, яке приймає рішення про передачу будинку на обслуговування приватному ЖЕКу, заснованому самім забудовником. Вимога законодавства про присутність на установчих зборах об'єднання понад 50% власників, начебто, виконується. Установчі збори проходять в цілковитій таємності і про існування ОСББ в своєму будинку мешканці можуть не знати роками. Зокрема, у випадку з другим будинком житлового комплексу "Голосієво", про існування ОСББ "Квітень", що було утворено 8 власниками, інші мешканці будинку дізналися майже через рік в результаті випадкової перевірки відомостей з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України. Таким чином, забудовник отримує ОСББ, що повністю підконтрольне йому, оскільки 8 осіб мають повноваження приймати рішення про зміну тарифів на обслуговування, укладання угод з підрядниками, передавати допоміжні приміщення у користування третім сторонам та ухвалювати всі інші необхідні для них рішення.
3. Лише після створення кишенькового ОСББ і прийняття ним потрібних забудовнику рішень, "Міськжитлобуд" оформлює право власності іншим інвесторам житла.
4. Для того щоб обмежити вступ інших власників квартир, які з легкістю могли б більшістю голосів поміняти керівництво об'єднання, кишенькове ОСББ встановлює вступний внесок у розмірі 10 000 грн. Зрозуміло, що розпрощатися з такою сумою коштів бажаючих не знаходиться і забудовник закріплює за собою на довгі роки будинок разом з його мешканцями, які забезпечують йому безперебійні фінансові надходження.
5. Апеляція до місцевої влади, прокуратури та інших не спрацьовує. Всі вони посилаються на те, що не мають жодних повноважень для розв'язання проблеми.
Оскільки експеримент по створенню кишенькового ОСББ виявився на даному етапі успішним, то представником "Міськжитлобуду" на зустрічі з інвесторами 3-го будинку житлового комплексу "Голосієво" тепер вже абсолютно публічно було оголошено, що цю ж схему застосують й по відношенню до їх будинку.
Очевидно, через те, що схема Костржевського була розроблена відносно недавно, на першому будинку житлового комплексу її не застосували. Там мешканцям вдалося створити незалежне ОСББ, з яким Костржевський тепер намагається розправитися через суди, а в його активістів забрати квартири.
Раніше повідомлялося, що компанії Костржевського впродовж більш ніж півтора роки стягували з мешканців 1-го будинку житлового комплексу "Голосієво" оплату за обслуговування будинку та прибудинкової території по незаконно завищеному в понад 4 рази тарифу. Порушення було зупинено спільною перевіркою Державної інспекції з контролю за цінами в м. Києві та Прокуратури.
Пізніше троє мешканців житлового комплексу "Голосієво", які активно відстоюють право власників квартир на управління своїм будинком, повідомили про спробу компанії ТОВ "Міськжитлобуд" через суд відібрати в них квартири.
Записаний

gro-za

  • Засновник
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 2230
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Не можна відмовити Денису Костржевському у винахідливості. Хоч молодий та ранній, а діє, як професійний шахрай. Побільше б нам таких депутатів!
Записаний

Перо

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 8691
    • Перегляд профілю

Суд не помог Костржевскому отобрать у киевлян квартиры в «Голосеево»

Голосеевский районный суд Киева принял решение оставить без рассмотрения одно из трех дел по искам строительной компании «Міськжитлобуд» относительно отъема квартир в жилищном комплексе «Голосеево» у жителей, которые приобрели их у застройщика четыре года назад. Об этом сообщили «proUA» в правлении ОСББ «Голосеевская крепость».

«Формальная причина – две неявки  8)

истца без уважительных оснований, реальная - грубые «ошибки» юристов «Міськжитлобуд», подтверждение которых в процессе последующего рассмотрения обязали бы судью передать материалы дела в правоохранительные органы», - отмечают в ОСББ «Голосеевская крепость».

Сегодня уже есть все основания говорить, что договор о якобы продаже «Міськжитлобуд» офшорной компании «Сармос лимитед» квартиры, которая принадлежит представителю объединения совладельцев, является поддельным.

«Дело в том, что в своем исковом заявлении ООО «Міськжитлобуд», которое принадлежит депутату Киевсовета и в то же время директору аэропорта «Жуляны» Денису Костржевскому, просит суд отобрать помещение, мотивируя это тем, что якобы сначала договор об участии в строительстве был подписан с офшорной компанией «Сармос лимитед» и только потом через четыре дня ошибочно во второй раз - с нынешним владельцем квартиры. Однако, юристами «Міськжитлобуд», которые очевидно спешно по шаблону готовили три одинаковых исковых заявления, было не замечено то, что квартира на момент, когда якобы заключалось соглашение между «Міськжитлобудом» и «Сармос Лимитед» уже была продана человеку, который позже переуступил ее сегодняшнему владельцу», - отмечают в объединении совладельцев.

Представители ОСББ «Голосеевская крепость» убеждены, что такая же судьба ожидает два других дела, поскольку доказательств того, что «Міськжитлобуд» подделал документы с целью отобрать через суд квартиры у их теперешних владельцев, находится все больше. Так, в частности, на сегодняшний день на запрос суда банк «Крещатик» предоставил ответ, из которого следует, что счет «Сармос лимитед» указан в реквизитах якобы заключенного с «Міськжитлобудом» договора об участии в строительстве в действительности был открыт офшорной компанией почти на год позже.

Кроме того, на копиях договоров «Міськжитлобуд» с офшорной компанией «Сармос лімітед» четко прослеживается, что подпись предыдущего директора компании В.М. Дубко есть с идентичной помаркой в каждом из трех исковых заявлениях, а печать имеет деформированный оттиск во всех случаях.

«Исходя из вышеизложенных фактов, если документ, копия которого подана ООО «БК «Міськжитлобуд» в суд, был поддельным, то это квалифицируется как служебная подделка - состав преступления, ответственность за который предусмотрена законодательством Украины. Кроме того, учитывая, в частности, что документ, о котором идет речь, - это договор (ООО «БК «Міськжитлобуд» с нерезидентом), то есть основания допустить, что противоправные действия совершены не одним должностным лицом, а по предварительному сговору группой лиц, - это обстоятельство усугубляет ответственность», - прокомментировал адвокат Максим Щегельский.

Напомним, что в начале апреля трое жителей жилищного комплекса «Голосеево» сообщили о попытке компании ООО «Міськжитлобуд» через суд отобрать у них квартиры.
http://www.proua.com/news/2010/06/24/182101.html
Записаний
 


Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email