Судові справи > Європейский суд з прав людини (ЄСПЛ)

ЄСПЛ: Європейський суд з прав людини. Корисні посилання.

(1/22) > >>

funmaster:
Перо.

--- Цитувати ---Ні. До ЄСПЛ з позовом до Держави слід звертатися після вичерпання усіх національних засобів захисту, тобто після касаційної інстанції (протягом 6 міс. після отримання "відмовної" ухвали). І тільки з підстав порушення Конвенції. Я десь викладав документи на форумі.
--- End quote ---
На цей раз ви стовідсотково помиляєтесь. З даного приводу я маю практику. Єдина перепона "клерки  русской секции". Про це я писав. Хто знає як їх "обійти"? Прошу розказати.   
Рішення вступає в законну силу після проголошення його апеляційною інстанцією.
Не погоджуєтесь, не обовязково чекати вичерпання усіх засобів захисту - скаргу повинні прийняти.  Процедура проходження Євросуду тривала.  Інша справа, якщо Ви після подання скарги до ЄС, обмежитесь цим, і не пройдете усіх внутрішніх кругів пекла. Згідно Регламенту,  Вам  відмовлять.   

Тетяна Academia:
Шановний funmaster!
На форумі ставилось питання відкриття гілки по роботі з ЄСПЛ. Вважаю потрібним виділити останній Ваш допис в окрему тему і перенести тему ЄСПЛ в розділ Судових справ. Там можна буде викладати корисні посилання і таке інше.
Обговорення первинного питання, якщо все всім зрозуміло, можна завершити.

Цитую фрагмент повідомлення « Reply #3 : 17 Лютий 2011, 19:09:36 »
Перо.

--- Цитувати ---    На форумі ставилось питання відкриття гілки по роботі з ЄСПЛ. Вважаю потрібним виділити останній Ваш допис в окрему тему і перенести тему ЄСПЛ в розділ Судових справ. Там можна буде викладати корисні посилання і таке інше.
    Обговорення первинного питання, якщо все всім зрозуміло, можна завершити.

--- End quote ---

Не заперечую. Маю чим поділитися з власного досвіду.
Щодо цієї гілки, то  Ви мабуть праві. Залишилось тільки  десь взяти типовий договір на право утримання на балансі, або договір управіління  і утримання на балансі.
Якщо я його десь знайду,  тему можна буде закрити.  Дякую за підтримку.

Перо:

--- Цитата: funmaster від 17 Лютого 2011, 18:34:26 ---Рішення вступає в законну силу після проголошення його апеляційною інстанцією.
Не погоджуєтесь, не обовязково чекати вичерпання усіх засобів захисту - скаргу повинні прийняти.
--- End quote ---

Між набранням рішенням законної сили і вичерпанням усіх засобів захисту є різниця. Добре -відкривайте гілку по ЄСПЛ.

Леслі:
В цю тему переносяться тематичні повідомлення з інших гілок.

funmaster:
http://www.espch.ru/content/view/162/33/

--- Цитувати ---Між набранням рішенням законної сили і вичерпанням усіх засобів захисту є різниця. Добре -відкривайте гілку по ЄСПЛ.
--- End quote ---

Шановний Перо! Мною вказано посилання щодо звернення громадян Росії  до Євросуду.

--- Цитувати ---Европейский суд по правам человека не считает надзор в России эффективным средством защиты.
--- End quote ---

Так само, Європейський суд не вважає ефективними суди касаційної інстанції  в Україні.  Якщо ви звернулися в суд, пройшли першу та апеляційну інстанцію, і суд  не захистив Ваші права - Європейський суд вважає,  що в  такій країні  правосуддя,  як таке,  відсутнє.  З того часу Ви маєте право подати скаргу до Євросуду. Правила такі ж  як і для Росії. Але  вичерпати всі внутрішні засоби захисту ви зобовязані.
Щодо правил звернення  є спеціальні розяснення Мінюсту. В кожному управлінні юстиції є  відповідний  уповноважений  з питань звернення до Європейського суду.  Не піддавайтеся на  рекомендації цих уповноважених та   інші  офіційні .  Не полінуйтеся (не пошкодуйте коштів) для преводу скарги на англійську або французьку мови.  Якщо Ви зробите перевод самі - Ви будете впевнені, що у скарзі все написано так як є, а суддя,  в разі якщо скаргу у  "до нього допустять",  самостійно  її  прочитає.

Навігація

[0] Сторінка Повідомлень

[#] Наступна сторінка

Go to full version