'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Форум => Новини => Тема розпочата: alexalex від 03 Квітня 2020, 23:25:03

Назва: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: alexalex від 03 Квітня 2020, 23:25:03
Цитувати
        Будь-які заходи, які обмежують конституційні права, у тому числі свободу пересування, не можуть вводитися без запровадження надзвичайного стану. Тому вони є незаконними, – каже член Асоціації правників України Артем Крикун-Труш                                     

https://fakty.com.ua/ua/ukraine/20200403-obmezhennya-vyhodu-na-vulytsyu-lyudyam-za-60-yak-diyaty-yakshho-zatrymala-politsiya/
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Олександр_2015 від 05 Квітня 2020, 19:50:44
Цитувати
        Будь-які заходи, які обмежують конституційні права, у тому числі свободу пересування, не можуть вводитися без запровадження надзвичайного стану. Тому вони є незаконними, – каже член Асоціації правників України Артем Крикун-Труш                                     

https://fakty.com.ua/ua/ukraine/20200403-obmezhennya-vyhodu-na-vulytsyu-lyudyam-za-60-yak-diyaty-yakshho-zatrymala-politsiya/
Немає жодного порушення Конституції України. Конституція статтею 33 дозволяє порушувати право свободи пересування, вільного вибіру місця проживання, право вільно залишати територію України, якщо такі обмеження встановлені Законом - наприклад ЗАКОНОМ УКРАЇНИ "Про захист населення від інфекційних хвороб". Статті Конституції 24, 25, 27, 28, 29, 40, 47, 51, 52, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 не порушені.
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Юрій Васильович від 06 Квітня 2020, 01:38:05
Немає жодного порушення Конституції України.
  :o
Конституція статтею 33 дозволяє порушувати право свободи пересування, вільного вибіру місця проживання, право вільно залишати територію України, якщо такі обмеження встановлені Законом - наприклад ЗАКОНОМ УКРАЇНИ "Про захист населення від інфекційних хвороб".
А Ви в ЗУ  "Про захист населення від інфекційних хвороб"  (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1645-14)чи у Кодексі цивільного захисту України (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/5403-17) знайшли норми, які під час карантину (без оголошення надзвичайного стану) передбачають встановлення обмежень прав фізичних осіб та додаткових обов'язків, що покладаються на них в залежності від віку цих осіб?
У законі "вік" зустрічається 3 рази
1-2.
Цитувати
Стаття 12. Профілактичні щеплення

Профілактичні щеплення проти дифтерії, кашлюка, кору, поліомієліту, правця, туберкульозу є обов'язковими і включаються до календаря щеплень.

Працівники окремих професій, виробництв та організацій, діяльність яких може призвести до зараження цих працівників та (або) поширення ними інфекційних хвороб, підлягають обов'язковим профілактичним щепленням також проти інших відповідних інфекційних хвороб. У разі відмови або ухилення від обов'язкових профілактичних щеплень у порядку, встановленому законом, ці працівники відсторонюються від виконання зазначених видів робіт. Перелік професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов'язковим профілактичним щепленням проти інших відповідних інфекційних хвороб, встановлюється центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони здоров’я.

{Частина друга статті 12 із змінами, внесеними згідно із Законом № 5460-VI від 16.10.2012}

У разі загрози виникнення особливо небезпечної інфекційної хвороби або масового поширення небезпечної інфекційної хвороби на відповідних територіях та об'єктах можуть проводитися обов'язкові профілактичні щеплення проти цієї інфекційної хвороби за епідемічними показаннями.

Рішення про проведення обов'язкових профілактичних щеплень за епідемічними показаннями на відповідних територіях та об'єктах приймають головний державний санітарний лікар України, головний державний санітарний лікар Автономної Республіки Крим, головні державні санітарні лікарі областей, міст Києва та Севастополя, головні державні санітарні лікарі центральних органів виконавчої влади, що реалізують державну політику у сферах оборони і військового будівництва, охорони громадського порядку, виконання кримінальних покарань, захисту державного кордону, Служби безпеки України.

{Частина четверта статті 12 із змінами, внесеними згідно із Законами № 1254-VI від 14.04.2009, № 5460-VI від 16.10.2012}

Медичні працівники, які проводять профілактичні щеплення, повинні мати відповідну підготовку з питань їх проведення та зобов'язані надати об'єктивну інформацію особам, яким проводиться щеплення, або їх законним представникам про ефективність профілактичних щеплень та про можливі поствакцинальні ускладнення.

Профілактичні щеплення проводяться після медичного огляду особи в разі відсутності у неї відповідних медичних протипоказань. Повнолітнім дієздатним громадянам профілактичні щеплення проводяться за їх згодою після надання об'єктивної інформації про щеплення, наслідки відмови від них та можливі поствакцинальні ускладнення. Особам, які не досягли п'ятнадцятирічного віку чи визнані у встановленому законом порядку недієздатними, профілактичні щеплення проводяться за згодою їх об'єктивно інформованих батьків або інших законних представників. Особам віком від п'ятнадцяти до вісімнадцяти років чи визнаним судом обмежено дієздатними профілактичні щеплення проводяться за їх згодою після надання об'єктивної інформації та за згодою об'єктивно інформованих батьків або інших законних представників цих осіб. Якщо особа та (або) її законні представники відмовляються від обов'язкових профілактичних щеплень, лікар має право взяти у них відповідне письмове підтвердження, а в разі відмови дати таке підтвердження - засвідчити це актом у присутності свідків.

Відомості про профілактичні щеплення, поствакцинальні ускладнення та про відмову від обов'язкових профілактичних щеплень підлягають статистичному обліку і вносяться до відповідних медичних документів. Медичні протипоказання, порядок проведення профілактичних щеплень та реєстрації поствакцинальних ускладнень встановлюються центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони здоров'я.
3.
Цитувати
Стаття 25. Оздоровлення та соціальний захист хворих на туберкульоз і членів їх сімей

Оздоровлення хворих на туберкульоз проводиться у спеціалізованих протитуберкульозних санаторіях безоплатно (за рахунок коштів Державного бюджету України та місцевих бюджетів).

Особам працездатного віку, в яких уперше виявлено захворювання на туберкульоз або стався його рецидив, листок непрацездатності для проведення безперервного курсу лікування та оздоровлення може видаватися на строк до 10 місяців. За такими особами протягом цього строку зберігається місце роботи.

Особи, які хворіють на туберкульоз в активній формі, мають право на першочергове поліпшення житлових умов у порядку, встановленому законодавством.

Члени сім'ї хворого на туберкульоз, які проживають разом з ним в одній квартирі (кімнаті), мають право на безоплатну хіміопрофілактику туберкульозу (за рахунок коштів місцевих бюджетів).

Підприємства, установи, організації незалежно від форм власності можуть витрачати власні кошти на поліпшення умов праці, відпочинку, харчування тощо працівників, які хворіють на туберкульоз.
В Кодексі 26 раз:
1.
Цитувати
Стаття 33. Заходи з евакуації
8. Часткова евакуація проводиться для вивезення категорій населення, які за віком чи станом здоров’я у разі виникнення надзвичайної ситуації не здатні самостійно вжити заходів щодо збереження свого життя або здоров’я, ......
2- 7
Цитувати
Глава 10. Навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях
8- 16
Цитувати
Розділ IX
КОМПЛЕКТУВАННЯ ОРГАНІВ УПРАВЛІННЯ ТА СИЛ ЦИВІЛЬНОГО ЗАХИСТУ, ПРОХОДЖЕННЯ СЛУЖБИ ЦИВІЛЬНОГО ЗАХИСТУ
17  - 26
Цитувати
Розділ X
СОЦІАЛЬНИЙ ТА ПРАВОВИЙ ЗАХИСТ ОСІБ РЯДОВОГО І НАЧАЛЬНИЦЬКОГО СКЛАДУ СЛУЖБИ ЦИВІЛЬНОГО ЗАХИСТУ, ПРАЦІВНИКІВ ОРГАНІВ УПРАВЛІННЯ ТА СИЛ ЦИВІЛЬНОГО ЗАХИСТУ І ОСІБ, ЗВІЛЬНЕНИХ ІЗ СЛУЖБИ ЦИВІЛЬНОГО ЗАХИСТУ
Тобто ні Закон, ні Кодекс не передбачають встановлення обмежень прав фізичних осіб та додаткових обов'язків, що покладаються на них в залежності від віку цих осіб. Далі див. КУ ст. 64
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Юрій Васильович від 06 Квітня 2020, 02:16:18
Цитувати
Стаття 64. Конституційні права і свободи людини і громадянина не можуть бути обмежені, крім випадків, передбачених Конституцією України.

В умовах воєнного або надзвичайного стану можуть встановлюватися окремі обмеження прав і свобод із зазначенням строку дії цих обмежень. Не можуть бути обмежені права і свободи, передбачені статтями 24, 25, 27, 28, 29, 40, 47, 51, 52, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 цієї Конституції.
Цитувати
Стаття 24. Громадяни мають рівні конституційні права і свободи та є рівними перед законом.

Не може бути привілеїв чи обмежень за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, за мовними або іншими ознаками.
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Олександр_2015 від 06 Квітня 2020, 12:54:10
Дякую за роз'яснення. Значить я помилявся і постанова Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. № 211 порушує ст. 24 Конституції України. Більше того, обмежень прав за віком не може бути навіть в умовах  воєнного або надзвичайного стану (ст. 64 Конституції України).

Але... це якраз той самий випадок, коли таке тимчасове порушення - на благо суспільства і тим більше на благо тих, права яких тимчасово обмежено. Все буває перший раз. Не може Конституція охоплювати всі нові, невідомі раніше випадки, а часу на її корекцію для урахування нових екзистенційних викликів немає. Ціна питання - сотні тисяч життів тількі в Україні. Ось що радять робити урядам відомі вчені:
Цитувати
"Уже через 2 месяца Израиль может выйти из кризисной ситуации, вызванной вспышкой коронавируса". Так утверждает профессор Амнон Шаашуа, генеральный директор компании Mobileye и один из ведущих деятелей израильского хай-тека.

Шаашуа вместе с двумя коллегами разработал математическую модель, с помощью которой можно, по его словам, изолировать группы риска и позволить большинству населения страны постепенно выйти из режима ЧП и вернуться на рабочие места.

Шаашуа представил свою модель на заседании специальной комиссии кнессета по борьбе с коронавирусом во вторник, 31 марта. За несколько дней до этого он опубликовал результаты своих выкладок в интернете.

Представленная израильским профессором модель вызвала большой интерес и дискуссии в мире. Так, профессор Шаашуа уже получил обращения от губернатора штата Нью-Йорк, больше других в США пострадавшего от вспышки коронавируса. Кроме того, к нему обратились представители правительств Индии и Аргентины.

"Моя модель основана на определении групп населения, обладающих повышенным фактором риска - страдающих от хронических заболеваний и пожилых людей, - и изоляции их от других, - пояснил Шаашуа. - Тем временем нужно позволить группе с низким фактором риска достичь массового заражения и выработки группового иммунитета, что должно радикальным образом снизить скорость распространения коронавируса и остроту заболевания. Таким образом в течение 2 месяцев можно вернуть на работу граждан с низким фактором риска и постепенно начать выводить из карантина остальное население". 

"Государство сосредоточилось сейчас на введении режима ЧП, выявлении новых больных и переводе их на строгий карантин. Таким образом минздрав надеется контролировать кривую заболевания. Но я сомневаюсь, - говорит Шаашуа. - Мне кажется, что принимаемые меры не совсем правильные. Если мы действительно хотим выровнять кривую заболевания, это займет год-полтора как минимум. Потому что будут выявляться новые больные. Когда мы откроем границы и в страну приедут туристы, они привезут с собой новую волну заражений. Мы встанем перед дилеммой: проверять всех поголовно на въезде в страну или нет. Возобновить полеты или повременить с этим. И так далее".

Профессор Шаашуа решил принять в качестве рабочей гипотезы мнение специалистов об изоляции групп риска и скорейшем возвращении прочего населения на работу ради спасения экономики. Вместе с коллегами - Шаем Шалевом-Шварцем и Шакедом Шемой  - он проверил данные больных, подключенных к аппаратам искусственной вентиляции легких в каждой из больниц Израиля. Он подсчитал, какой процент из них относится к одной из групп риска, а сколько представляют группу с низким фактором опасности заражения.

https://www.vesty.co.il/article/By7EzsgvL?fbclid=IwAR1JM-vZQ2AsHRsSqz0c4oul4xq92HuF8DXaXroirE6JqTmSxR8UUvBWM4A (https://www.vesty.co.il/article/By7EzsgvL?fbclid=IwAR1JM-vZQ2AsHRsSqz0c4oul4xq92HuF8DXaXroirE6JqTmSxR8UUvBWM4A)
ПС. Вчора бачив по телебаченню, що опитування показало, що 89% населення підтримує такі жорсткі обмеження прав. А я особисто вносив подібну пропозицію до уряду на 15-45, після того, як прочитав про згадану вище математичну модель.
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Юрій Васильович від 06 Квітня 2020, 16:18:55
Але... це якраз той самий випадок, коли таке тимчасове порушення - на благо суспільства і тим більше на благо тих, права яких тимчасово обмежено. Все буває перший раз. Не може Конституція охоплювати всі нові, невідомі раніше випадки, а часу на її корекцію для урахування нових екзистенційних викликів немає. Ціна питання - сотні тисяч життів тількі в Україні.
"Благими намерениями вымощена дорога в ад!"
Треба було раніше думати, готуватися. А не розбазарювати маски і знімати показуху у костюмах малярів з супермаркета будматеріалів.

Постанова КМУ від 11.03.2020р.
Цитувати
Відповідно до статті 29 Закону України “Про захист населення від інфекційних хвороб” з метою запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19 та з урахуванням рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 10 березня 2020 р. Кабінет Міністрів України постановляє:
А в цей час вже за підсумками засідання Кабміну 26 лютого заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко став головним санітарним лікарем України.
Цитувати
Стаття 40. Повноваження головного державного санітарного лікаря України

Головний державний санітарний лікар України:
в) вносить відповідно до чинного законодавства проекти законодавчих актів з питань забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення;
й) у разі введення в Україні чи в окремих її місцевостях режиму надзвичайного стану вносить центральному органу виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони здоров’я, обґрунтоване подання для прийняття рішення щодо звернення до Кабінету Міністрів України з пропозицією про встановлення карантину. У поданні зазначаються: період і межі території встановлення карантину; перелік проведення необхідних профілактичних, протиепідемічних та інших заходів, які можуть бути проведені у зв’язку з введенням режиму надзвичайного стану і встановленням карантину, виконавці цих заходів; вичерпні тимчасові обмеження прав фізичних і юридичних осіб, додаткові обов’язки, що покладаються на них.

{Частина перша статті 40 в редакції Закону № 5460-VI від 16.10.2012}
ЗУ "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення". Надзвичайний стан введено? Ні. Саме на це звертають увагу правники. Навіть корисні деякі заходи за такого оформлення є протиправними. Приклад https://www.radiosvoboda.org/a/karantyn-bez-nadzychajnoho-stanu/30530269.html (https://www.radiosvoboda.org/a/karantyn-bez-nadzychajnoho-stanu/30530269.html)
Цитувати
Щодо порожньої вулиці в селі, я вважаю, що це надмірно. Замкнути людей вдома, щоб вони не гуляли – це може їм шкодити. У мене, наприклад, діабет і я мушу щодня гуляти годину. Без цієї щоденної прогулянки у мене буде повзти цукор, я буду змушений ще більше лікуватися.
Тобто хай діабетики виздихають вдома, уряду менше думати про забезпечення їх інсуліном чи іншими ліками (для другого типу)? А особи, щодо яких є підозра на інфікування, або особи, які мали контакт з хворим на COVID-19 мають право на дворазовий за день вигул домашніх тварин... 
Цитувати
4. Встановити, що особами, які потребують самоізоляції, є:
особи, які мали контакт з хворим на COVID-19, крім осіб, які перебували у засобах індивідуального захисту у зв’язку з виконанням службових обов’язків;
особи, щодо яких є підозра на інфікування, або особи, які хворіють на COVID-19 та не потребують госпіталізації;
особи, які досягли 60-річного віку, крім осіб, які здійснюють заходи, пов’язані з недопущенням поширення COVID-19, забезпечують діяльність об’єктів критичної інфраструктури.
Цитувати
Особам, які потребують самоізоляції (крім осіб, які хворі на COVID-19) та заявили про неможливість забезпечення піклування про них у період самоізоляції іншими особами, дозволяється відвідування місць торгівлі продуктами харчування, засобами гігієни, лікарськими засобами, медичними виробами, які розміщені на відстані не більше ніж 2 кілометри від місця самоізоляції, за умови використання засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок без клапану видиху.
Згадаємо, хто потребує самоізоляції (крім осіб, які хворі на COVID-19) - це , зокрема особи, які мали контакт з хворим на COVID-19 та особи, щодо яких є підозра на інфікування. ЗЕлений маразм ЗЕленого уряду.
Ще з ПКМУ № 255
Цитувати
ЗМІНИ,
що вносяться до постанови Кабінету Міністрів України
від 11 березня 2020 р. № 211
2. Заборонити до 24 квітня 2020 р.:
9) регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним транспортом у міському, приміському, міжміському, внутрішньообласному та міжобласному сполученні, зокрема пасажирські перевезення на міських автобусних маршрутах у режимі маршрутного таксі, крім перевезення:
легковими автомобілями;
службовими та/або орендованими автомобільними транспортними засобами працівників підприємств, закладів та установ незалежно від форми власності, які забезпечують охорону здоров’я, продовольче забезпечення, урядування та надання найважливіших державних послуг, енергозабезпечення, водозабезпечення, зв’язок та комунікації, фінансові та банківські послуги, функціонування інфраструктури транспортного забезпечення, сфери оборони, правопорядку та цивільного захисту, об’єктів критичної інфраструктури, які мають безперервний промисловий цикл, за умови забезпечення водіїв та пасажирів під час таких перевезень засобами індивідуального захисту в межах кількості місць для сидіння, передбаченої технічною характеристикою транспортного засобу або визначеної в реєстраційних документах на цей транспортний засіб і виключно за маршрутами руху, погодженими з органами Національної поліції, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів;
працівників закладів та установ незалежно від форми власності, які забезпечують охорону здоров’я, продовольче забезпечення, урядування та надання найважливіших державних послуг, енергозабезпечення, водозабезпечення, зв’язок та комунікації, фінансові та банківські послуги, функціонування інфраструктури транспортного забезпечення, сфери оборони, правопорядку та цивільного захисту, об’єктів критичної інфраструктури, які мають безперервний промисловий цикл, за умови забезпечення водіїв та пасажирів під час таких перевезень засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками, у тому числі виготовленими самостійно, в межах кількості місць для сидіння, передбаченої технічною характеристикою транспортного засобу або визначеної в реєстраційних документах на цей транспортний засіб, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів в міському електричному (трамвай, тролейбус) та автомобільному транспортному засобі, що здійснює регулярні пасажирські перевезення на міських маршрутах;
10) перевезення пасажирів метрополітенами мм. Києва, Харкова і Дніпра;
11) перевезення пасажирів залізничним транспортом в усіх видах внутрішнього сполучення (приміському, міському, регіональному та дальньому). Дозволяється здійснення акціонерним товариством “Українська залізниця” окремих пасажирських рейсів у внутрішньому залізничному сполученні, рішення щодо яких приймається в кожному окремому випадку за погодженням з Міністерством інфраструктури, а також окремих пасажирських рейсів у міжнародному залізничному сполученні, рішення щодо яких приймається в кожному окремому випадку за погодженням з Міністерством інфраструктури, Міністерством закордонних справ та Адміністрацією Державної прикордонної служби;
Текст з сайту КМУ https://www.kmu.gov.ua/npas/pro-vnesennya-zmin-do-postanovi-kabinetu-ministriv-ukrm020420ayini-vid-11-bereznya-2020-r-211 (https://www.kmu.gov.ua/npas/pro-vnesennya-zmin-do-postanovi-kabinetu-ministriv-ukrm020420ayini-vid-11-bereznya-2020-r-211)  Про тролейбуси й трамваї ні гу-гу. Міський голова Запоріжжя вже заявив про відновлення їх руху У ЗВИЧАЙНОМУ РЕЖИМІ.
Цитувати
Владимир Буряк. Официальная страница городского головы Запорожья
Вчера в 02:38 ·

Отримав від вас дуже багато повідомлень з приводу роботи громадського транспорту в Запоріжжі з понеділка.

Так, дійсно, за інформацією Міністерства охорони здоров’я, рекомендовано заборонити роботу транспорту, окрім трамваїв і тролейбусів. Розумію, що така вимушена міра певно правильна. Але! Водночас я знаю, що медикам, комунальникам, працівникам магазинів, аптек і взагалі тим, хто не має змоги працювати дистанційно, потрібно якось добиратися на роботу.

Тому, порадившись із юристами, я прийняв наступне рішення - завтра весь громадський транспорт виходить на маршрути! Керуюся Постановою Кабінету міністрів України від 02 квітня 2020 р. № 255.

Ще раз: завтра великі автобуси, маршрутки, трамваї та тролейбуси будуть працювати, як і раніше. Але, звертаю вашу увагу, що в транспорті можна знаходитися виключно в масці чи респіраторі. Закликаю всіх не виходити з дому без крайньої потреби!

Якщо Кабінет міністрів видасть нову постанову - будемо збирати штаб та оперативно приймати відповідні рішення.

Про всі зміни буду одразу ж інформувати вас  на своїй сторінці в «Фейсбуці».
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2564721017133674&id=1830261627246287&__tn__=-R (https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2564721017133674&id=1830261627246287&__tn__=-R)
Спостереження з життя: Мати 85+ , "лежача". Син 60+ (десь 65)   живе окремо і кожен день їздить велосипедом до неї. Доглядає.  Йому не виходити з дому, а її залишити?  Таких людей "не охоплених" службами соцзахисту, багато. Зараз у цих служб не вистачить штату всіх "охопити".
І це далеко не все...
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Олександр_2015 від 06 Квітня 2020, 21:08:18
Цитувати
Щодо порожньої вулиці в селі, я вважаю, що це надмірно. Замкнути людей вдома, щоб вони не гуляли – це може їм шкодити. У мене, наприклад, діабет і я мушу щодня гуляти годину. Без цієї щоденної прогулянки у мене буде повзти цукор, я буду змушений ще більше лікуватися.
Тобто хай діабетики виздихають вдома, уряду менше думати про забезпечення їх інсуліном чи іншими ліками (для другого типу)?

А особи, щодо яких є підозра на інфікування, або особи, які мали контакт з хворим на COVID-19 мають право на дворазовий за день вигул домашніх тварин... 
Згадаємо, хто потребує самоізоляції (крім осіб, які хворі на COVID-19) - це , зокрема особи, які мали контакт з хворим на COVID-19 та особи, щодо яких є підозра на інфікування. ЗЕлений маразм ЗЕленого уряду.
Погоджуюсь з тим, що 3 місяці згаяно, що стратегічний товар було частково продано за кордон і що була зроблена катастрофічна помилка: громадян України, які повернулись до України не було розміщено на примусову обсервацію/карантин. Ще одна помилка влади у тому, що вони не утворили дорадчий орган з фахівців-епідеміологів... Але зараз всі країни майже без винятку роблять свої помилки, бо такої небезпечної і підступної пандемії ще не було. Наші сотні тисяч трупів ще попереду, на жаль...  :'(

Щодо діабетиків, зокрема, то їм ніхто не забороняє гуляти хоч цілодобово в радіусі 2-х км від дому (в Італії це 100 м, якщо порушив - 12 років тюрми, в Іспанії це 30000 євро штрафу!), окрім скверів/парків/лісопарків (у масці, з документами і на відстані від інших людей, можна навіть по двоє).

Все це узгодується з моделлю/рекомендаціями геніального профессора Шаашуа (https://www.vesty.co.il/article/By7EzsgvL?fbclid=IwAR1JM-vZQ2AsHRsSqz0c4oul4xq92HuF8DXaXroirE6JqTmSxR8UUvBWM4A): громадяни із слабким імунітетом повинні бути ізольовані, решта повинні взаємно інфікувати один одного, 10% з них - "успішно" перехворіти і разом - набути колективний імунітет за 2 місяці. Інакше - катастрофа: кожен 80-й громадянин кожної країни помре (1-2 сотні мільонів смертей!), а економіка буде зруйнована за рік-два (пандемія може йти декілька років, навіть п'ять!).

...Про тролейбуси й трамваї ні гу-гу. Міський голова Запоріжжя вже заявив про відновлення їх руху У ЗВИЧАЙНОМУ РЕЖИМІ.
Цитувати
Владимир Буряк. Официальная страница городского головы Запорожья
Вчера в 02:38 ·

Отримав від вас дуже багато повідомлень з приводу роботи громадського транспорту в Запоріжжі з понеділка.

Так, дійсно, за інформацією Міністерства охорони здоров’я, рекомендовано заборонити роботу транспорту, окрім трамваїв і тролейбусів. Розумію, що така вимушена міра певно правильна. Але! Водночас я знаю, що медикам, комунальникам, працівникам магазинів, аптек і взагалі тим, хто не має змоги працювати дистанційно, потрібно якось добиратися на роботу.

Тому, порадившись із юристами, я прийняв наступне рішення - завтра весь громадський транспорт виходить на маршрути! Керуюся Постановою Кабінету міністрів України від 02 квітня 2020 р. № 255.

Ще раз: завтра великі автобуси, маршрутки, трамваї та тролейбуси будуть працювати, як і раніше. Але, звертаю вашу увагу, що в транспорті можна знаходитися виключно в масці чи респіраторі. Закликаю всіх не виходити з дому без крайньої потреби!

Якщо Кабінет міністрів видасть нову постанову - будемо збирати штаб та оперативно приймати відповідні рішення.

Про всі зміни буду одразу ж інформувати вас  на своїй сторінці в «Фейсбуці».
Нічого не зрозумів. Так "вимушена міра правильна", чи неправильна? Якась "шизофренія". Але якщо це рекомендація, то він має "люфт для маневру".
У цих форс-мажорних умовах критикувати всі вміють, а от свого плану не має ніхто.

Спостереження з життя: Мати 85+ , "лежача". Син 60+ (десь 65)   живе окремо і кожен день їздить велосипедом до неї. Доглядає.  Йому не виходити з дому, а її залишити?  Таких людей "не охоплених" службами соцзахисту, багато. Зараз у цих служб не вистачить штату всіх "охопити".
І це далеко не все...
То хто чи що заважає йому зателефонувати на 15-45 і заявити про свою ситуацію:
Цитувати
Особам, які потребують самоізоляції (крім осіб, які хворі на COVID-19) та заявили про неможливість забезпечення піклування про них у період самоізоляції іншими особами, дозволяється відвідування місць торгівлі продуктами харчування, засобами гігієни, лікарськими засобами, медичними виробами, які розміщені на відстані не більше ніж 2 кілометри від місця самоізоляції, за умови використання засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок без клапану видиху.
Правда будуть питання, якщо його мама живе від нього далі, ніж 2 км, але спочатку треба офіційно зафіксувати цю ситуацію. Впевнений, що ніхто його за це не буде штрафувати (якщо він буде у масці і з документами і навіть якщо й не буде, то на перший раз також не будуть).
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Олександр_2015 від 06 Квітня 2020, 23:42:24
Цитувати
Розтин показав. «Мілан не зупиняється». До загибелі 15 тис. осіб в Італії від коронавірусу могла призвести недбалість влади — NYT
6 квітня, 17:28  100711

Італія стала першим масштабним вогнищем спалаху коронавірусу в Європі і країною, яка найбільше постраждала від COVID-19 за кількістю смертей. Розслідування The New York Times показало, що причиною трагічно швидкого поширення хвороби могла стати недооцінка проблеми і недбалість влади.

Перший випадок зараження коронавірусом в Італії зареєстрували 20 лютого у 38-річного чоловіка з провінції Лоді, регіон Ломбардія, адміністративним центром якого є місто Мілан. Незабаром в регіоні Венето зафіксували першу смерть від COVID-19 — це сталося на другий день після початку поширення хвороби по країні, пишуть американські журналісти.

Карантинні заходи італійський уряд почав впроваджувати на четвертий день прийдешньої епідемії, — однак вони охоплювали території навколо 10 міст в провінції Лоді (Ломбардія) і міста Во (Провінція Падуя, Венето): в цілому на карантині, який передбачав закриття шкіл, музеїв, театрів і скасування релігійних і спортивних заходів, опинилися близько 50 тис. жителів.

У той же час ресторани і бари були відкриті до 18:00. Через тиждень після першого в країні зареєстрованого випадку інфікування коронавірусом мер Мілана, головного північноіталійського міста, Джузеппе Сала опублікував в своєму Instagram відео з гаслом «Мілан не зупиняється» — на відео городяни спілкуються, відвідують кафе, парки, кінотеатри і ресторани. В цей час в Італії зафіксували вже 10 летальних випадків, проте міланський мер дозволив роботу барів навіть вечорами, пише NYT.

На 12 день епідемії кількість заражених в Італії зросла до 2 тис. осіб, проте Мілан відкрив кафедральний собор і деякі міські музеї для відвідування.

Масштабний карантин на півночі країни ввели тільки 8 березня, коли кількість смертей від коронавірусу наближалася до позначки в 400 осіб, тим самим обмеживши пересування для 16 млн місцевих жителів, — проте багато хто зміг виїхати в інші регіони і країни до набрання наказом чинності, який незадовго до цього просочився в Мережу.

Загальнонаціональні карантинні заходи в Італії прем'єр-міністр Джузеппе Конте ввів лише через три тижні після початку поширення коронавірусу в країні (до того моменту COVID-19 заразилися вже майже 10 тис. італійців, а загинули понад 450 осіб). Карантин передбачав заборону на проведення масових і спортивних заходів, введення системи перепусток для пересування по країні з метою роботи, оздоровлення та іншого; а бари по всій країні тепер могли працювати тільки до 18:00 (раніше це обмеження діяло тільки в двох регіонах).

І тільки з 22 до 30 дня масштабної епідемії коронавірусу в Італії, — коли 47 тисяч осіб були заражені, а понад 4 тисяч загинули, —уряд почав повністю закривати бари, ресторани і більшість магазинів, пише NYT. Крім цього, заводи і фабрики перевели на виробництво критично необхідної продукції, будь-які заходи на свіжому повітрі були заборонені, а парки — закриті.

Графік, що показує частоту пересувань жителів різних регіонів Італії з введенням кожного з етапів карантину. Зелений колір — звичайна частота переміщень громадян; пісочний — половина від звичайної (або наближена до звичайної); сірий — поїздки припинені

«Ми надто пізно усвідомили, що до нас дістався вірус — до того моменту він уже поширювався», — заявив у коментарі американській газеті італійський вірусолог Роберто Буріоні.

Зараз Італія знаходиться на третьому місці за кількістю лабораторно підтверджених випадків зараження коронавірусом з показником у майже 130 тисяч осіб. Кількість жертв COVID-19 в цій країні найбільше — 16 тис. загиблих, — і вона росте навіть незважаючи на те, що кількість випадків інфікування показує тенденцію до зменшення.

У той же час італійські медики попередили, що послаблювати карантин в країні не можна, інакше Італію може захлиснути нова хвиля інфікувань.

«Крива заражень досягла плато і почала знижуватися. Це результат, який нам необхідно досягати день за днем. <...> І якщо це підтвердиться, нам буде необхідно почати думати про другу фазу [епідемії] і продовжувати знижувати поширення цієї хвороби», — напередодні заявив Сильвіо Брусаферро, президент Вищого інституту охорони здоров’я Італії.

А прем'єр-міністр Джузеппе Конте особисто закликав італійців дотримуватися режиму карантину: «Якщо ми почнемо послаблювати заходи, всі наші зусилля виявляться марними. Ми заплатимо дуже високу ціну. Просимо кожного продовжувати дотримуватися заходів».

Згідно з дослідженням анонімних даних, отриманих зі смартфонів італійців, режим карантину дійсно сильно вплинув на кількість щоденних контактів громадян: після введення загальнонаціонального карантину їх кількість впала на 77% на півночі Італії, на 76% — в центральній частині країни, і на 70% — на півдні і в острівній частині держави (дані на 21 березня).

Італійські вчені і медики відзначають, що складність у фіксуванні позитивних результатів полягає в тривалому інкубаційному періоді хвороби — аж до двох тижнів.

«Необхідно чекати 15 днів, щоб побачити, чи є якийсь позитивний ефект. А поки чекаєш, залишається тільки затамувати подих», — розповів у коментарі The New York Times вірусолог Роберто Буріоні.

А президент Вищого інституту охорони здоров’я Італії Сільвіо Брусаферро підкреслив, що складність боротьби з пандемією полягає у відсутності літератури або досліджень, що стосуються боротьби з коронавірусом нового типу. За його словами, інші країни спостерігають за Італією як за «пілотною програмою» з метою протидії цій хворобі.

За останніми даними, в Італії зафіксовано майже 130 тис. випадків зараження коронавірусом, хвороба забрала життя понад 15 тис. осіб, а одужали близько 22 тис. італійців.
https://nv.ua/ukr/world/countries/koronavirus-v-italiji-lyudi-ginuli-a-bari-prodovzhuvali-pracyuvati-ostanni-novini-50080327.html
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Олександр_2015 від 06 Квітня 2020, 23:44:10
Летальність від COVID-19 в залежності від віку:

https://www.worldometers.info/coronavirus/coronavirus-age-sex-demographics/ (https://www.worldometers.info/coronavirus/coronavirus-age-sex-demographics/)
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Юрій Васильович від 07 Квітня 2020, 00:00:01
Щодо діабетиків, зокрема, то їм ніхто не забороняє гуляти хоч цілодобово в радіусі 2-х км від дому
Тобто постанову Ви не читали...  Там нема згадки ні про діабетиків, ні про осіб з іншими хворобами, яким прогулянки є ЖИТТЄВО НЕОБХІДНИМИ. До речі,  саме особам з ослабленим імунітетом прогулянки конче потрібні.   І, якщо думали про слабкий імунітет, то де згадка про молодих людей, яким медициною офіційно встановлено наявність такої проблеми? Їх не треба захищати?
Цитувати
Інфекціоністи навпаки радять ходити гуляти на свіже повітря і не бути постійно в задушливому приміщенні.

Гуляти потрібно - на свіжому повітрі ризиків практично немає, казав ще раніше LIGA.net інфекціоніст Юрій Жигарєв. Головне - зберігати безпечну дистанцію півтора-два метри з іншими і не йти у велике скупчення людей, уникайте його. Те ж радять і в інших країнах.
Источник (http://www.liga.net/)
Лікарі один за одним пояснюють, що маски на порожніх вулицях, то дурня. Однак носіть всі і будь-де, бо поняття "в громадських місцях" досить "розмите" (Кличко навіть довелось визначити, що то таке (але ж то тільки в Києві, а чипляются ж по всій країні)).
Цитувати
Та й усім вони не потрібні. Всесвітня організація охорони здоров’я чорним по білому каже: "Якщо ви здорові, вам потрібно одягати маску лише коли ви піклуєтеся про людину з підозрою на COVID-19. А також, якщо ви чхаєте або у вас нежить".

31 березня ВООЗ підтвердила свої рекомендації. Більше того, Майкл Раян, виконавчий директор програми ВООЗ з надзвичайних ситуацій в охороні здоров’я, сказав, що немає конкретних доказів того, що масове носіння масок має будь-яку потенційну користь. "Є деякі докази, які кажуть протилежне при неправильному носінні маски чи неправильному її одяганні", - відмітив він.
Источник (http://www.liga.net/)
Як бути тим особам 60+, які ще працюють на тих підприємствах і в тих установах, роботу яких не зупинено ? Звільнятися чи кожен день чекати протокол?
Взагалі, що розробники постанови, що Ви, мабуть, не бачите далі меж Києва... Площі, сквери, хмарочоси, метро...  А в селі - хата в одному кінці а худобу пасти, сіно заготовлювати, тощо в іншому. То не можна особам 60+
Цитувати
17) самовільно залишати місця обсервації (ізоляції).
?  І не треба непрофесійність виправдовувати тим, що
Цитувати
всі країни майже без винятку роблять свої помилки
.
 
Впевнений, що ніхто його за це не буде штрафувати (якщо він буде у масці і з документами і навіть якщо й не буде, то на перший раз також не будуть).
А Він не впевнений, бо все життя працював водієм і знає, що таке протокол для "галочки". І один єдиний магазин на відстані до 2 км "гне" такі ціни (відсутність конкурентів), що треба долати двічі по 2 км. І живе він далі ніж 2 км. І реєструватися не буде, бо зареєстрованих перевірятимуть.
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Юрій Васильович від 07 Квітня 2020, 00:55:25
Пане, Олександр.
Що і кому Ви хочете довести?
Я не бачу, щоб хтось сперечався щодо ступеню небезпечності ситуації.
Тільки ступінь небезпечності ситуації не виправдовує допущених порушень та безглуздих дій влади.

Цитувати
Володимир В’ятрович Історик, народний депутат України
Питання до прем'єра
06 квітня 2020, 16:01

Карантин – це необхідність. Але обмеження мають бути розумними і законними. І взагалі уряд надто захопився заборонами і надто мало робить сам. Звернувся до прем'єра з запитаннями, які хвилюють мільйони українців. Прошу поширити це звернення, щоб допомогти уряду відповісти максимально швидко й публічно на кожен пункт.

Які конституційні підстави урядових заборон?

Чому ВООЗ вважає, що носити маски всім і всюди – немає сенсу, а в Україні за появу без маски в громадському місці – багатотисячний штраф? І що таке "громадське місце"?

Де людям брати маски?

Як людям за 60 виживати, не порушуючи урядових заборон?

Що саме уряд вважає "переміщенням групою" більше ніж 2 особи? Спільний маршрут? Якусь відстань між ними? Знайомство цих осіб між собою? Чи заборонене "спільне переміщення" на приватному подвір'ї або в автомобілі?

Чому люди, які живуть на карантині в одному помешканні, не можуть і на вулиці бути разом, якщо їх більше ніж двоє?

Яким чином заборона відвідувати парки та зони відпочинку співвідноситься з рекомендаціями медиків для збереження здоров'я під час карантину більше рухатися, дихати свіжим повітрям і отримувати вітамін Д з сонячними променями? Як можна штрафувати громадян лише за те, що вони дихають свіжим повітрям на достатній відстані від інших людей?

Скільки конкретно масок, захисних костюмів, апаратів штучної вентиляції легенів, тестів уряд придбав за останній місяць? Скільки необхідного обладнання і якого саме передано в лікарні?

Чому Україна посідає одне з останніх місць у світі за числом проведених ПЛР-тестувань на коронавірус і чому уряд досі не оплатив серійне виробництво українських ПЛР-тестів, розроблених Інститутом молекулярної біології і генетики?

Уряд має відповісти на ці та інші запитання. А головне – невідкладно привести свої [дії ] у відповідність з Конституцією, законами й реальними потребами й можливостями українських громадян.
https://blogs.pravda.com.ua/authors/viatrovych/5e8b282ce9ed8/
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Олександр_2015 від 07 Квітня 2020, 14:10:48
Лікарі один за одним пояснюють, що маски на порожніх вулицях, то дурня...
Ці лікарі - невігласи.

Цитувати
"Должны ли мы все носить маски? Детали нашей новой искорененной жизни зависят от ответов. И ответы сложные.

Когда люди заражаются респираторными вирусами, они испускают вирусные частицы всякий раз, когда говорят, дышат, кашляют или чихают. Эти частицы заключены в шарики слизи, слюны и воды. Большие шарики падают быстрее, чем испаряются, поэтому они падают поблизости - их традиционно называют «каплями». Меньшие шарики испаряются быстрее, чем падают, оставляя высохшие вирусы, которые задерживаются в воздухе и перемещаются дальше - это называется «аэрозолями». Когда исследователи говорят, что вирус «передается по воздуху», например, корь или ветряная оспа, это означает, что он распространяется в виде аэрозолей. Когда Всемирная организация здравоохранения утверждает, что новый коронавирус « НЕ находится в воздухе», они подразумевают, что вместо этого вирус распространяется в основном через брызги, которые либо попадают прямо на лица людей, либо попадают на их лица немытыми загрязненными руками. 

Такие сообщения «действительно безответственны», утверждает Дон Мильтон, эксперт по аэрозольной передаче в Университете Мэриленда.
Научное сообщество даже не соглашается с тем, имеет ли значение перенос аэрозоля для гриппа, поэтому «сказать, что через три месяца мы точно знаем, что этот [новый] вирус не передается по воздуху… исключается из-за его исключительных последствий», - говорит он. Милтон и другие эксперты, которые изучают, как вирусы движутся по воздуху, говорят, что традиционное различие между большими каплями малого радиуса действия и маленькими аэрозолями большого радиуса действия основано на устаревшей науке. Лидия Буруйба из Массачусетского технологического института, например, показала, что выдохи, чихание и кашель дают волнистые , быстро движущиеся облакакапель и аэрозолей, которые путешествуют на много метров дальше, чем предсказывали более ранние исследования. Оба вида шаров также имеют значение на более коротких расстояниях: кто-то, стоящий рядом с человеком с COVID-19, с большей вероятностью будет разбрызгиваться каплями и вдыхать аэрозоли.

В США CDC изменил свои рекомендации, рекомендуя, чтобы американцы носили ткань или тканевые лицевые покрытия на публике. Многие эксперты в области общественного здравоохранения тоже оказали поддержку. «Я пошел с посланием общественного здравоохранения в начале: людям не нужны маски», сказал Марр. «Но я изменился из-за растущих доказательств того, что он, кажется, распространяется по воздуху».

Новое исследованиепоказывает, что люди, которые заражены более мягкими человеческими коронавирусами, выделяют меньше вирусных частиц, когда они носят хирургические маски. «Я немного пренебрегал масками, но я смотрел на них неправильно, - сказал мне Билл Ханаж из Гарварда. «Вы носите их не для того, чтобы не заразиться, а чтобы не заразить кого-то другого». Это может быть особенно важно для SARS-CoV-2, который может распространяться без немедленных симптомов. Если люди заразились до того, как заболели, то все должны носить лицевые маски «при выходе на публику, в одной дополнительной социальной попытке замедлить распространение вируса», - говорит Томас Инглсби из Центра безопасности здравоохранения Джона Хопкинса.

Несколько исследований показывают, что домашние маски из ткани менее эффективны, чем надлежащие медицинские, но все же лучше, чем ничего . В одном эксперименте хирургическая маска отфильтровывала 89 процентов вирусных частицот кашля добровольцев чайное полотенце заблокировало 72 процента, а хлопковая футболка - 50 процентов. ** В целом, более толстые материалы лучше, чем более тонкие, сказал Марр, и важно плотно прилегать к лицу.

Дискуссия о маске настолько интенсивна, потому что ставки и уровни неопределенности так высоки. «Мы пытаемся построить самолет, пока летим на нем», - сказал Ханаге."

https://www.theatlantic.com/health/archive/2020/04/coronavirus-pandemic-airborne-go-outside-masks/609235/ (https://www.theatlantic.com/health/archive/2020/04/coronavirus-pandemic-airborne-go-outside-masks/609235/)

Цитувати
Интервью доктора Дэйва Прайса из центральной клиники* Нью-Йорка, который уже больше месяца сражается с COVID-19 на передовой. В интервью он доступно и понятно рассказывает о том, как снизить опасность заражения на 99% и остановить распространение вируса.

"2. Второе самое важное – не трогать лицо руками, осознанно следить за этим. Мы все время трогаем лицо, даже не замечая этого. По статистике, человек бессознательно трогает лицо около 90 раз в день. Вы с кем-то поздоровались за руку, не зная, что этот человек болеет COVID-19, а потом потрогали лицо? Всё – вы тоже заболели!

Как себя натренировать в этой осознанности? Один из способов – начать носить маску. Идея не в том, что она защитит вас от заражения (так как в большинстве случаев невозможно заразиться через воздух), а именно в том, чтобы научиться не трогать лицо. Причём, это может быть любая маска (можно просто повязать платок на лицо) – это будет работать в качестве тренажёра. Когда у вас на лице маска, вы просто перестаете трогать лицо.

Поэтому простой совет: выходя из дома, надевайте маску."

https://zm-sochi.livejournal.com/1412714.html?fbclid=IwAR0p4T7ec5gIXw3OU84c8q2T7DYBjE00Tumt34T5bjg_4PBwF_FVsmw3i5s (https://zm-sochi.livejournal.com/1412714.html?fbclid=IwAR0p4T7ec5gIXw3OU84c8q2T7DYBjE00Tumt34T5bjg_4PBwF_FVsmw3i5s)

Цитувати
#много_буков_маски #COVID19
Отсутствие доказательств - не является доказательством отсутствия или почему абсолютно всем необходимо носить хотя бы какую-то маску.

Текущая пандемия #COVID19 – это тот редкий случай, когда лучшее никак не враг хорошему и ниже я объясню, используя научные исследования, как обязательное ношение любой маски, даже самодельной тканевой, способно сгладить экспоненту числа инфицированных и сохранить жизнь не только вашу, но и медицинского персонала и их пожилых родителей, которые часто живут вместе.

Частичная защита, обеспечиваемая обычными медицинскими или сшитыми тканевыми масками, снижает вероятность передачи вируса до степени, сходной с дистанцированием друг от друга на расстояние более 2-х метров + рекомендация «не трогать лицо», т.е. удваивает влияние нефармакологического воздействия на сглаживание кривой числа инфицированных.

Логика говорит о том, что несовершенная защита не означает «совершенно бесполезно», так же как не полный стакан не обязательно должен быть пустым и, когда меня мучает жажда, я с удовольствием приму даже ¼ стакана воды.

Теория вопроса: учитывая, что вирус #COVID19 передается воздушно-капельным путем можно все капли грубо разделить на две большие категории в зависимости от размера.

Очень лёгкие капли диаметром менее 10 мкм, которые легко переносятся по воздуху, через вентиляционные системы и могут перемещаться по комнатам - это верхний предел размера капли для определения «аэрозоль». Маски N95 предназначены для задержки именно аэрозолей и должны отфильтровывать 95% капель размером менее 0,3 мкм, поэтому

ОЧЕНЬ ПРОШУ - оставьте маски №95 для медицинского персонала.

Капли, образующиеся при кашле или чихании размером от 10 мкм и до >100 мкм уже попадают под определение «брызги».

В этом исследовании https://onlinelibrary.wiley.com/ (https://onlinelibrary.wiley.com/)…/…/j.1600-0668.2007.00469.x доказано, что при выдохе капли аэрозоля могут испаряться или падать на поверхность не далее 2-х м, в зависимости от размера капли, влажности воздуха и температуры.

Но во время кашля или чихания капли могут стрелять как снаряды изо рта и носа с начальной скоростью 50 м/с (для чихания) или 10 м/с (для кашля) и достигать расстояния до 6 метров (см. картинку вложенную к посту), поэтому правило дистанцирования до 2-х метров друг от друга имеет смысл только, если вы ОДЕНЕТЕ ПРОСТУЮ МАСКУ, которая механически ослабит скорость и поток крупных капель!!!

Даже в отношении аэрозолей мы не должны забывать, что частичная фильтрация, обеспечиваемая обычными хирургическими или тканевыми масками, лучше, чем ничего.

В экспериментальном моделировании здесь https://journals.plos.org/plosone/article (https://journals.plos.org/plosone/article)… сравнили способность трех разных масок останавливать мелкие капли аэрозоля в диапазоне капли 0,2 - 1 мкм, которые как мы знаем достигают нижних отделов дыхательных путей (лёгких) – смотрите вложенную картинку ниже.

Из этих исследований абсолютно ясно следует, что профессиональная маска N95 фильтрует мельчайший аэрозоль и предотвращает перенос частиц вируса от заражённого в ваши альвеолы, однако ЭТО НЕ ГЛАВНОЕ для сглаживания кривой числа инфицированных!!!

Главное, что крупные брызги, которые попадают в носоглотку, могут быть остановлены любым физическим барьером, включая простые медицинские или тряпичные маски.

Сегодня нет ещё достоверных данных о пропорциональном соотношении передачи вируса COVID-19 через крупные капли (брызги при кашле и чихании) и мелкий аэрозоль дыхания. Вот что достоверно, - так это то, что преимущество респираторных масок N95 перед хирургическими масками только для аэрозольной передачи, но если это так, то просто не приближайтесь ко мне ближе чем 1.5 м! и оставьте эти маски для медиков, кто спасает жизни инфицированных.

Однако опыт уже многих стран свидетельствует о том, что передача вируса осуществляется через крупные брызги, поэтому давайте посмотрим на реальную биологию передачи, которая нам прямо подсказывает выход из этого ада на земле.

Вирус SARS-Cov-2, как и почти любой вирус, должен сначала прикрепиться к клеткам человека, затем пролезть в неё и внутри нашей клеточки размножиться.

Вирусный поверхностный белок Spike protein S для SARS-Cov-2 является «ключиком» к нашим клеткам, который должен плотно вставиться в белок - «замок» ACE2 protein (в кириллической литературе АПФ2), рецептор который экспрессируется на поверхности клетки-хозяина = представлен молекулярно.

В норме ACE2 protein – это фермент на поверхности наших клеток, который обычно выполняет защитную функцию в работе сердечно-легочной системы и экспрессируется в более высоких количествах у пожилых людей, у людей с хронической сердечной недостаточностью или с легочной или системной артериальной гипертензией. По иронии природы механический стресс связанный с искусственной вентиляцией лёгких тоже может усиливать экспрессию ACE2 protein (увеличевать их число на поверхности одной клетки).

Если посмотреть сюда https://data.humancellatlas.org/, (https://data.humancellatlas.org/,) то можно узнать, что экспрессия ACE2 клетками легких очень низкая (несколько молекул на одну альвеолярную клетку), при этом ACE2 высоко экспрессируются в некотором типе клеток слизитой оболочки внутреннего носа!!!

А теперь, объединив факт присутствия в большом количестве белков-рецепторов ACE2 на поверхности клеток слизистой внутреннего носа с пониманием механики распространения капель разного размера, приходит понимание, что передача вируса SARS-Cov2 будет происходить в основном через крупные капли от кашля или чихания, которые попадают в носоглотку благодаря своим размерам, а там! – именно в клектах носоглотки и встречают вирус молекулярные замки, которые вирус открывает своим ключиком, чтобы проникнуть и размножиться!!!

Становится очевидно, что этот путь передачи можно эффективно заблокировать простым физическим барьером – обычной тряпкой – поэтому ещё раз прошу ОДЕНЬТЕ ЛЮБУЮ МАСКУ И ОТОЙДИТЕ ОТ МЕНЯ НА 2 МЕТРА.

Именно этот факт https://www.medrxiv.org/conte (https://www.medrxiv.org/conte)…/10.1101/2020.03.05.20030502v1, что COVID-19 первично использует клетки слизистой носа для проникновения и размножения, позволил FDA одобрить самостоятельный забор материала для тестирования из переднего отдела носа, а не глубоко из носоглотки и подтверждает вторую важную рекомендацию – МОЙТЕ РУКИ!

Размножение вируса COVID-19 в клетках слизистой оболочки носоглотки может также дать объяснение положительным тестам в продромальной (бессимптомной) стадии и объяснить почему бессимптомные люди могут передавать вирус.

Именно биология поведения вируса в носоглотке кричит нам: избегайте крупных капель, которые в любом случае не могут попасть в лёгкие, но попадают в верхние дыхательные пути, клетки которых являются идеальным инкубатором для размножения и дальнейшего распространения вируса.

Принимая во внимание баллистику кашля и результаты последних исследований в области биологии передачи вируса SARS-COVID-19 можно утверждать, что любой физический барьер может существенно уменьшить распространение коронавируса от человека к человеку.

Следовательно, хирургические маски, можно даже ваша лыжная маска, бандана или шарф, могут обеспечить реальную защиту. Обязательно выбрасывайте одноразовую маску или стирайте бандану/шарф после использования и не касайтесь наружной поверхности.

В настоящее время существует надежная научная база для того, чтобы закончить спор о масках и строго рекомендовать тотальное использование простых масок.

Тотальное использование простых масок способно сыграть важную роль в ослаблении политики социального блокирования и поможет возобновить ограниченные социальные взаимодействия, что в свою очередь приведет к оживлению экономики.
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Олександр_2015 від 07 Квітня 2020, 14:25:57
Щодо діабетиків, зокрема, то їм ніхто не забороняє гуляти хоч цілодобово в радіусі 2-х км від дому
Тобто постанову Ви не читали...  Там нема згадки ні про діабетиків, ні про осіб з іншими хворобами, яким прогулянки є ЖИТТЄВО НЕОБХІДНИМИ. До речі,  саме особам з ослабленим імунітетом прогулянки конче потрібні.   І, якщо думали про слабкий імунітет, то де згадка про молодих людей, яким медициною офіційно встановлено наявність такої проблеми? Їх не треба захищати?
Ну чому не читав? Я вже цитував раніше:
Цитувати
Особам, які потребують самоізоляції (крім осіб, які хворі на COVID-19) та заявили про неможливість забезпечення піклування про них у період самоізоляції іншими особами, дозволяється відвідування місць торгівлі продуктами харчування, засобами гігієни, лікарськими засобами, медичними виробами, які розміщені на відстані не більше ніж 2 кілометри від місця самоізоляції, за умови використання засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок без клапану видиху.
Тобто, прогулюватись до магазинів та додому на площі 12,5 км - дозволено "нон-стоп" всім, хто потребує самоізоляції (крім осіб, які хворі на COVID-19) та заявив про неможливість забезпечення піклування про них у період самоізоляції іншими особами.

Нижче - показник летальності COVID-19 по захворюванням, з якого випливає, що якраз особи з діабетом та деякими іншими хронічними хворобами мають високі ризики померти від COVID-19 (якщо подхоплять його, вештаючись по вулицям!). Так що відповідна постанова КМУ - правильна (у першому наближенні, звісно).

https://www.worldometers.info/coronavirus/coronavirus-age-sex-demographics/ (https://www.worldometers.info/coronavirus/coronavirus-age-sex-demographics/)
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Олександр_2015 від 07 Квітня 2020, 14:40:18
Як бути тим особам 60+, які ще працюють на тих підприємствах і в тих установах, роботу яких не зупинено ? Звільнятися чи кожен день чекати протокол?
Які саме "установи, роботу яких не зупинено", Ви маєте на увазі? Якщо вони не належать до критичної інфраструктури, то вони повинні бути зупинені:
Цитувати
особи, які досягли 60-річного віку, крім осіб, які здійснюють заходи, пов’язані з недопущенням поширення COVID-19, забезпечують діяльність об’єктів критичної інфраструктури.
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Олександр_2015 від 07 Квітня 2020, 14:43:43
Всесвітня організація охорони здоров’я...
ВОЗ у цій пандемії себе остаточно дискредитувала: показала повну безпорадність, недієздатність і нікчемність. Вони навіть статистику не можуть дати достовірну і показали себе "імпотентами" у критичний час для людства.
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Олександр_2015 від 07 Квітня 2020, 14:50:37
в селі - хата в одному кінці а худобу пасти, сіно заготовлювати, тощо в іншому. То не можна особам 60+
Та будь-ласка:
Цитувати
Особам, які потребують самоізоляції (крім осіб, які хворі на COVID-19) та заявили про неможливість забезпечення піклування про них у період самоізоляції іншими особами, дозволяється двічі на день вигул домашніх тварин.
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Олександр_2015 від 07 Квітня 2020, 14:59:55
Цитувати
17) самовільно залишати місця обсервації (ізоляції).
?
Все верно написано, бо обсервація (ізоляція) - це не самоізоляція:
https://nv.ua/ukr/ukraine/events/observaciya-hto-de-i-skilki-vidpovidi-na-osnovni-pitannya-novini-ukrajini-50079089.html
https://yur-gazeta.com/golovna/primusova-observaciya-kogo-kudi-na-skilki.html
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Перо від 07 Квітня 2020, 15:09:41
По темі: Київ закупив камери для розпізнавання обличчя та температури. Наскільки це законно, коментує Андрій Магера (https://texty.org.ua/fragments/100676/kyyiv-zakupyv-kamery-dlya-rozpiznavannya-oblychchya-ta-temperatury-naskilky-ce-zakonno-komentuye-andrij-mahera/)
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Юрій Васильович від 07 Квітня 2020, 17:59:38
Цитувати
17) самовільно залишати місця обсервації (ізоляції).
?
Все верно написано, бо обсервація (ізоляція) - це не самоізоляція:
https://nv.ua/ukr/ukraine/events/observaciya-hto-de-i-skilki-vidpovidi-na-osnovni-pitannya-novini-ukrajini-50079089.html
https://yur-gazeta.com/golovna/primusova-observaciya-kogo-kudi-na-skilki.html
Юридично це різні міри. Юридично це різні міста ізоляції. Практично відповідальність за залишення міст обсервації і самоізоляції одна. Бо кабмін виписав за
Цитувати
недотримання режиму самоізоляції особу буде притягнуто до адміністративної відповідальності,
Як працює міліція-поліція я знаю не зі ЗМІ, на відміну від Вас. Якби особа на самоізоляції мала можливість безперешкодно гуляти на площі 12,5 км, як Ви визначили, то в постанові не був би виписаний пункт
Цитувати
Особам, які потребують самоізоляції (крім осіб, які хворі на COVID-19) та заявили про неможливість забезпечення піклування про них у період самоізоляції іншими особами, дозволяється відвідування місць торгівлі продуктами харчування, засобами гігієни, лікарськими засобами, медичними виробами, які розміщені на відстані не більше ніж 2 кілометри від місця самоізоляції, за умови використання засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок без клапану видиху.
за яким ходити до крамниці можуть далеко не всі самоізольовані 60+, а тільки ті у кого нема молодших помічників... Та пункт
Цитувати
Особам, які потребують самоізоляції (крім осіб, які хворі на
COVID-19) та заявили про неможливість забезпечення піклування про них у період самоізоляції іншими особами, дозволяється двічі на день вигул домашніх тварин.
за яким вигулювати тваринможуть далеко не всі самоізольовані 60+, а тільки ті у кого нема молодших помічників... При чому, як я вже зазначав і Ви не можете це спростувати, ці обмеження стосуються осіб що не мають ніяких підозр на хворобу і НЕ СТОСУЮТЬСЯ ТИХ, ХТО ВЖЕ МАЄ ТАКІ ОЗНАКИ ТА ЧЕКАЄ РЕЗУЛЬТАТУ АНАЛІЗІВ, а також ОСІБ, ЩО МАЛИ КОНТАКТ (без засобів захисту) З ХВОРИМ.
Цитувати
  ЗЕлений маразм ЗЕленого уряду.
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Юрій Васильович від 07 Квітня 2020, 18:16:54
в селі - хата в одному кінці а худобу пасти, сіно заготовлювати, тощо в іншому. То не можна особам 60+
Та будь-ласка:
Цитувати
Особам, які потребують самоізоляції (крім осіб, які хворі на COVID-19) та заявили про неможливість забезпечення піклування про них у період самоізоляції іншими особами, дозволяється двічі на день вигул домашніх тварин.
Ви, мабуть, худобу не держали....  Там цілий день треба, а не двічі на день по годині.... ;D
Це я навмисно домашніх тварин згадав, щоб Ви "зачепилися" за "вигул". Спрацювало  ;D
Тепер вкажіть де прописано про заготівлю сіна, посадку, прополку, обрізку саджанців, обприскування, внесення добрив?
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Олександр_2015 від 07 Квітня 2020, 18:20:32
Не хочу нікого лякати, але ця пандемія так просто не минеться для людства. Іспанка вбила до 100 млн, але вона була майже в 2 рази менш заразна і майже в 2 рази менш смертельна, ніж COVID-19.

Небезпека COVID-19 в тому, що він дуже підступний, тому що 90% інфікованих безсимптомно сіють скрізь заразу, інші 10% в середньому 2 тижні теж безсимптомно сіють заразу. Смертність COVID-19 на даний момент 21% і це катастрофічно багато!
https://www.worldometers.info/coronavirus/ (https://www.worldometers.info/coronavirus/)
Крім того, у пік епідемії у кожній країні кількість одночасно захворівших на порядок більше, ніж мідична система будь-якої країни може прийняти і обслужити. У кращому випадку рятують одного з десяти, бо банально немає ресурсів, часу, обладнання, лікарів, ліжок (стандартів лікування також немає) і т.ін.

Насправді, на цій застарілій та помилковій діаграмі (див. нижче), COVID-19 за кількістю прогнозованих смертей повинен йти ВІДРАЗУ ПІСЛЯ бубонної чуми (якщо не зупинити його експоненційне зростання)!

(https://scontent.fiev25-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/92280659_642799913176921_7184110238885216256_n.jpg?_nc_cat=101&_nc_sid=1480c5&_nc_ohc=jf5xF9zNfDMAX99Zf6L&_nc_ht=scontent.fiev25-1.fna&oh=0ae5c07dae3a40b4ff24a4a6f8e9b300&oe=5EB2CF06)
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Олександр_2015 від 07 Квітня 2020, 18:29:30
Цитувати
Alexander Melikov
5 квітня о 03:05
Друзья!
У меня подтвердился COVID-19.
Вот уже больше 10 дней я веду интенсивную борьбу с этой премерзопакостной хворью.
И как врач, и как пациент, позволю высказать своё мнение и предостеречь вас от этой дряни.
Скажу сразу - инфекция действительно гадкая..
Появляется внезапно и меняет все на то, что было ДО, и то, что будет ПОСЛЕ.
COVID-19 гораздо ближе, чем вам кажется. Он подошёл уже вплотную к каждому из вас, он скребется зубцами своей короны в вашу входную дверь..
Карантинные меры, которые принимаются сейчас - это не свалившиеся на голову выходные, это не праздник, а повод заняться профилактикой и, возможно, не подхватить эту инфекцию.
Врачи всех специальностей работают в авральном режиме.
Московским правительством и Департаментом здравоохранения проводится колоссальная работа по перепрофилированию стационаров, к чему уже подключены даже федеральные медицинские учреждения.
Стационары уже переполнены, врачи работают на износ.. И падают.. Как упал я.. Падают сильнее меня, как множество моих коллег, находящихся сейчас в больницах с двухсторонними пневмониями на кислородной поддержке.
Прошу вас, проявите благоразумие и не выходите лишний раз из дома!
COVID-19 обладает высоченной контагиозностью.
Пусть, так называемым аэрозольным путем, при чихании и кашле, он улетает недалеко, не более, чем на 1 метр, ибо сам по себе обладает тяжёлым весом. Но он осаживается на поверхностях и ждёт. Ждёт вашего прикосновения. Ждёт, когда потом вы почешете носик или глазик.
И он обязательно дождётся.
Посмотрите на катастрофическую ситуацию в Европе - развитые и цивилизованные страны: Италия, Испания, Франция, Англия...
Посмотрите на количество погибших.
И поймите наконец, что нас ждёт практически тоже самое..
И самое интересное: в свете последних событий, развеян миф, что коронавирус тяжело поражает лишь пожилых людей с кучей хронических заболеваний. Это не так! Сейчас основная масса пациентов в тяжёлом состоянии - это возрастная группа от 30 до 50 лет.
Но мы.. Но ВЫ можете ещё это остановить!
COVID-19 обладает ужасным свойством - практически молниеносно вызывать тяжелейшие двухстороннии пневмонии с вовлечением всех сегментов лёгких, острый респираторный дистресс синдром.
Лечение таких патологий очень тяжёлое и длительное. Да и в случае успешного разрешения этих пневмоний, слишком велик шанс дальнейшей инвалидизации..
Я ни в коем случае не пугаю вас, друзья мои!
Ещё полтора месяца назад я лично не относился к этой пандемии серьёзно.. Скажу честно, относился даже с некоторой иронией..
Но последние несколько недель заставили кардинально изменить свое мнение.
Что я могу посоветовать как врач и как пациент?
Повторю уже крылатую фразу - не выходите без надобности из дома.
Регулярно мойте руки с мылом, пользуйтесь антисептиками на спиртовой основе.
Надевайте маски в магазинах, транспорте и в любых общественных помещениях.
Не трогайте руками лицо. Вот вообще не трогайте. Да, тяжело. Но вы не трогайте.
Обрабатывайте свои гаджеты дезинфецирующими растворами по несколько раз в день.
Как бы ни было смешно - но пользуйтесь резиновыми перчатками.. В тех же магазинах и общественных местах.
А при появлении первых симптомов заболевания, как правило, высокой температуры, сухого кашля - незамедлительно обращайтесь к врачу!
Берегите себя и близких, будьте благоразумны.
Ну а я пошёл пить очередную порцию уже опротивевших таблеток.
Бой продолжается...

#covid19 #covid

Цитувати
07.04.20 14:35 В Україні вже 172 медики захворіли на COVID-19, - МОЗ
https://censor.net.ua/ua/news/3187326/v_ukrayini_vje_172_medyky_zahvorily_na_covid19_moz

Цитувати
“Ридала і благала забрати в лікарню”: киянка розповіла, як її чоловік помер від коронавірусу (фото)
Днями у Києві від коронавірусу помер 30-річний Кирило В’юшин. Його дружина Валерія у своєму Інстаграмі від першого до останнього дня розповідала, як перебігає хвороба і як чоловіка рятують медики.
[url]http://vk-kp.info/novyny-ukrainy-ta-svitu/16146-rydala-i-blahala-zabraty-v-likarniu-kyianka-rozpovila-iak-ii-cholovik-pomer-vid-koronavirusu-foto?fbclid=IwAR2O3CcrMfbWlyJBwm4TDtiA25b-1REEQdenqSuvbY8GIUnFMBKDOs-krsk[/url] ([url]http://vk-kp.info/novyny-ukrainy-ta-svitu/16146-rydala-i-blahala-zabraty-v-likarniu-kyianka-rozpovila-iak-ii-cholovik-pomer-vid-koronavirusu-foto?fbclid=IwAR2O3CcrMfbWlyJBwm4TDtiA25b-1REEQdenqSuvbY8GIUnFMBKDOs-krsk[/url])
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Юрій Васильович від 07 Квітня 2020, 18:41:58
Лікарі один за одним пояснюють, що маски на порожніх вулицях, то дурня...
Ці лікарі - невігласи.
В даному випадку Ви більший невіглас. Я не хочу витрачати час на цитування... Ви не врахували обставину "на порожніх вулицях". Ви міркуєте як мешканець мегаполісу.  А поліція складає протоколи у містечках з 10 тис. мешканців на порожніх вулицях. Там і в до карантинний час кількість перехожих 1 людина за 2 години. А зараз і поготів. Бо нормальні люди розуміють ступінь небезпеки цього вірусу і без потреби не вештаються. А носіння маски постійно шкодить здоров'ю навіть здорової людини.
Приклади того, що ступінь небезпеки для людства жахлива, можна не наводити. Це тут ніким не заперечується. Але це не є виправданням ЗЕленого маразму ЗЕленого уряду.

Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Юрій Васильович від 07 Квітня 2020, 18:56:21
От Вам відповідь чому запроваджують маразм.
Цитувати
"Мы понимаем, что если бы в парках придерживались тех вещей, которые мы пропагандируем: чтобы был социальный разрыв, чтобы не контактировали, их можно было бы разрешить. К сожалению, ситуация не такая. К сожалению, мы еще не можем дорасти до того уровня сознания, когда предлагают воздержаться от контактов - и мы будем воздерживаться от контактов. Только суровые ограничительные меры позволяют нам, нашим людям, воздержаться от контактов и прервать цепочку инфекции", - сказал Виктор Ляшко.

Чиновник сказал, что с детьми гулять можно, но не в парках.
https://www.rbc.ua/rus/styler/pochemu-nelzya-gulyat-parke-detmi-karantine-1586240894.html (https://www.rbc.ua/rus/styler/pochemu-nelzya-gulyat-parke-detmi-karantine-1586240894.html)
Бо "в нас люди дурні".  Старий совковий принцип "бей своих, чтоб чужие боялись.
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Юрій Васильович від 07 Квітня 2020, 19:08:19
Тільки що президент заявив, що мер Запоріжжя (в Україні нема посади "мер"  ;D  ) порушив постанову. А постанова вже з'явилася на сайті ВР і тролейбусів і трамваїв у ній так і нема. Тепер, після ПКМУ № 255,  нема... Раніше були. То "мер" винен? Чи постанову правити треба.
ЗЕлений маразм ЗЕленого уряду.
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Юрій Васильович від 07 Квітня 2020, 19:19:17
Як бути тим особам 60+, які ще працюють на тих підприємствах і в тих установах, роботу яких не зупинено ? Звільнятися чи кожен день чекати протокол?
Які саме "установи, роботу яких не зупинено", Ви маєте на увазі? Якщо вони не належать до критичної інфраструктури, то вони повинні бути зупинені:
Криворіжський металургійний, наприклад. Був сюжет, як там перепустки для проїзду видавали.
Цитувати
об’єкти критичної інфраструктури - підприємства та установи (незалежно від форми власності) таких галузей, як енергетика, хімічна промисловість, транспорт, банки та фінанси, інформаційні технології та телекомунікації (електронні комунікації), продовольство, охорона здоров’я, комунальне господарство, що є стратегічно важливими для функціонування економіки і безпеки держави, суспільства та населення.
https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/563-2016-п (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/563-2016-п) Не бачу там металургії...
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Юрій Васильович від 07 Квітня 2020, 19:43:29
Цитувати
Фракція партії "Голос" у Верховній Раді вимагає змінити постанову уряду про обмежувальні заходи у зв’язку з епідемією коронавірусу, зокрема, дозволити прогулянки парками

Джерело: пресслужба партії "Голос",  народний депутат фракції, перший заступник голови комітету ВР з питань правоохоронної діяльності Андрій Осадчук

Деталі: Депутати "Голосу" Андрій Осадчук та Ярослав Юрчишин розробили зміни до постанови уряду. Ці уточнення, за задумом депутатів, мають виправити помилки, яких припустився Кабмін, та зроблять обмежувальні правила більш зрозумілими, ефективними і менш шкідливими.

Депутати пропонують:

    дозволити прогулянки в парках і скверах групами удвох, якщо ці особи проживають разом, та або супроводження дитини в парках до 14 років;
    дозволити прогулянки вулицями групам людей, які проживають разом;
    встановити соціальну дистанцію для людей, що не проживають разом, у 1,5 м в громадських місцях як правило поведінки;
    дозволити перевезення працівників закладів охорони здоров’я та підприємств ключової інфраструктури без попереднього погодження з Нацполіцією;
    забезпечити піклування і щотижневу доставку продуктів та речей першої необхідності громадянам, що досягли 60-річного віку, та за якими нема кому доглядати й піклуватися;
    передбачити, що необхідність самоізоляції через підозру щодо особи на інфікування COVID-19 має встановлювати лише лікар;
    збільшити вік з 14 до 16 років осіб, переміщення яких до обсервації здійснюється у супроводі когось з дорослих відповідно до закону.

Пряма мова Осадчука: "Дії влади сьогодні виглядають суперечливими, хаотичними та вкрай неефективними.

Ці дії не лише обурили громадськість та обмежили громадян у їхніх законних правах, але й позбавили поліцію можливості їх ефективно контролювати.

Чинні правила ведуть до вибіркового правосуддя, зловживань і втрати довіри до інституцій. Їх потрібно негайно вдосконалювати.


Тож, якщо влада нині не здатна визнати помилки і напрацьовувати фахові та вчасні рішення, ми раді допомогти їй. Саме тому ми з колегами й розробили і направили до Кабінету міністрів проект змін до постанови про карантин".
https://www.pravda.com.ua/news/2020/04/7/7246883/ (https://www.pravda.com.ua/news/2020/04/7/7246883/)

Андрій Осадчук
Цитувати
У 1988—1993 роках навчався в Інституті міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка, спеціальність «міжнародне право».
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Олександр_2015 від 07 Квітня 2020, 21:41:57
Лікарі один за одним пояснюють, що маски на порожніх вулицях, то дурня...
Ці лікарі - невігласи.
В даному випадку Ви більший невіглас. Я не хочу витрачати час на цитування... Ви не врахували обставину "на порожніх вулицях". Ви міркуєте як мешканець мегаполісу.  А поліція складає протоколи у містечках з 10 тис. мешканців на порожніх вулицях. Там і в до карантинний час кількість перехожих 1 людина за 2 години. А зараз і поготів. Бо нормальні люди розуміють ступінь небезпеки цього вірусу і без потреби не вештаються. А носіння маски постійно шкодить здоров'ю навіть здорової людини.
Приклади того, що ступінь небезпеки для людства жахлива, можна не наводити. Це тут ніким не заперечується. Але це не є виправданням ЗЕленого маразму ЗЕленого уряду.
Ні, невігласи ті, хто не носить маску навіть на порожніх вулицях. Бо справа не у якомусь ОРВІ, яке може статись через це (а скоріше, його не буде), а в тому, що тим самим виробляється звичка не торкатися обличчя, коли прийде час "Х". А він прийде. Яка різниця, скільки людей у містечку і на вулиці? Вірус все рівно добереться до самого глухого села. Питання тільки у часі. Тут саме той випадок, коли краще перестрахуватись, оскільки небезпека дуже висока. Тим більше, що це на період карантину, а не назавжди.
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Олександр_2015 від 07 Квітня 2020, 22:04:43
От Вам відповідь чому запроваджують маразм.
Цитувати
"Мы понимаем, что если бы в парках придерживались тех вещей, которые мы пропагандируем: чтобы был социальный разрыв, чтобы не контактировали, их можно было бы разрешить. К сожалению, ситуация не такая. К сожалению, мы еще не можем дорасти до того уровня сознания, когда предлагают воздержаться от контактов - и мы будем воздерживаться от контактов. Только суровые ограничительные меры позволяют нам, нашим людям, воздержаться от контактов и прервать цепочку инфекции", - сказал Виктор Ляшко.

Чиновник сказал, что с детьми гулять можно, но не в парках.
https://www.rbc.ua/rus/styler/pochemu-nelzya-gulyat-parke-detmi-karantine-1586240894.html (https://www.rbc.ua/rus/styler/pochemu-nelzya-gulyat-parke-detmi-karantine-1586240894.html)
Бо "в нас люди дурні".  Старий совковий принцип "бей своих, чтоб чужие боялись.
Все вірно він сказав. 90% українців - віруючі (схильні до патерналізму, ірраціональності, некритичного мислення та містицизму). Ця незбагненна цифра і є причиною більшості наших негараздів. Ну і, звісно, немалий відсоток "совків" та просто неосвічених, які розуміють тільки силу і ніколи не жили по закону, нікому не вірять, нічого не розуміють, багато з конспирологічним мисленням.
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Олександр_2015 від 07 Квітня 2020, 22:10:20
Тільки що президент заявив, що мер Запоріжжя (в Україні нема посади "мер"  ;D  ) порушив постанову. А постанова вже з'явилася на сайті ВР і тролейбусів і трамваїв у ній так і нема. Тепер, після ПКМУ № 255,  нема... Раніше були. То "мер" винен? Чи постанову правити треба.
ЗЕлений маразм ЗЕленого уряду.
Не розумію, про що Ви? Голова Запоріжжя знав, що "рекомендовано заборонити роботу транспорту, окрім трамваїв і тролейбусів", але все одно вирішив, що "великі автобуси, маршрутки, трамваї та тролейбуси будуть працювати, як і раніше". То він не порушник?
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Олександр_2015 від 07 Квітня 2020, 22:26:59
Як бути тим особам 60+, які ще працюють на тих підприємствах і в тих установах, роботу яких не зупинено ? Звільнятися чи кожен день чекати протокол?
Які саме "установи, роботу яких не зупинено", Ви маєте на увазі? Якщо вони не належать до критичної інфраструктури, то вони повинні бути зупинені:
Криворіжський металургійний, наприклад. Був сюжет, як там перепустки для проїзду видавали.
Цитувати
об’єкти критичної інфраструктури - підприємства та установи (незалежно від форми власності) таких галузей, як енергетика, хімічна промисловість, транспорт, банки та фінанси, інформаційні технології та телекомунікації (електронні комунікації), продовольство, охорона здоров’я, комунальне господарство, що є стратегічно важливими для функціонування економіки і безпеки держави, суспільства та населення.
https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/563-2016-п (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/563-2016-п) Не бачу там металургії...
У ПКМУ № 211 це питання вирішено також:
Цитувати
особи, які досягли 60-річного віку, крім осіб, які здійснюють заходи, пов’язані з недопущенням поширення COVID-19, забезпечують діяльність об’єктів критичної інфраструктури.
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Олександр_2015 від 07 Квітня 2020, 22:38:37
Цитувати
Фракція партії "Голос" у Верховній Раді вимагає змінити постанову уряду про обмежувальні заходи у зв’язку з епідемією коронавірусу, зокрема, дозволити прогулянки парками

Джерело: пресслужба партії "Голос",  народний депутат фракції, перший заступник голови комітету ВР з питань правоохоронної діяльності Андрій Осадчук

Деталі: Депутати "Голосу" Андрій Осадчук та Ярослав Юрчишин розробили зміни до постанови уряду. Ці уточнення, за задумом депутатів, мають виправити помилки, яких припустився Кабмін, та зроблять обмежувальні правила більш зрозумілими, ефективними і менш шкідливими.

Депутати пропонують:

    дозволити прогулянки в парках і скверах групами удвох, якщо ці особи проживають разом, та або супроводження дитини в парках до 14 років;
    дозволити прогулянки вулицями групам людей, які проживають разом;
    встановити соціальну дистанцію для людей, що не проживають разом, у 1,5 м в громадських місцях як правило поведінки;
    дозволити перевезення працівників закладів охорони здоров’я та підприємств ключової інфраструктури без попереднього погодження з Нацполіцією;
    забезпечити піклування і щотижневу доставку продуктів та речей першої необхідності громадянам, що досягли 60-річного віку, та за якими нема кому доглядати й піклуватися;
    передбачити, що необхідність самоізоляції через підозру щодо особи на інфікування COVID-19 має встановлювати лише лікар;
    збільшити вік з 14 до 16 років осіб, переміщення яких до обсервації здійснюється у супроводі когось з дорослих відповідно до закону.

Пряма мова Осадчука: "Дії влади сьогодні виглядають суперечливими, хаотичними та вкрай неефективними.

Ці дії не лише обурили громадськість та обмежили громадян у їхніх законних правах, але й позбавили поліцію можливості їх ефективно контролювати.

Чинні правила ведуть до вибіркового правосуддя, зловживань і втрати довіри до інституцій. Їх потрібно негайно вдосконалювати.


Тож, якщо влада нині не здатна визнати помилки і напрацьовувати фахові та вчасні рішення, ми раді допомогти їй. Саме тому ми з колегами й розробили і направили до Кабінету міністрів проект змін до постанови про карантин".
https://www.pravda.com.ua/news/2020/04/7/7246883/ (https://www.pravda.com.ua/news/2020/04/7/7246883/)

Андрій Осадчук
Цитувати
У 1988—1993 роках навчався в Інституті міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка, спеціальність «міжнародне право».
Утопія, популізм, дурість і безвідповідальність, бо коли багато "груп людей, які проживають разом"  вийдуть нарешті у парк, то це вже буде "народне гуляння", а наслідок його - десятки чи сотні тисяч трупів у перспективі. Приклад з Італією ще нікого нічому не навчив? Незабаром ми ще маски і рукавички ще будемо носити у своїх квартирах, бо будемо жити з хворими членами сім'ї, які будуть ізольовані у своїх кімнатах:
Цитувати
Хворий на коронавірус у вас вдома. Що робити та як захистити себе?
https://shotam.info/khvoryy-na-koronavirus-u-vas-vdoma-shcho-robyty-ta-iak-zakhystyty-sebe/?fbclid=IwAR3vujKnYrQb9_I9fV0UkdBZNctLUIfV9uRmFX22-6jpE3t-8U9abFmYh_Q (https://shotam.info/khvoryy-na-koronavirus-u-vas-vdoma-shcho-robyty-ta-iak-zakhystyty-sebe/?fbclid=IwAR3vujKnYrQb9_I9fV0UkdBZNctLUIfV9uRmFX22-6jpE3t-8U9abFmYh_Q)
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Олександр_2015 від 08 Квітня 2020, 00:03:44
Цитувати
Рекомендації

Запровадити в Україні режим надзвичайного стану з дотриманням наступних вимог:
Ініціювати належну правову процедуру введення режиму надзвичайного стану, забезпечивши парламентське обговорення законопроекту про режим надзвичайного стану;
Ініціювати участь громадськості, правових експертів та правозахисників в обговоренні можливих обмежень прав людини;
В Указі Президента України про введення надзвичайного стану, затвердженому Верховною Радою України передбачити лише ті заходи, які будуть спрямовані на боротьбу з пандемією коронавірусу;
Встановити гарантії заборони органам безпеки зловживати своїми повноваженнями в умовах надзвичайного стану, зокрема, не дозволяти несанкціоновані судом обшуки, конфіскацію майна та встановлення стеження за допомогою телекомунікаційних систем;
В Указі Президента України про введення надзвичайного стану, затвердженому Верховною Радою України, виробити конкретний понятійний апарат, який діятиме під час протиепідеміологічних заходів («громадське місце», «особисті засоби захисту» тощо), таким чином усунувши правову невизначеність.
2. Послабити вимоги самоізоляції для осіб старших за шістдесят років, дозволивши їм щоденні піші прогулянки тривалістю до однієї години та можливість відвідувати продуктові магазини та аптеки три рази на тиждень;

3. Дозволити всім відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових та прибережних зон для одиночних піших прогулянок та одиночного заняття спортом;

4. Скасувати обов’язок мати при собі документи, що посвідчують особу, громадянство чи спеціальний статус під час виходу на вулицю.
http://khpg.org/index.php?id=1586221405&fbclid=IwAR2VIMyL6o6JSBGhrSbPfjP3oXFbZx1oZWKbXaIiHB4ZvAq7YlGkFW8R2tI (http://khpg.org/index.php?id=1586221405&fbclid=IwAR2VIMyL6o6JSBGhrSbPfjP3oXFbZx1oZWKbXaIiHB4ZvAq7YlGkFW8R2tI)

Начебто разумно.
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Юрій Васильович від 08 Квітня 2020, 01:02:17
У ПКМУ № 211 це питання вирішено також:
Цитувати
особи, які досягли 60-річного віку, крім осіб, які здійснюють заходи, пов’язані з недопущенням поширення COVID-19, забезпечують діяльність об’єктів критичної інфраструктури.
Що Ви дурника "включаєте"? В процитованому переліку об’єктів критичної інфраструктури нема металургійних комбінатів.
Їх можна віднести до підприємств, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави.  Роз'яснення, що використане, послається на ПКМУ, а вже є й закон:

Цитувати
Стаття 6. Об’єкти критичної інфраструктури

1. До об’єктів критичної інфраструктури можуть бути віднесені підприємства, установи та організації незалежно від форми власності, які:

1) провадять діяльність та надають послуги в галузях енергетики, хімічної промисловості, транспорту, інформаційно-комунікаційних технологій, електронних комунікацій, у банківському та фінансовому секторах;

2) надають послуги у сферах життєзабезпечення населення, зокрема у сферах централізованого водопостачання, водовідведення, постачання електричної енергії і газу, виробництва продуктів харчування, сільського господарства, охорони здоров’я;

3) є комунальними, аварійними та рятувальними службами, службами екстреної допомоги населенню;

4) включені до переліку підприємств, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави;

5) є об’єктами потенційно небезпечних технологій і виробництв.
https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2163-19 Який вже використано в іншому роз'ясненні від КМУ.
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Юрій Васильович від 08 Квітня 2020, 01:19:29
Ні, невігласи ті, хто не носить маску навіть на порожніх вулицях. Бо справа не у якомусь ОРВІ, яке може статись через це (а скоріше, його не буде), а в тому, що тим самим виробляється звичка не торкатися обличчя, коли прийде час "Х". А він прийде.
Навпаки. Носіння маски довгий час призводиить до потреби торкатися обличчя, поправляючи маску. На якій, якщо людина вже безсимптомний носій, яких у нас ніхто майже не виявляв бо тестів бракувало, вже буде накопичено вологу з вмістом вірусу. Потім з рук він піде по предметам, до яких ці руки торкатимуться.
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Юрій Васильович від 08 Квітня 2020, 01:25:10
Цитувати
Чиновник сказал, что с детьми гулять можно, но не в парках.
Все вірно він сказав.
Дурню він сказав. Де дітям небезпечніше, в парках чи на вулиці?
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Юрій Васильович від 08 Квітня 2020, 01:35:43
Не розумію, про що Ви? Голова Запоріжжя знав, що "рекомендовано заборонити роботу транспорту, окрім трамваїв і тролейбусів", але все одно вирішив, що "великі автобуси, маршрутки, трамваї та тролейбуси будуть працювати, як і раніше". То він не порушник?
Великі автобуси та маршрутки - дозволено
Цитувати
працівників закладів та установ незалежно від форми власності, які забезпечують охорону здоров’я, продовольче забезпечення, урядування та надання найважливіших державних послуг, енергозабезпечення, водозабезпечення, зв’язок та комунікації, фінансові та банківські послуги, функціонування інфраструктури транспортного забезпечення, сфери оборони, правопорядку та цивільного захисту, об’єктів критичної інфраструктури, які мають безперервний промисловий цикл, за умови забезпечення водіїв та пасажирів під час таких перевезень засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками, у тому числі виготовленими самостійно, в межах кількості місць для сидіння, передбаченої технічною характеристикою транспортного засобу або визначеної в реєстраційних документах на цей транспортний засіб, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Юрій Васильович від 08 Квітня 2020, 02:06:33
Утопія, популізм, дурість і безвідповідальність, бо коли багато "груп людей, які проживають разом"  вийдуть нарешті у парк, то це вже буде "народне гуляння", а наслідок його - десятки чи сотні тисяч трупів у перспективі.
Якщо б Ви ууважно читали, то там групи це дві особи. Що й зараз дозволено на вулицях. Чому не можна у парках великої площі? До речі по ТВ показують як у Києві парки охороняють великими силами поліції. То встановіть пропускний режим, як у крамницях, і не запускайте зайвих. Принаймні можна було б самим дорослим заборонити. А тим що супроводжують на прогулянку дітей  дозволити. Думати ж треба. А в нас збереглося ще з часів СРСР, думають не про людей, а про те, як ними простіше міліції-поліції керувати. Приклад - ходити по двоє. Пропозиція " дозволити прогулянки вулицями групам людей, які проживають разом" ні як не порушує   протиепідемічних заходів. Сім'я з 3-х 4-х осіб, що живуть разом і контактують у квартирі, повинна на вулиці ділитися на частини. Це щоб поліції не робити зайвих рухів. Наявність документів обов'язкова. Йдуть четверо - перевір. Чужі - протокол, сім'я - хай ідуть.
Незабаром ми ще маски і рукавички ще будемо носити у своїх квартирах, бо будемо жити з хворими членами сім'ї, які будуть ізольовані у своїх кімнатах:
Будемо. Найбільш образливо буде тим 60+, які сидітимуть вдома і отримають вірус від працюючих молодих. Такі випадки вже є.
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Юрій Васильович від 08 Квітня 2020, 02:24:53
Начебто разумно.
А я Вам два дні не про те саме? 4-й пункт рекомендацій зайвий. В умовах надзвичайного стану це не повинно "напрягати". 
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Юрій Васильович від 08 Квітня 2020, 08:53:02
Цитувати
Станом на 6 квітня лише у 32 випадках із 420 суди підтримали поліцію та оштрафували українців за порушення правил карантину.

Джерело: аналіз адвокатського об'єднання OK Legal

Деталі: Адвокати порахували, що станом на 6 квітня в Єдиний державний реєстр судових рішень було внесено 402 постанови судів про притягнення осіб до адміністративної відповідальності за порушення правил карантину.

З них:

212 постановами – матеріали справи повернуто до ВП ГУНП для доопрацювання, оскільки протоколи про адміністративне правопорушення не відповідали вимогам Кодексу України про адмінпорушення;

10 постановами – матеріали справи направлені за належною підсудністю. 

106 постановами – закрито провадження по справі стосовно особи у зв`язку з відсутністю складу адміністративного правопорушення або в зв`язку з відсутністю події та складу адміністративного правопорушення

7 постановами – закрито провадження у зв`язку з малозначністю скоєного правопорушення.

10 постановами – осіб звільнено від адміністративної відповідальності за малозначністю, обмежившись усним зауваженням, закривши провадження в справі.

32 постановами – осіб визнано винним у скоєнні адміністративного правопорушення.
https://www.pravda.com.ua/news/2020/04/7/7246918/ (https://www.pravda.com.ua/news/2020/04/7/7246918/)
Аналіз постанов по 44-3 КУпАП https://docs.google.com/document/d/10WAKFmcTJsQMwvQJ6fPWwy53awKTSXkncg8SwM6Ujbw/edit (https://docs.google.com/document/d/10WAKFmcTJsQMwvQJ6fPWwy53awKTSXkncg8SwM6Ujbw/edit)
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Юрій Васильович від 08 Квітня 2020, 09:20:52
Уряд Роз’яснення щодо обмежень на період карантину для людей від 60 років (https://www.kmu.gov.ua/news/rozyasnennya-shchodo-obmezhen-na-period-karantinu-dlya-lyudej-starshih-60-rokiv)
(click to show/hide)
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Юрій Васильович від 08 Квітня 2020, 10:21:58
Уряд Роз’яснення щодо обмежень на період карантину для людей від 60 років
Цитувати
Чи можна людям 60 років та більше виходити на вулицю?

Люди від 60 років зараз мають перебувати вдома. Також вони мають утримуватися від контактів з іншими особами, окрім тих, з якими вони спільно проживають.
Тобто людям, які потребують щоденних прогулянок за станом здоров'я, виходити не можна (роз'яснення 100% відповідає  тексту постанови). Сидіть вдома - зменшуйте свій імунітет на радість вірусу. Вам пощастило, якщо маєте тваринку. Тваринці дозволено Вас вигуляти   ;D Якщо добре себе вестимите, то вона Вас, навіть, у парк виведе (на заздрість Вашому сусіду) ;D  А, якщо Ви самітні, то сходите у крамницю, тільки не далі ніж на 2 км. Що, за 3 км є значно дешевше? Та Ви нахаба, не цінуєте "піклування" уряду! Отримуйте штраф 17 000 грн.!  Більше не виходитимите, бо не буде за що скуплятися...

Цитувати
Крім того, у вас є можливість звернутися до Управління (відділу) соціального захисту населення за місцем проживання. Уряд доручив обласним державним адміністраціям вжити додаткових заходів до виявлення та обслуговування одиноких осіб, які перебувають на самоізоляції, та організувати належний соціальний супровід. Це, зокрема, стосується придбання та доставки продуктів харчування та ліків соціальними працівниками.
Ага... В нас же кількість соціальних працівників в рази більше за кількість самотніх 60+...  Ще й безкоштовно раз чи два дадуть хліб дешевих сортів та макарошок (дуже "корисно" діабетикам).

Цитувати
Я пенсіонер. Як я зможу оплатити комунальні послуги?

Крім того, найближчими днями Урядом буде прийнято рішення щодо можливості оплати житлово-комунальних послуг через уповноважені банки та Укрпошту. Громадяни, які отримують пенсії та грошові допомоги через банківські установи, зможуть дистанційно сплачувати за спожиті житлово-комунальні послуги. Для цього вони мають зареєструється у системі дистанційного обслуговування або зателефонувати на «гарячу» лінію банку і надати інформацію про перелік ЖКП, які бажають оплатити дистанційно, та необхідні дані для оплати послуг з їх рахунків.

Одержувачі пенсій та грошових допомог також зможуть оплачувати житлово-комунальних послуги безпосередньо у листоноші під час отримання пенсії та грошової допомоги, або замовивши відповідну послугу, зокрема, телефоном.
Побачимо...

Цитувати
Як я захищений від звільнення, якщо мені більше 60 років?

Відповідно до законодавства, звільнення у період дії карантину заборонено. Працівник може претендувати на відпустки — оплачувану або без збереження заробітної плати, або на дистанційну роботу. Якщо вас відправили у неоплачувану відпустку (простій), то держава планує оплачувати вам 2/3 тарифної ставки окладу на період карантину.
Планує? Скільки чекати?
Цитувати
Якщо мені більше 60 років, чи можу я їздити на власному авто на дачу чи до іншого місця самоізоляції?

Рекомендовано вибрати одне місце ізоляції і не змінювати його до 24 квітня. Однак, якщо ви вирішите разово поїхати на дачу приватним авто, бо вибрали саме її місцем ізоляції — ви можете це зробити.
Якщо РЕКОМЕНДОВАНО,  то можно й не раз. Але  постанова про це мовчить, а роз'яснення не є нормативним актом.
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Юрій Васильович від 08 Квітня 2020, 11:55:17
в селі - хата в одному кінці а худобу пасти, сіно заготовлювати, тощо в іншому. То не можна особам 60+
Та будь-ласка:
Цитувати
Особам, які потребують самоізоляції (крім осіб, які хворі на COVID-19) та заявили про неможливість забезпечення піклування про них у період самоізоляції іншими особами, дозволяється двічі на день вигул домашніх тварин.
Ви, мабуть, худобу не держали....  Там цілий день треба, а не двічі на день по годині.... ;D
Це я навмисно домашніх тварин згадав, щоб Ви "зачепилися" за "вигул". Спрацювало  ;D
Тепер вкажіть де прописано про заготівлю сіна, посадку, прополку, обрізку саджанців, обприскування, внесення добрив?
Роз'яснено
Цитувати
Чи можна людям 60 років та більше виходити на вулицю?
Люди від 60 років зараз мають перебувати вдома. Також вони мають утримуватися від контактів з іншими особами, окрім тих, з якими вони спільно проживають.
НЕ МОЖНА.  Тобто, якщо по траву треба їздити за село, то або хай кролі виздихають, або випусти їх на волю, або забий та з'їж.
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Юрій Васильович від 08 Квітня 2020, 12:05:36
Щодо діабетиків, зокрема, то їм ніхто не забороняє гуляти хоч цілодобово в радіусі 2-х км від дому окрім скверів/парків/лісопарків (у масці, з документами і на відстані від інших людей, можна навіть по двоє).
А кабмін так не думає
Цитувати
Чи можна людям 60 років та більше виходити на вулицю?
Люди від 60 років зараз мають перебувати вдома. Також вони мають утримуватися від контактів з іншими особами, окрім тих, з якими вони спільно проживають.
Що і встановлює постанова.
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Юрій Васильович від 08 Квітня 2020, 14:11:49
Лікарі один за одним пояснюють, що маски на порожніх вулицях, то дурня...
Ці лікарі - невігласи.
В даному випадку Ви більший невіглас. Я не хочу витрачати час на цитування... Ви не врахували обставину "на порожніх вулицях". Ви міркуєте як мешканець мегаполісу.  А поліція складає протоколи у містечках з 10 тис. мешканців на порожніх вулицях. Там і в до карантинний час кількість перехожих 1 людина за 2 години. А зараз і поготів. Бо нормальні люди розуміють ступінь небезпеки цього вірусу і без потреби не вештаються. А носіння маски постійно шкодить здоров'ю навіть здорової людини.
Приклади того, що ступінь небезпеки для людства жахлива, можна не наводити. Це тут ніким не заперечується. Але це не є виправданням ЗЕленого маразму ЗЕленого уряду.
Ні, невігласи ті, хто не носить маску навіть на порожніх вулицях. Бо справа не у якомусь ОРВІ, яке може статись через це (а скоріше, його не буде), а в тому, що тим самим виробляється звичка не торкатися обличчя, коли прийде час "Х". А він прийде. Яка різниця, скільки людей у містечку і на вулиці? Вірус все рівно добереться до самого глухого села. Питання тільки у часі. Тут саме той випадок, коли краще перестрахуватись, оскільки небезпека дуже висока. Тим більше, що це на період карантину, а не назавжди.
Не просто лікар, а лікар що навчає інших лікарів
Цитувати
На эти вопросы ответил Ярослав Першегуба, врач общей гигиены, старший преподаватель кафедры общественного здоровья Национальной медицинской академии последипломного образования им. П. Л. Шупика.
Цитувати
если людей на улице нет, в принципе маску можно снимать. Однако, выходя в магазин, оденьте маску, но при условии, что руками вы ничего не трогали по дороге (ручки дверей, перила в транспорте) и они чистые. Если этого избежать невозможно, маску лучше не снимать от самого дома.
https://www.segodnya.ua/lifestyle/wellness/kogda-v-ukrainu-mozhet-priyti-vtoraya-volna-koronavirusa-intervyu-s-vrachom-obshchey-gigieny-1426588.html (https://www.segodnya.ua/lifestyle/wellness/kogda-v-ukrainu-mozhet-priyti-vtoraya-volna-koronavirusa-intervyu-s-vrachom-obshchey-gigieny-1426588.html)
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: alexalex від 08 Квітня 2020, 18:50:51
      Условия карантина в Украине противоречат сразу пяти статьям Конституции, – юристы                                   
Цитувати
      Речь идет о статье 33 Конституции и статье 12 закона “О свободе передвижения и свободном выборе места проживания в Украине”.     условия карантина противоречат еще трем статьям Конституции. Это: право на свободу мирных собраний (ст. 39), право на проведение и участие в религиозных мероприятиях (ст. 35) и право на свободу предпринимательской деятельности (ст. 42).
https://bykvu.com/ru/bukvy/uslovija-karantina-v-ukraine-protivorechat-srazu-pjati-statjam-konstitucii-juristy/

Почти каждый штраф за нарушение карантина можно будет обжаловать, – адвокат
Цитувати
  Полицейские могут угрожать штрафом за отсутствие маски и других средств защиты. На это гражданин может возразить, что не смог получить обязательные бесплатные средства защиты, как это предусматривает статья 20 закона «Об обеспечении санитарного и эпидемического благополучия населения». новые ограничения не действуют в таких зонах, как «тротуар», «улица» или «лес. Этой лазейкой можно воспользоваться, чтобы отстоять свои права в условиях необъявленного чрезвычайного положения.
https://bykvu.com/ru/bukvy/klichko-narushiteli-karantina-v-kieve-uplatili-bolee-90-tys-grn-shtrafov/



Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Юрій Васильович від 08 Квітня 2020, 20:30:47
Почти каждый штраф за нарушение карантина можно будет обжаловать, – адвокат
Цитувати
  Полицейские могут угрожать штрафом за отсутствие маски и других средств защиты. На это гражданин может возразить, что не смог получить обязательные бесплатные средства защиты, как это предусматривает статья 20 закона «Об обеспечении санитарного и эпидемического благополучия населения». новые ограничения не действуют в таких зонах, как «тротуар», «улица» или «лес. Этой лазейкой можно воспользоваться, чтобы отстоять свои права в условиях необъявленного чрезвычайного положения.
https://bykvu.com/ru/bukvy/klichko-narushiteli-karantina-v-kieve-uplatili-bolee-90-tys-grn-shtrafov/
Нема там такого.
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Юрій Васильович від 08 Квітня 2020, 20:36:50
      Условия карантина в Украине противоречат сразу пяти статьям Конституции, – юристы                                   
Цитувати
По словам юриста, власти также нарушили статью 68 Конституции Украины, которая гласит, что “незнание законов не освобождает от ответственности”. Но эта же статья и не обязывает гражданина знать другие нормативно-правовые акты, в том числе решения Кабмина или местных властей (даже если они касаются борьбы с распространением коронавируса). Как объяснил Шульгин, несмотря на эту норму Конституции, в Украине позволили штрафовать граждан на 17-34 тыс. гривен за нарушение даже предписаний местных властей, о существовании которых человек может и не догадываться.
Це не варте уваги. Популизм.
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Олександр_2015 від 08 Квітня 2020, 21:28:24
У ПКМУ № 211 це питання вирішено також:
Цитувати
особи, які досягли 60-річного віку, крім осіб, які здійснюють заходи, пов’язані з недопущенням поширення COVID-19, забезпечують діяльність об’єктів критичної інфраструктури.
Що Ви дурника "включаєте"? В процитованому переліку об’єктів критичної інфраструктури нема металургійних комбінатів...
Немає у мене такої "звички". Просто не зорієнтувався.
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Олександр_2015 від 08 Квітня 2020, 21:32:34
Ні, невігласи ті, хто не носить маску навіть на порожніх вулицях. Бо справа не у якомусь ОРВІ, яке може статись через це (а скоріше, його не буде), а в тому, що тим самим виробляється звичка не торкатися обличчя, коли прийде час "Х". А він прийде.
Навпаки. Носіння маски довгий час призводиить до потреби торкатися обличчя, поправляючи маску. На якій, якщо людина вже безсимптомний носій, яких у нас ніхто майже не виявляв бо тестів бракувало, вже буде накопичено вологу з вмістом вірусу. Потім з рук він піде по предметам, до яких ці руки торкатимуться.
"Поправляти маску" - це не "торкатись обличчя". До того ж, на зовнішній поверхні маски у носія вірусів їх буде набагато менше, ніж на внутрішній. А от якщо "носій" буде "чухати носа", то вірусів на руках буде в мільярди раз більше.
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Олександр_2015 від 08 Квітня 2020, 21:37:11
Цитувати
Чиновник сказал, что с детьми гулять можно, но не в парках.
Все вірно він сказав.
Дурню він сказав. Де дітям небезпечніше, в парках чи на вулиці?
Очевидно, що дома набагато безпечніше, ніж в парках, де буде повно людей.
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Олександр_2015 від 08 Квітня 2020, 21:47:28
Утопія, популізм, дурість і безвідповідальність, бо коли багато "груп людей, які проживають разом"  вийдуть нарешті у парк, то це вже буде "народне гуляння", а наслідок його - десятки чи сотні тисяч трупів у перспективі.
Якщо б Ви ууважно читали, то там групи це дві особи. Що й зараз дозволено на вулицях. Чому не можна у парках великої площі? До речі по ТВ показують як у Києві парки охороняють великими силами поліції. То встановіть пропускний режим, як у крамницях, і не запускайте зайвих. Принаймні можна було б самим дорослим заборонити. А тим що супроводжують на прогулянку дітей  дозволити. Думати ж треба. А в нас збереглося ще з часів СРСР, думають не про людей, а про те, як ними простіше міліції-поліції керувати. Приклад - ходити по двоє. Пропозиція " дозволити прогулянки вулицями групам людей, які проживають разом" ні як не порушує   протиепідемічних заходів. Сім'я з 3-х 4-х осіб, що живуть разом і контактують у квартирі, повинна на вулиці ділитися на частини. Це щоб поліції не робити зайвих рухів. Наявність документів обов'язкова. Йдуть четверо - перевір. Чужі - протокол, сім'я - хай ідуть.
Незабаром ми ще маски і рукавички ще будемо носити у своїх квартирах, бо будемо жити з хворими членами сім'ї, які будуть ізольовані у своїх кімнатах:
Будемо. Найбільш образливо буде тим 60+, які сидітимуть вдома і отримають вірус від працюючих молодих. Такі випадки вже є.
З приводу "сім'ї" - можна погодитись, але ж це не завжди можна довести на вулиці: "сім'єю" можна жити з незареєстрованими квартирантами, у громадянському шлюбі і т.д. Крім того, великі парки треба огороджувати парканами, що нереально.
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Олександр_2015 від 08 Квітня 2020, 21:52:13
Цитувати
Станом на 6 квітня лише у 32 випадках із 420 суди підтримали поліцію та оштрафували українців за порушення правил карантину.

Джерело: аналіз адвокатського об'єднання OK Legal

Деталі: Адвокати порахували, що станом на 6 квітня в Єдиний державний реєстр судових рішень було внесено 402 постанови судів про притягнення осіб до адміністративної відповідальності за порушення правил карантину.

З них:

212 постановами – матеріали справи повернуто до ВП ГУНП для доопрацювання, оскільки протоколи про адміністративне правопорушення не відповідали вимогам Кодексу України про адмінпорушення;

10 постановами – матеріали справи направлені за належною підсудністю. 

106 постановами – закрито провадження по справі стосовно особи у зв`язку з відсутністю складу адміністративного правопорушення або в зв`язку з відсутністю події та складу адміністративного правопорушення

7 постановами – закрито провадження у зв`язку з малозначністю скоєного правопорушення.

10 постановами – осіб звільнено від адміністративної відповідальності за малозначністю, обмежившись усним зауваженням, закривши провадження в справі.

32 постановами – осіб визнано винним у скоєнні адміністративного правопорушення.
https://www.pravda.com.ua/news/2020/04/7/7246918/ (https://www.pravda.com.ua/news/2020/04/7/7246918/)
Аналіз постанов по 44-3 КУпАП https://docs.google.com/document/d/10WAKFmcTJsQMwvQJ6fPWwy53awKTSXkncg8SwM6Ujbw/edit (https://docs.google.com/document/d/10WAKFmcTJsQMwvQJ6fPWwy53awKTSXkncg8SwM6Ujbw/edit)
Це через складнощі складання протоколів за "доісторичним" КУпАПом.
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Олександр_2015 від 08 Квітня 2020, 21:56:32
Уряд Роз’яснення щодо обмежень на період карантину для людей від 60 років (https://www.kmu.gov.ua/news/rozyasnennya-shchodo-obmezhen-na-period-karantinu-dlya-lyudej-starshih-60-rokiv)
(click to show/hide)
Ну от і відповідь:
Цитувати
Відповідно до законодавства, звільнення у період дії карантину заборонено. Працівник може претендувати на відпустки — оплачувану або без збереження заробітної плати, або на дистанційну роботу. Якщо вас відправили у неоплачувану відпустку (простій), то держава планує оплачувати вам частину окладу на період карантину.
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Олександр_2015 від 08 Квітня 2020, 21:58:23
Лікарі один за одним пояснюють, що маски на порожніх вулицях, то дурня...
Ці лікарі - невігласи.
В даному випадку Ви більший невіглас. Я не хочу витрачати час на цитування... Ви не врахували обставину "на порожніх вулицях". Ви міркуєте як мешканець мегаполісу.  А поліція складає протоколи у містечках з 10 тис. мешканців на порожніх вулицях. Там і в до карантинний час кількість перехожих 1 людина за 2 години. А зараз і поготів. Бо нормальні люди розуміють ступінь небезпеки цього вірусу і без потреби не вештаються. А носіння маски постійно шкодить здоров'ю навіть здорової людини.
Приклади того, що ступінь небезпеки для людства жахлива, можна не наводити. Це тут ніким не заперечується. Але це не є виправданням ЗЕленого маразму ЗЕленого уряду.
Ні, невігласи ті, хто не носить маску навіть на порожніх вулицях. Бо справа не у якомусь ОРВІ, яке може статись через це (а скоріше, його не буде), а в тому, що тим самим виробляється звичка не торкатися обличчя, коли прийде час "Х". А він прийде. Яка різниця, скільки людей у містечку і на вулиці? Вірус все рівно добереться до самого глухого села. Питання тільки у часі. Тут саме той випадок, коли краще перестрахуватись, оскільки небезпека дуже висока. Тим більше, що це на період карантину, а не назавжди.
Не просто лікар, а лікар що навчає інших лікарів
Цитувати
На эти вопросы ответил Ярослав Першегуба, врач общей гигиены, старший преподаватель кафедры общественного здоровья Национальной медицинской академии последипломного образования им. П. Л. Шупика.
Цитувати
если людей на улице нет, в принципе маску можно снимать. Однако, выходя в магазин, оденьте маску, но при условии, что руками вы ничего не трогали по дороге (ручки дверей, перила в транспорте) и они чистые. Если этого избежать невозможно, маску лучше не снимать от самого дома.
https://www.segodnya.ua/lifestyle/wellness/kogda-v-ukrainu-mozhet-priyti-vtoraya-volna-koronavirusa-intervyu-s-vrachom-obshchey-gigieny-1426588.html (https://www.segodnya.ua/lifestyle/wellness/kogda-v-ukrainu-mozhet-priyti-vtoraya-volna-koronavirusa-intervyu-s-vrachom-obshchey-gigieny-1426588.html)
Одягати-знімати? "Шкідлива порада".
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Олександр_2015 від 08 Квітня 2020, 22:00:49
      Условия карантина в Украине противоречат сразу пяти статьям Конституции, – юристы                                   
Цитувати
      Речь идет о статье 33 Конституции и статье 12 закона “О свободе передвижения и свободном выборе места проживания в Украине”.     условия карантина противоречат еще трем статьям Конституции. Это: право на свободу мирных собраний (ст. 39), право на проведение и участие в религиозных мероприятиях (ст. 35) и право на свободу предпринимательской деятельности (ст. 42).
https://bykvu.com/ru/bukvy/uslovija-karantina-v-ukraine-protivorechat-srazu-pjati-statjam-konstitucii-juristy/

Почти каждый штраф за нарушение карантина можно будет обжаловать, – адвокат
Цитувати
  Полицейские могут угрожать штрафом за отсутствие маски и других средств защиты. На это гражданин может возразить, что не смог получить обязательные бесплатные средства защиты, как это предусматривает статья 20 закона «Об обеспечении санитарного и эпидемического благополучия населения». новые ограничения не действуют в таких зонах, как «тротуар», «улица» или «лес. Этой лазейкой можно воспользоваться, чтобы отстоять свои права в условиях необъявленного чрезвычайного положения.
https://bykvu.com/ru/bukvy/klichko-narushiteli-karantina-v-kieve-uplatili-bolee-90-tys-grn-shtrafov/
Так прекрасно: вначале людям жизнь спасут, а потом они (живые) смогут еще и компенсацию за "неконституционное спасение жизни" получить.
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Олександр_2015 від 08 Квітня 2020, 22:03:55
Сколько дней живет коронавирус на деньгах, масках и одежде?
https://hi-news.ru/research-development/skolko-dnej-zhivet-koronavirus-na-dengax-maskax-i-odezhde.html?fbclid=IwAR2uqklbII7cb1QOt5dmp09iYWnkM_uR1KCzDboIn8fITsrkG6kQUl_gAgQ 
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Олександр_2015 від 08 Квітня 2020, 22:04:42
В яких районах Києва є хворі на коронавірус: адреси

Джерело: https://khreschatyk.news/v-yakyh-rajonah-kyyeva-ye-hvori-na-koronavirus-adresy/?fbclid=IwAR2rLst3glqbqRjuVyUkU461rNOIbxL6HpaBsi4UlIu-YUZivZVB-YMFoes 
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: alexalex від 08 Квітня 2020, 23:01:28
Уряд змінив карантинні обмеження. Що нового

https://www.pravda.com.ua/news/2020/04/8/7247082/ (https://www.pravda.com.ua/news/2020/04/8/7247082/)
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Юрій Васильович від 08 Квітня 2020, 23:58:57
Одягати-знімати? "Шкідлива порада".
Звісно. Якщо ту саму маску!
Виходимо з приватного будинку. Йдемо порожньою вулицею приватного "сектора". Доходим спокійно до   "мурашників", одягаєм маску. На зворотньому шляху знімаємо...
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Юрій Васильович від 09 Квітня 2020, 00:19:14
Очевидно, що дома набагато безпечніше, ніж в парках, де буде повно людей.
Ви на ходу міняєте умови? Ми не дім з парком порівнюємо. А вулицю з парком. Щодо "повно людей", то, в умовах відсутності міського транспорту, з далеку у парки масово не ходитимуть. А у тих хто мешкає поряд і гуляє  вулицями понад парком, за умови доступу в парк, "концентрація" навіть зменшиться.
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Юрій Васильович від 09 Квітня 2020, 00:24:15
З приводу "сім'ї" - можна погодитись, але ж це не завжди можна довести на вулиці: "сім'єю" можна жити з незареєстрованими квартирантами, у громадянському шлюбі і т.д. Крім того, великі парки треба огороджувати парканами, що нереально.
Так через "незареєстрованими квартирантами, у громадянському шлюбі" інші повинні відчувати себе ідіотами?
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Юрій Васильович від 09 Квітня 2020, 01:01:00
Це через складнощі складання протоколів за "доісторичним" КУпАПом.
Ні! Нема там ніяких складнощів... Там наведені послання на ЄДРСР, я переглядав.
По повернутих, там недоліки по заповненню притаманні ще міліціянтам радянських часів... ;D На які судді зазвичай "затуляли очі".  >:( А тут, на думку поліції, випендрилися...
А відмови там і по нормально складених, складу правопорущення суди не знайшли...
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Юрій Васильович від 09 Квітня 2020, 01:44:21
Ну от і відповідь:
Цитувати
Відповідно до законодавства, звільнення у період дії карантину заборонено. Працівник може претендувати на відпустки — оплачувану або без збереження заробітної плати, або на дистанційну роботу. Якщо вас відправили у неоплачувану відпустку (простій), то держава планує оплачувати вам частину окладу на період карантину.
Там не все так однозначно. Звільнення під час карантину не заборонено. Просто карантин не є (і не був раніше) підставою для звільнення, а інші підстави і під час карантину дійсні (див. КЗпПУ).
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Юрій Васильович від 09 Квітня 2020, 01:54:07
Уряд змінив карантинні обмеження. Що нового

https://www.pravda.com.ua/news/2020/04/8/7247082/ (https://www.pravda.com.ua/news/2020/04/8/7247082/)
Для звичайних 60+ нічого нового. Мерів, депутатів, військовх і поліцію і так ні хто не обмежував...
Взагалі підтверджується, що спеців, здатних думати, аналізувати і прогнозувати наслідки, не залучали.
Всі обмеження "насмикані" поштучно з інших країн.
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Юрій Васильович від 09 Квітня 2020, 15:51:54
Впевнений, що ніхто його за це не буде штрафувати (якщо він буде у масці і з документами і навіть якщо й не буде, то на перший раз також не будуть).
А Він не впевнений, бо все життя працював водієм і знає, що таке протокол для "галочки". І один єдиний магазин на відстані до 2 км "гне" такі ціни (відсутність конкурентів), що треба долати двічі по 2 км. І живе він далі ніж 2 км. І реєструватися не буде, бо зареєстрованих перевірятимуть.
Як продовження...
Ярослав Юрчишин   Блог на УП
(click to show/hide)
https://blogs.pravda.com.ua/authors/yurchyshyn/5e8f163023626/
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Олександр_2015 від 09 Квітня 2020, 18:41:16
Впевнений, що ніхто його за це не буде штрафувати (якщо він буде у масці і з документами і навіть якщо й не буде, то на перший раз також не будуть).
А Він не впевнений, бо все життя працював водієм і знає, що таке протокол для "галочки". І один єдиний магазин на відстані до 2 км "гне" такі ціни (відсутність конкурентів), що треба долати двічі по 2 км. І живе він далі ніж 2 км. І реєструватися не буде, бо зареєстрованих перевірятимуть.
Як продовження...
Ярослав Юрчишин   Блог на УП
(click to show/hide)
https://blogs.pravda.com.ua/authors/yurchyshyn/5e8f163023626/
Погоджуюсь.
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Олександр_2015 від 09 Квітня 2020, 23:19:56
Цитувати
Уряд, що допомагає коронавірусу: чому Греції вдалося зупинити епідемію, а Іспанії – ні

На 5 квітня в Іспанії було близько 130 000 підтверджених випадків зараження коронавірусом та близько 12 000 смертей, а в Греції – близько 1700 підтверджених випадків і 68 смертей.

Виникає питання: чому дві середземноморські країни, де люди однаково люблять сонце, посиденьки в барах та соціальні контакти, країни, що мали перед собою урок Італії, отримали геть різний розвиток епідемії? Відповідь проста до неможливого: причиною є відмінність їхніх урядів!

Всього за тринадцять днів, 10 березня, коли у країні було лише 89 підтверджених хворих і ще не було жодної смерті від COVID-19, уряд закрив усі дитячі сади, школи та університети по всій країні.

11 березня прем'єр-міністр Киріакос Міцотакіс у національному телевізійному зверненні закликав громадськість виконувати вказівки лікарів та інших експертів та закликав церкву (яка у Греції має неабияку вагу) утримуватися від таїнства причастя, а натомість співпрацювати з державою у протидії епідемії.

12 березня у Греції було зафіксовано першу смерть від коронавірусу. У наступні кілька днів уряд закрив театри, кінотеатри, ресторани, бари, торговельні центри, дитячі майданчики, музеї, котеджі, парки, зони відпочинку, пристані, організовані пляжі та гірськолижні курорти; винятком стали лише супермаркети, аптеки та пункти харчування.

Врешті-решт уряд призупинив усі релігійні служби, включаючи недільні меси грецької православної церкви, а також оголосив про закриття більшості готелів країни та зобов’язав усіх громадян Греції, які повертаються з-за кордону, проходити обов’язковий 14-денний карантин.

Протягом березня грецький прем'єр-міністр зробив п'ять телевізійних звернень (11, 17, 19, 22 та 25 березня), щоразу пояснюючи грецькому народові розвиток ситуації та звертаючись до них із проханням дотримуватися нових правил. Прессекретар уряду з питань інфекційних захворювань, епідеміолог Сотіріс Ціодрас, щодня з’являється у телеефірі як для того, щоби відповісти на запитання журналістів, так і з практичними порадами для громадян.

Примітною є реакція опозиції.

Усі вагомі опозиційні партії Греції виявили чудове почуття соціальної відповідальності, політичної поміркованості та навіть готовності підтримувати уряд у його складних рішеннях під час кризи.

(https://img.eurointegration.com.ua/images/doc/f/8/f8aff63-greece-spain.png)

https://www.eurointegration.com.ua/articles/2020/04/8/7108454/ (https://www.eurointegration.com.ua/articles/2020/04/8/7108454/)
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: alexalex від 10 Квітня 2020, 11:34:57
Украинцы просят суд отменить карантинные меры: уже подано 11 исков

Цитувати
         В частности, истцы просят суд признать противоправными как отдельные пункты указанного постановления о запрете регулярных перевозок, посещения парков, скверов, работы общепита и т.д., так и целиком все постановление.                                 
https://yaizakon.com.ua/ukraintsy-prosyat-sud-otmenit-karantinnye-mery-uzhe-podano-11-iskov/
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Олександр_2015 від 10 Квітня 2020, 12:00:44
83% українців, опитаних під час дослідження Соціологічної групи “Рейтинг”, підтримують рішення уряду про продовження карантину до 24 квітня.
https://bituk.media/suspilstvo/skilky-ukraintsiv-pidtrymuiut-prodovzhennia-karantynu-do-24-kvitnia-opytuvannia/ (https://bituk.media/suspilstvo/skilky-ukraintsiv-pidtrymuiut-prodovzhennia-karantynu-do-24-kvitnia-opytuvannia/)

74% УКРАЇНЦІВ ВВАЖАЮТЬ, ЩО ПОТРІБНО ШТРАФУВАТИ ЛЮДЕЙ ЗА ПОРУШЕННЯ КАРАНТИНУ, – ОПИТУВАННЯ “РЕЙТИНГ”
https://np.pl.ua/2020/04/74-ukraintsiv-vvazhaiut-shcho-potribno-shtrafuvaty-liudey-za-porushennia-karantynu-opytuvannia-reytynh/ (https://np.pl.ua/2020/04/74-ukraintsiv-vvazhaiut-shcho-potribno-shtrafuvaty-liudey-za-porushennia-karantynu-opytuvannia-reytynh/)

ВОЗ:
Цитувати
Мы знаем, что более 95% этих смертей произошли в возрасте старше 60 лет. Более 50% всех смертей были люди в возрасте 80 лет и старше. Мы также знаем из сообщений, что 8 из 10 смертей происходят у людей с по крайней мере одной сопутствующей патологией, в частности с сердечно-сосудистыми заболеваниями / гипертонией и диабетом, а также с рядом других хронических заболеваний.

Для тех, кто находится на карантине или работает из домашнего офиса, важно поддерживать здоровый образ жизни с хорошим питанием, физической активностью и избегать употребления табака и алкоголя.

[url]http://www.euro.who.int/en/health-topics/health-emergencies/coronavirus-covid-19/statements/statement-older-people-are-at-highest-risk-from-covid-19,-but-all-must-act-to-prevent-community-spread[/url] ([url]http://www.euro.who.int/en/health-topics/health-emergencies/coronavirus-covid-19/statements/statement-older-people-are-at-highest-risk-from-covid-19,-but-all-must-act-to-prevent-community-spread[/url])
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Юрій Васильович від 11 Квітня 2020, 12:15:14
Ні, невігласи ті, хто не носить маску навіть на порожніх вулицях. Бо справа не у якомусь ОРВІ, яке може статись через це (а скоріше, його не буде), а в тому, що тим самим виробляється звичка не торкатися обличчя, коли прийде час "Х". А він прийде.
Навпаки. Носіння маски довгий час призводить до потреби торкатися обличчя, поправляючи маску. На якій, якщо людина вже безсимптомний носій, яких у нас ніхто майже не виявляв бо тестів бракувало, вже буде накопичено вологу з вмістом вірусу. Потім з рук він піде по предметам, до яких ці руки торкатимуться.
Знайома людина поділилась враженнями. Треба було сходити містом на відстань 4 - 5 кілометрів. Туди і назад. Пішки, громадський транспорт зупинений весь.  Повністю підтверджує те, що я сказав.
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Юрій Васильович від 11 Квітня 2020, 13:20:38
статистика

Текущая статистика по коронавирусу на 11.04.2020
(Украина) Всего зара­жений   2511   
Смер­тельные случаи   73   2,9%
Выздоро­вевшие   79   3,1%
Сейчас болеют   2359   94,0%
из них серье­зные
и крити­ческие случаи   33   

    сведения на 06:57 GMT

Заражение коронавирусом по областям Украины на 11.04.2020

Область                    Всего                    Смер­тельные       Выздоро­вевшие            Сейчас
                               зара­жений                случаи                                                болеют
   
   
Винницкая                  151   +32                                                     1                    150
Волынская                   52   +11                      2                      1                      49
Днепропетровская   55   +3                                              4                      51
Донецкая                   11                         1                      1                        9
Житомирская           74   +33                      3                                                    71
Закарпатская           60   +4                      3                      1                           56
Запорожская           64   +10                      1                      7                      56
Ивано-Франковская   274   +20                    17                     12                     245
Киевская                   149   +9                      5                       6                     138
Кировоградская           106   +24                      5                                                 101
Луганская                      3                                                                                    3
Львовская                    96   +14                       3                       3                        90
Николаевская   0   
Одесская                    51   +5                                                                           51
Полтавская            24   +4                                                                           24
Ровенская                  103   +18                       6                        3                        94
Сумская                   69   +6                       2                        1                        66
Тернопольская          208   +12                       5                                                  203
Харьковская             8   +2                                                                             8
Херсонская            28   +1                        1                                                   27
Хмельницкая            18   +2                                                                           18
Черкасская            93   +7                       1                                                   92
Черновицкая          409   +43                       7                       21                        381
Черниговская             9                          1                                                      8
г.Киев                  396   +48                       6                                                   390
Всего                2511    +308                  69(загубили 4)     61 (загубили 18)     2381

По инфицированным COVID-19 на оккупированных территориях достоверных данных нет. В аннексированном Крыму по информации из российских источников на 31.03.2020 был 21 заболевший. Проверить эти данные в независимых источниках нет возможности. По оккупированным районам Донбасса достоверная информация отсутствует.
Распределение инфицированных COVID-19 в Украине по возрасту
(на 3.04.2020)
 0-9 лет   4,50 %
10-19 лет   4,10 %
20-29 лет   11,10 %
30-39 лет   18,70 %
40-49 лет   19,30 %
50-59 лет   23,10 %
60-69 лет   14,10 %
70-79 лет   4,40 %
более 80 лет   0,70 %
Распределение инфицированных COVID-19 в Украине по полу
(на 3.04.2020)
 женщины   53,7 %
мужчины   46,3 %
https://index.minfin.com.ua/reference/coronavirus/ukraine/
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Юрій Васильович від 11 Квітня 2020, 13:24:24
Смертность от коронавируса по возрасту
(на 29.02.2020) 0-9 лет   -   
10-19 лет   0,2 %
20-29 лет   0,2 %
30-39 лет   0,2 %
40-49 лет   0,4 %
50-59 лет   1,3 %
60-69 лет   3,6 %
70-79 лет   8,0 %
более 80 лет   14,8 %
Смертность от коронавируса по полу
(на 29.02.2020) женщины   1,7 %
мужчины   2,8 %
Смертность от коронавируса по наличию хронических заболеваний
(на 29.02.2020) Сердечно-сосудистые заболевания   10,5 %
Диабет   7,3 %
Хронические респираторные заболевания   6,3 %
Гипертония   6,0 %
Рак   5,6 %
хронические заболевания отсутствуют   0,9 %
https://index.minfin.com.ua/reference/coronavirus/demography/
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Олександр_2015 від 11 Квітня 2020, 13:26:46
Ні, невігласи ті, хто не носить маску навіть на порожніх вулицях. Бо справа не у якомусь ОРВІ, яке може статись через це (а скоріше, його не буде), а в тому, що тим самим виробляється звичка не торкатися обличчя, коли прийде час "Х". А він прийде.
Навпаки. Носіння маски довгий час призводить до потреби торкатися обличчя, поправляючи маску. На якій, якщо людина вже безсимптомний носій, яких у нас ніхто майже не виявляв бо тестів бракувало, вже буде накопичено вологу з вмістом вірусу. Потім з рук він піде по предметам, до яких ці руки торкатимуться.
Знайома людина поділилась враженнями. Треба було сходити містом на відстань 4 - 5 кілометрів. Туди і назад. Пішки, громадський транспорт зупинений весь.  Повністю підтверджує те, що я сказав.
Звісно, коли повітря прохолодне, то пара під маскою конденсується і під носом з часом з'являться крапельки води, особливо, якщя це не медична/хірургічна маска, а багаторазова - наприклад, з неопрену (він пропускає віруси в аєрозолях, але краплі стримає - у такому разі його одразу требе зняти и обробити обличчя антисептиком). Але це все-таки захист від крапельок з вірусами, якщо перехожий поряд кашляне або чихне (безсімптомні носії не чихають і не кашляють), або просто голосно говорить по телефону. Якщо поправив маску - бажано мати антисептик, яким одразу обробити руки. Я так і роблю. У кожному продуктовому магазині повинен бути антисептик (в Києві я всюди бачу). Без маски людина у середньому торкається обличчя до 90 раз за день і не помічає цього. З маскою - це зовсім інші відчуття і інші звички. Тому, однозначно, краще всюди ходити з маскою. Я хожу у масці навіть по безлюдним вулицям уночі. Дома я майже все, до чого ми торкаємось, обробляю антисептиком декілька раз у день, мию підлогу з милом кожен день, на вході - мокра ганчірка з "білизною", продукти з супермаркету або перекладаю, пересипаю в іншу тару, або мию гарячою водою (бажано з милом), рекомендую носити багаторазові суперміцні (чорні) нитрилові неопудрені рукавички (я їх ношу на вулиці годинами). Одяг бажано кварцувати - мій друг-медик підвісив у себе дома над вхідними дверими кварцеву лампу і роздягається під нею (треба берегти очі!). Можна обробляти ультрафіолетовою лампою, але теж обережно (медикам, поліцейським, продавцям це дуже бажано робити). Руки треба мити з милом дуже ретельно, також - вмивати обличчя і навіть промивати носа з милом (особливо, коли будуть перші симптоми захворювання, тоді ще й полоскати горло, наприклад, спиртовим розчином евкаліпту і забризкувати хлорофіліптом і нос і горло, у подальшому для відхаркування допомагає такий простий засіб, як мукалтин). Ці "прості" рекомендації можуть зберегти життя (зареєстровано, що навіть у "безсимптомних" носіїв COVID-19 не помічали початок запалення легенів, а багато "безсимптомних" в результаті мали фіброз легеней).
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Юрій Васильович від 11 Квітня 2020, 13:32:36
Взагалі підтверджується, що спеців, здатних думати, аналізувати і прогнозувати наслідки, не залучали.
Всі обмеження "насмикані" поштучно з інших країн.
Цитувати
В Вашингтоне …
… Карантин продолжается до 24 апреля
https://www.segodnya.ua/world/usa/zanyatiya-sportom-deficit-masok-i-strogaya-samoizolyaciya-ukrainec-o-karantine-v-stolice-ssha-vashingtone-1428430.html (https://www.segodnya.ua/world/usa/zanyatiya-sportom-deficit-masok-i-strogaya-samoizolyaciya-ukrainec-o-karantine-v-stolice-ssha-vashingtone-1428430.html)  Так от чому в ПКМУ 24 квітня...
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Юрій Васильович від 11 Квітня 2020, 13:52:38
Спостереження з життя: Мати 85+ , "лежача". Син 60+ (десь 65)   живе окремо і кожен день їздить велосипедом до неї. Доглядає.  Йому не виходити з дому, а її залишити?  Таких людей "не охоплених" службами соцзахисту, багато. Зараз у цих служб не вистачить штату всіх "охопити".
А тим часом, навіть, в Італії
Цитувати
В Италии, где ситуация продолжает оставаться одной из самых сложных на планете, населению разрешено выходить на улицу лишь в четырех случаях: на работу (если она связана с жизнеобеспечением страны), за продуктами (только одному человеку из семьи), за лекарствами и для посещения врача.
"Исключением также может стать то, что человек идет проведать своих пожилых родителей. Улицы городов сейчас пустынны, видно лишь полицию, которая проверяет практически каждого человека. Кстати, санкции достаточно суровые – за нарушение установленных правил грозит штраф до 3 тыс. евро", – говорит глава Христианского общества украинцев в Италии Олесь Городецкий, который мониторит ситуацию.
https://www.segodnya.ua/world/europe/ukraincy-v-ispanii-luchshe-uchites-na-chuzhih-oshibkah-i-poymite-chto-eto-vse-serezno-1425048.html (https://www.segodnya.ua/world/europe/ukraincy-v-ispanii-luchshe-uchites-na-chuzhih-oshibkah-i-poymite-chto-eto-vse-serezno-1425048.html)
Бо є випадки, коли треба виконувати свої обов'язки в будьяякому разі. Як лікарі лікують хворих, бо хто ж  тоді, як не вони. Так і діти повинні  доглядати своїх батьків, навіть в умовах карантину. Тому, як би був такий карантин, що будьяке перетинання встановлених кордонів булоб заборонено, тоді йди до батьків "в  зону" і лишшайся там до відмінии карантину. А коли таких ообмежень нема і купа народу має право шастати по вулицях (аби масках та не в трьох ) навіть без потреби у такому пересуванні, то заборона тим, кому 60+, відвідувати тих, кому 80+, це не просто дурість...
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Олександр_2015 від 11 Квітня 2020, 13:53:37
Щодо підрахування відсотків, то правильно їх рахувати не від усіх захворівших (бо частина з них помре і це спотворить статистику у подальшому у бік збільшення кількості померлих), а від кількості закритих медичних справ:
Цитувати
CLOSED CASES
485,549

Cases which had an outcome:
382,043 (79%)
Recovered / Discharged

103,506 (21%)
Deaths
https://www.worldometers.info/coronavirus/ (https://www.worldometers.info/coronavirus/)
В Україні за роки пандемії помре кожен ~80-й (півмільона громадян) (а якщо буде інфіковано не 3/4 населення, а усіх, то ще більше). Це з розрахунку, що ~90% інфікованих не звертаються до лікарів через те, що перебіг - безсімптомний (але заразу розносять), а ~20% з решти без медичної допомоги (а її майже не буде, якщо не буде ліків) не виживуть (а ті, що виживуть, "позаздрять мертвим", бо багато з них стане інвалідами). Після закінчення, чи послаблення карантину почнеться друга хвиля, потім - третя, четверта і т.д.
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Олександр_2015 від 11 Квітня 2020, 13:56:09
Взагалі підтверджується, що спеців, здатних думати, аналізувати і прогнозувати наслідки, не залучали.
Всі обмеження "насмикані" поштучно з інших країн.
Цитувати
В Вашингтоне …
… Карантин продолжается до 24 апреля
https://www.segodnya.ua/world/usa/zanyatiya-sportom-deficit-masok-i-strogaya-samoizolyaciya-ukrainec-o-karantine-v-stolice-ssha-vashingtone-1428430.html (https://www.segodnya.ua/world/usa/zanyatiya-sportom-deficit-masok-i-strogaya-samoizolyaciya-ukrainec-o-karantine-v-stolice-ssha-vashingtone-1428430.html)  Так от чому в ПКМУ 24 квітня...
І це правильно, бо карантин треба уводити по всім країнам одночасно. Інакше ми ніколи не виборкаємось з цієї пандемії.  :-\
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Олександр_2015 від 11 Квітня 2020, 14:08:52
Спостереження з життя: Мати 85+ , "лежача". Син 60+ (десь 65)   живе окремо і кожен день їздить велосипедом до неї. Доглядає.  Йому не виходити з дому, а її залишити?  Таких людей "не охоплених" службами соцзахисту, багато. Зараз у цих служб не вистачить штату всіх "охопити".
А тим часом, навіть, в Італії
Цитувати
В Италии, где ситуация продолжает оставаться одной из самых сложных на планете, населению разрешено выходить на улицу лишь в четырех случаях: на работу (если она связана с жизнеобеспечением страны), за продуктами (только одному человеку из семьи), за лекарствами и для посещения врача.
"Исключением также может стать то, что человек идет проведать своих пожилых родителей. Улицы городов сейчас пустынны, видно лишь полицию, которая проверяет практически каждого человека. Кстати, санкции достаточно суровые – за нарушение установленных правил грозит штраф до 3 тыс. евро", – говорит глава Христианского общества украинцев в Италии Олесь Городецкий, который мониторит ситуацию.
https://www.segodnya.ua/world/europe/ukraincy-v-ispanii-luchshe-uchites-na-chuzhih-oshibkah-i-poymite-chto-eto-vse-serezno-1425048.html (https://www.segodnya.ua/world/europe/ukraincy-v-ispanii-luchshe-uchites-na-chuzhih-oshibkah-i-poymite-chto-eto-vse-serezno-1425048.html)
Бо є випадки, коли треба виконувати свої обов'язки в будьяякому разі. Як лікарі лікують хворих, бо хто ж  тоді, як не вони. Так і діти повинні  доглядати своїх батьків, навіть в умовах карантину. Тому, як би був такий карантин, що будьяке перетинання встановлених кордонів булоб заборонено, тоді йди до батьків "в  зону" і лишшайся там до відмінии карантину.
Правильно, син дружини одразу поїхав до бабусі і сидить з нею весь час.

А коли таких ообмежень нема і купа народу має право шастати по вулицях (аби масках та не в трьох ) навіть без потреби у такому пересуванні, то заборона тим, кому 60+, відвідувати тих, кому 80+, це не просто дурість...
Не просто "шастать", а - на відстані 1,5-2 метра від перехожих (про це з кожної "праски" зараз говорять).
Потреба є, бо без руху на повітрі буде зменшуватись імунітет.
Із захворівших "після 80" помирає кожен другий, із тих, кому "від 70 до 80" - кожен десятий, іх тих, кому "від 60 до 70" - кожен 25-й. Тому краще цим людям сидіти вдома.
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Олександр_2015 від 11 Квітня 2020, 15:05:36
Цитувати
Дивлюсь на обладнання в невеликій італійській лікарні, і мені страшно за те, як ми зможемо впоратися з коронавірусом в Україні, - лікар Белгов, який добровільно поїхав допомагати Італії

В італійській лікарні, де я працюю зараз, при звичайному режимі роботи було одне реанімаційне відділення з шістьма ліжками, одне з яких в ізоляційному боксі. В один з найскладніших днів до них поступило одразу 70 пацієнтів у важкому стані, які потребували реанімації. Зараз тут обладнано п'ять реанімаційних відділень. На момент нашого приїзду в них було близько тридцяти пацієнтів на апаратах штучного дихання. Тобто кількість важких пацієнтів збільшилась вшестеро. Ще близько п'ятдесяти пацієнтів перебували у відділенні інтенсивної терапії.

Таке збільшення навантаження на систему та перепланування роботи системи не призвело до колапсу чи нестачі обладнання або витратних матеріалів. Тут є все і в достатній кількості. Щоразу заходячи у відділення я вдягаю дві пари рукавичок та новий костюм. Перед кожним пацієнтом я вдягаю ще одну пару рукавичок, а після того як знімаю дезінфікую нижній шар рукавичок розчинами, які знаходяться всюди у відділенні, і все це є. Ба більше - я можу вибрати, який розмір рукавичок мені підходить. Тут ніхто не рахує, скільки пар рукавичок або катетерів він витратив за день, скільки метрів бинту відмотано, скільки флаконів фізрозчину введено, записуючи це в нескінченні журнали. Ти просто береш усе, що тобі необхідно, від серветок до кисневих балонів, які стоять в коридорі під стінкою.

Керівництво лікарень зараз, так само, як у 2014 році командування українського війська, забороняє персоналу казати правду про нестачу всього та неготовність. А волонтери всіма силами купують засоби захисту, апарати штучного дихання, медикаменти, об’єднуються в мережах, допомагаючи медикам дістатись на роботу.

... і це разюче впадає в очі порівняно з українською реальністю, в якій перед тим, як перевезти пацієнта з операційної в палату, необхідно знайти інфузомат і бажано працюючий, а подорож на КТ перетворюються на біг з перешкодами, де долаючи численні пороги треба забігати в інші палати, оскільки там є кисень та апарат штучної вентиляції легень, після чого можна швидко перебігти до наступного такого пункту. І при цьому кожен, хто потрапляє на посаду міністра, каже, що у нас ідеальна система, яку необхідно лише трохи забезпечити, але та модель, яку ми маємо, точніше мали до 1 квітня цього року, функціонально не спроможна забезпечити навіть існуючих пацієнтів, не кажучи про стрімке збільшення нових.

Намагання міряти температуру дешевими китайськими термометрами через вікно автомобіля водієві, на холодному повітрі викликало щонайменше здивування. Заяви про термометрію в аеропортах, якої насправді не було, сотні заробітчан, які повернулись приватно та невеликими групами, призвело до неконтрольованого розповсюдження вірусу. І програвши всі попередні етапи, зараз варто сконцентруватися на якісній допомозі тим, хто хворий, на підсиленні спроможності лікарень з огляду знову ж таки на принципи критичного мислення та відверті дані, а не сподівання, що пронесе.

Джерело: https://censor.net.ua/ua/r3187895
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Юрій Васильович від 11 Квітня 2020, 15:55:17
Звісно, коли повітря прохолодне, то пара під маскою конденсується і під носом з часом з'являться крапельки води,
Був теплий сонячний день...  А що, з підвищенням температури цей ефект зникне? Ні. Ще додасться піт.
Але це все-таки захист від крапельок з вірусами, якщо перехожий поряд кашляне або чихне (безсімптомні носії не чихають і не кашляють), або просто голосно говорить по телефону.
Так. Але яговорю про вулиці на яких перехожі мають відстань у 10 і більше метрів. Або, взагалі, відсутні,  окрім Вас.
Я хожу у масці навіть по безлюдним вулицям уночі.
Та будь ласка. Але це ж не підстава вимагати від іншого носити маску на порожній вулиці якогось села.
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Олександр_2015 від 11 Квітня 2020, 16:26:57
Звісно, коли повітря прохолодне, то пара під маскою конденсується і під носом з часом з'являться крапельки води,
Був теплий сонячний день...  А що, з підвищенням температури цей ефект зникне? Ні. Ще додасться піт.
Звісно, що у теплу погоду конденсації не буде. Піт? Ні, бо під маскою добра вентиляція.
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Юрій Васильович від 11 Квітня 2020, 17:00:15
Звісно, що у теплу погоду конденсації не буде.
Це Ви теоретизуєте. А я кажу про практику. Був ТЕПЛИЙ, СОНЯЧНИй день.
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Юрій Васильович від 11 Квітня 2020, 17:15:52
Щодо підрахування відсотків, то правильно їх рахувати
Це Ви про які відсотки? А відсотки з тих повідомлень, які Ви цитували, теж не за тією методикою  рахували?
Може Ви тут наукову конференцію відкриєте...
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Юрій Васильович від 11 Квітня 2020, 17:30:23
Так от чому в ПКМУ 24 квітня...
І це правильно, бо карантин треба уводити по всім країнам одночасно.
Це бездумно скопійовано. Америка не святкує 1 травня. У нас треба було по 3 травня. Той тиждень теж з 4-х робочих днів, з яких один ще й скорочений. Очевидно ж, що  той тиждень не буде "проривним" у економіці (на початку "розкачка" після карантину; на прикінці "розслабуха" перед "майовками". Тобто і втрати в економіці  мінімальні і для карантину що довше, то краще.
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Юрій Васильович від 11 Квітня 2020, 19:33:31
Правильно, син дружини одразу поїхав до бабусі і сидить з нею весь час.
В мене дружина з своєю матір'ю "сидить"... То й що?  Я навів приклад, в якому людина сидіти весь час НЕ МОЖЕ (причини можуть бути різні - то нас з Вами не стосується). Карантинного кордону між "пунктом А" і "пунктом Б" НЕ ВСТАНОВЛЕНО, пересуватись пішки, велосипедом, машиною НЕ ЗАБОРОНЕНО. З якого переляку ЗЕбільна влада замість РЕКОМЕНДАЦІЇ літнім людям обмежити своє перебування і контактування з іншими людьми в гомадських місцях, вводить ТОТАЛЬНУ ЗАБОРОНУ НА ВИХІД З СВОГО ЖИТЛА? ТОТАЛЬНУ БЕЗ ВРАХУВАННЯ БУДЬ-ЯКИХ ЖИТТЄВИХ ОБСТАВИН. Коли є
Потреба є, бо без руху на повітрі буде зменшуватись імунітет.

Із захворівших "після 80" помирає кожен другий, із тих, кому "від 70 до 80" - кожен десятий, іх тих, кому "від 60 до 70" - кожен 25-й. Тому краще цим людям сидіти вдома.
Ви казали 
Щодо підрахування відсотків, то
треба правильно їх рахувати. З
Цитувати
Смертность от коронавируса по возрасту
(на 29.02.2020) 0-9 лет   -   
10-19 лет   0,2 %
20-29 лет   0,2 %
30-39 лет   0,2 %
40-49 лет   0,4 %
50-59 лет   1,3 %
60-69 лет   3,6 %
70-79 лет   8,0 %
более 80 лет   14,8 %
щось не сходиться.
До того ж ті, що 80+, і самі вже рідко хто виходить. Ті, що 70+, теж не набагато частіше... І,  з нашою статистичною тривалістю життя, вони  вже  не дуже бояться. Бо, навіть, як коронавірус мине, то однаково не багато залишилось... Це влада боїться, щоб ліжкомісця не займали,  бо серед літніх захворівших більший відсоток зі складним перебігом хвороби (що природньо і всім очевидно) і їх треба госпіталізувати. Тобто витрачати ресурси на тих, хто, навіть, якщо вилікується, однаково помре. Тому ЗЕбільна влада і маніпулює, прикриваючи свій меркантильнй інтерес. Показує "з кожної праски"  відсоток смертності по віковим категоріям, але не показує  відсоток захворюваності. Який не так сильно й різниться.
Тому не старики більше розповсюджують вірус (бо через ослабленість організму хвороба швидше проявляється), а молодші. Серед яких безсимптомних хворих ой як більше. А карантин (справжній, а не така пародія) завжди мав на меті не зниження відсотка смертності серед захворівших, то завдання лікувальних заходів, а перешкоджання розповсюдженню інфекції.
Цитувати
карантин - адміністративні та медико-санітарні заходи, що застосовуються для запобігання поширенню особливо небезпечних інфекційних хвороб;
Цитувати
Особи, які, перебуваючи на території карантину, мали достовірно встановлені контакти з хворим на особливо небезпечну інфекційну хворобу, підлягають госпіталізації в ізолятор.
А не самоізоляція з правом вигулювати в парках тварин і виходити в аптеки та крамниці на 2 км від дому!
Цитувати
Особам, які виявили бажання залишити територію карантину до його відміни, необхідно протягом інкубаційного періоду відповідної хвороби перебувати в обсерваторі під медичним наглядом і пройти необхідні обстеження. Після закінчення терміну перебування в обсерваторі з урахуванням результатів медичного нагляду та обстежень їм видається довідка, що дає право на виїзд за межі території карантину.
Це зробили китайці стосовно тих, на кому ЗЕбільна влада попіарилася.  І це повинно було бути зроблено стосовно усіх, хто в'їзджав в Україну з країн Європи, Америки в лютому та  березні, як мінімум. А може й раніше. А для тих, що з Китаю, ще з грудня...    А в грудні - січні вже треба було виконувати
Цитувати
Стаття 29. Санітарна охорона території України від занесення інфекційних хвороб

В'їзд на територію України іноземних громадян та громадян України, а також транспортних засобів з країн (місцевостей), де зареєстровано особливо небезпечні хвороби, дозволяється за наявності документів, передбачених міжнародними угодами і санітарним законодавством України.

З метою запобігання занесенню в Україну особливо небезпечних (у тому числі карантинних) і небезпечних для людей інфекційних хвороб у прикордонних контрольних пунктах у порядку, що встановлюється Кабінетом Міністрів України, створюються і функціонують спеціальні санітарно-карантинні підрозділи, прикордонні інспекційні пости.

{Частина друга статті 29 із змінами, внесеними згідно із Законом № 3078-IV від 15.11.2005}
Це коли ще в тих країнах не було карантину але вже були випадки захворювань.  А я особисто чув як одна компанія туристів розмовляла з іншою (такою ж) як вони обиидві "проскочили" додому в березні за добу до карантину без будьяких перевірок. А для спілкування вони вибрали торгівельний зал супермаркету у "час пік"...
Народили
Цитувати
ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 8 квітня 2020 р. № 262
ПОРЯДОК
проведення обов’язкової госпіталізації осіб, які
здійснюють перетин державного кордону, до
обсерваторів (ізоляторів)
Не пройшло і три роки...
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Олександр_2015 від 12 Квітня 2020, 00:31:17
Звісно, що у теплу погоду конденсації не буде.
Це Ви теоретизуєте. А я кажу про практику. Був ТЕПЛИЙ, СОНЯЧНИй день.
Значит то были "соплі".
Цитувати
Конденса́ція (від лат. condensare — згущувати) — процес переходу газу або насиченої пари в рідину чи тверде тіло внаслідок охолодження або стиснення їх
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Олександр_2015 від 12 Квітня 2020, 00:34:18
Щодо підрахування відсотків, то правильно їх рахувати
Це Ви про які відсотки? А відсотки з тих повідомлень, які Ви цитували, теж не за тією методикою  рахували?
Може Ви тут наукову конференцію відкриєте...
Я написав, прь які. Про те, як рахувати відсоток смертності. І посилання дав, де правильно рахують (і чому це правильно). Не можна рахувати відсотки від всіх захворівших, це некорректно. Зараз смертність -  21% у світі. В Україні десь біля 50% (помирає кожен другий). В деяких країнах була і 99% на початках.

Про карантин для приїзджих - погоджуюсь.
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Юрій Васильович від 12 Квітня 2020, 00:46:30
Звісно, що у теплу погоду конденсації не буде.
Це Ви теоретизуєте. А я кажу про практику. Був ТЕПЛИЙ, СОНЯЧНИй день.
Значит то были "соплі".
Цитувати
Конденса́ція (від лат. condensare — згущувати) — процес переходу газу або насиченої пари в рідину чи тверде тіло внаслідок охолодження або стиснення їх
То були не соплі. А фізики мене вчити не треба...  Температура газу видиху зараз вища ніж температура  повітря.
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Юрій Васильович від 12 Квітня 2020, 01:54:52
Я написав, прь які. Про те, як рахувати відсоток смертності. І посилання дав, де правильно рахують (і чому це правильно). Не можна рахувати відсотки від всіх захворівших, це некорректно. Зараз смертність -  21% у світі. В Україні десь біля 50% (помирає кожен другий). В деяких країнах була і 99% на початках.
Там були не тільки відсотки смертності. А Ви не зазначили конкретно. Тому було незрозуміло. Тепер зрозуміло. Те посилання, яке Ви надали, вказане на тій сторінці, на яку я посилання виклав. Дискусію про методику підрахунків відкривати не будемо. Обидва методи мають недоліки. Всі підрахунки приблизні, бо процес триває. Звісно, що точний відсоток порахують тоді, коли все завершиться. Ящо буде кому...
Тільки ж тема не про це.
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Юрій Васильович від 12 Квітня 2020, 21:20:03
Почти каждый штраф за нарушение карантина можно будет обжаловать, – адвокат
Цитувати
  Полицейские могут угрожать штрафом за отсутствие маски и других средств защиты. На это гражданин может возразить, что не смог получить обязательные бесплатные средства защиты, как это предусматривает статья 20 закона «Об обеспечении санитарного и эпидемического благополучия населения». новые ограничения не действуют в таких зонах, как «тротуар», «улица» или «лес. Этой лазейкой можно воспользоваться, чтобы отстоять свои права в условиях необъявленного чрезвычайного положения.
https://bykvu.com/ru/bukvy/klichko-narushiteli-karantina-v-kieve-uplatili-bolee-90-tys-grn-shtrafov/ (https://bykvu.com/ru/bukvy/klichko-narushiteli-karantina-v-kieve-uplatili-bolee-90-tys-grn-shtrafov/)
Нема там такого.

Є інший закон "Про захист населення від інфекційних хвороб"
Цитувати
Стаття 8. Фінансування профілактичних і протиепідемічних заходів та лікування хворих на інфекційні хвороби
Фінансування профілактичних і протиепідемічних заходів здійснюється за рахунок коштів Державного бюджету України та місцевих бюджетів, а у випадках, передбачених законом, - за рахунок коштів підприємств, установ і організацій незалежно від форм власності, а також коштів фізичних осіб.
Закону, який би зобов'язував  купляти чи виготовляти маски нема... Рішення суду по справі № 717/422/20
Цитувати
в матеріалах справи відсутні, докази, які б підтверджували, що ОСОБА_1 відповідно до закону за власні кошти зобов`язаний придбати чи виготовити засіб індивідуального захисту, зокрема респіратор або захисну маску, чи йому було профінансовано витрати на придбання чи виготовлення засобів індивідуального захисту за рахунок коштів Державного бюджету України та місцевих бюджетів
Цитувати
на даний час в Україні не визначені відповідні медичні критерії та не прийняті нормативно правові акти, щодо випадків та необхідності носіння засобів індивідуального захисту, зокрема респіратора або захисної маски для захисту органів дихання, у тому числі виготовлених самостійно громадянами.
Цитувати
Адміністративну справу про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 за ст.44-3 КУпАП закрити за відсутністю у його діях події і складу адміністративного правопорушення.
http://reyestr.court.gov.ua/Review/88663910 (http://reyestr.court.gov.ua/Review/88663910)
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Олександр_2015 від 13 Квітня 2020, 00:02:54
Цитувати
Мікрокраплі з коронавірусом після кашлю та чхання залишаються в повітрі понад 5 хвилин, - фінські вчені. ВIДЕО

https://censor.net.ua/ua/news/3188460/mikrokrapli_z_koronavirusom_pislya_kashlyu_ta_chhannya_zalyshayutsya_v_povitri_ponad_5_hvylyn_finski?fbclid=IwAR297z_T95KO99pNKHpu3m7yqN3Uqkf_4gqVo22wUbui1MyU8ze_njiwDXk (https://censor.net.ua/ua/news/3188460/mikrokrapli_z_koronavirusom_pislya_kashlyu_ta_chhannya_zalyshayutsya_v_povitri_ponad_5_hvylyn_finski?fbclid=IwAR297z_T95KO99pNKHpu3m7yqN3Uqkf_4gqVo22wUbui1MyU8ze_njiwDXk)

Цитувати
Коронавирус может преодолевать 4 метра, что вдвое больше рекомендованного расстояния между людьми
[url]http://www.rfi.fr/en/science-and-technology/20200411-coronavirus-can-travel-4-metres-twice-the-current-recommended-distance-between-people?fbclid=IwAR27kvdDhCc2--dUI45lOSp5bx9BKCpFx4_Fn0RIAKYxsxFsOa3njmi2w3Y[/url] ([url]http://www.rfi.fr/en/science-and-technology/20200411-coronavirus-can-travel-4-metres-twice-the-current-recommended-distance-between-people?fbclid=IwAR27kvdDhCc2--dUI45lOSp5bx9BKCpFx4_Fn0RIAKYxsxFsOa3njmi2w3Y[/url])
https://wwwnc.cdc.gov/eid/article/26/7/20-0885_article?fbclid=IwAR2ZS3_lEBr_U4LM-ov8Uc__Sb6sofMOhrxh_rwUexl6VqwUEz5IsSRN54Q (https://wwwnc.cdc.gov/eid/article/26/7/20-0885_article?fbclid=IwAR2ZS3_lEBr_U4LM-ov8Uc__Sb6sofMOhrxh_rwUexl6VqwUEz5IsSRN54Q)
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Юрій Васильович від 13 Квітня 2020, 00:51:18
Цитувати
Коронавирус может преодолевать 4 метра, что вдвое больше рекомендованного расстояния между людьми
[url]http://www.rfi.fr/en/science-and-technology/20200411-coronavirus-can-travel-4-metres-twice-the-current-recommended-distance-between-people?fbclid=IwAR27kvdDhCc2--dUI45lOSp5bx9BKCpFx4_Fn0RIAKYxsxFsOa3njmi2w3Y[/url] ([url]http://www.rfi.fr/en/science-and-technology/20200411-coronavirus-can-travel-4-metres-twice-the-current-recommended-distance-between-people?fbclid=IwAR27kvdDhCc2--dUI45lOSp5bx9BKCpFx4_Fn0RIAKYxsxFsOa3njmi2w3Y[/url])

Там же
Цитувати
а сами ученые предупреждают, что небольшие количества вируса, обнаруженного на этом расстоянии, не обязательно являются заразными.
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Олександр_2015 від 13 Квітня 2020, 15:53:58
Цитувати
Коронавирус может преодолевать 4 метра, что вдвое больше рекомендованного расстояния между людьми
[url]http://www.rfi.fr/en/science-and-technology/20200411-coronavirus-can-travel-4-metres-twice-the-current-recommended-distance-between-people?fbclid=IwAR27kvdDhCc2--dUI45lOSp5bx9BKCpFx4_Fn0RIAKYxsxFsOa3njmi2w3Y[/url] ([url]http://www.rfi.fr/en/science-and-technology/20200411-coronavirus-can-travel-4-metres-twice-the-current-recommended-distance-between-people?fbclid=IwAR27kvdDhCc2--dUI45lOSp5bx9BKCpFx4_Fn0RIAKYxsxFsOa3njmi2w3Y[/url])

Там же
Цитувати
а сами ученые предупреждают, что небольшие количества вируса, обнаруженного на этом расстоянии, не обязательно являются заразными.

Зрозуміло, що це "лотерея". Якщо перебігати на червоне світло, не обов'язково зіб'ють.

Цитувати
Понад 70% киян схвалюють закриття метро, ​​65% - заборону гуляти в парках, - опитування "Рейтингу"
https://censor.net.ua/ua/news/3188593/ponad_70_kyyan_shvalyuyut_zakryttya_metro_65_zaboronu_gulyaty_v_parkah_opytuvannya_reyityngu (https://censor.net.ua/ua/news/3188593/ponad_70_kyyan_shvalyuyut_zakryttya_metro_65_zaboronu_gulyaty_v_parkah_opytuvannya_reyityngu)
Я з собачкою гуляю в парку та лісі - людей там мало, але порушникі постанови КМУ № 211 є. Я задля цікавості запитую у них (на відстані): чи є у них 17 тис. грн. у кишені на штраф, чи в курсі вони, що вчора поліцейські вивели з парку жінку у кайданках? Деякі дякують і одразу йдуть на вихід, а деякі починають мені доводити, що постанова неконституційна, що треба не підкорятись поліції. Смішні, безвідповідальні і недалекі люди, які вважають себе "Дунканами Маклаудами".  :-\
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Юрій Васильович від 13 Квітня 2020, 19:20:32
Зрозуміло, що це "лотерея".
Саме життя є лотереєю...
чи в курсі вони, що вчора поліцейські вивели з парку жінку у кайданках?
Так в тому випадку, ймовірно, було ще й інше порушення. Злісна непокора, наприклад. А якщо лише перебування в парку і відсутність документів і затримали для доставки у відділок для встановлення особи і складання протоколу, то треба звертатись до адвоката. Хай готується оскаржити постанову про накладення штрафу,  якщо така буде. А заодно з'ясує чи було складено протокол про адміністративне затримання, рапорт про застосування спецзасобів? Та дасть "по руках",  якщо були порушення.
деякі починають мені доводити, що постанова неконституційна, що треба не підкорятись поліції. Смішні, безвідповідальні і недалекі люди, які вважають себе "Дунканами Маклаудами".
Не можна про політику, та доведеться...  Безвідповідальними та недалекими є люди, що не хочуть бачити використання владою карантину для того, щоб привчити "лохторат" до покори навіть у випадку, коли влада порушує їх права.
Als die Nazis die Kommunisten holten,
habe ich geschwiegen;
ich war ja kein Kommunist.

Als sie die Sozialdemokraten einsperrten,
habe ich geschwiegen;
ich war ja kein Sozialdemokrat.

Als sie die Gewerkschafter holten,
habe ich nicht protestiert;
ich war ja kein Gewerkschafter.

Als sie die Juden holten,
habe ich geschwiegen;
ich war ja kein Jude.

Als sie mich holten,
gab es keinen mehr, der protestierte.
Когда нацисты забрали коммунистов,
Я молчал —
Я ведь не коммунист.

Когда они посадили всех левых,
Я молчал —
Я ведь не левый.

Когда они забрали всех профсоюзных деятелей,
Я не протестовал —
Я ведь не профсоюзный.

Когда они забрали всех евреев,
Я молчал —
Я ведь не еврей.

Когда они забрали меня,
Некому было протестовать.
Martin Friedrich Gustav Emil Niemöller ©
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Юрій Васильович від 13 Квітня 2020, 19:30:27
Я з собачкою гуляю в парку та лісі - людей там мало, але порушникі постанови КМУ № 211 є. Я задля цікавості запитую у них (на відстані): чи є у них 17 тис. грн. у кишені на штраф, чи в курсі вони, що вчора поліцейські вивели з парку жінку у кайданках?
Може все дуже просто? Ви так ревно підтримуєте постанову, щоб звільнити собі простір?
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Юрій Васильович від 14 Квітня 2020, 07:18:35
Нарушение карантина: что делать, если остановила полиция, и как оспорить штрафы в суде https://www.segodnya.ua/ukraine/narushenie-karantina-chto-delat-esli-ostanovila-policiya-i-kak-osporit-shtrafy-v-sude-1428148.html (https://www.segodnya.ua/ukraine/narushenie-karantina-chto-delat-esli-ostanovila-policiya-i-kak-osporit-shtrafy-v-sude-1428148.html)
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Олександр_2015 від 14 Квітня 2020, 11:18:19
Безвідповідальними та недалекими є люди, що не хочуть бачити використання владою карантину для того, щоб привчити "лохторат" до покори навіть у випадку, коли влада порушує їх права...

Я з собачкою гуляю в парку та лісі - людей там мало, але порушникі постанови КМУ № 211 є. Я задля цікавості запитую у них (на відстані): чи є у них 17 тис. грн. у кишені на штраф, чи в курсі вони, що вчора поліцейські вивели з парку жінку у кайданках?
Може все дуже просто? Ви так ревно підтримуєте постанову, щоб звільнити собі простір?

Цитувати
Загальний закон - це свобода, яка закінчується там, де починається свобода іншого. -  Віктор Гюго
Цитувати
Твоя свобода размахивать кулаком заканчивается там, где начинается мой нос. - Джон Б. Финч https://quoteinvestigator.com/2011/10/15/liberty-fist-nose/
Тобто, конституційне право людини гуляти у парку у час пандемії COVID-19 обмежується правом інших людей на життя. А право на життя є фундаментальне. Тому постанова правильна і навіть занадто "м'яка". Відсоток безвідповідальних людей у нас забагато (1/3). Якщо німцю сказали мити руки 400 раз у день, то він будети їх мити саме 400, а не 399. А наші люди ікони цілують, на шашликі ходять, у скверах сидять, про Конституцію просторікають. Їм життя хочуть зберегти, бо будуть дохнути як мухи десятками тисяч, але завдяки дотримання "антиконституційної постанови" вони виживуть і ще... компенсацію зможуть отримати за "порушені права". Моєму здивуванню нашім людям з конспирологічно-емоційним мислення немає меж  :o
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Олександр_2015 від 14 Квітня 2020, 11:34:41
 Що за біліберда? У постанові є посилання на ЗАКОН УКРАЇНИ "Про захист населення від інфекційних хвороб" (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1645-14).

Цитувати
Любые штрафы, которые будут выписаны на основании незаконного постановления Кабмина и других актов, незаконны без введения чрезвычайного положения.
Це з якого дива?  :o Закон дозволяє обмежувати деякі права й свободи без введення надзвичайного стану:


Редагування. Видалено "біліберду" (термін автора посту).  Ю.В.
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Юрій Васильович від 14 Квітня 2020, 16:04:52
Що за біліберда? У постанові є посилання на ЗАКОН УКРАЇНИ "Про захист населення від інфекційних хвороб" (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1645-14).
"Біліберду" пишете Ви...   Посилання на закон є. Тільки в законі нема тих обмежень, що вводить постанова. Тобто уряд перевищів повноваження, надані йому законом.
Проголосовано зміни до закону, щоб виправити порушення уряду. Тільки, навіть, внесені зміни не все можуть уряду дозволити, з того, що він вже напринімав (старалися не порушити Конституцію, а деякі нормотворення  уряду і законом не можна дозволити без попередніх змін до КУ).
Про сінагоги Ізраілю нам не треба... Нам треба про храми РПЦ МП. Вчора на ТВ дорікали раднику Авакова, що не закрили церкви не Вербну, що поліція не реагувала на масові зібрання вірян. Знаєте що Він відповів? "Ми не можемо порушувати права людей".  А сьогодні вже коменти від зеленої влади - "у храмах було не більше 10 осіб, нема підстав для заборони, а на вулиці черги  то не справа поліції..." 

Цитувати
Любые штрафы, которые будут выписаны на основании незаконного постановления Кабмина и других актов, незаконны без введения чрезвычайного положения.
Це з якого дива?  :o Закон дозволяє обмежувати деякі права й свободи без введення надзвичайного стану:
"Немножко текст по дебильному написан..." М. Добкін  ©
То вина журналістів (досить часто трапляється, нажаль). Та ще й Ви "вириваєте з контексту"...   
Річ у тім, що сам карантин (за цим законом) вводиться ПІСЛЯ введення надзвичайного стану...
Цитувати
Питання про встановлення карантину порушує перед Кабінетом Міністрів України центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони здоров’я, за поданням головного державного санітарного лікаря України.
А повноваження головного державного санітарного лікаря України
Цитувати
й) у разі введення в Україні чи в окремих її місцевостях режиму надзвичайного стану вносить центральному органу виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони здоров’я, обґрунтоване подання для прийняття рішення щодо звернення до Кабінету Міністрів України з пропозицією про встановлення карантину. У поданні зазначаються: період і межі території встановлення карантину; перелік проведення необхідних профілактичних, протиепідемічних та інших заходів, які можуть бути проведені у зв’язку з введенням режиму надзвичайного стану і встановленням карантину, виконавці цих заходів; вичерпні тимчасові обмеження прав фізичних і юридичних осіб, додаткові обов’язки, що покладаються на них.
{Частина перша статті 40 в редакції Закону № 5460-VI від 16.10.2012}
https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/4004-12 Яце вже цитував « Reply #5 : 06 Квітень 2020, 16:18:55 »
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Юрій Васильович від 14 Квітня 2020, 17:05:17
Тобто, конституційне право людини гуляти у парку у час пандемії COVID-19 обмежується правом інших людей на життя. А право на життя є фундаментальне. Тому постанова правильна і навіть занадто "м'яка".
  Вашої ж собачки вигуляти Вас у парку право не обмежили:
Я з собачкою гуляю в парку та лісі -
То Вам НАСРАТЬ на права батьків з малими дітьми... Їх свобода закінчилась, бо там розпочалася свобода Вашої собачки... (Це Ви так трактуєте вислів Гюго?)   Саме собачки, а не Ваша. Бо без собачки і Вам би цієї свободи не надали. Тобто права собачки у ЗЕуряду мають пріоритет над правами людини!  А китайці, пам'ятаєте, без належно оформлених документів собачку не випустили... Отой випадок підпадає під цитату Гюго.
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Юрій Васильович від 15 Квітня 2020, 01:20:55
Постанова КМУ від 11.03.2020р.
Цитувати
Відповідно до статті 29 Закону України “Про захист населення від інфекційних хвороб” з метою запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19 та з урахуванням рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 10 березня 2020 р. Кабінет Міністрів України постановляє:
А в цей час вже за підсумками засідання Кабміну 26 лютого заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко став головним санітарним лікарем України.
  Про це були повідомлення у ЗМІ (приклад у вкладенні) https://tsn.ua/ukrayina/kabmin-priznachiv-lyashka-golovnim-sanitarno-epidemiologichnim-likarem-ukrayini-1498182.html  Проте в базі ВРУ та КМУ такий документ відсутній. Зате є
Цитувати
КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ

від 11 березня 2020 р. № 227-р
Київ

Про звільнення Ляшка В.К. з посади заступника Міністра охорони здоров’я України

Звільнити Ляшка Віктора Кириловича з посади заступника Міністра охорони здоров’я України у зв’язку з переходом на іншу роботу.

Прем'єр-міністр України
   

Д.ШМИГАЛЬ
https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/227-2020-р (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/227-2020-р) та
Цитувати
КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ

від 11 березня 2020 р. № 229-р
Київ

Про призначення Ляшка В.К. заступником Міністра охорони здоров’я України - головним державним санітарним лікарем України

Призначити Ляшка Віктора Кириловича заступником Міністра охорони здоров’я України - головним державним санітарним лікарем України.

Прем'єр-міністр України
   

Д.ШМИГАЛЬ
https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/229-2020-р (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/229-2020-р)  І саме цього дня прийнято постанову КМУ № 211 про введення карантину. Прийнято без подання головного державного санітарного лікаря України центральному органу виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони здоров’я щодо встановлення карантину в умовах надзвичайного стану.  А аж 14.03.2020р. Ляшку надано повноваження
Цитувати
КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ

від 14 березня 2020 р. № 285-р
Київ

Про визначення окремих повноважень заступника Міністра охорони здоров’я - головного державного санітарного лікаря України Ляшка Віктора Кириловича
Так що, він не міг 11.03. внести подання? Тому без нього і обійшлися, щоб не гаяти часу? Та ні, брешуть... В нього були повноваження відповідно до розпоряджння від 26.02.2020р. Пам'ятаєте про начебто призначення? Так от призначення мабуть не було, а от повноваження надали
Цитувати
КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ

від 26 лютого 2020 р. № 163-р
Київ

{Розпорядження втратило чинність на підставі Розпорядження КМ № 285-р від 14.03.2020}

Про уповноваження заступника Міністра охорони здоров’я на затвердження та підписання окремих видів документів

1. Тимчасово, до внесення змін до законодавства, уповноважити заступника Міністра охорони здоров’я затверджувати та підписувати передбачені законодавством документи, повноваження щодо затвердження та підписання яких належать до компетенції головного державного санітарного лікаря України в частині повноважень з епідеміологічного нагляду (спостереження).

2. Визнати таким, що втратило чинність, розпорядження Кабінету Міністрів України від 23 травня 2018 р. № 373 “Про уповноваження першого заступника Міністра охорони здоров’я на прийняття рішень про проведення обов’язкових профілактичних щеплень за епідемічними показаннями”.

Прем'єр-міністр України
   

О.ГОНЧАРУК
https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/163-2020-р (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/163-2020-р) Тобто спеціально звільнили, ввели карантин без подання (для якого потрібен надзвичайний стан), а потім знову призначили...
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Юрій Васильович від 15 Квітня 2020, 11:00:37
Комендантский час и чрезвычайное положение: могут ли ввести и насколько это законно  https://www.segodnya.ua/ukraine/komendantskiy-chas-i-chrezvychaynoe-polozhenie-mogut-li-vvesti-i-naskolko-eto-zakonno-1430316.html (https://www.segodnya.ua/ukraine/komendantskiy-chas-i-chrezvychaynoe-polozhenie-mogut-li-vvesti-i-naskolko-eto-zakonno-1430316.html)
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Юрій Васильович від 15 Квітня 2020, 19:54:46
6264.com.ua Сайт міста Краматорськ
Жители Донетчины заплатили свыше 200 тысяч грн штрафов за нарушение правил карантина https://www.6264.com.ua/news/2729730/ziteli-donetciny-zaplatili-svyse-200-tysac-grn-strafov-za-narusenie-pravil-karantina (https://www.6264.com.ua/news/2729730/ziteli-donetciny-zaplatili-svyse-200-tysac-grn-strafov-za-narusenie-pravil-karantina)
Цитувати
На Донетчине с начала карантина уже оштрафовали более 70 человек за несоблюдение правил. Об этом сообщил в ходе брифинга  ДонОГА начальник ГУ Национальной полиции в Донецкой области Николай Семенишин.


«В первую очередь хочу проинформировать общественность о том, что уголовные производства за нарушение карантинных мероприятий нами не открывались. Однако зарегистрировано 223 админпротокола по ст. 44.3 за нарушение правил карантина. Все они направлены в суд», - говорит Николай Семинишин.

Он также отметил, что уже сейчас рассмотрен 71 админпротокол - общая сумма штрафов составляет больше 200 тысяч грн.
Мінімальна сума штрафу 17 000 грн.
17000 х 71 = 1 207 000   А стягнуто 200 тис...   
207 000 : 17 000 = 12,17  Тобто з 71 протоколу судами штраф накладено лише по 12?
По нашому суду в реєстрі є 4 рішення http://reyestr.court.gov.ua/Review/88700175 (http://reyestr.court.gov.ua/Review/88700175)
http://reyestr.court.gov.ua/Review/88522353 (http://reyestr.court.gov.ua/Review/88522353)
http://reyestr.court.gov.ua/Review/88676586 (http://reyestr.court.gov.ua/Review/88676586)
http://reyestr.court.gov.ua/Review/88700175 (http://reyestr.court.gov.ua/Review/88700175)
по всім
Цитувати
за ст. 44-3 КУпАП закрити у зв`язку з відсутністю в діях останньої складу адміністративного правопорушення.
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Юрій Васильович від 15 Квітня 2020, 20:36:08
УП https://www.pravda.com.ua/news/2020/04/15/7248030/ (https://www.pravda.com.ua/news/2020/04/15/7248030/)  Суд відмовився розглядати справу плавця з Гідропарку [Валентина Бур’янова]
Цитувати
Деталі: В ході засіданя суддя, розглядаючи протокол, зазначив, що в ньому не вказані ані свідки правопорушення, ані поняті, немає підписів і не вказано, якої шкоди заподіяв правопорушник.

Суддя повернув поліції протокол та інші матеріали на "дооформлення".

Адвокат Бур’янова зазначив, що в адміністративному судочинстві не передбачено "повернення матеріалів".
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Юрій Васильович від 18 Квітня 2020, 16:06:43
Ще раз про людей віком 60+

ПКМУ № 211 від 1 березня 2020 р. № 211 в редакції станом на 08.04.2020р. (зміни внесено ПКМУ: № 215 від 16.03.2020
№ 239 від 25.03.2020
№ 241 від 29.03.2020
№ 242 від 20.03.2020
№ 255 від 02.04.2020
№ 262 від 08.04.2020)
Цитувати
4. Встановити, що особами, які потребують самоізоляції, є:

особи, які мали контакт з хворим на COVID-19, крім осіб, які перебували у засобах індивідуального захисту у зв’язку з виконанням службових обов’язків;

особи, щодо яких є підозра на інфікування, або особи, які хворіють на COVID-19 та не потребують госпіталізації;

особи, які досягли 60-річного віку, крім осіб, на яких поширюється дія Закону України “Про запобігання корупції”, військовослужбовців та працівників Збройних Сил, інших утворених відповідно до законів України військових формувань та правоохоронних органів, а також осіб, які здійснюють заходи, пов’язані з недопущенням поширення COVID-19, забезпечують діяльність підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності, які:
{Абзац четвертий пункту 4 в редакції Постанови КМ № 262 від 08.04.2020}
....             .....
Особи, які потребують самоізоляції, зобов’язані постійно перебувати у визначеному ними місці самоізоляції, утримуватися від контакту з іншими особами, крім тих, з якими спільно проживають.

Особам, які потребують самоізоляції (крім осіб, які хворі на COVID-19) та заявили про неможливість забезпечення піклування про них у період самоізоляції іншими особами, дозволяється відвідування місць торгівлі продуктами харчування, засобами гігієни, лікарськими засобами, медичними виробами, які розміщені на відстані не більше ніж 2 кілометри від місця самоізоляції, за умови використання засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок без клапану видиху.
...            ....
9. Міністерству внутрішніх справ, Національній поліції:

забезпечити охорону публічної (громадської) безпеки і порядку на прилеглій території до об’єктів госпіталізації осіб, хворих на COVID-19, обсервації (ізоляції);

забезпечити в межах компетенції контроль за дотриманням режиму обсервації (ізоляції), самоізоляції;

посилити патрулювання громадських місць;

вжити інших заходів, спрямованих на виконання цієї постанови.
Обмеження щодо осіб 60+ з'явились у ПКМУ № 255 від 02.04.2020р.   Взагалі постанова 211 видана на підставі та на виконання ЗУ "Про захист населення від інфекційних хвороб" :
Цитувати
Відповідно до статті 29 Закону України “Про захист населення від інфекційних хвороб” з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 (далі - COVID-19), з урахуванням рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 10 березня 2020 р. Кабінет Міністрів України постановляє:
Проте у законі до 18.04.2020р. навіть терміну "самоізоляція" не було. 02.04.2020р. у законі (в прикінцевих положеннях) з'явилася норма:
Цитувати
2-3. Тимчасово, на період здійснення заходів щодо запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), передбачених карантином, встановленим Кабінетом Міністрів України, з урахуванням епідемічної ситуації, можуть бути запроваджені обмежувальні протиепідемічні заходи щодо фізичних осіб.

За порушення встановлених обмежувальних протиепідемічних заходів особи несуть відповідальність згідно із законом.

{Розділ X "Прикінцеві положення" доповнено пунктом 2-3 згідно із Законом № 540-IX від 30.03.2020}
Норма безглузда, бо
1. ті обмежувальні протиепідемічні заходи, які  передбачені чинними НПА, не потребують такого дублювання ...
2. права  на введення протиепідемічних заходів, які  не передбачені чинними НПА цей пункт не надає, оскільки не визначено КИМ вони можуть бути запроваджені і які саме ці заходи. Цей пункт - це загальні фрази, які потребують конкретизації. В чинному законодавстві ці заходи вже конкретизовано.
КМУ, згідно з  ЗУ "Про захист населення від інфекційних хвороб" станом на 02.04.2020р. мав повноваження:
Цитувати
Стаття 3. Повноваження Кабінету Міністрів України у сфері захисту населення від інфекційних хвороб

Кабінет Міністрів України у сфері захисту населення від інфекційних хвороб:

розробляє і здійснює відповідні державні цільові програми;

забезпечує фінансування та матеріально-технічне постачання закладів охорони здоров’я, органів державної санітарно-епідеміологічної служби, підприємств, установ та організацій, залучених до проведення заходів і робіт, пов’язаних з ліквідацією епідемій, координує проведення цих заходів і робіт;

координує та спрямовує роботу міністерств, інших органів виконавчої влади;

укладає міжурядові договори;

розробляє та затверджує перелік товарів протиепідемічного призначення, що необхідні для запобігання поширенню епідемій, пандемій, у тому числі поширенню коронавірусної хвороби (COVID-2019);

розробляє та затверджує перелік товарів, що мають істотну соціальну значущість;

встановлює граничні ціни для оптової та роздрібної торгівлі товарами протиепідемічного призначення, що необхідні для запобігання поширенню епідемій, пандемій, у тому числі поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), та/або товарами, що мають істотну соціальну значущість, з урахуванням постачальницько-збутової надбавки та граничної торговельної (роздрібної) надбавки;

встановлює під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України, заборону скуповування та перепродажу за цінами, що перевищують встановлені граничні ціни для оптової та роздрібної торгівлі, з урахуванням постачальницько-збутової надбавки та граничної торговельної (роздрібної) надбавки товарів протиепідемічного призначення, що необхідні для запобігання поширенню епідемій, пандемій, та/або товарів, що мають істотну соціальну значущість;

вирішує інші питання у межах повноважень, визначених законом.

{Стаття 3 із змінами, внесеними згідно із Законами № 3421-IV від 09.02.2006,  № 5460-VI від 16.10.2012, в редакції Закону № 540-IX від 30.03.2020}
https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1645-14?ed=20200402&find=1&text=%D1%81%D0%B0%D0%BC%D0%BE%D1%96%D0%B7%D0%BE%D0%BB%D1%8F%D1%86

"ліричний відступ" -   
Цитувати
Кабінет Міністрів України у сфері захисту населення від інфекційних хвороб:
встановлює під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України,
  А що ще хтось може встановити карантин?
Цитувати
Стаття 29. Карантин

Карантин встановлюється та відміняється Кабінетом Міністрів України.

{Частина перша статті 29 із змінами, внесеними згідно із Законом № 5460-VI від 16.10.2012}

18.04.2020р. Набрав чинності ЗУ "Про внесення змін до Закону України "Про захист населення від інфекційних хвороб" щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)" https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/555-20
З урахуванням змін, що внесені ЗУ № 555, ЗУ "Про захист населення від інфекційних хвороб" станом на 18.04.2020р. визначає
1. Повноваження КМУ (ст. 3) без змін...
2. Пункт 2-3 "Прикінцевих положень" без змін...
3. ч.4 ст. 29 має зміст
Цитувати
У рішенні про встановлення карантину зазначаються обставини, що призвели до цього, визначаються межі території карантину, затверджуються необхідні профілактичні, протиепідемічні та інші заходи, їх виконавці та терміни проведення, встановлюються тимчасові обмеження прав фізичних і юридичних осіб та додаткові обов'язки, що покладаються на них, підстави та порядок обов’язкової самоізоляції, перебування особи в обсерваторі (обсервації), госпіталізації до тимчасових закладів охорони здоров’я (спеціалізованих шпиталів). Карантин встановлюється на період, необхідний для ліквідації епідемії чи спалаху особливо небезпечної інфекційної хвороби. На цей період можуть змінюватися режими роботи підприємств, установ, організацій, вноситися інші необхідні зміни щодо умов їх виробничої та іншої діяльності.

{Частина четверта статті 29 із змінами, внесеними згідно із Законом № 555-IX від 13.04.2020}
4. ст. 31 має зміст
Цитувати
Стаття 31. Обсерватори, тимчасові заклади охорони здоров’я (спеціалізовані шпиталі)

У разі встановлення карантину на час його дії та відповідно до потреби органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування утворюють на території карантину тимчасові заклади охорони здоров’я (спеціалізовані шпиталі), обсерватори. Тимчасові заклади охорони здоров’я (спеціалізовані шпиталі) утворюються за рішенням органів державної влади та органів місцевого самоврядування з метою додаткового забезпечення надання медичної допомоги населенню з можливістю використання приміщень і майна інших закладів і установ.

Обов'язковій госпіталізації у спеціалізовані лікарні підлягають хворі на особливо небезпечні та небезпечні інфекційні хвороби, а також особи з симптомами таких хвороб.

Порядок облаштування та функціонування обсерваторів, тимчасових закладів охорони здоров’я (спеціалізованих шпиталів) встановлюється центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони здоров’я.

Обсервації та самоізоляції підлягають особи, які підпадають під критерії, визначені в рішенні про встановлення карантину.

Особи, які виявили бажання залишити територію карантину до його відміни, повинні отримати довідку про можливість виїзду із зони карантину протягом інкубаційного періоду хвороби, яка видається за результатами медичного обстеження в порядку, визначеному центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони здоров’я.

На період перебування в самоізоляції, обсервації, в тимчасових закладах охорони здоров’я (спеціалізованих шпиталях) особі видається листок непрацездатності, який оплачується в розмірах і в порядку, встановлених законодавством для осіб, визнаних тимчасово непрацездатними внаслідок захворювання.

{Стаття 31 в редакції Закону № 555-IX від 13.04.2020}
5. І головне визначено що таке самоізоляція (ст. 1)
Цитувати
самоізоляція - перебування особи, стосовно якої є обґрунтовані підстави щодо ризику інфікування або поширення нею інфекційної хвороби, у визначеному нею місці (приміщенні) з метою дотримання протиепідемічних заходів на основі зобов’язання особи;

{Абзац тринадцятий статті 1 в редакції Закону № 555-IX від 13.04.2020}
далі буде...
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Юрій Васильович від 22 Квітня 2020, 17:47:47
УП Пассажиры самолета с Бали не нарушали карантин – суд https://www.pravda.com.ua/rus/news/2020/04/22/7248911/ (https://www.pravda.com.ua/rus/news/2020/04/22/7248911/)   Через "жевание соплей"  владою з початку введення карантину (я вже не кажу що з грудня 2019р.), суди не взмозі покарати навіть осіб, що нахабно відмовилися від обсервації... 
Цитувати
30 марта 2020 года в отношении пассажиров рейса с Бали были составлены протоколы о совершении административного правонарушения, предусмотренного ст 44-3 КУоАП, поскольку они отказались от прохождения обязательной 14-ти дневной обсервации.
Их адвокаты заявили, что протоколы те составлены с нарушением законодательства, поскольку в то время постановление Кабинет министров №241 от 29 марта, которым установили обязательную обсервацию, еще не вступило в силу – оно ​​вступило в силу на следующий день после составления протоколов.
Суд закрыл административные производства в отношении туристов в связи с тем, что в их действиях отсутствуют событие и состав административного правонарушения, предусмотренного ст. 44-3 КУоАП.
Приклади:
Цитувати
Закрити провадження у справі про адміністративне правопорушення за ст. 44-3 КУпАП відносно  ОСОБА_1 з підстав ч. 1 ст. 247 КУпАП у зв`язку з відсутністю події та складу адміністративного правопорушення.
http://reyestr.court.gov.ua/Review/88797151 (http://reyestr.court.gov.ua/Review/88797151)
http://reyestr.court.gov.ua/Review/88797128 (http://reyestr.court.gov.ua/Review/88797128)
Добре якщо
Цитувати
Ни у кого из них не выявлено признаков коронавирусной болезни.
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Юрій Васильович від 23 Квітня 2020, 16:23:53
У Боснії "коронавірусне" обмеження пересування визнали неконституційним https://www.eurointegration.com.ua/news/2020/04/23/7109069/ (https://www.eurointegration.com.ua/news/2020/04/23/7109069/)   
http://ba.n1info.com/English/NEWS/a427603/Bosnia-s-Constitutional-Court-finds-restriction-of-movement-unconstitutional.html (http://ba.n1info.com/English/NEWS/a427603/Bosnia-s-Constitutional-Court-finds-restriction-of-movement-unconstitutional.html)
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Юрій Васильович від 23 Квітня 2020, 16:52:28
Маски не нужны: во Всемирной медицинской ассоциации шокировали заявлением https://www.segodnya.ua/world/wnews/maski-ne-nuzhny-vo-vsemirnoy-medicinskoy-associacii-shokirovali-zayavleniem-1434156.html (https://www.segodnya.ua/world/wnews/maski-ne-nuzhny-vo-vsemirnoy-medicinskoy-associacii-shokirovali-zayavleniem-1434156.html)
https://www.volksfreund.de/pr/presseportal/weltaerztepraesident-montgomery-eine-pflicht-fuer-schals-oder-tuecher-ist-laecherlich_aid-50196157 (https://www.volksfreund.de/pr/presseportal/weltaerztepraesident-montgomery-eine-pflicht-fuer-schals-oder-tuecher-ist-laecherlich_aid-50196157)
https://www.segodnya.ua/lifestyle/wellness/pochemu-maski-ne-zashchityat-ot-koronavirusa-otvechaet-doktor-komarovskiy-1427136.html (https://www.segodnya.ua/lifestyle/wellness/pochemu-maski-ne-zashchityat-ot-koronavirusa-otvechaet-doktor-komarovskiy-1427136.html)
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Юрій Васильович від 23 Квітня 2020, 17:10:43
Цитувати
Регулярные физические упражнения помогут снизить риск развития острого респираторного дистресс-синдрома, основной причины смерти у пациентов с вирусом COVID-19. Об этом заявляет Чжен Ян, директор Центра исследований скелетных мышц в Центре сердечно-сосудистых исследований Университета Вирджинии им. Роберта М. Берна, пишет издание Eurekalert.
Доктор Ян утверждает, что физические упражнения способствуют выработке мощного антиоксиданта, известного как "внеклеточная супероксиддисмутаза" (EcSOD).
"Этот мощный антиоксидант выслеживает вредные свободные радикалы, защищая наши ткани и помогая предотвратить болезни. Наши мышцы естественным образом вырабатывают EcSOD, выделяя его в кровообращение, чтобы обеспечить связывание с другими жизненно важными органами, но его производство усиливается благодаря сердечно-сосудистым упражнениям", – рассказывает ученый.
"Даже один сеанс физических упражнений увеличивает выработку антиоксиданта. Мы не можем вечно жить в изоляции. Регулярные физические упражнения приносят гораздо больше пользы для здоровья, чем нам кажется. Защита от тяжелого респираторного заболевания – лишь один из многих примеров", – подытожил Чжен Ян.
https://www.segodnya.ua/lifestyle/wellness/kak-zashchitit-legkie-ot-koronavirusa-amerikanskiy-vrach-1434088.html (https://www.segodnya.ua/lifestyle/wellness/kak-zashchitit-legkie-ot-koronavirusa-amerikanskiy-vrach-1434088.html)
https://www.eurekalert.org/pub_releases/2020-04/uovh-cem041520.php (https://www.eurekalert.org/pub_releases/2020-04/uovh-cem041520.php)
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Юрій Васильович від 23 Квітня 2020, 17:20:32
Цитувати
В Киеве полиция составила 179 протоколов по нарушению карантина из-за пребывания людей без масок в общественных местах. Об этом сообщил на брифинге 23 апреля мэр столицы Виталий Кличко.

Согласно его данным, всего составлен 951 протокол в отношении нарушителей карантина. Из них в частности: 179 – за пребывание без масок в общественных местах, 21 – за пребывание группой более двух человек. По результатам разбирательств в судах, в бюджет взыскано почти 177 тысяч гривен.
177 000 : 17 000 = 10,4118   Тобто з майже тисячі (951) протоколів штрафи накладено по 10-ти.    ;D   ;D   ;D  Ефективність
просто "супер"...
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Юрій Васильович від 23 Квітня 2020, 20:21:31
Цитувати
З початку карантинних заходів поліція Донецької області задокументувала понад 230 порушень.
На сьогоднішній день за рішенням суду 18 людей оштрафовано. Про це під час сьогоднішнього брифінгу в Донецькій ОДА повідомив очільник поліції Донеччини Микола Семенишин, передає ІА «Вчасно».
Джерело: ІА «Вчасно» — https://vchasnoua.com/donbass/65018-za-porushennia-pravyl-karantynu-zhyteliv-donechchyny-oshtrafuvaly-na-300-tys-hryven
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Юрій Васильович від 23 Квітня 2020, 23:38:03
Цитувати
Міністерство цифрової інформації розробило мобільний додаток "Дій вдома".
23.04. програма  «Watchdogs.Розслідування» на каналі "ПРЯМИЙ":  додаток "Дій вдома"  - туфта...
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Юрій Васильович від 01 Травня 2020, 12:08:21
Цитувати
«Схеми» зафіксували, як депутати, силовики та впливові бізнесмени обходять карантин
https://www.radiosvoboda.org/a/radio-svoboda-daily/30586200.html (https://www.radiosvoboda.org/a/radio-svoboda-daily/30586200.html)  ГОЛОВНЕ, ЩОБ 60+  не "ШАСТАЛИ", КАРТОПЛЮ, ОГІРКИ ТА ІНШУ ГОРОДИНУ НА РИНКАХ НЕ  ПРОДАВАЛИ!  VIP-ТОРГАШІ ВАМ У СВОЇХ "ЛАВЧОНКАХ" ВСЕ ЦЕ ПРОДАДУТЬ! ЩО, ВТРИЧІ ДОРОЖЧЕ? ТА ТО ВОНИ ЛІКАРЯМ НА ПІДВИЩЕННЯ ЗАРПЛАТНІ НА 300% ЗБИРАЮТЬ, ПОТЕРПІТЬ...
Правда ж, пане Олександр_2015?
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Юрій Васильович від 01 Травня 2020, 12:23:06
"ГОРДОН"
-gordonua.com-
Цитувати
Нардепы от "Слуги народа" собрались в ресторане, который находится в доме, где живет Антон Геращенко. Замминистра вызвал полицию – СМИ
К заведению прибыли депутаты Маргарита Шол, Александр Гайду и Павел Халимон (все – "Слуга народа").
 Ресторан в карантин официально работает лишь в режиме доставки, однако корреспонденты издания наблюдали активное перемещение официантов в помещении.

В доме по адресу улица Коновальца, 36в, где находится ресторан, живет заместитель министра внутренних дел Антон Геращенко. Узнав о вероятном фуршете, он прислал наряд полиции к ресторану.

Полиция приехала, однако ее не пустили внутрь. Лишь через 15 минут после прибытия наряда двери ресторана открыли – гостей внутри не оказалось...

Одна из участниц предполагаемой вечеринки, нардеп Шол заявила, что пришла в ресторан забрать заказ. "Я же иногородний депутат, мне нужно где-то питаться", – сказала представитель монобольшинства.
Больше читайте тут: https://gordonua.com/news/politics/nardepy-ot-slugi-naroda-sobralis-v-restorane-kotoryy-nahoditsya-v-dome-gde-zhivet-anton-gerashchenko-tot-vyzval-policiyu-1497856.html
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Юрій Васильович від 23 Травня 2020, 13:16:16
Цитувати
Пом'якшення карантину в Києві поки неможливе – Степанов

На сьогоднішній день перехід до 2 етапу пом'якшення карантину в Києві неможливий через перевищення показника захворюваності на 100 тисяч населення.
Джерело: міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу в субботу
https://www.pravda.com.ua/news/2020/05/23/7252880/ (https://www.pravda.com.ua/news/2020/05/23/7252880/)
Того ж дня:
Цитувати
Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що, згідно з новими даними, Київ може переходити на другий етап виходу з карантину.
Джерело: С
тепанов у Facebook
https://www.pravda.com.ua/news/2020/05/23/7252886/ (https://www.pravda.com.ua/news/2020/05/23/7252886/)
Цитувати
Максим Степанов
1 ч. •
‼️Гарна новина для киян. Нещодавно мені надійшли нові дані щодо показників готовності регіонів до послаблень карантину.
👉🏻Рівень захворюваності по місту Київ зараз становить 11.7 на 100 тисяч населення при нормі 12. Це означає, що Київ може переходити на другий етап виходу з карантину.
Далі — справа за рішенням міської комісії ТЕБ та НС.
👉🏻Також вчора мій заступник Віктор Ляшко мав зустріч з київським Метрополітеном.
📌Працівники відповідально поставились до організації безпечного перевезення під час епідемії коронавірусу.
📌Розробили дистанційні розмітки, закупили термометри та захисні щитки для співробітників, а також забезпечили станції інформаційними матеріалами та відеороликами про COVID-19.
⚠️Нагадаю, що таблиця показників для послаблення протиепідемічних заходів оновлюватиметься кожного дня. Слідкуйте за новинами на сайті МОЗу.
https://www.facebook.com/maksym.stepanov.official/posts/696949114181420?__tn__=-R (https://www.facebook.com/maksym.stepanov.official/posts/696949114181420?__tn__=-R)

Зрозуміли, що забезпечення всіх обмежень вже не втримують...
Саме про отримання такого результату  "втовкмачували" правозахисники, що критикували ПКМУ № 211 ще на початку цієї "історії"...
Як тут не згадати:
«Строгость российских законов смягчается необязательностью их исполнения». ©
Михаил Евграфович Салтыков-Щедрин (1826-1889) — русский писатель-сатирик,  вице-губернатор ...

Перефразуємо: недолугість закону компенсується необов'язковістю його виконання...
А далі - Необов'язковість виконання закону призводить до втрати можливості керування.
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Юрій Васильович від 24 Травня 2020, 17:32:50
Цитувати
Стаття 129 Конституції України визначено, що суддя, здійснюючи правосуддя, є незалежним та керується верховенством права.

Статтею 8 Конституції України проголошено, що в Україні визнається і діє принцип верховенства права. Конституція України має найвищу юридичну силу. Закони та інші нормативно-правові акти приймаються на основі Конституції України і повинні відповідати їй. Норми Конституції України є нормами прямої дії. Звернення до суду для захисту конституційних прав і свобод людини і громадянина безпосередньо на підставі Конституції України гарантується.

З врахуваннямнаведеного суддяпереконаний,що Конституція-вічна,а коронавірус-тимчасовий,тому погоджуєтьсяіз висловом австрійськогоімператора ФердинандаI- «Fiat justitia et pereat mundus» (Нехай панує справедливість, якщо навіть від цього загине світ ).

А тому,виходячи ізположень статті64Конституції Українипро те,що конституційні права і свободи людини і громадянина, до яких належить і право вільного пересування територією України, не можуть бути обмежені, крім випадків, передбачених Конституцією України, а доказів того, що саме у такий спосіб ОСОБА_1 обмежене вільне пересування, суддя приходить до висновку про те, що посилання працівника поліції на наявність у діях ОСОБА_1 складу правопорушення передбаченого ст.44-3 КУпАП, оскільки він порушив припис Постанови КМ України, яким йому обмежено право пересування і перебування у сквері не ґрунтується на законі, а тому у діях особи відсутній склад правопорушення.
  http://reyestr.court.gov.ua/Review/89145335 (http://reyestr.court.gov.ua/Review/89145335)
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Юрій Васильович від 25 Травня 2020, 15:57:28
Цитувати
З врахуванням наведеного суддя переконаний, що Конституція-вічна,а коронавірус-тимчасовий....
[url]http://reyestr.court.gov.ua/Review/89145335[/url] ([url]http://reyestr.court.gov.ua/Review/89145335[/url])
Це вища ступінь пихатості хомо сапієнс, бо це планета вірусів, вони були тут завжди і будуть завжди, а от хомо сапієнс існує <0,01% часу існування Землі і незабаром зникне назавжди.
Та прям... Він же не про всі віруси каже... Про один конкретний. Який людство переживе. Конкретно ми з Вами може й ні... А от людство вцілому - без сумніву! Це не MERS-CoV і не SARS-CoV
Цитувати
Скільки людей одужали?

Отримати абсолютно точні дані дуже складно.

За станом на 7 травня в світі хворобу побороли більше 1 мільйона чоловік. Такі дані оприлюднив університет Джонса Хопкінса.

Однак методи підрахунку смертей, інфікованих і тих, хто одужав, дуже відрізняються в різних країнах. Деякі не публікують дані про одужання і фіксують не всі випадки легкої форми хвороби.

З допомогою методів математичного моделювання вчені визначили, що відсоток одужання від COVID-19 складає 99-99,5%.
https://dt.ua/WORLD/scho-traplyayetsya-z-organizmom-pislya-oduzhannya-vid-koronavirusu-347018_.html Трохи зменшиться популяція хомо сапієнс... Так природній відбір (рос.  - естественный отбор в природе) ніхто не відміняв...
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Юрій Васильович від 25 Травня 2020, 16:47:16
Цитувати
Зрозуміли, що забезпечення всіх обмежень вже не втримують...
Саме про отримання такого результату  "втовкмачували" правозахисники, що критикували ПКМУ № 211 ще на початку цієї "історії"...
Як тут не згадати:
«Строгость российских законов смягчается необязательностью их исполнения». ©
Михаил Евграфович Салтыков-Щедрин (1826-1889) — русский писатель-сатирик,  вице-губернатор ...

Перефразуємо: недолугість закону компенсується необов'язковістю його виконання...
А далі - Необов'язковість виконання закону призводить до втрати можливості керування.
Аналогічна ситуація з антиконституційностью урядових рішень по обмеженню прав громадян є майже у всіх демократичних країнах. Це комплексна криза планетарного масштабу. Сучасний цивілізований технократичний світ не був готовий до цієї пандемії, бо попередня пандемічно-епідеміологічна загроза була ~100 років тому, але тоді і світ був інший і світова війна була. Тому всі уряди були вимушені терміново вводити карантини без огляду на те, чи відповідають такі обмеження громаданських прав конституціям. Це всі розуміли, але вибору у них не було від слова "зовсім", бо ціна питання - смертність 1% (не плутати з летальністю). Наразі світ тільки на початку цієї пандемії. Все тільки розпочинається, на жаль... Світ більше ніколи вже не буде таким, як раніше. Так само, як і США вже не ті, що були до 11.11.2001 року.
Такі "відмазки" не приймаються! Хто заважав увести надзвичайний стан? Хто заважав визначитися з терміном " у громадських місцях"?
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Юрій Васильович від 25 Травня 2020, 19:34:00
Цитувати
Хто заважав увести надзвичайний стан?
Надзвичайній стан можуть ввести на всій території України не більше ніж на 30 діб, а в окремих місцевостях - не більше ніж на 60 діб. Надзвичайний стан може бути подовжено не більше ніж на 30 днів, а треба - на роки. Для надзвичайної ситуації таких обмежень немає.
Не приймається. Не професійно.
Вводиться на 30, подовжується ще на 30 і маємо тіж строки що й були до "послаблення".  Проте було б на законних підставах. Далі у якості послаблення скасовується надзвичайний стан і залишається надзвичайна ситуація.
До  того ж ситуація поставила під сумнів  строк у 30 днів. Закон треба переосмислити. Можливо для такого випадку треба більший термін.  За ті 60 днів можна було переосмислити закон і внести зміни, розглянувши проект як невідкладний (Конституцію міняти не треба, тому можно діяти швидко).
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Юрій Васильович від 25 Травня 2020, 21:08:40
Повна дурня те "матмоделювання", оскільки воно суперечить статистиці:
Тобто Ви  обізвали дурнями науковців університету Джонса Хопкінса? Чи не багато Ви на себе берете?  До речі вони зауважили, що статистики часто не рахують осіб з  випадками легкої форми хвороби... В повідомленні не показаний алгоритм врахування випадків легкої форми хвороби...
Тож не звертаємо  увагу на них.  Таблицю з https://www.worldometers.info/coronavirus/ (https://www.worldometers.info/coronavirus/)   я переглядаю щодня (вкладка навіть не закривається).  Станом на 20г18хв маємо
Захворіло         5 552 716
Померло             348 095
Вилікувалось    2 329 913

Відсоток  смертей від кількості захворівших        х = 348 095 х 100 / 5 552 716 = 6,27%
Відсоток  смертей від кількості закритих справ    х = 348 095 х 100 / (2 329 913 + 348 095) = 12,998%
Тобто твердження
Трохи зменшиться популяція хомо сапієнс... Так природній відбір (рос.  - естественный отбор в природе) ніхто не відміняв...
ближче до іститни ніж
а от хомо сапієнс існує <0,01% часу існування Землі і незабаром зникне назавжди.
якщо під причиною зникнення Ви мали на увазі SARS-CoV-2.
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Юрій Васильович від 15 Червня 2020, 01:56:32
Цитувати
А в Україні пандемія продовжує ставити антирекорди. І якщо останній тиждень це були показники зростання захворюваності, то сьогодні - низька кількість тих, хто подолав недугу. Так за добу вилікувались від СOVID-19 лише 106 людей.

Натомість приріст інфікованих - майже 650 за добу. В Уряді вкотре наголосили на необхідності дотримуватися санітарних вимог. І нагадали про штрафи. До речі, за час карантину поліція склала більше 12,5 тис. адмінпротоколів. І порушникам протиепідемічної дисципліни це коштувало 4,5 млн грн.
https://podrobnosti.ua/2355213-v-ukran-pandemja-prodovzhu-staviti-antirekordi-2.html
4 500 000 : 17 000 ≈ 265 
По складених 12 500 протоколах покарання отримали   265 осіб (2,12%).
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Юрій Васильович від 19 Червня 2020, 23:00:53
Цитувати
в Минздраве рассказали, сколько штрафов заплатили граждане
За время карантина в Украине из-за коронавируса контролирующие органы оштрафовали нарушителей противоэпидемических правил почти на 5 млн грн.

Такую информацию обнародовал в эфире канала "Украина 24" главный санитарный врач Украины, заместитель главы Минздрава Виктор Ляшко.

    "На всю Украину было 12,5 тыс. штрафов на 4,8 млн гривен. Каждый шестой объект, открытый во время карантина, нарушал его, каждый шестой объект оштрафован", - заявил Ляшко.
https://ukraina24.segodnya.ua/obshestvo-news/2309-v-minzdrave-rasskazali-skolko-shtrafov-zaplatili-ukraincy-iz-za-karantina Він людей за дурників має? Яких штрафів? Протоколів....
Цитувати
До речі, за час карантину поліція склала більше 12,5 тис. адмінпротоколів. І порушникам протиепідемічної дисципліни це коштувало 4,5 млн грн.
Скласти протокол - це не "виписати" штраф... Штраф накладає суд, розглянувши той протокол. Або не накладає...  По тим "більше 12,5 ТИСЯЧ адмінпротоколів" було накладено трохи більше 2,5 СОТЕН штрафів...  ;D  ;D  ;D 
Цитувати
А в Україні пандемія продовжує ставити антирекорди. І якщо останній тиждень це були показники зростання захворюваності, то сьогодні - низька кількість тих, хто подолав недугу. Так за добу вилікувались від СOVID-19 лише 106 людей.

Натомість приріст інфікованих - майже 650 за добу. В Уряді вкотре наголосили на необхідності дотримуватися санітарних вимог. І нагадали про штрафи. До речі, за час карантину поліція склала більше 12,5 тис. адмінпротоколів. І порушникам протиепідемічної дисципліни це коштувало 4,5 млн грн.
https://podrobnosti.ua/2355213-v-ukran-pandemja-prodovzhu-staviti-antirekordi-2.html
4 500 000 : 17 000 ≈ 265 
По складених 12 500 протоколах покарання отримали   265 осіб (2,12%).
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Юрій Васильович від 20 Червня 2020, 01:24:18
Обмеження виходу на вулицю людям за 60 скасоване з 22.06.2020р.:
Цитувати
Постанова
від 17 червня 2020 р. № 500   Київ
Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України
   
   Кабінет Міністрів України постановляє:

1. Внести до актів Кабінету Міністрів України зміни, що додаються.
3. Ця постанова набирає чинності з 22 червня 2020 р., ...
Додаток
ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 17 червня 2020 р. № 500
ЗМІНИ,
що вносяться до актів Кабінету Міністрів України
1. У постанові Кабінету Міністрів України від 20 травня 2020 р. № 392 “Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів” (Офіційний вісник України, 2020 р., № 43, ст. 1394, № 45, ст. 1451, № 46, ст. 1477) — із змінами, внесеними постановою Кабінету Міністрів України від 12 червня 2020 р. № 480:
...
5) у пункті 6:
в абзаці п’ятому слова “дали згоду” замінити словами “не підлягають обсервації у зв’язку з наданням згоди”;
абзаци шостий — одинадцятий виключити;
6) у пункті 7:
в абзаці четвертому слова і цифри “(крім осіб, які підлягають самоізоляції виключно у зв’язку з досягненням 60-річного віку)” виключити;
https://www.kmu.gov.ua/npas/pro-vnesennya-zmin-do-deyakih-aktiv-kabinetu-ministriv-ukrayini-i170620-500?fbclid=IwAR0nrpRWf3BNdIQkq9tuyyIlagy7BtbNia-dJ0sA6gfRFjrolkDlYzacmEY (https://www.kmu.gov.ua/npas/pro-vnesennya-zmin-do-deyakih-aktiv-kabinetu-ministriv-ukrayini-i170620-500?fbclid=IwAR0nrpRWf3BNdIQkq9tuyyIlagy7BtbNia-dJ0sA6gfRFjrolkDlYzacmEY)
В ПКМУ № 392 (див. редакцію на 13.06.2020р.) було:
Цитувати
6. Затвердити Порядок здійснення протиепідемічних заходів, пов’язаних із самоізоляцією, що додається.

Обов’язковій самоізоляції підлягають:

особи, які мали контакт з пацієнтом з підтвердженим випадком COVID-19, крім осіб, які під час виконання службових обов’язків використовували засоби індивідуального захисту відповідно до рекомендацій щодо їх застосування;

особи з підозрою на інфікування або з підтвердженим діагнозом COVID-19 в легкій формі за умови, що особа не потребує госпіталізації;

особи, які дали згоду на самоізоляцію з використанням електронного сервісу “Дій вдома” Єдиного державного веб-порталу електронних послуг до перетину державного кордону або контрольних пунктів в’їзду на тимчасово окуповані території у Донецькій та Луганській областях, Автономної Республіки Крим та м. Севастополя та виїзду з них;

особи, які досягли 60-річного віку, крім державних службовців і працівників державних органів та органів місцевого самоврядування, народних депутатів України та депутатів місцевих рад, суддів, військовослужбовців та працівників Збройних Сил, інших утворених відповідно до законів України військових формувань та правоохоронних органів, учасників та осіб, залучених до організації та проведення спортивних заходів, навчально-тренувального процесу, представників професійних спортивних клубів, а також осіб, які здійснюють заходи, пов’язані з недопущенням поширення COVID-19, забезпечують діяльність підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності, які:
{Абзац шостий пункту 6 із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ № 424 від 29.05.2020}

- провадять діяльність та надають послуги в галузях енергетики, хімічної промисловості, транспорту, у сферах інформаційно-комунікаційних технологій, електронних комунікацій, у банківському та фінансовому секторах, оборонній промисловості;

- надають послуги у сферах життєзабезпечення населення, зокрема у сферах централізованого водопостачання, водовідведення, постачання електричної енергії і газу, виробництва продуктів харчування, сільського господарства, охорони здоров’я;

- є комунальними, аварійними та рятувальними службами, службами екстреної допомоги населенню;

- включені до переліку об’єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави;

- є об’єктами потенційно небезпечних технологій і виробництв.
https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/392-2020-%D0%BF#n192 (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/392-2020-%D0%BF#n192) (виключені абзаци виділені курсивом та підкресленням).
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Юрій Васильович від 20 Червня 2020, 14:00:22
До речі, якось залишилось поза увагою спільноти, що "масковий" режим на вулицях скасовано з 22.05.2020р. ...
Норма до 22.05.2020р.:
Цитувати
2. Заборонити до 22 травня 2020 р.:

{Абзац перший пункту 2 із змінами, внесеними згідно з Постановами КМ № 291 від 22.04.2020, № 343 від 04.05.2020}

1) з 6 квітня 2020 р. перебування в громадських місцях без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіратора або захисної маски, у тому числі виготовлених самостійно;
Норма з 22.05.2020р.:
Цитувати
3. На період дії карантину забороняється:

1) перебування в громадських будинках і спорудах, громадському транспорті без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно;
https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/392-2020-%D0%BF?ed=20200520&find=1&text=%D1%80%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B4#w1_2

Також ще з 22.05.2020р. було скасовано заборони на
Цитувати
2) пересування групою осіб у кількості більше ніж вісім осіб, крім випадків службової необхідності;
{Підпункт 2 пункту 2 в редакції Постанови КМ № 377 від 14.05.2020}

3) перебування в громадських місцях осіб, які не досягли 14 років, без супроводу батьків, усиновлювачів, опікунів, піклувальників, прийомних батьків, батьків-вихователів, інших осіб відповідно до закону або повнолітніх родичів дитини;
Назва: Re: Обмеження виходу на вулицю людям за 60
Відправлено: Юрій Васильович від 21 Липня 2020, 00:19:32
В Киеве суд оправдал "пловца из Гидропарка"
Цитувати
Дело закрыли за отсутствием события и состава правонарушения.
https://www.segodnya.ua/kiev/kother/v-kieve-sud-opravdal-plovca-iz-gidroparke-chto-sluchilos-1464854.html (https://www.segodnya.ua/kiev/kother/v-kieve-sud-opravdal-plovca-iz-gidroparke-chto-sluchilos-1464854.html)