'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Форум => Новини => Тема розпочата: alexalex від 13 Липня 2020, 17:49:01

Назва: ЗАКОНОПРОЕКТ 2458: КОМУНАЛЬНИЙ КОЛАПС ПІД КРАСИВИМИ ГАСЛАМИ.
Відправлено: alexalex від 13 Липня 2020, 17:49:01
      13.07.2020 відправлено на повторне друге читання.
Цитувати
     виглядає так, що за допомогою законопроекту 2458 планують “відкотити” назад більшість реформ у сфері надання житлово-комунальних послуг, реалізованих в останні роки. Про це свідчать результати публічних обговорень законопроекту та зміст поправок, які самі ж співавтори законопроекту подають до нього, в тому числі в порушення ст. 116 Регламенту Верховної Ради України (включаються зміни до норм, які не були предметом розгляду в першому читанні). Після засідання профільного комітету 25 червня, трансляцію якого всі бажаючі могли дивитися онлайн, в цьому вже не лишається сумнівів.

Планується зруйнувати чинну систему договорів про надання комунальних послуг, передбачену чинним законом “Про житлово-комунальні послуги”.

Планується покласти за замовчанням на самих споживачів відповідальність за технічне обслуговування (ТО) будинкових газових мереж.

Планується знову заховати у “братській могилі” тарифу на послугу всі ті складові, які згідно з чинними Законами України “Про житлово-комунальні послуги” та “Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання” виділені як самостійні платежі та розраховуються індивідуально для кожного будинку.                                             

https://proosbb.info/node/598
Назва: Re: ЗАКОНОПРОЕКТ 2458: КОМУНАЛЬНИЙ КОЛАПС ПІД КРАСИВИМИ ГАСЛАМИ.
Відправлено: alexalex від 03 Грудня 2020, 18:20:06

Верховна Рада України ухвалила у другому читанні законопроект № 2458


Цитувати
       3 грудня. УНН. Верховна Рада України ухвалила у другому читанні законопроект № 2458 про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання окремих питань у сфері надання житлово-комунальних послуг. Відповідне рішення підтримали 240 народних депутатів України, передає кореспондент УНН.

"Проект Закону розроблено з метою удосконалення норм і положень чинного законодавства у сфері надання житлово-комунальних послуг, а також врегулювання питань перехідного періоду, що виникають у зв’язку із введенням в дію Закону України "Про житлово-комунальні послуги" з 1 травня 2019 року та необхідністю прийняття співвласниками усіх багатоквартирних будинків (незалежно від обраної ними форми управління багатоквартирним будинком) рішень про моделі організації договірних відносин з виконавцями комунальних послуг (крім послуг з постачання та розподілу електричної енергії та природного газу)", - йдеться у пояснювальній записці.               


https://www.unn.com.ua/uk/news/1906000-nardepi-ukhvalili-zakonoproekt-pro-vregulyuvannya-pitan-u-sferi-zhkp (https://www.unn.com.ua/uk/news/1906000-nardepi-ukhvalili-zakonoproekt-pro-vregulyuvannya-pitan-u-sferi-zhkp)

ВР ПРИЙНЯЛА ЗАКОН ЩОДО ДОСТУПУ КОМУНАЛЬНИКІВ У ЖИТЛО СПОЖИВАЧІВ ПОСЛУГ ЖКГ

http://finbalance.com.ua/news/vr-priynyala-zakon-shchodo-dostupu-komunalnikiv-u-zhitlo-spozhivachiv-posluh-zhkh (http://finbalance.com.ua/news/vr-priynyala-zakon-shchodo-dostupu-komunalnikiv-u-zhitlo-spozhivachiv-posluh-zhkh)

Назва: Re: ЗАКОНОПРОЕКТ 2458: КОМУНАЛЬНИЙ КОЛАПС ПІД КРАСИВИМИ ГАСЛАМИ.
Відправлено: alexalex від 03 Грудня 2020, 22:18:14
Рада приняла законопроект о тарифах и услугах ЖКХ: что он предусматривает

https://bykvu.com/ru/bukvy/rada-uhvalila-zakonoproiekt-pro-tarifi-ta-poslugi-zhkg-shho-vin-peredbachaie/
Назва: Re: ЗАКОНОПРОЕКТ 2458: КОМУНАЛЬНИЙ КОЛАПС ПІД КРАСИВИМИ ГАСЛАМИ.
Відправлено: alexalex від 29 Квітня 2021, 22:02:29
Президент подписал закон от 3 декабря об урегулировании вопросов в ЖКХ и разблокировке тарифов ТКЭ
закон №1060-IX от 3 декабря 2020 года (законопроект №2458)


Цитувати
   Зеленский подписал закон №1060-IX от 3 декабря 2020 года (законопроект №2458) об урегулировании вопросов в сфере предоставления жилищно-коммунальных услуг, в том числе разблокировке тарифов теплокоммунэнерго, свидетельствуют данные на сайте Верховной Рады в четверг.   
    Законопроект, в частности, предусматривает:

- одномоментный переход на новые договора о предоставлении коммунальных услуг тех потребителей, которые еще не выбрали модель договорных отношений с поставщиками;

- внедрение публичных договоров о предоставлении услуг по поставкам тепловой энергии и горячей воды, централизованного водоснабжения и водоотведения, а также обращения с бытовыми отходами, что позволит упростить процедуру заключения таких договоров;                               

https://interfax.com.ua/news/general/741165.html
Назва: Re: ЗАКОНОПРОЕКТ 2458: КОМУНАЛЬНИЙ КОЛАПС ПІД КРАСИВИМИ ГАСЛАМИ.
Відправлено: alexalex від 30 Квітня 2021, 11:35:49
Опубліковано Закон про нові договори про надання комунальних послуг


Цитувати
  Сьогодні, 30 квітня, в газеті "Голос України" опубліковано Закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання окремих питань у сфері надання житлово-комунальних послуг", прийнятий на засіданні ВР 3 грудня

Цей Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, крім абзацу четвертого підпункту 3 пункту 6 розділу І в частині положення щодо знаходження, за даними Державного земельного кадастру, прибудинкової території у власності або користуванні співвласників багатоквартирного будинку відповідно до вимог законодавства, що вводиться в дію з 1 січня 2023 року.                                         
https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/203308_opublkovano-zakon-pro-nov-dogovori-pro-nadannya-komunalnikh-poslug
Назва: Re: ЗАКОНОПРОЕКТ 2458: КОМУНАЛЬНИЙ КОЛАПС ПІД КРАСИВИМИ ГАСЛАМИ.
Відправлено: Юрій Васильович від 30 Квітня 2021, 11:42:29
Чекаємо на появу зміненого тексту ЗУ 2189 на сайті ВР.
Назва: Re: ЗАКОНОПРОЕКТ 2458: КОМУНАЛЬНИЙ КОЛАПС ПІД КРАСИВИМИ ГАСЛАМИ.
Відправлено: Юрій Васильович від 30 Квітня 2021, 11:52:25
Текст самого ЗУ № 1060 на сайті ВР https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1060-20#Text